Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie martwcie się waga...a ci do pantofli to chyba kupię japonki gumowe haha będą pod prysznic w szpitalu i na oddział bo inaczej tego nie widze hehe. A jeszcze tydz temu chwaliłam się że nie puchna mi nogi hahaha taka sytuacja...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 22:57
-
Ja już mam 15 kg na plusie.. Coś czuję, że jak w poprzedniej ciąży dobije do 25 kg, wtedy w ostatnim trymestrze przyrastalo równo po 5 kg na miesiąc..taka już chyba moja natura. Startowałam z 63 kg przy wzroście 175 cm. No ale co tam, poprzednio przy karmieniu wszystko ekspresem zgubiłam, mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie.
Poczytałam o waszych zgagach i się zaraziłam, bo od dziś mnie dopadła na maxa.. -
pola89 wrote:Ewcia
A jaką teraz masz długość szyjki? Mojej koleżance po lekach i leżeniu w szpitalu nie tylko przestała się skracać, ale nawet wydłużyła się o 1 cm wiadomo, że różnie bywa, ale może jeszcze się uda ją opanować :*Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
candela wrote:A mnie moje dziecko przydusza.
Kilka razy dziennie mam uczucie jakby mi coś ściskało płuca i nie mogę normalnie oddychać. Masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2017, 23:06
-
Tu w Niemczech każdej kobiecie po porodzie w przysługują zajęcia rehabilitacyjne dna miednicy czy coś w ten deseń. 6 tyg po SN 8 tyg po cc. To są bardzo łagodne ćwiczenia. Nie radzę zaczynać od a6w.
madlene88, MałaMi88 lubią tę wiadomość
-
E_w_c_i_a wrote:Ostatnio miałam 1.7 a teraz 1.2. A nie wiesz jakie leki dostawala Twoja koleżanka?
E_w_c_i_a lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Cześć Dziewczyny ja już po badaniach prenatalnych III trymestru bardzo sie ciesze bo wyniki w normie. Nasza córa troszke mniejsza jest bo obecniecszacuja jej wage na 1330g, ale ponoc mieści sie w normie a ja do zbyt duzych nie naleze. Obecnie 31 tydzień i 7kg na plusie. Startowalam z wagi 53kg przy wzroscie 160cm.spodziewam sie ze jeszcze 3-4kg przybędzie. To by bylo tyle dobrych wiadomości, a wczoraj znalazlam u siebie kleszcza i troszke mnie to zmartwilo. Nie chodze do lasu raczej dom i sklepy a tu taka niespodziankaZauza
-
madlene88 wrote:Ja to się zastanawiam co z brzusiem po ciąży czy on sam stopniowo zmaleje czy jakoś mu pomóc ćwiczeniami?czytałam że, po porodzie naturalnym można ćwiczyć 4tyg po cesarce dłużej... Czy można sobie za wcześnie nimi zaszkodzić, co polecacie?
Mi położna mówiła że nawet po cc już po 4 tyg można ćwiczyć delikatnie jeśli wszystko się prawidłowo goi. I bardzo duzo zalezy od tego co bylo przed porodem, osoby aktywne szybciej wracaja do formy.
Chociaż myślę że to zależy od człowieka, moja siostra w życiu nie była na siłowni czy fitnesie a po dwóch ciazach ma płaski brzuch jak deska.madlene88, Barbie24 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
postanowiłam dołącyć do forum.
Mam 27 lat i jestem w pierwszej ciąży (31 tydzień). Będę miała córeczkę
Niestety podczas ostatniego USG (w 30 tyg.) lekarz stwierdził u mnie liczne zwapnienia na łożysku - dojrzałość III stopnia. Dodam, że nie palę papierosów oraz nie przechodziłąm w trakcie ciąży infekcji z gorączką.
Martwię się czy łożysko będzie wydolne do końca ciąży. Wizyę u mojego lekarza prowadzącego mam dopierow we wtorek i strasznie się stresuję... Czy miałyście kiedyś taki przypadek?
smeg lubi tę wiadomość
Justyna -
Gabisonka wrote:Dawno nie odzywała się Nadziejastru, nie wiecie co u niej? Albo KaroLove, zniknęła tak z dnia na dzień. Ciekawe co u nich
Nadziejastru też tam i tak jak dziewczyny piszą, mąż wrócił i mały urlopik mieli
MałaMi88 lubi tę wiadomość
-
madlene88 wrote:Ja to się zastanawiam co z brzusiem po ciąży czy on sam stopniowo zmaleje czy jakoś mu pomóc ćwiczeniami?czytałam że, po porodzie naturalnym można ćwiczyć 4tyg po cesarce dłużej... Czy można sobie za wcześnie nimi zaszkodzić, co polecacie?
Ja przeżyłam mały szok po pierwszym porodzie, bo dziecko urodziłam, a brzuch był Ale stopniowo znikał jak wszystko się tam obkurczalo i wracalo do normy Dodam, że "mojej normy", bo płaskiego brzucha to ja nigdy nie miałamWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2017, 09:04
madlene88 lubi tę wiadomość