X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do paznokci to my obcielismy po wyjściu ze szpitala tego samego dnia. Mała miała tak długie że jej się zadzierały.

Pumpkin lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    To kiedy miałaś termin ? Bo ja na niedz i tylko 3 skurcze w pół godz rozwarcia brak :( U mnie to samo ciągle pytanie czy urodziłam Następnym razem też przesunę datę porodu :)

U mnie termin z OM dopiero za tydzień, z dwóch usg na niedzielę 30.10, ale mały w zeszły poniedziałek miał już 3500 więc spory, do tego miałam problemy szyjkowe więc byłam nastawiona na to, że do połowy października urodzę. No i mam bóle miesiączkowe i coraz silniejsze skurcze, męczę się już bardzo i marzę, żeby urodzić. Słabo mi się robi jak myślę, że mogłabym przenosić :/ Boję się ile mały urośnie i w ogóle wywoływania. Dziś byłam na spacerze pomimo deszczu i weszłam 2 razy na 4 piętro. Ugotowałam pełny obiad, krzyż mi pęka, ale jestem zdeterminowana, żeby jakoś wykurzyć mojego małego lokatora. Końcówka ciąży masakra..

l54t4dr.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieńka wrote:
    My w sumie jeszcze nie obcinalismy, ja slyszalam zeby czekac miesiac bo plytka bedzie nocniejsza. Paznokci dlugich kawaler nie ma, ale troche jest podrapany. Pilniczka niestety nie mam, musze kupic.

My sie zmagamy z wiecznie zaropialym okiem. Czasem po spaniu ma tak zaklejone ze nie moze otworzyc, strasznie mi go szkoda. Przemywam mu sola lub rumiankiem kilka razy dziennie. Czekamy na polozna co na to powie

U nas na ropiejące oczko pomogło...moje mleko, gazik jałowy i kilka kropel mleczka

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 cos w tym jest bo ja daje z butelki a potem odciagam na nastepne karmienie. I czesto wlasnie jak Maly pije to czuję ze mi mleko leci ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    U mnie termin z OM dopiero za tydzień, z dwóch usg na niedzielę 30.10, ale mały w zeszły poniedziałek miał już 3500 więc spory, do tego miałam problemy szyjkowe więc byłam nastawiona na to, że do połowy października urodzę. No i mam bóle miesiączkowe i coraz silniejsze skurcze, męczę się już bardzo i marzę, żeby urodzić. Słabo mi się robi jak myślę, że mogłabym przenosić :/ Boję się ile mały urośnie i w ogóle wywoływania. Dziś byłam na spacerze pomimo deszczu i weszłam 2 razy na 4 piętro. Ugotowałam pełny obiad, krzyż mi pęka, ale jestem zdeterminowana, żeby jakoś wykurzyć mojego małego lokatora. Końcówka ciąży masakra..

U mnie od 15 tyg skurcze i problemy szyjkowe a synek zdecydowal sie wyjsc w 39t2d. Życzę Ci zebys jak najszybciej urodzila a poki co odpoczywaj i zbietaj sily ;)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Jestem w podobnej sytuacji :/ Termin z OM i usg mam na jutro, tydzień temu Mała ważyła 3500, skurcze przepowiadające są, ale rzadko i nie jakieś uciążliwe. Całe szczęście czuję się dobrze, w domu też i sprzątam i gotuję. Wolałabym jednak zostać październikową a nie listopadową mamusią ;)
    Damy radę!!!

diewuszka86 lubi tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Pumpkin, wg mnie możliwe, że od mleka. Ja musiałam całkowicie odstawić nabiał (strasznie to znoszę), bo Olo bardzo ulewał (raz mnie uraczył ogrooomnym pawiem) jak tylko zjadłam np. płatki z mlekiem i wyskakiwały mu krosteczki.
    Nie jem nabiału i różnica jest ogromna. Teraz ulewa jak po jedzeniu się wierci albo jak zje za dużo.

To powiedz mi, co jesz? Ja noestety jestem nie-miesna...

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Jestem w podobnej sytuacji :/ Termin z OM i usg mam na jutro, tydzień temu Mała ważyła 3500, skurcze przepowiadające są, ale rzadko i nie jakieś uciążliwe. Całe szczęście czuję się dobrze, w domu też i sprzątam i gotuję. Wolałabym jednak zostać październikową a nie listopadową mamusią ;)
    Damy radę!!!

Kto jak nie my ;)

Reni@, Jutysia, Kasik2 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    To powiedz mi, co jesz? Ja noestety jestem nie-miesna...

Przez ostatnie kilka dni tak naprawdę niewiele jem :-/ Mały co chwile chce cyca, a jestem juz sama w domu i nie bardzo mam jak nawet do toalety isc. Dzisiaj zjadlam pół bułki z masłem i wedlina. Teraz wrócił mąż z pracy to mi cos poda.

Co do mięsa to jem go mało, bo mi nie wchodzi. Głównie kurczaka na parze albo klopsiki w cieniutkim sosie.
    Nie używam przypraw, bo nie podeszły Olkowi.
    Z warzyw jem pomidory, zielonego ogórka (kiszonego nie mogę), marchewkę, pietruszkę, selera, sałatę.
    Olo niestety bardzo źle zareagował na paprykę.
    To samo z truskawkami. Strasznie ulewał i raz zwymiotował. Z owoców jabłka, banany i winogrono.
    No i potwornie mi brakuje tego nabiału! Płakać mi się chce jak widzę biały twaróg :-(
    Pediatra stwierdzil, ze nie ma rady, trzeba dopasować się do Małego.

Generalnie "dieta" mocno odbija się na mojej wadze, bo dzisiaj w stosunku do wagi sprzed 4 tygodni z IP mam minus 18kg.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko łącznie z kotletami i innymi smazonymi rzeczami. Staram sie tez duzo warzyw jesc dka równowagi. Przy pierwszym prawie sie zaglodzilam a efektow zadnych bo maly i tak wymiotowal dalej niz widzial. Teraz powiedzialam sobie ze sie nie dam wkrecic w diety. Wgl apetyt mam ogromny i jem chyba wiecej niz mąż a waga i tak spadla ekspresowo. Mleko chyba wszystko ze mnie wyciąga

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ulewanie po kp jest oznaką że zjadł za dużo i już mi więcej nie dawać?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka ja to tak odbieram jak mała długo ssie a potem uleje. Chociaz bardzo rzadko się to zdarza

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka i Justysia - polecam piłkę. Mnie po tym tak ruszylo. No i od tygodnia 3xdziennie kilometrowy spacer z psami i takie kola robiłam nogami a po schodach to tak schodzilam z przykucem.

U nas okeyo. Nie wzielam kompa, wiec ciezko mi na telefonie, ale z tym Medicoverem to był strzał w 10!

Reni@, Jutysia, diewuszka86, kalika, Blu lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon a ja chodzę po schodach, skacze na piłce, robię piesze spacery do marketów i nic :(

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho? Wlasnie maly sie obudzil, dal mi dzis fory, spal 6h!! Przetrzymalam go wczoraj dwa razy po 3 i 4h to i ksieciunio w nocy sie musial wyspac:)

Pewnie sie powtarzam ale naodejscie wod mi pomoglo mycie podlog na kolanach i wanny.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Maly budzi się co 2 godziny

PS. My juz w domu:) dzis wyszliśmy bo wyniki wyszły ujemne i powtórzyli morfologię po antybiotyku i crp spadlo :) Maly w domu jest dużo spokojniejszy niż w szpitalu

Reni@, Chwilka84, kalika, Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kp nr 2

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2 nie śpię. Jak nie kupa to zrobił sb smoczka ze mnie.. albo rzygal i teraz znów kupa. Juz mam dość :(

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka, u nas też dzisiaj słaba noc, w sumie to najgorsza jak do tej pory. Nie spalismy od 2 do 5.30, a o 7.30 znów pobudka na cyca

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję. A w dzień to mogę pomarzyć o śnie bo młoda bd... chyba męża poproszę żeby ją wziął na dol a ja bd spać z małym. Kurde jak on funkcjonuje bo spał po 15 min i po 5... teraz też oczy jak 5 zł. .. masakra...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ