Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
ostatnio był temat mrożenia warzyw dla malucha na przyszły rok do rozszerzania diety
Dostałam wczoraj swojskie pomidory i cukinię i pomyślałam, że mogłabym odrobinę zamrozić. Czy któraś z Was ma doświadczenie z tymi warzywami?
Niby w internecie wyczytałam, że można je zamrozić surowe-jak owoce, ale nie wiem jakoś nie jestem przekonana. Może lepiej jakiś słoik z tego zrobić? Ktoś coś może polecić w tym temacie?Październik 2017 synek -
malwa88 wrote:Hej dziewczyny,
ostatnio był temat mrożenia warzyw dla malucha na przyszły rok do rozszerzania diety
Dostałam wczoraj swojskie pomidory i cukinię i pomyślałam, że mogłabym odrobinę zamrozić. Czy któraś z Was ma doświadczenie z tymi warzywami?
Niby w internecie wyczytałam, że można je zamrozić surowe-jak owoce, ale nie wiem jakoś nie jestem przekonana. Może lepiej jakiś słoik z tego zrobić? Ktoś coś może polecić w tym temacie?
Cukinię przed zamrożeniem warto zblanszowac a z pomidorów bym zrobiła przecier na zupkęBarbie24 lubi tę wiadomość
-
AlicjaaA wrote:Ja mam do fotelika i jesienny i zimowy, bo uwielbiam śpiworki. Nie zsuwają się jak kocyki, zamocowane do fotelika więc nie trzeba pamietać by zabrać jak kocyk. Dla synka też miałam, ale urodził się na wiosnę więc taki polarowy w żabki pinkie, a teraz tamten chcę sprzedać i kupiłam dziewczęce
Pierwsza fotka z netu, ale mam dokładnie taki, kupiony nowy na olx za 45 zł. Drugi zimowy ocieplany też firmy pinkie (lubię z tej firmy) też z olx jak nówieczka za 40 zł i pokazuję jeszcze kombinezonik zimowy na roz. 68 też z olx, ale nie uzywany, co zresztą widać, bo idealny, z olx za 60 zł
-
dżdżownica wrote:Gabisonka idź może do lekarza rodzinnego po skierowanie do ortopedy czy neurologa. Bo to nie jest normalne że aż tak dretweja ręce.
A próbowałaś spać na pol-siedząco? Mama mi mówiła że tak spala pod koniec ciąży bo oddychać nie mogła. -
Ewa25 wrote:Dobrze pamiętam ? Barletta od sąsiadki ? Ja kupiłam na olx barletta 3w1. Wcześniej pytałam ale żadna z dziewczyn nie odpowiedziała. Może Ty mi pomożesz każdy elementy tj. Gondola soacerowka i fotelik Machaja sie na zaczepie. Nie jest to mocne Ale i nie jest stabilne sztywne tylko delikatnie buja. Dodatkowo tam gdzie stelaż łączy się po złożeniu też jest luz. Też tak masz ? Mam się martwić czy to normalne ?
-
Ewa25 wrote:Dobrze pamiętam ? Barletta od sąsiadki ? Ja kupiłam na olx barletta 3w1. Wcześniej pytałam ale żadna z dziewczyn nie odpowiedziała. Może Ty mi pomożesz każdy elementy tj. Gondola soacerowka i fotelik Machaja sie na zaczepie. Nie jest to mocne Ale i nie jest stabilne sztywne tylko delikatnie buja. Dodatkowo tam gdzie stelaż łączy się po złożeniu też jest luz. Też tak masz ? Mam się martwić czy to normalne ?
-
E_w_c_i_a wrote:Szyjka dalej się skraca mimo leżenia w szpitalu chyba będę jedną z pierwszych rozpakowanych!
Trzymam kciuki żeby Majka jak najdłużej siedziała w Maminym brzuszku!
To mimo leżenia jak bardzo Ci się skrocila? Co mówią lekarze?początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
smeg świetna metamorfoza kuchni! Teraz jest taka jasna! Naprawdę ładna
A moja torba już czeka zwarta i gotowa
Gabisonka daj znać co powie gin na te drętwienia. To może być jakiś ucisk macicy na nerwy. Właściwie nie wiem czy to się da jakoś temu zaradzić.. Ja od jakiegoś 27tc nie czuję jednego mięśnia w udzie i gin mówi, że dopiero po porodzie powinno się to cofnąć. No ale mi to oprócz dziwnego uczucia nie towarzyszą inne objawy..
Alicjaa piękne te śpiworki! Kurczę muszę chyba samam poobczajać na olx jak takie cudeńka idzie wyłapać
mimoza bywa że coś tam zapomniam od czasu do czasu, ale najgorzej to jest u mnie z przekręcaniem nazw i w ogóle tego co chce powiedzieć Ostatnio to walnęłam tekst roku.. Bez kitu.
Siedzimy w pokoju. Ja, Małż i Teściowie.
Małż wstaje i idzie w kierunku kuchni.
Ja(Mistrz - mówię z powagą): "Arek, zrobisz mi kupę?"
Chwila konsternacji i wszyscy turlają się po podłodze.
A ja chciałam kawę. K A W EWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 11:20
Anulka87, Mika2009, dżdżownica, natty85, czekajacanacud1, kiti, KasiaHaBe, smeg, Dziobuś, MałaMi88, almaanies, madlene88 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
E_w_c_i_a wrote:Szyjka dalej się skraca mimo leżenia w szpitalu chyba będę jedną z pierwszych rozpakowanych!
mogę cię pocieszyć szyjka przy synku skracała się też w szpitalu w 8 miesiącu miałam ją 5 mm czyli praktycznie jej nie było. Dotrwałam do terminiu ale warunek leki i leżenie plackiem nawet do kibelka miałam ograniczyć wyjściesynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
Ewcia - Majki są Twarde baby (cos o tym wiem )!!! Dacie radę, leż i zaciskaj nogi. PS moja siorka chodziła z szyjką około 1 cm z miesiąc i dotrwała do 39 tc ! Także wszystko możliwe. Wiem Słońce że się martwisz - będzie dobrze !!
smeg - super metamorfoza !! Gratuluję !!
Dziewczyny miałam niezły sen: jakiś koleś mnie po brzuchu bije z tego wszystkiego się obudziłam a to Julka tak mnie mocno kopała. Ale głupoty
Ale się ciesze jutro, chyba jako ostatniej wskoczy mi 3 na liczniku
dżdżownica - no popatrz jak to facetowi nie wiele potrzeba - dobra kawka
Ad. prezentów to ja przeważnie kupuje dla męża na wyjatkowyprezent. np. Lot balonem, strzelanie z jakiś tam karabinów i spokojnie można się zmieścić w 100 zł. W tym roku dostał Darta - rzutki (ja też lubię grać ).Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 11:32
-
Mam pytanie dotyczące l4. Jeżeli dzisiaj lekarz nie mógł mnie przyjąć, ponieważ miał cesarkę, a zwolnienie miałam do wczoraj, to będzie jakiś problem jeżeli wystawi mi w poniedziałek. Bo przyjmie mnie dopiero w poniedziałek, a zwolnienie potrzebuję od 18.08. Czytałam, że może wystawić do 3 dni wstecz, ale nie znam tego lekarza i nie wiem czy nie będzie robił problemu. Wiecie czy ma prawo odmowy wypisania mi zwolnienia do tylu dni wstecz?
-
Gabisonka wrote:Mam pytanie dotyczące l4. Jeżeli dzisiaj lekarz nie mógł mnie przyjąć, ponieważ miał cesarkę, a zwolnienie miałam do wczoraj, to będzie jakiś problem jeżeli wystawi mi w poniedziałek. Bo przyjmie mnie dopiero w poniedziałek, a zwolnienie potrzebuję od 18.08. Czytałam, że może wystawić do 3 dni wstecz, ale nie znam tego lekarza i nie wiem czy nie będzie robił problemu. Wiecie czy ma prawo odmowy wypisania mi zwolnienia do tylu dni wstecz?
ja bym zadzwoniła do ZUS, szczerze to gdyby jutro wystawił to się nic nie dzieje a tak ... -
Gabisonka wrote:Mam pytanie dotyczące l4. Jeżeli dzisiaj lekarz nie mógł mnie przyjąć, ponieważ miał cesarkę, a zwolnienie miałam do wczoraj, to będzie jakiś problem jeżeli wystawi mi w poniedziałek. Bo przyjmie mnie dopiero w poniedziałek, a zwolnienie potrzebuję od 18.08. Czytałam, że może wystawić do 3 dni wstecz, ale nie znam tego lekarza i nie wiem czy nie będzie robił problemu. Wiecie czy ma prawo odmowy wypisania mi zwolnienia do tylu dni wstecz?
Lekarz może wypisać zwolnienie 3 dni wstecz lub 3 dni do przodu. Jeśli to kontynuacja zwolnienia to nie sądzę żeby robił problemy.Gabisonka lubi tę wiadomość
Październik 2017 synek -
-
pola89 wrote:Hej
Ja jak zwykle rzadko się odzywam, ale może jeszcze pamiętacie, że jestem
Smeg
Pięknie Wam ta kuchnia wyszła!
Co do snu, to raczej problemów nie mam... Ale ze wstawaniem na siku już tak dzisiaj przebiłam samą siebie! Byłam chyba z 7 albo razy przez moje niecałe 7h snu... I weź się wyśpij
Jeśli chodzi o inne dolegliwości ciążowe, to czasem zgaga mnie złapie, ale rzadko i mało uciążliwie. Bóle krzyża mam, jak coś więcej posprzątam i wtedy, to jestem jak połamana i tylko leżeć mogę za to w pracy na nogach jestem prawie cały czas (no może 7h z 8 ) i daję radę bez problemu ale w domu już się "szanuję" i wypoczywam dużo
pamiętamy pamietamy
aż muszę skomentować ze chylę czoła za tą prace 7h dziennie. ja od +/-25 tygodnia muszę odpoczywać co chwilę bo mi brzuch twardnieje a jak dłużej pochodzę (1-2h) to aż boli i nie do wytrzymania tak ciągnie...
-
a ja sie pochwale przyszlo mi to lozeczko
http://allegro.pl/z-lozeczko-tapczani-szuflada-kapi-bialy-barierka-i6845058892.html?snapshot=MjAxNy0wOC0xNlQwNDo0MTozMi44MTNaO2J1eWVyO2I0NWFkODI1NjAyNDAzMWNlMzFlZDAyOGQ1MTQ1MGJhOTM4OTYxYzc0MmQ2NDkwZmVjNjJlNGM5ODc2NzI3NDY%3D
ale dopiero otworze jak maz wroci bo paczka 30kg ma i ciezko samej. a znajac moje szczescie cos bedzie uszkodzonePampcia, Caro lubią tę wiadomość