X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie powinno sie takim maluszkom grzebać w nosku patyczkiem. Nie wiem :( ja codziennie zakrapiam solą

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Poczekam do jutra i kupię jej wodę morską w sprayu. Ehhh a myślałam że wszystko mam gotowe na jej przyjście...
    Z tym sprayem to tez zapytaj bo niby to bezpieczne ale cisnienie duze i ja na razie balam sie go uzyc. Jakos sol sie bezpiezniejsza wydaje bo wpuszczasz kropelke i tyle

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakrapiam nosek woda morska jak słyszę ze ma suchy. I tez raz już gila odciagalam to wcześniej nawilżylam.
    Sylwia nam kikut odpadł w 14 dobie.
    Ja tez jeszcze na podpaskach. Ale coraz mniej.
    Co do golenia to pierwszy raz ogoliłam się po wyjściu ze szpitala omijając okolice rany po cc. I teraz już robię to regularnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że mamy te same problemy :)
    Ja używam tych ogromnych podpasek jeszcze :/ po cc. Dramat.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie używaj patyczków! Bo jeszcze coś się stanie i zrobisz krzywdę maluchowi. Tak jak dziewczyny piszą sól fizjologiczna i odsysanie. Też mi położna mówiła, że nie poleca tych w sprayu, bo cisnienie za duże.
    U nas codziennie jest czyszczenie noska. Czasami takie gluty wyciągam, że aż się zastanawiam jak to się tam mieści.

Ja się już goliłam. Bardzo ostrożnie i delikatnie. Myślę, że takie futro jest jeszcze gorsze, bo przecież się bakterie zbierają.

Reni@, kalika lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 12.20 przyszła na świat Hania, waży 3750 i 10 apgar :)

Blu, Kasik2, Chwilka84, Reni@, Anieńka, kasia_1988, sarcia123, Jutysia, diewuszka86, szynszyl, Limerikowo, Sylwusia100, kalika, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, India9, Kasia!, Sylwia_i_Niki, Ola_Ola, Ibiza, kkkaaarrr, Sylwia91, walleriana, Eryka, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle Wam powiem w temacie karmienia, że to nie jest żaden egzamin z macierzyństwa ;)

Moim zdaniem duzo też zależy od samego dziecka. Ja tak samo bardzo chciałam karmić piersią jedno i drugie. Córki dluuugo się nie udawało, później i tak dokarmiałam mm. Z synem łatwiej ale co z tego skoro mąż za chwile wróci do pracy i nie wiem czy znajdę tyle czasu żeby dalej karmić. Także proszę tutaj nie rozpaczać z powodu mm. Grunt że dzieci nakarmione i zadowolone.

Teściowej tez się "nie chwalę" że dokarmiam mm jak trzeba, bo dla niej to grzech :P

Ola_Ola, Evelle, mizzelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka gratulacje! <3

Chyba nagle Cię wzielo na rodzenie :D

Anoolka lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka gratuluję i strasznie zazdroszczę :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka gratulacje !

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wkładkach jestem jakieś 7 dni po cc. I tez sie gole, bo nie mam zamiaru być Ewa:P (ta naturalna z raju:)

Mam pytanie,mamy jeszcze troche żółtaczki,ale martwi mnie to że białka w oczkach ma cały czas zażółcone, jak to jest u Was?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie moja długa nieobecność, wracam do żywych :)
    Wiec relacja:
    Filip urodził sie 19.10 o 3:02 siłami natury z waga 3340g i 57cm :) poród ciężki :p
    Przyjęli mnie 18.10 rano na wywoływanie i sie zaczęło... o 10:30 zaaplikowali mi żel na szyjkę, momentalnie dostałam silnych skurczy. Rozwarcie miałam na 1cm-1,5cm... koło 16 czyli prawie po 6 godzinach ciągłych silnych skurczy było ponad 2 cm! Ale juz tak bolało ze zabrali mnie na porodówkę... po jakims czasie przyszła położna i powiedziała tylko 'ojojoj dopiero 3 cm' a byłam juz tak wykończona ze myslalam ze nigdy nie urodzę... dostałam potem znieczulenie i od tego momentu juz srednio pamietaj co sie dokładnie działo, dostałam tez drugie i potem juz przyszła położna i oznajmiła rozwarcie na 8 cm wiec kamień spadł mi z serca! Po chwili zaczęły sie parte i synek był z nami :) moment wypierania dziecka na świat był chyba dla mnie najpiękniejszym przeżyciem jakie mogło mnie spotkać :) totalna magia :)

Radzimy sobie super, dzisiaj przyszła położna i powiedziała ze dawno nie widziała tak radzącej sobie matki z 1 dzieckiem! Ponoc karmie jakbym juz kilku odchowała :p w pt wychodząc ze szpitala mały ważył 3100 a dzisiaj juz 3450!

Blu, Anieńka, Jutysia, szynszyl, Limerikowo, diewuszka86, kalika, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, India9, Sylwia_i_Niki, Ola_Ola, Ibiza, Chwilka84, Sylwia91, kkkaaarrr, Evelle, Eryka, Anoolka, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczynam nadrabiać zaległości :) mam nadzieje czytać same piekne informacje :) i gratuluje wszystkim nowym maluszkom! Witajcie na swiecie :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski ogromne gratulacje !! :)

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu!!! Bo juz dlugi przestoj na linii byl!! Gratulacje dziewczyny, ciesze sie ze juz przytulacie swoje malenstwa:)

Moj Maluch mam wrazenie ze malo na wadze przybiera... jutro chyba zadzwonie do poloznej, przyjezdzaja moze polozne do was z wagami? 2tyg jutro konczymy, a jak wazymy go na wadze lazienkowej na rekach to wychodzi 3,6-3,7. A urodzil sie prawie 3,8. chcialabym, zeby ktos go zwazyl co do grama...
    No i pepek ostro sie trzyma, juz bym chciala zeby odpadl, ale wydaje mi sie ze jeszcze dlugo posiedzi.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, lu.iza ogromne gratulacje dla Was. Wszystkiego dobrego dla Was, miłości i zdrówka :-)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to totalne dno. Wykorzystuję męża, piję herbatkę z liści malin, spaceruję, robię w domu co się da. Skurcze są, bóle miesiączkowe są, czasami z bólu aż ptaszki zobaczę, ale to wszystko po jakimś czasie przechodzi i nic z tego nie wynika. Mam tydzień żeby urodzić, jak się nie uda to idę do szpitala. Zaczęły się też dopytywania ze stron różnych, czy już urodziłam, powoli zaczyna mnie to irytować. Jak będę kiedyś w drugiej ciąży to sobie termin porodu "przesunę" 2 tygodnie do przodu żeby mieć święty spokój.
    Też już chcę rozmawiać z Wami o kupkach i karmieniu eh..

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja na wkładkach jestem jakieś 7 dni po cc. I tez sie gole, bo nie mam zamiaru być Ewa:P (ta naturalna z raju:)

Mam pytanie,mamy jeszcze troche żółtaczki,ale martwi mnie to że białka w oczkach ma cały czas zażółcone, jak to jest u Was?

U nas tak samo. Jutro ma być położna, zobaczę co powie na to, ale pewnie nic ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, Luiza gratulacje ogromne! :-) zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!

Chwilka u nas też bardzo długo były zażółcone oczka. Dopiero kilka dni temu przeszło. Chociaz mam wrażenie, że jeszcze w kącikach leciutko żółto jest.

Diewuszka lubię za patent na drugą ciążę ;-) chyba podkradnę. Wiem, że już się niecierpliwisz, ale jeszcze troszkę. Wiem po sobie, że żadne herbatki ani onne cud sposoby nie działają niestety. Dzidzia wyjdzie wtedy kiedy będzie chciała.

diewuszka86, Anoolka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pumpkin

A ile jestes po cc ? Ja 5 tygodni, a od 2,5 tyg wkladki uzywam takie mocne krwawienie mialam przez 1,5 tyg tak naprawde. Po 1 cc tez tak mialam

2 tyg 5 dzien. No zobaczymy, juz mogloby sie skonczyc...

‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ