Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się dzisiaj i ja!
Lola trzymam kciuki. Lekarz też człowiek może się pomylić. Miejmy nadzieję, że tak było.
Na pocieszenie powiem, że koleżanka mojej mamy była w ciąży i zdiagnozowano jej córeczkę, że będzie niepełnosprawna. Kobieta wiele nocy przepłakała, przygotowała się na to, a córeczka urodziła się zdrowa. -
Dzień dobry wszystkim
Za mną wczorajszy dzień pełen wrażeńz samego rana dostałam piękny ogromny bukiet kwiatów i kosmetyki z kosmetyczką jaka mi się marzyła, mąż kupił bułeczki świeże na śniadanie, zrobił omlety ( pierwsze danie które specjalnie dla mnie nauczył się robić
) a później pojechaliśmy na podniebny spacer do Czech. Piękne widoki i przynajmniej mogłam cieszyć się górami mimo braku możliwości wejścia na nie o własnych siłach. Wieczorem kolacja w restauracji i wino bezalkoholowe
Pani pozwoliła nam otworzyć własne bo nie mieli w ofercie takiego
czułam się jakbym znów miała tych 21 lat.
Z przyjemnością czytałam Wasze historie z mężami i partnerami dziś rano. Uwielbiam takie i mogłabym się w takich historiach utopić z przyjemnością jak w dobrej książce.My poznaliśmy się 9 lat temu a jesteśmy razem od 8. Mój przyjaciel zabrał mnie po rozstaniu z chłopakiem ze sobą na ognisko politechniki (Ja uniwerek) no a tam rowerem z lasu wyjechał po nas mój mąż.
ja z tych co się pierwsze nie odezwa do faceta a on uznał że do mnie tylu startuje że nie stanie w kolejce. Wreszcie po roku jak ustawilam status na gg że pójdę na piwo (13 lutego) to się odezwał i tak to już trwa. Mogliśmy że sobą rozmawiać godzinami zawsze mając temat. Dziś po latach dalej rozmawiamy że sobą jak te 9 lat temu.. potrafią minąć godziny A nam tematy się nie kończą
Mika2009, nadziejastru, Caro, MałaMi88, BurzaHormonów, dżdżownica, Dziobuś, kiti, Zielona_konczynka, madlene88 lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie
Antuś waży już 1300 gramów i dalej wyprzedza termin o 7 dni. Szyjka zamknięta, prawie 5 cm! Także spacery po górach mi służą i nie muszę narazie bać się umiarkowanego wysiłku
USG 3 trymestru przeniesione na 10.08.czekajacanacud1, nadziejastru, Mika2009, BurzaHormonów, MałaMi88, A może by..., AlicjaaA, Pampcia, Caro, patulla, E_w_c_i_a, Barbie24, Dziobuś, kiti, Agnesqe, Gabisonka, Zielona_konczynka, Ewa25, Treselle, madlene88 lubią tę wiadomość
-
A może by... no mi tak mówiła, pewnie jest milion teorii
Polecała kupić specjalny olejek i też strumieniem ze słuchawki od prysznica przy kąpieli robić masaże dodatkowo.
-
nadziejastru wrote:A może by... no mi tak mówiła, pewnie jest milion teorii
Polecała kupić specjalny olejek i też strumieniem ze słuchawki od prysznica przy kąpieli robić masaże dodatkowo.
Myślę, że masz rację że co lekarz to inna teoria. Strumień ze słuchawki prysznica dla mnie ok ale ten masaż mnie przeraża..nie bardzo wiem jak mam się za to zabrać..
-
Nieśmiała wrote:O ludzie dziewczyny, u Was tez tak gorąco?
Ja leżę caly dzien i jestem cala mokra i nogi mi spuchly
U mnie 32 stopnie dziś.. upał straszny.. I duszno. Mieliśmy teraz trochę na głowie i dopiero wróciliśmy do domu. Ja się położyłam w domu bo na ogródku za ciepło..chociaż i już moje 21 stopni w domu poszło w niepamięć i mam 23.. noce ciepłe i nic się nie chce wywietrzyć, a trochę się niestety zagrzało.. Może dziś coś się uda obniżyć temp..
-
Dzieki dziewczyny. Nie licze na pomylke, nie chce sie rozczarowac, chociaz faktycznie na ostatnim usg u innej lekarz mam napisane, ze warga gorna prawidlowa i na zdjeciach 4d nie widac rozszczepu. Moze jak maluch podrosl jest to lepiej uchwytne. W kazdym razie we wtorek mamy usg u Roszkowskiego w Wawie. Lekarz pare razy zapewnial, ze innych wad nie widzi, ale mimo wszystko polecil zrobic usg u jednego z lepszych specjalistow. Jesli to tylko warga, to odetchne, jak warga i podniebienie troche gorzej, ale tez do ogarniecia. Modlcie sie zeby nie znalazl innych nieprawdilowosci! Alicja miala dla mnie mnostwo informacji za co jej dziekuje
)
dzieki jeszcze raz za wsparcie, bo mozemy go wyjatkowo potrzebowac.
AlicjaaA, nadziejastru, A może by... lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
specjalny olejek tak mi się napisało, w sensie, że jakiś naturalny najlepiej, ze słodkich migałów np. czy inny
jeszcze nie czytałam o tym dokładnie, a położna wstępnie mówiła, za tydzień chyba bede miała bardziej szczegółowo
U mnie tez dzis upał, wiatrak w pokoju chodzi i chłodno jest, ale jak wychodze z psem to jak wracam to ciężko... -
Hej, widzę że został poruszony temat masażu krocza i rozbieżnościami co do tego od kiedy go rozpocząć.
Moja położna mówiła, że można go rozpocząć nawet teraz, ale nie będzie on efektywny, nic nam nie da-tylko wyrabiamy w sobie nawyk robienia tego. Podobno właśnie dopiero od 34 tygodnia ma to sens bo tkanki są podatne na to uelatycznianie czy coś w tym styluNie chce głupot pisać.
W każdym razie sens był taki, że od 34 tygodnia jest on efektywny, wcześniej nie zaszkodzi ale też podobno nie pomoże-jednak możemy się już przyzwyczajać do tego rytuału.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2017, 19:25
Październik 2017 synek