X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie chcialam Wam napisac o tym porodzie, ale juz mnie Basia wyprzedziła. Masakra wspolczuje dziewczynie :-(

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Podejrzewaja, ze dziecko zlapalo jakas bakterie od mamy (miala pessar) + ogolne problemy z szyjka od poczatku.

Straszne. Ale z dzieckiem wszystko w porządku?

1JyDp2.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za malutką
    żeby jak najszybciej zaczęła samodzielnie oddychać
    i żeby wszystko było ok

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    No ja rozumiem, ale w paczce tych co ja chcem kupic sa 24 sztuki, wiec to raptem 4-5 dni i zmiana firmy.
    Nie wydaje mi się, żeby taka zmiana zaszkodziła :) ale gdyby coś się zaczęło dziać to zawsze możesz wrócić do tych wcześniejszych ;)

Nieśmiała lubi tę wiadomość

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przypadkiem wzięłam 2 pampersów, a chciałam 1 :D ogólnie kupię z dady jeszcze, zobaczymy co przypasuje

Ja się urodziłam w 31 tygodniu skończonym i to było 24 lata temu, będzie dobrze! musi być :) Trzymam kciuki.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby mała była silniejsza z każdym dniem, trzymam kciuki.

a moja mała z kolei mnie straszy... jest dziś spokojniejsza, jak ja nie lubię takich dni. Wolę zeby mnie poobijała od środka niż jak ledwie co się odzywa. Liczyłam ruchy koło 9 rano i 10 załatwiła w 20 minut, a teraz się leni, a matka wariuje.

Z plusów to doszła do mnie paczka z gemini, jak na ilość zamówienia i kwotę to się spodziewałam większej ;) ale ładnie kompleksowo spakowali i nawet dorzucili jakieś gratisy.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tam wiecej wiem, ale moze jak Ola bedzie chciala to sama napisze na wrzesniowkach bo wiecie jak to jest... dziecko bez wad takich wrodzonych, ale ciaza trudna.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A zakładanie cewnika boli czy to już po znieczuleniu się robi?
    zalezy od szpitala, czasem zakladaja po zniecxuleniu ale moja siostra i kolrzanli mialy zakladane przed. ogolnie siora mowila ze do przezycia i najlepiej robic to na wdechu ;)

6sutskjolve431gm.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    wracając jeszcze do zmartwionek... czy któraś ma tak, że nadal nie może uwierzyć, że jest w ciąży? że to takie nierealne?

Ja! ja! :D nie dociera do mnie w ogole ze dzien po dniu produkuje w sobie malego czlowieka! Ze zaraz bedzie pelnoprawnym czlonkiem rodziny, ze normalnie jak my bedzie gadac itp ze bedzie to mieszanina mnie i mojego M! Spojrze i bedzie mial jego rysy twarzy... matrix jakis totalnie dla mnie :D ale akurat to mnie nie stresuje, bardziej, nie wiem, bawi ;)

f2w3dqk3604phf94.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Oby mała była silniejsza z każdym dniem, trzymam kciuki.

a moja mała z kolei mnie straszy... jest dziś spokojniejsza, jak ja nie lubię takich dni. Wolę zeby mnie poobijała od środka niż jak ledwie co się odzywa. Liczyłam ruchy koło 9 rano i 10 załatwiła w 20 minut, a teraz się leni, a matka wariuje.

Z plusów to doszła do mnie paczka z gemini, jak na ilość zamówienia i kwotę to się spodziewałam większej ;) ale ładnie kompleksowo spakowali i nawet dorzucili jakieś gratisy.
    moja tez dzis spokojniejsza a oststnio tango dawala ;) ale cos sie rusza bo mi kilka razy odpukała
    przy okazji pozale sie ze cos mnie ugryzlo chyba osa chyba... mialam slad czerwony jak krew trwalo to sekunde i bol i szczypalo i nie wiedzialwm co to
    w pierwszu dzien bylo w miare w drugi czerwony slad i dookola rozowy a teraz sie to powieksza :(

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    w pierwszu dzien bylo w miare w drugi czerwony slad i dookola rozowy a teraz sie to powieksza :(

robi ci się rumień, może lepiej skontroluj to u lekarza jak np do jutra się jeszcze powiekszy? a jesteś uczulona?

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja to się obawiam tego kp, bo nie wiem jak takiego małego cycka młody ma złapać :D będzie miał trudno... no ale wyjdzie w praniu :) ja jakoś już kąpieli czy przebierania się nie boję, jakiejś pewności siebie nabrałam po tych zajęciach na szkole rodzenia i po ostatnim noszeniu, odkładaniu, przekładaniu córeczki koleżanki czy synka siostry męża, miałam pewne ruchy, to i przy swoim będzie dobrze + jeszcze wierzę w to co się mówi, że instynkt macierzyński podpowie :)
    A później powiesz, że jak taka mała buzia ma złapać takiego dużego cycka :D

nadziejastru lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Mi studenci (a bardziej studentki ;) ) przy badaniu nie przeszkadzają o ile jest ich 1-2 tak jak tu w DE. 5-6 to już dla mnie przesada. Czułabym się jak małpa w ZOO.
    Natomiast przy porodzie to mogłabym zaakceptować jedną przyuczającą się do bycia położną. Żadnych tłumów.

Dziś chciałam pójść z małym na plac zabaw.
    Przeszłam 300m. Brzuch twardy, mocny ucisk "na dół". Jakby dziecko 10kg ważyło. Musiałam wracać :/
    Wy też tak macie? To normalne na tym etapie?
    Uważaj na siebie, nie chce Cię straszyć, ale na moje oko nie brzmi to dobrze, tzn. Nie powinnaś raczej czuć czegoś takiego. Tak jak twardy brzuch to jeszcze może być, ale uczucie "obciążenia" nie kojarzy mi się dobrze.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka87 wrote:
    wracając jeszcze do zmartwionek... czy któraś ma tak, że nadal nie może uwierzyć, że jest w ciąży? że to takie nierealne?
    Oj ja tak mam, dla mnie to takie nierealne że świat mi się zmieni, przedemna duże obawy, że brak mi czasu dla siebie będzie, że niepojdz8e nic zgodnie z planem hehe myślę że wszystkie tak czują

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas ospa w domu, młodszy ma, także siedzimy w domu i tylko w domu.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona koniczynka, super napisałaś o porodzie. Dokładnie tak, trzeba zaufać położnej i z nią współpracować, a nagrodą za dobrze wykonaną pracę będzie nasze upragnione maleństwo i wtedy już nic nie boli (trzeba jeszcze "urodzić" łożysko, ale to już Pikuś) A dzidziuś jest w tym czasie z nami ;)
    Jeżeli chodzi o kp to w dużej mierze ma znaczenie nasze nastawienie, w myśl zasady: "CHCIEĆ TO MÓC" :D Niby łatwo powiedzieć, ale myślę, że pomaga ;) Trochę może boleć, ale nie można bać się pytać i prosić o pomoc, bo może dzidziuś źle łapie itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 14:13

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane z tym straszeniem to jest tak że niewiem czy będę umiała czerpać z macierzyństwa radość, tzn napewno będę ale na dzień dzisiejszy jestem mega zła na moje koleżanki siostrę itp. Wszyscy mi mówią że jest przejeba...ze lepiej nie mieć dzieci, że to obowiązek, a zobaczysz,a nie ruszy się z dzieckiem a to a tamto no nic tylko wpierdoli...im.Sory za wulgarnych ale jestem tak wkurwi..a że szok. Wszyscy za wszelką cenę chcą mi wmówić że niewiem w co się pakuje,że po co mi to było, niemam siły z nimi... więcej takich ludzi i mnie to przerosnie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 14:16

ckai9n73kv974yz0.png

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Kochane z tym straszeniem to jest tak że niewiem czy będę umiała czerpać z macierzyństwa radość, tzn napewno będę ale na dzień dzisiejszy jestem mega zła na moje koleżanki siostrę itp. Wszyscy mi mówią że jest przejeba...ze lepiej nie mieć dzieci, że to obowiązek, a zobaczysz,a nie ruszy się z dzieckiem a to a tamto no nic tylko wpierdoli...im.Sory za wulgarnych ale jestem tak wkurwi..a że szok. Wszyscy za wszelką cenę chcą mi wmówić że niewiem w co się pakuje,że po co mi to było, niemam siły z nimi... więcej takich ludzi i mnie to przerosnie!!!

Najgorsze, że to kobiety kobietom taki los gotują. Myśle, ze wszystko się da, to tylko kwestia organizacji no i mam wrażenie, ze takie gadanie, to jest trochę usprawiedliwianie siebie.

Treselle lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Najgorsze, że to kobiety kobietom taki los gotują. Myśle, ze wszystko się da, to tylko kwestia organizacji no i mam wrażenie, ze takie gadanie, to jest trochę usprawiedliwianie siebie.
    Dokładnie w sensie tego czy tamtego mi niewolno będzie, to lepiej się dzieckiem usprawiedliwić ach....Ja im wszystkim pokaże!!! Proszę tylko Pana Boga aby cała i zdrowa się urodziła a resztę dam rady! I jeszcze mnie wkurwia to że jak ktoś patrzy na mnie to mówi w nie duzo przytyłas, brzuch niewielki, to pewnie to dziecko będzie bardzo małe, a napewno wszystko w porządku??? Kuźwa ludzie utyc dużo to ci będą gadać żeś otyla, mały brzuch h yo znaczy że coś nie halo, ludzie ludziom tak potrafią wbić do łba. Dokąd my zmierzamy??? Czemu zamiast sobie pomagać szkodzimy, co się dzieje z tymi ludźmi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2017, 14:35

ckai9n73kv974yz0.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, ze w pewnym sensie niektore osoby nam zazdroszczą że sie cieszymy, że czekamy itd i dlatego za wszelką cene chcą nam obrzydzic macierzyństwo w pewnym sensie i pokazac z jak najgorszej strony. Ze tak jakby im nie wyszlo cos, to nas zniechęcają zeby nam tez sie nie powiodlo. Tak mysle o tych wszystkich super opowiescuach jak to jest ciezko z dzieckiem

age.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ