X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Rozkręcil sie! Poplakalam sie ze szczescia! Ale stracha mi napędził!

Najwidoczniej twoj maluszek chcial sobie dzis dluzej pospac przy niedzieli :P

MałaMi88 lubi tę wiadomość

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:41

JzxGp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi dobrze ze pojechałaś sprawdzić. Przynajmniej wiesz że wszystko w porządku. Tak to byś się pewnie zadręczała i snuła domysły.
    U mnie wyjątkowo spokojny dzień.

MałaMi88 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Ostatnio mu właśnie o tym mówiłam,mówił że to spowodowane gromadzeniem się wody i TK zespół tej ciesni jak już pisałam j że po porodzie to minie, dobrze ale ja zaczynam mieć problem z robieniem podstawowych czynności, pisząc dretwieja mi palce okropnie ach...

No dokładnie, mam tak samo i boję się, że będzie mi ciężko być delikatną dla maluszka jak bede miała odrętwiałe patyki zamiast palcy. Moja teściowa mówiła mi ze w ciąży zdrętwiało jej udo i straciła w nim czsciowo czucie i niestety borykała się z tym jeszcze jakiś czas po porodzie... Boję się że z moimi dłońmi też tak będzie:( właściwie gdyby nie te paluchy to ciąże znosiłabym idealnie

madlene88 lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    No dokładnie, mam tak samo i boję się, że będzie mi ciężko być delikatną dla maluszka jak bede miała odrętwiałe patyki zamiast palcy. Moja teściowa mówiła mi ze w ciąży zdrętwiało jej udo i straciła w nim czsciowo czucie i niestety borykała się z tym jeszcze jakiś czas po porodzie... Boję się że z moimi dłońmi też tak będzie:( właściwie gdyby nie te paluchy to ciąże znosiłabym idealnie
    To tak jak ja a tak się cieszyłam że ledwie jakieś twardnienia i tyle a tu doszło to dretwienie...pewmie ginekolog nic nie pomoże na to. Ostatnio powiedział że niczym nie wpłyniemynna to że musi ustąpić po porodzie, chyba że zostanie to wtedy możemy mówić o ciesni ale na 95%przejdzie:) podobno, ale do tego czasu to chyba się wykończymy...

ckai9n73kv974yz0.png

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje nam mieć nadzieję, ze już się nie pogorszy i ustapi zaraz po porodzie :) a obrączkę to nie wiem kiedy założę, początkowo nosiłam na najmniejszym palcu, ale stwierdziłam, ze głupio to wygląda, bo wszyscy zwracali uwagę i mówili "o, puchniesz"

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy oczywiscie inny, ale mi po porodzie opuchniecie mega szybko schodzilo do tego stopnia, ze jak na drugi dzien zobaczylam sie w lustrze to inna twarz :D no i prezscieradlo cale mokre od potu w nocy

BurzaHormonów, India26 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłaś mnie ;)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

JzxGp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

JzxGp2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis 36t0d czyli jeszcze tydzien do ciazy donoszonej i 4 tyg to TP z okresu ;)

Nie ukrywam, ze juz sporo dolegliwosci. Duzo wiecej niz w 1 ciazy na tym etapie... moze ciut wczesniej urodze, hmmmn

W tym tyg pojade na 1 ktg i ostatnie bad z krwi, a wprzyszlym tyg ostatnia wizyta u gina. Mam nadzieje, ze powie, ze jakies minimalne oznaki porodu widzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 08:23

India26, KasiaHaBe, Mika2009 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Oj chciałabym by się okazało, że wszystko, to opuchlizna i by zeszło po porodzie. Wczoraj przyglądałam się swoim paluszkom i się okazało, że mam grubszy kciuk od męża. Ja moją obrączkę już dawno ściągnęłam i chwilę chodziłam w męża, bo on jak swoją ściągnął, to nie mógł ubrać, ale teraz chyba nawet jego bym nie założyła.
    Mam nadzieję, że po porodzie moją założę, bo jego raczej trzeba będzie powiększyć. Już w kościele, gdy mu ją zakładałam miałam stresa, bo mu się kosteczce zatrzymała i nie mogłam mu ją wepchać na palec :P

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baaasia ty faktycznie prawie donoszona! Chyba jako jedna z pierwszych.
    Ja to mam codziennie wrażenie że zaraz urodzę Hehe :P

Jak ja bym chciała żeby drugi poród był rzeczywiście szybszy i łatwiejszy ;)

baassiia lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się dziś śniły głupoty, próbowałam nakarmić piersią moją córeczkę, ale nie umiałam przystawić, ba, nawet złapać jej nie umiałam, leciała mi przez ręce, była taka drobna i plastyczna. czułam jakby mi brakowało rąk, nie umiałam jej podnieść :( a teraz mam schizę, ze niby teoretycznie wiem jak złapać noworodka i jak go przystawić to w praktyce mi nie wyjdzie :/
    dobrze, że dziś mamy szkołę rodzenia, oby było coś o pielęgnacji, moze jak poćwiczę na lalce to się uspokoję

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :) Ad cieśni nadgarstka miałam to będąc w ciąży z Maja. Bardzo współczuje wszystkim tym co to przechodzą. Jedyne pocieszenie to że faktycznie mija. Niestety mnie minęło jak Maja miała z 2 tyg i przez ten czas męczyłam się z bólem... ciężko podnieść szklankę a co dopiero dzidziusia i by go nie upuścić.
    Ad. opuchlizny to ja od 35tc byłam tak popuchnięta w 36 tc zabrała mnie karetka miałam wymioty, biegunkę okazało się że to od wody która zatrzymała się w organiźmie a mój błędnik szwankował. Minęło dopiero 2 miesiące po porodzie a tak miewałam napady zawrotów głowy i wymiotów, oby mi się to teraz nie przytrafiło bo to było gorsze jak cieśni.

Basia - no faktycznie za tydzień będziesz mieć donoszoną ciążę :) Troszkę zazdroszczę ... ja bym juz chciała choć 35tc byłabym spokojniejsza.

PS. czy którejś już opadł brzuszek ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2017, 10:58

iv09mg7ynbajyosc.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba niezbyt opadl, ale czesto jak chodzr czuje glowke tak nisko - napiera na szyjke.
    Jakos za 2 tyg planuje zaczac z masazem sutkow itd bo u mnie kiepsko ze skurczami, a chcialabym zeby jednak cos szyjka bardziej byla na porod przygotowana niz ostatnio...

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję ruchy tak wysoko, że Mała chyba wyjdzie drugą stroną.. właśnie zobaczyłam, że urodziły się listopadowe bliźnięta - oby dały radę i rosły zdrowo. Ale to mnie jakoś przekonało do tego, że już całkiem blisko do spotkań z naszymi Maluchami..

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to żebra bolą, mam takie poobijane, a ogólnie brzuch mi się wydaje, że ogólnie mam nisko, a nie wysoko, przynajmniej jak oglądam zdjecia w internecie to o wiele wyżej są :)

Próbowałam dziś zrobić ten masaż krocza, ale szczerze to sprawiało mi to ból i w ogóle brzuch bardzo utrudnia dostęp do tych miejsc, ale ogólnie mam też długie paznokcie, więc przed kolejną próbą, muszę je ściąć na krótko, mimo wszystko jakoś już jestem źle nastawiona do tego.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podglądnęłam te maluszki u Listopadówek i popłakałam się :( Kurcze nie mogę takich fotek oglądać :( Wszystko do mnie wróciło :(. Mam wielką nadzieję ze przeżyją i pokonają wszystkie przeciwności by normalnie funkcjonować.

Ja małą też nisko czuję i to mnie trochę martwi. Oby tylko posiedziała sobie jeszcze z 4 tyg. minimum.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktorejs z was opuscil sie juz brzuch?

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ