X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem teraz ciągle głodna :O doszło mi prawie 2kg, czyli mam 8kg na plus, dla mnie to dużo, już się źle czuje z taka wagą... też mam nadzieje, że szybko zrzucę :) chciałabym max.12kg mieć na koniec, zobaczymy :)

Proszę o dopisanie wizyty już ostatniej mojej 22.09

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że ja nadal w szpitalu. Miałam dzisiaj szybkie USG. Majcia waży 2140 ;-) Moja mała kluseczka ;-)
    Dziewczyny jak będziecie miały robione KTG to nalegajcie na leżenie na bokach. Ja czasami miałam robione na plecach i wtedy o mało nie dostawalam zawału bo tętno małej dochodziło nawet do 200! Dopiero po 3 tygodniach (!) jedna z położnych wpadła na pomysł że to może być od leżenia na plecach i faktycznie coś musi tam uciskać bo jak leżę na bokach to tętno jest normalne (130-150).
    Teraz już w ogóle nie leżę na plecach, wczesniej sie zdarzało.
    Co do rozpakowania to u siebie obstawiam raczej wrzesień niż październik, ale to czas pokaże ;-)

Zielona_konczynka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Melduję że ja nadal w szpitalu. Miałam dzisiaj szybkie USG. Majcia waży 2140 ;-) Moja mała kluseczka ;-)
    Dziewczyny jak będziecie miały robione KTG to nalegajcie na leżenie na bokach. Ja czasami miałam robione na plecach i wtedy o mało nie dostawalam zawału bo tętno małej dochodziło nawet do 200! Dopiero po 3 tygodniach (!) jedna z położnych wpadła na pomysł że to może być od leżenia na plecach i faktycznie coś musi tam uciskać bo jak leżę na bokach to tętno jest normalne (130-150).
    Co do rozpakowania to u siebie obstawiam raczej wrzesień niż październik, ale to czas pokaże ;-)

ło matko to znaczy że zły był odczyt czy w ogóle leżenie na plecach tak wpływa? bo ja głównie na plecach, tak mi najwygodniej...

candela a torba do szpitala spakowana? mi zostało tylko parę rzeczy włożyć, nawet mam na kartce spisane i powiem Ci, że od razu mnie to jakoś uspokoiło, że w razie czego przygotowana jestem chociaż z tym, moze Tobie też pomoże? ;) stres na pewno nie. W sumie to nic innego nam nie zostało jak czekać na rozwój wydarzeń, co będzie to będzie, obysmy wszystkie oczywiście do października dotrwały ale wpływu i tak większego nie mamy. Ja tez mam czasami bóle jak na okres chwilowe, brzuch prawie non stop twardy jeśli nie odpocznę a jakoś nie wiem czemu zaskakująco spokojna jestem...hmmm no jak nie ja :P

Mika2009 z czystej ciekawości, w jakiej postaci przyjmujesz salbutamol? tabletki?

f2w3dqk3604phf94.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    ło matko to znaczy że zły był odczyt czy w ogóle leżenie na plecach tak wpływa? bo ja głównie na plecach, tak mi najwygodniej...
    Nie wiem czy u każdego źle wpływa. U mnie na pewno.

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia - trzymaj się !! Kurcze pierwsze słyszę by ktg było robione na wznak. Szczerze miałam robione wiele razy przy Majce teraz też miałam 2 razy i zawsze ale to zawsze położne każą położyć się na lewej stronie raz mnie przestawiły na prawą bo mała uciekała.
    Generalnie leżenie na wznak w zaawansowanej ciąży nie jest zbyt wskazane. Moja przy takiej pozycji zawsze szaleje.

Pampcia - tak mam w tabletkach. Rozmawiałam z wieloma lekarzami i zdania są podzielone ale ufam mojemu lekarzowi. Biorę 1/2 tab. co 6 godzin niebawem będę zmniejszać dawkę a w 35 odstawiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 22:34

iv09mg7ynbajyosc.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog nie zlecał ktg, dopiero bliżej porodu, czyli za 4 tygodnie :) Też Was dzidziusie tak kopią mocno po żebrach?

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • candela Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg na plecach? Udusilabym bym się. W ja nie jestem w stanie leżeć na plecach dłużej niż 3 minuty bo mi dziecko na płuca naciska...

Mi niestety te bóle nie przechodzą przy zmianie pozycji. Jak chodzę to mi dodatkowo brzuch się spinacze i czuję te wędrujące skurcze bh od góry do dołu.

Spakowana jestem ale to mnie średnio uspokaja bo mąż ma teraz 2 tygodnie nocek, na których jest sam na zmianie i było by mu bardzo ciężko się urwać. Jakbym zaczęła teraz rodzic to musiałabym z maluchem jechać taksówką :/

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chcialabym dolaczyc do grupy na fb.
    Kasia Hebe tez mi sie wydajw ze waga masz super. Ja przy wzroscie 158 w 32 tygodniu ma. 7 kg na plusie.nastepna wizyta 8 wtzesnia. A rozwiazanie 18-24 paźdzuernika. Ja mysle ze heszcze 4kg przybedzie zwladzcza ze ja mam teraz ogromny apetyt a slodycze to moge tonami jesc. Wczoraj zgrzeszylam 2pączki i muffinka czekoladowa

Zauza
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia_2017 wrote:
    Hej dziewczyny chcialabym dolaczyc do grupy na fb.
    Kasia Hebe tez mi sie wydajw ze waga masz super. Ja przy wzroscie 158 w 32 tygodniu ma. 7 kg na plusie.nastepna wizyta 8 wtzesnia. A rozwiazanie 18-24 paźdzuernika. Ja mysle ze heszcze 4kg przybedzie zwladzcza ze ja mam teraz ogromny apetyt a slodycze to moge tonami jesc. Wczoraj zgrzeszylam 2pączki i muffinka czekoladowa

te chcialabym dolaczyc na fb, wyslalam patulli zaproszenie.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w kolejnyn tc ;) to juz 33 skonczone czyli jakby 34 ;) 5-6tyg i moja niunia bedzie ze mna <3

Caro lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wręcz przeciwnie. Lezenie na wznak jest najbardziej komfortowe. W sumie na bokach czy na brzuchu też jest ok, ale przy moich problemach ze spojeniem i kręgosłupem na plecach jest najwygodniej. I zapis KTG we wszystkich pozycjach jest taki sam, czyli mojej Ani zupełnie nie przeszkadza jak leżę.

02502cdf1c.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Ja miałam w czwartek pierwsze KTG i właśnie leżałam na plecach. Zrobiło mi się słabo, zalałam się potem, już chciałam położną wołać ale opadłam całkiem z sił, myślałam, że zemdleję. Na szczęście przekręciłam się trochę na bok i mi przeszło. Strasznie to wspominam. W ogóle leżenie na plecach nawet w pozycji półleżącej odpada.

eikt9n733qx6yvg8.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:40

JzxGp2.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi, spróbuj go szturchnąć kilka razy, poruszać brzuchem na boki albo zjeść coś słodkiego. Jeśli nie masz domowego detektora lub dziecię się nadal nie poruszy to wybrałabym się na IP. Od 6 minęło już sporo godzin i w tym czasie powinno być już kilkadziesiąt ruchów.

02502cdf1c.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Mnie w I ciazy tez polozne katowaly KTG na plecach czulam sie po nim okropnie. Teraz nauczona doswiadczeniem no i zakazem leżenia na plecach bede kladla sie na boku.

Kurcze dziewczyny obudzilam sie o 6 i nie czuje Mlodego :-( zawsze dawal o sobie znac, leniwie bo leniwie ale go czulam a teraz nic i jeszcze taki okropny sen miałam! Ze lelarz stwierdzil że Mlody nie zyje :-( nie wiem co robic juz sie nawet poplakalam.

Moj malutki dzis z rana nic nie nie odzywa. Najadlam sie slodyczy ,polozyla na lewy bok,poczekalam i szaleje. Mozety tak zrob ,aslodycze popij ddatkowo zimnym czymszlodowki. U mnie zawszenasynka t pobudzajaco dziala ,abo cappucino z duza iloscia cukru :)

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeprszam za literowki ,jestem na talefnie xp

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 36 tygodniu...jeszcze ze 2 tyg...i bede juz spokojna...bo mam juz takie bole brzucha ze nic nie moge robic...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi leżenie na płasko na wznak tez przeszkadza, ciężko się oddycha, ale jak jestem w pozycji półleżącej to jest ok. Jeszcze radzę sobie tak, ze pod prawe biodro podkładam poduchę, zeby mnie tak bardziej na lewo przechylało. I to jest moja najczęstsza pozycja do odpoczynku w ciągu dnia. Nocą staram sie spać na lewym boku, ale bardzo boli mnie prawy bark, więc i tak przekręcam się na prawo. Wydaje mi się, że mała szaleje na obu stronach tak samo, mam nadzieję, że jej tym nie szkodzę....
    I to drętwienie palcy zaczyna mnie martwic, nawet teraz jak piszę pora to czuję mrowienie :/ w nocy z tego powodu nie spałam kilka godzin, obudziłam się i nie mogłam ułożyć, zeby dłonie nie cierpły :/ dobrze, że we wtorek wizyta, bo może powinnam coś z tym zrobić, z kimś skonsultować.

Postanowiłam, że od jutra jadę z grubej rury z wyprawka, dłużej się nie powstrzymam. Dużo już jest, ale dużo jeszcze zostało do zamówienia/zrobienia

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi leżenie na płasko na wznak tez przeszkadza, ciężko się oddycha, ale jak jestem w pozycji półleżącej to jest ok. Jeszcze radzę sobie tak, ze pod prawe biodro podkładam poduchę, zeby mnie tak bardziej na lewo przechylało. I to jest moja najczęstsza pozycja do odpoczynku w ciągu dnia. Nocą staram sie spać na lewym boku, ale bardzo boli mnie prawy bark, więc i tak przekręcam się na prawo. Wydaje mi się, że mała szaleje na obu stronach tak samo, mam nadzieję, że jej tym nie szkodzę....
    I to drętwienie palcy zaczyna mnie martwic, nawet teraz jak piszę pora to czuję mrowienie :/ w nocy z tego powodu nie spałam kilka godzin, obudziłam się i nie mogłam ułożyć, zeby dłonie nie cierpły :/ dobrze, że we wtorek wizyta, bo może powinnam coś z tym zrobić, z kimś skonsultować.

Postanowiłam, że od jutra jadę z grubej rury z wyprawka, dłużej się nie powstrzymam. Dużo już jest, ale dużo jeszcze zostało do zamówienia/zrobienia

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:41

JzxGp2.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ