Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dżdżownica wrote:To podziwiam za podejście ja nawet przed innym lekarzem niż mój umieram że wstydu.
-
Nieśmiała wrote:Nie no , ja akurat podchodze na luzie di takich sytuacji (jak to brzmi ). Jedynie to np bym nie chciala zeby student mi cewnik zakładał lib robil inne rzeczy, ktore bolą, bo jednak tutaj wprawa jest potrzebna
A zakładanie cewnika boli czy to już po znieczuleniu się robi? -
Ja to nie chce żadnych studentów, żeby mi zaglądali, w planie porodu to na pewno zapisze, im mniej zbędnych ludzi, tym lepiej dla mojej psychiki
dżdżownica, Zielona_konczynka, madlene88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z tego co pisalyscie kiedys, kupujecie pampersy z np dwoch różnych firm. I ja tez tak planuje zrobic, ale zastanawiam sie, czy jesli w jednym tygodniu bede uzywac np babydream a za chwile np tych z lidla, to czy od samej tej zmiany firmy maluszka nie wysypie czy cos? Bo to tak w sumie z dnia na dzień zmienie pampersy...
-
Dziewczyny jakie kremy polecacie do pupki. Zamówiłam na razie alantan linomag i bephanten. Czy to wystarczy?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Nieśmiała wrote:Dziewczyny z tego co pisalyscie kiedys, kupujecie pampersy z np dwoch różnych firm. I ja tez tak planuje zrobic, ale zastanawiam sie, czy jesli w jednym tygodniu bede uzywac np babydream a za chwile np tych z lidla, to czy od samej tej zmiany firmy maluszka nie wysypie czy cos? Bo to tak w sumie z dnia na dzień zmienie pampersy...
-
Anulka87 wrote:wracając jeszcze do zmartwionek... czy któraś ma tak, że nadal nie może uwierzyć, że jest w ciąży? że to takie nierealne?
Ja po takim długim czasie walki o dziecko już straciłam nadzieję i chyba dlatego nie mogę uwierzyć że marzenie się już niedługo spełniZielona_konczynka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak jak już pisałam nie ma co się bać porodu
Co do samego trwania porodu, skurczy wystarczy współpracować z położną .. tylko dzięki takiej współpracy w pełni tego słowa znaczeniu pójdzie Wam szybko i nie będziecie narażać się na niepotrzebny dodatkowy stres.
Jeżeli chodzi o studentów przy porodzie ja bym się na to nigdy nie zgodziła.. to dla kobiety nie jest taka chwila w której by chciała mieć "gapiów" lepiej skupić się na skurczach i pracy niż na tym że ktoś się gapi.. no chyba że Wam to nie przeszkadza to spoko
Weźcie sobie na porodówkę wodę mineralną z dozownikiem pomaga jak są suche usta chociażby po to żeby je delikatnie zwilżyć.
I najlepiej iść z pozytywnym nastawieniem dam radę coraz bliżej spotkanią z moja kruszynką niż w pełnym strachu i nerwach to nie pomaga a dziecko urodzić trzeba.
Wszystkie damy rade Już coraz bliżej do poznania naszych upragnionych maluszków i zamiast zajmować głowę niepotrzebnym strachem skupmy się na wyprawkach i myśleniu o pierwszym spotkaniu tylko w kolorowych barwach
patulla lubi tę wiadomość
-
Mi studenci (a bardziej studentki ) przy badaniu nie przeszkadzają o ile jest ich 1-2 tak jak tu w DE. 5-6 to już dla mnie przesada. Czułabym się jak małpa w ZOO.
Natomiast przy porodzie to mogłabym zaakceptować jedną przyuczającą się do bycia położną. Żadnych tłumów.
Dziś chciałam pójść z małym na plac zabaw.
Przeszłam 300m. Brzuch twardy, mocny ucisk "na dół". Jakby dziecko 10kg ważyło. Musiałam wracać
Wy też tak macie? To normalne na tym etapie? -
baassiia wrote:Moja kolezanka z wrzesniowek urodzila w skonczonym 31t, znamy sie z marcowek 2016 i teraz mialysmy zblizony TP...
Eh malenstwo zlapalo cos w brzuchu i ciezko z oddychaniem trzymajcie kciuki.
Ojej. A wiesz co było powodem przedwczesnego porodu? -
baassiia wrote:Moja kolezanka z wrzesniowek urodzila w skonczonym 31t, znamy sie z marcowek 2016 i teraz mialysmy zblizony TP...
Eh malenstwo zlapalo cos w brzuchu i ciezko z oddychaniem trzymajcie kciuki.
trzymamy kciuki! a co się stało? -
Gabisonka wrote:Ja będę używała jednych, aż do skończenia (chyba, że nie będą nam pasować) i dopiero te drugie Kupiłam pampersa i dade, zobaczymy co lepsze