Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj podliczylam mojemu 12 dniowemu maluszkowi dobowe spożycie MM i jestem w szoku bo wyszło 580 ml wydaje mi się że dużo! Oprócz tego jeszcze pije wodę, cyca już nie poddałam się. Czy któraś z Was też to monitoruje może?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 11:59
-
Anieńka wrote:My w sumie jeszcze nie obcinalismy, ja slyszalam zeby czekac miesiac bo plytka bedzie nocniejsza. Paznokci dlugich kawaler nie ma, ale troche jest podrapany. Pilniczka niestety nie mam, musze kupic.
My sie zmagamy z wiecznie zaropialym okiem. Czasem po spaniu ma tak zaklejone ze nie moze otworzyc, strasznie mi go szkoda. Przemywam mu sola lub rumiankiem kilka razy dziennie. Czekamy na polozna co na to powie
spróbuj trochę pomasować ten kącik co ropieje. Córeczka szwagierki ponad miesiąc miała krople z antybiotykiem na ropiejące oczko. Potem zaczęła masować i samo przeszło -
Evelle wrote:Ja wczoraj podliczylam mojemu 12 dniowemu maluszkowi dobowe spożycie MM i jestem w szoku bo wyszło 580 ml wydaje mi się że dużo! Oprócz tego jeszcze pije wodę, cyca już nie poddałam się. Czy któraś z Was też to monitoruje może?
Mój pije moje mleko z zagęstnikiem nie mm ale wychodzi tego około 800 ml . Raz więcej raz mniejEvelle lubi tę wiadomość
-
Evelle wrote:Ja wczoraj podliczylam mojemu 12 dniowemu maluszkowi dobowe spożycie MM i jestem w szoku bo wyszło 580 ml wydaje mi się że dużo! Oprócz tego jeszcze pije wodę, cyca już nie poddałam się. Czy któraś z Was też to monitoruje może?
-
Mój mniej więcej trzyma 8 karmien na dobę. Wczoraj raz zjadł tylko 20 ml a raz 30 ml. Reszta była do końca butelki. Mojemu nie da się wcisnąć więcej mleka. On sobie zawsze wypije tyle ile mu potrzeba. Nie płacze tylko śpi więc chyba głodny nie jest.
Evelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lu.iza, Marlon, Anoolka gratulacje!
Ja jeszcze zostałam 2w1 :p
Dzisiejsze ktg nie pokazało nic :p
Przyniosło mi jedynie ogrom stresu, bo wróciły wspomnienia z porodu córki... te zanikajace tętno...zlapaly mnie wątpliwości co do mojego porpdu sn
nie wiem czy nie spanikuje
Anoolka napisz proszę jak się skończył poródsn czy cc?
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Jo ja po karmieniu odciagam mleko zawzze jak czuje ze mam pelne piersi i moj tez dopija miedzy karmieniami i mam ten sam dylemat co ty xD
No to wygląda na to ze mamy malych żarłokowoba Ignasie , może cos w tym jest
sarcia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEh.. ale dziś mam dzień... Wczoraj się zaczęło, zauważyłam ze mała ulewa i to znacznie ale tylko po moim mleku. Po mm nie. Dziś to samo a nawet ostrzej, bo po moim chlusnęła na siebie, na mnie, na łózko... Co się dzieje? nie jadłam nic nowego, nic zakazanego. Jadłam to co zawsze. Jedyne co doszło to melisa do picia. Czy to możliwe, ze mleko krowie albo laktoza? W mm nie ma ani tego ani tego, stad mój pomysł. Jak to sprawdzić?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPumpkin
Dzieciaki nie raz ulewaja i to przez dlugie miesiace a nie koniecznie to sie laczy z jakimis dolegliwosciami powazniejszymi, moj maly tez nie ulewal a,teraz mu sie zdarz ostatnio dwa razy zwymiotowal na mnie . Poobserwuj mala zy jej sie zdarza to,czesto w przeciagu kilku dni, bo moze ,tores mleko jej szkodzi ? No i czy karmienie mieszane masz pod kontrola poloznej czy lekarza bo moze mala sie przejada poprostu ? -
diewuszka86 wrote:U mnie za to totalne dno. Wykorzystuję męża, piję herbatkę z liści malin, spaceruję, robię w domu co się da. Skurcze są, bóle miesiączkowe są, czasami z bólu aż ptaszki zobaczę, ale to wszystko po jakimś czasie przechodzi i nic z tego nie wynika. Mam tydzień żeby urodzić, jak się nie uda to idę do szpitala. Zaczęły się też dopytywania ze stron różnych, czy już urodziłam, powoli zaczyna mnie to irytować. Jak będę kiedyś w drugiej ciąży to sobie termin porodu "przesunę" 2 tygodnie do przodu żeby mieć święty spokój.
Też już chcę rozmawiać z Wami o kupkach i karmieniu eh..U mnie to samo ciągle pytanie czy urodziłam Następnym razem też przesunę datę porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 14:59
Maja -
My po wizycie u pediatry. Pępek ładnie zaczyna odchodzić uff. Mała ładnie przybiera na wadze w końcu! No i uwaga co się dowiedziałam... Nie ma takiej sytuacji że matka karmiąca nie ma mleka albo jej zabraknie. Pediatra kazała nam poczekać jak mała płacze, przewinac ją i dopiero karmić. Ppd wpływem płaczu dziecka tworzy się pokarm bo dostaje impuls od przysadki mózgowej. Dlatego laktatorem mi nie wychodzi, a jak mała je to z kbu cyców jak z kranu
od środy mała przytyła 110g więc na pewno się najada
Edit: przepraszam, 210g!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 15:17
Pumpkin, Evelle, Reni@, Blu, mizzelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Pumpkin, wg mnie możliwe, że od mleka. Ja musiałam całkowicie odstawić nabiał (strasznie to znoszę), bo Olo bardzo ulewał (raz mnie uraczył ogrooomnym pawiem) jak tylko zjadłam np. płatki z mlekiem i wyskakiwały mu krosteczki.
Nie jem nabiału i różnica jest ogromna. Teraz ulewa jak po jedzeniu się wierci albo jak zje za dużo.Pumpkin lubi tę wiadomość