Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aneta93 wrote:Renia ja jeszcze w szpitalu bo czekamy na wyniki posiewu krwi przez podwyższone crp po urodzeniu wiec kropelki odpadają a jak zapytałam czy mi cos dadzą to wielkie oburzenie. Ja juz chce do domu
Ojej, no to trzymam kciuki zeby Was szybko wypuscili -
Anoolka, luiza, Marlon najserdeczniejsze gratulacje
dużo pociechy z maluszków i szybkiego wyjścia do domku
Pumpkin ja jak wczoraj karmilam, to mąż obcinal nozyczkami, a spocil się przy tym jakby operacje na otwartym sercu robił
A co do fontanny to ja staram się minimalizować straty w ubrankach podwijajac do góry. Dzisiaj mi się nie udało, za jednym razem 2 podkłady, pokrowiec na przewijak i ubrankaPumpkin, Blu, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Pumpkin wrote:Dziewczyny a jak obcinacie pazurki maluchom? Przyszla pora na obciecie ale boje sie ze zrobie malej krzywde...
Pumpkin lubi tę wiadomość
-
Pumpkin wrote:Dziewczyny a jak obcinacie pazurki maluchom? Przyszla pora na obciecie ale boje sie ze zrobie malej krzywde...
Ja w rekach juz 2 razy obcinalam. Zwyklymi nozyczkami o paznokci takimi ostrymi. Przy pierwszym synku mialam te ,bezpieczne" na poczatku i nie dalo sie nii nic zrobic. Ja obcinam jak daje butle bo wtedy w miare rozluzniony jest. Mozna tez na spaniuPumpkin lubi tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Dziewczyny gratulacje!
A ja mam pytanie jak radzic sobie z twardym brzuszkiem i gazami? Maly kupki robi normalne, Polozna powiedziała ze ładne ale w nocy ma twardy brzuszek i puszcza baki i jest nieznośny, u nas to w dużej mierze rozwiązalo problem), ponadto masaż brzuszka (instrukcje znajdziesz w internecie), układanie dziecka na brzuszku, super rozluźnia też ciepła pielucha lub termoforek położone na brzuszek (sprawdzone, polecam termofor-zabawke od Lullalove, który od kilku dni, poza tym że służy nam na problemy z brzuszkiem, to wzbudza mega zainteresowanie mojego Mikiego, bo jest w kontrastowych barwach, mały potrafi całe przewijanie wpatrywac się w niego nieruchomo jak zaczarowany). Z metod inwazyjnych, można kupić w aptece kateter Windi, który umieszcza się dziecku w pubie i to pomaga mu się odgazowac. Z leków polecam Espumisan 100, 5-10 kropli do każdego karmienia.
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
aneta93 wrote:Renia ja jeszcze w szpitalu bo czekamy na wyniki posiewu krwi przez podwyższone crp po urodzeniu wiec kropelki odpadają a jak zapytałam czy mi cos dadzą to wielkie oburzenie. Ja juz chce do domu
Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Mój urodził się już z takimi długimi, że kusilo mnie żeby kazać mężowi przynieść nożyczki już do szpitala i zrobić z nimi porządek
Ja obcinam młodemu na śnie, wówczas nie rusza rączkami i mogę bezpiecznie to zrobic. Obcinam na prosto i delikatnie zaokrąglam kraje (na ile to możliwe przy takich mikropazurkach
)
-
nick nieaktualnykalika wrote:Ojej, to jeszcze nie obcinaliscie? Szczęściara
Mój urodził się już z takimi długimi, że kusilo mnie żeby kazać mężowi przynieść nożyczki już do szpitala i zrobić z nimi porządek
Ja obcinam młodemu na śnie, wówczas nie rusza rączkami i mogę bezpiecznie to zrobic. Obcinam na prosto i delikatnie zaokrąglam kraje (na ile to możliwe przy takich mikropazurkach
)
No wlasnie w szpitalu powiedzieli ze po 2tyg najwczesniej zeby plytki nie uszkodzic... i tak sie zabieramy do tego jak do 1 kapieli - stres jak nie wiem co -
Ciekawe zalecenie, pierwsze słyszę. Ciekawe jak długie pazurki miałby mój Miki gdybyśmy te 2 tyg zaczekali, bo już 3 razy obcinalismy
Dacie radę, tak jak z kąpielą, tylko tak strasznie wygląda, a w rzeczywistości nic w tym trudnego nie ma
-
Pumpkin wrote:No wlasnie w szpitalu powiedzieli ze po 2tyg najwczesniej zeby plytki nie uszkodzic... i tak sie zabieramy do tego jak do 1 kapieli - stres jak nie wiem co
Dokładnie to samo usłyszałam przy pierwszym dziecku i non stop miał skarpetki na łapkach bo drapał się jak szalony. Teraz obciełam od razu jak wróciliśmy zxe szpitala
U nas w nózkach też na razie nie ma co obcinac. Na szczęscie bo to bedzie trudniejsze do ogarnięcia -
Dla mnie najlepsze sabre bezpieczne nożyczki. Obcinaczkami próbowałam ale nie dałam rady. Może wszystko zależy od paznokcia. PowodzeniaPumpkin lubi tę wiadomość
-
Kasik2 wrote:Marlon gratuluję. To co, zostałam sama z brzuszkiem po terminie?
Anoolka, lu.iza, marlon - gratulacje dla Was! Cieszę się, że macie Maluszki już przy sobieAnoolka, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My w sumie jeszcze nie obcinalismy, ja slyszalam zeby czekac miesiac bo plytka bedzie nocniejsza. Paznokci dlugich kawaler nie ma, ale troche jest podrapany. Pilniczka niestety nie mam, musze kupic.
My sie zmagamy z wiecznie zaropialym okiem. Czasem po spaniu ma tak zaklejone ze nie moze otworzyc, strasznie mi go szkoda. Przemywam mu sola lub rumiankiem kilka razy dziennie. Czekamy na polozna co na to powie -
nick nieaktualnyPumpkin wrote:Dziewczyny a jak obcinacie pazurki maluchom? Przyszla pora na obciecie ale boje sie ze zrobie malej krzywde...
nożyczkami dla maluchów. obcinam " na prosto"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 11:58