Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem teraz ciągle głodna doszło mi prawie 2kg, czyli mam 8kg na plus, dla mnie to dużo, już się źle czuje z taka wagą... też mam nadzieje, że szybko zrzucę chciałabym max.12kg mieć na koniec, zobaczymy
Proszę o dopisanie wizyty już ostatniej mojej 22.09 -
Melduję że ja nadal w szpitalu. Miałam dzisiaj szybkie USG. Majcia waży 2140 Moja mała kluseczka
Dziewczyny jak będziecie miały robione KTG to nalegajcie na leżenie na bokach. Ja czasami miałam robione na plecach i wtedy o mało nie dostawalam zawału bo tętno małej dochodziło nawet do 200! Dopiero po 3 tygodniach (!) jedna z położnych wpadła na pomysł że to może być od leżenia na plecach i faktycznie coś musi tam uciskać bo jak leżę na bokach to tętno jest normalne (130-150).
Teraz już w ogóle nie leżę na plecach, wczesniej sie zdarzało.
Co do rozpakowania to u siebie obstawiam raczej wrzesień niż październik, ale to czas pokażeZielona_konczynka lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
E_w_c_i_a wrote:Melduję że ja nadal w szpitalu. Miałam dzisiaj szybkie USG. Majcia waży 2140 Moja mała kluseczka
Dziewczyny jak będziecie miały robione KTG to nalegajcie na leżenie na bokach. Ja czasami miałam robione na plecach i wtedy o mało nie dostawalam zawału bo tętno małej dochodziło nawet do 200! Dopiero po 3 tygodniach (!) jedna z położnych wpadła na pomysł że to może być od leżenia na plecach i faktycznie coś musi tam uciskać bo jak leżę na bokach to tętno jest normalne (130-150).
Co do rozpakowania to u siebie obstawiam raczej wrzesień niż październik, ale to czas pokaże
ło matko to znaczy że zły był odczyt czy w ogóle leżenie na plecach tak wpływa? bo ja głównie na plecach, tak mi najwygodniej...
candela a torba do szpitala spakowana? mi zostało tylko parę rzeczy włożyć, nawet mam na kartce spisane i powiem Ci, że od razu mnie to jakoś uspokoiło, że w razie czego przygotowana jestem chociaż z tym, moze Tobie też pomoże? stres na pewno nie. W sumie to nic innego nam nie zostało jak czekać na rozwój wydarzeń, co będzie to będzie, obysmy wszystkie oczywiście do października dotrwały ale wpływu i tak większego nie mamy. Ja tez mam czasami bóle jak na okres chwilowe, brzuch prawie non stop twardy jeśli nie odpocznę a jakoś nie wiem czemu zaskakująco spokojna jestem...hmmm no jak nie ja
Mika2009 z czystej ciekawości, w jakiej postaci przyjmujesz salbutamol? tabletki?
-
Pampcia wrote:ło matko to znaczy że zły był odczyt czy w ogóle leżenie na plecach tak wpływa? bo ja głównie na plecach, tak mi najwygodniej...Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
Ewcia - trzymaj się !! Kurcze pierwsze słyszę by ktg było robione na wznak. Szczerze miałam robione wiele razy przy Majce teraz też miałam 2 razy i zawsze ale to zawsze położne każą położyć się na lewej stronie raz mnie przestawiły na prawą bo mała uciekała.
Generalnie leżenie na wznak w zaawansowanej ciąży nie jest zbyt wskazane. Moja przy takiej pozycji zawsze szaleje.
Pampcia - tak mam w tabletkach. Rozmawiałam z wieloma lekarzami i zdania są podzielone ale ufam mojemu lekarzowi. Biorę 1/2 tab. co 6 godzin niebawem będę zmniejszać dawkę a w 35 odstawiać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 22:34
-
Ktg na plecach? Udusilabym bym się. W ja nie jestem w stanie leżeć na plecach dłużej niż 3 minuty bo mi dziecko na płuca naciska...
Mi niestety te bóle nie przechodzą przy zmianie pozycji. Jak chodzę to mi dodatkowo brzuch się spinacze i czuję te wędrujące skurcze bh od góry do dołu.
Spakowana jestem ale to mnie średnio uspokaja bo mąż ma teraz 2 tygodnie nocek, na których jest sam na zmianie i było by mu bardzo ciężko się urwać. Jakbym zaczęła teraz rodzic to musiałabym z maluchem jechać taksówką -
Hej dziewczyny chcialabym dolaczyc do grupy na fb.
Kasia Hebe tez mi sie wydajw ze waga masz super. Ja przy wzroscie 158 w 32 tygodniu ma. 7 kg na plusie.nastepna wizyta 8 wtzesnia. A rozwiazanie 18-24 paźdzuernika. Ja mysle ze heszcze 4kg przybedzie zwladzcza ze ja mam teraz ogromny apetyt a slodycze to moge tonami jesc. Wczoraj zgrzeszylam 2pączki i muffinka czekoladowaZauza -
Zuzia_2017 wrote:Hej dziewczyny chcialabym dolaczyc do grupy na fb.
Kasia Hebe tez mi sie wydajw ze waga masz super. Ja przy wzroscie 158 w 32 tygodniu ma. 7 kg na plusie.nastepna wizyta 8 wtzesnia. A rozwiazanie 18-24 paźdzuernika. Ja mysle ze heszcze 4kg przybedzie zwladzcza ze ja mam teraz ogromny apetyt a slodycze to moge tonami jesc. Wczoraj zgrzeszylam 2pączki i muffinka czekoladowa
te chcialabym dolaczyc na fb, wyslalam patulli zaproszenie.Piotruś
Helenka
-
A u mnie wręcz przeciwnie. Lezenie na wznak jest najbardziej komfortowe. W sumie na bokach czy na brzuchu też jest ok, ale przy moich problemach ze spojeniem i kręgosłupem na plecach jest najwygodniej. I zapis KTG we wszystkich pozycjach jest taki sam, czyli mojej Ani zupełnie nie przeszkadza jak leżę.
-
E_w_c_i_a wrote:Melduję że ja nadal w szpitalu. Miałam dzisiaj szybkie USG. Majcia waży 2140 Moja mała kluseczka
Co do rozpakowania to u siebie obstawiam raczej wrzesień niż październik, ale to czas pokaże -
Mała mi, spróbuj go szturchnąć kilka razy, poruszać brzuchem na boki albo zjeść coś słodkiego. Jeśli nie masz domowego detektora lub dziecię się nadal nie poruszy to wybrałabym się na IP. Od 6 minęło już sporo godzin i w tym czasie powinno być już kilkadziesiąt ruchów.
-
MałaMi88 wrote:Mnie w I ciazy tez polozne katowaly KTG na plecach czulam sie po nim okropnie. Teraz nauczona doswiadczeniem no i zakazem leżenia na plecach bede kladla sie na boku.
Kurcze dziewczyny obudzilam sie o 6 i nie czuje Mlodego zawsze dawal o sobie znac, leniwie bo leniwie ale go czulam a teraz nic i jeszcze taki okropny sen miałam! Ze lelarz stwierdzil że Mlody nie zyje nie wiem co robic juz sie nawet poplakalam.
Moj malutki dzis z rana nic nie nie odzywa. Najadlam sie slodyczy ,polozyla na lewy bok,poczekalam i szaleje. Mozety tak zrob ,aslodycze popij ddatkowo zimnym czymszlodowki. U mnie zawszenasynka t pobudzajaco dziala ,abo cappucino z duza iloscia cukrugrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Mi leżenie na płasko na wznak tez przeszkadza, ciężko się oddycha, ale jak jestem w pozycji półleżącej to jest ok. Jeszcze radzę sobie tak, ze pod prawe biodro podkładam poduchę, zeby mnie tak bardziej na lewo przechylało. I to jest moja najczęstsza pozycja do odpoczynku w ciągu dnia. Nocą staram sie spać na lewym boku, ale bardzo boli mnie prawy bark, więc i tak przekręcam się na prawo. Wydaje mi się, że mała szaleje na obu stronach tak samo, mam nadzieję, że jej tym nie szkodzę....
I to drętwienie palcy zaczyna mnie martwic, nawet teraz jak piszę pora to czuję mrowienie w nocy z tego powodu nie spałam kilka godzin, obudziłam się i nie mogłam ułożyć, zeby dłonie nie cierpły dobrze, że we wtorek wizyta, bo może powinnam coś z tym zrobić, z kimś skonsultować.
Postanowiłam, że od jutra jadę z grubej rury z wyprawka, dłużej się nie powstrzymam. Dużo już jest, ale dużo jeszcze zostało do zamówienia/zrobienia
-
Mi leżenie na płasko na wznak tez przeszkadza, ciężko się oddycha, ale jak jestem w pozycji półleżącej to jest ok. Jeszcze radzę sobie tak, ze pod prawe biodro podkładam poduchę, zeby mnie tak bardziej na lewo przechylało. I to jest moja najczęstsza pozycja do odpoczynku w ciągu dnia. Nocą staram sie spać na lewym boku, ale bardzo boli mnie prawy bark, więc i tak przekręcam się na prawo. Wydaje mi się, że mała szaleje na obu stronach tak samo, mam nadzieję, że jej tym nie szkodzę....
I to drętwienie palcy zaczyna mnie martwic, nawet teraz jak piszę pora to czuję mrowienie w nocy z tego powodu nie spałam kilka godzin, obudziłam się i nie mogłam ułożyć, zeby dłonie nie cierpły dobrze, że we wtorek wizyta, bo może powinnam coś z tym zrobić, z kimś skonsultować.
Postanowiłam, że od jutra jadę z grubej rury z wyprawka, dłużej się nie powstrzymam. Dużo już jest, ale dużo jeszcze zostało do zamówienia/zrobienia