X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia ja jeszcze w szpitalu bo czekamy na wyniki posiewu krwi przez podwyższone crp po urodzeniu wiec kropelki odpadają a jak zapytałam czy mi cos dadzą to wielkie oburzenie. Ja juz chce do domu :(

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak obcinacie pazurki maluchom? Przyszla pora na obciecie ale boje sie ze zrobie malej krzywde...

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Renia ja jeszcze w szpitalu bo czekamy na wyniki posiewu krwi przez podwyższone crp po urodzeniu wiec kropelki odpadają a jak zapytałam czy mi cos dadzą to wielkie oburzenie. Ja juz chce do domu :(

Ojej, no to trzymam kciuki zeby Was szybko wypuscili

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, luiza, Marlon najserdeczniejsze gratulacje :) dużo pociechy z maluszków i szybkiego wyjścia do domku :)

Pumpkin ja jak wczoraj karmilam, to mąż obcinal nozyczkami, a spocil się przy tym jakby operacje na otwartym sercu robił :)

A co do fontanny to ja staram się minimalizować straty w ubrankach podwijajac do góry. Dzisiaj mi się nie udało, za jednym razem 2 podkłady, pokrowiec na przewijak i ubranka :)

Pumpkin, Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Dziewczyny a jak obcinacie pazurki maluchom? Przyszla pora na obciecie ale boje sie ze zrobie malej krzywde...
    Ja obcinaczka taka dla maluchów, najlepiejna spiocha lub gdy jestna maksa spokojny i daje zrobic ze soba wszystko. Te paznokcie u nas rosna jak szalone, obcinalam juz 3 razy i powoli na kolejny raz sie zbiera. Ahh.. no i na razie obcinalam tylko raczki, musze wziac sie za nozki, choc tamna szczescie chyba rosna wolniej :)

Pumpkin lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:

Ja w rekach juz 2 razy obcinalam. Zwyklymi nozyczkami o paznokci takimi ostrymi. Przy pierwszym synku mialam te ,bezpieczne" na poczatku i nie dalo sie nii nic zrobic. Ja obcinam jak daje butle bo wtedy w miare rozluzniony jest. Mozna tez na spaniu

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon gratulacje!!! Taka niespodzianka troche :-)

Ja tez juz kilka razy obcinalam pazurki. Mamy te nozyczki z okrągłymi końcówkami i bardzo dobrze idzie. Dziecko na pewno nie może być głodne, bo mój Oli wtedy strasznie wierzga :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Dziewczyny gratulacje! :)
    A ja mam pytanie jak radzic sobie z twardym brzuszkiem i gazami? Maly kupki robi normalne, Polozna powiedziała ze ładne ale w nocy ma twardy brzuszek i puszcza baki i jest nieznośny :(
    Aneta, z metod nieinwazyjnych to po pierwsze odbicie dziecka po każdym karmieniu (lepiej zapobiegać niż leczyć :), u nas to w dużej mierze rozwiązalo problem), ponadto masaż brzuszka (instrukcje znajdziesz w internecie), układanie dziecka na brzuszku, super rozluźnia też ciepła pielucha lub termoforek położone na brzuszek (sprawdzone, polecam termofor-zabawke od Lullalove, który od kilku dni, poza tym że służy nam na problemy z brzuszkiem, to wzbudza mega zainteresowanie mojego Mikiego, bo jest w kontrastowych barwach, mały potrafi całe przewijanie wpatrywac się w niego nieruchomo jak zaczarowany). Z metod inwazyjnych, można kupić w aptece kateter Windi, który umieszcza się dziecku w pubie i to pomaga mu się odgazowac. Z leków polecam Espumisan 100, 5-10 kropli do każdego karmienia.

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• kalika Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Espumisan jest bez recepty, także ten tego... ;)

Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Ojej, to jeszcze nie obcinaliscie? Szczęściara :) Mój urodził się już z takimi długimi, że kusilo mnie żeby kazać mężowi przynieść nożyczki już do szpitala i zrobić z nimi porządek :) Ja obcinam młodemu na śnie, wówczas nie rusza rączkami i mogę bezpiecznie to zrobic. Obcinam na prosto i delikatnie zaokrąglam kraje (na ile to możliwe przy takich mikropazurkach ;))

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Ojej, to jeszcze nie obcinaliscie? Szczęściara :) Mój urodził się już z takimi długimi, że kusilo mnie żeby kazać mężowi przynieść nożyczki już do szpitala i zrobić z nimi porządek :) Ja obcinam młodemu na śnie, wówczas nie rusza rączkami i mogę bezpiecznie to zrobic. Obcinam na prosto i delikatnie zaokrąglam kraje (na ile to możliwe przy takich mikropazurkach ;))

No wlasnie w szpitalu powiedzieli ze po 2tyg najwczesniej zeby plytki nie uszkodzic... i tak sie zabieramy do tego jak do 1 kapieli - stres jak nie wiem co :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe zalecenie, pierwsze słyszę. Ciekawe jak długie pazurki miałby mój Miki gdybyśmy te 2 tyg zaczekali, bo już 3 razy obcinalismy ;) Dacie radę, tak jak z kąpielą, tylko tak strasznie wygląda, a w rzeczywistości nic w tym trudnego nie ma :)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Espumisan jest bez recepty, także ten tego... ;)

Własnie o nim myślałam ;) no wiesz, ten tego :P

mizzelka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    No wlasnie w szpitalu powiedzieli ze po 2tyg najwczesniej zeby plytki nie uszkodzic... i tak sie zabieramy do tego jak do 1 kapieli - stres jak nie wiem co :)

Dokładnie to samo usłyszałam przy pierwszym dziecku i non stop miał skarpetki na łapkach bo drapał się jak szalony. Teraz obciełam od razu jak wróciliśmy zxe szpitala

U nas w nózkach też na razie nie ma co obcinac. Na szczęscie bo to bedzie trudniejsze do ogarnięcia

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Franus jakos sobie poucieral paznokietki a miał dlugie reszte wyrównalam mu pilniczkiem takim małym był w zestawie z cążkami dla maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 10:54

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    U nas szybko rosną u raczek paznokcie, przede mną dziś już 4 obcinanie. U stopek jeszcze ani razu nie obcinane. Zawsze robię to we śnie. Tez myślałam ze to będzie trudne a całkiem dobrze idzie.
    Dla mnie najlepsze sabre bezpieczne nożyczki. Obcinaczkami próbowałam ale nie dałam rady. Może wszystko zależy od paznokcia. Powodzenia :)

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Marlon gratuluję. To co, zostałam sama z brzuszkiem po terminie? ;-)
    Ja mam termin na jutro, ale póki co cisza.

Anoolka, lu.iza, marlon - gratulacje dla Was! Cieszę się, że macie Maluszki już przy sobie ;)

Anoolka, Kasik2 lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kto zostal jezzcze z mamusiek w dwupaku oprocz Kasik2 i diewuszki86 ? Hmm

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie jeszcze nie obcinalismy, ja slyszalam zeby czekac miesiac bo plytka bedzie nocniejsza. Paznokci dlugich kawaler nie ma, ale troche jest podrapany. Pilniczka niestety nie mam, musze kupic.

My sie zmagamy z wiecznie zaropialym okiem. Czasem po spaniu ma tak zaklejone ze nie moze otworzyc, strasznie mi go szkoda. Przemywam mu sola lub rumiankiem kilka razy dziennie. Czekamy na polozna co na to powie

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    na śpiocha :) nożyczkami dla maluchów. obcinam " na prosto"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 11:58

‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: