Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tosia juz na swiecie. termin mialam na 20.09 ale odeszly mi wody i urodzilam przez cc 2.09. Waga 3350g i 55cm
Anuśka19, kaka470, madlene88, kiti, KasiaHaBe, MałaMi88, Zuzia_2017, Dziobuś, czekajacanacud1, Caro, India26, BurzaHormonów, patulla, almaanies, nadziejastru, dżdżownica, Zielona_konczynka, mimoza, AlicjaaA, Agnesqe, Natikka123, E_w_c_i_a, aaniluap, Mika2009 lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Smeg to faktycznie co lekarz to inna opinia. Najwazniejsze że dzidzia wszystko dobrze i juz masz bliziutko do ciąży donoszonej jz musze sie jeszcze chwile doturlać i pozaciskać nogi.
Basia to ty też możesz się już rozpakowywać
Nattty gratuluje. Jak sie czujesz? Masz już malutką przy sobie?smeg lubi tę wiadomość
-
Alicjaa ja 174 cm i waga wyjsciowa 63 kg. Ciesze sie, ze nie jestesmy z burzahormonow jedynymi waleniami hahhha
Kawunia,gratulowalam na fb i tu gratuluje. Moja cora urodzila sie w podobnych wymiarach i ma koniec 1 rz byla juz w 75 centylu.
U mnie z zaparciami nie ma problemu odkad lykam zelazo...
dzdzownica przykro mi z powodu smierci bliskich wyobrazam sobie, ze nie jest to dobry czasna takie emocje...
Zaczelo sie i lepiej sie najadac i wysypiac, bo nie znamy dnia ani godziny!BurzaHormonów, AlicjaaA lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Cześć mamusie
Gratulacje dla dzielnych mam które już urodziły. Wszystkiego dobrego dla Was i Maluszków
My jeszcze w dwupaku. Alicja to jakaś akrobatka, wywija jak szalona, gmera między żebrami w najlepsze. O bosz... ale ciesze się każdym dniem kiedy jest jeszcze tak blisko mnie w brzuszku
Ciężka była i jeszcze jest ta ciąza dla mnie. W 7 mcu zmarł mój tata. 4 mce tylko walczył z rakiem. Byłam z nim bardzo, bardzo zżyta ale przetrwałam tą sytuację dzięki mężowi i synkowi.
Staram się już zajmować myśli porodem. 26.09 mam wyznaczony termin cc
-
Witam nie czytalam forum przez 2 dni a tu takie wspaniale nowiny.Gratulacje dla wszystkich mam, ktore juz urodzily duzo zdrowka dla dziecoaczków!
Ja dzis na grzybach bylam tzn. Ja na spacerze a reszta rodziny zbierala mamy prawdziwy wysyp. Pozniej wybralam sie na basen nie spodziewalam sie że bedzie tak cudownie.czuje sie zrelaksowana i wypoczeta. Polecam basen jesli nie ma przeciwskazań. PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 00:07
Zauza -
natty85 wrote:Tosia juz na swiecie. termin mialam na 20.09 ale odeszly mi wody i urodzilam przez cc 2.09. Waga 3350g i 55cmAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Dziewczyny, z góry przepraszam za lenistwo bo wiem ze temat był walkowany milion razy. Gdzie kupujecie, Gdzie jest w najlepszej cenie bepanthen ?i jaki ? Jaki do smarowania sutkow (czy zmywacie przed karmieniem?) A jaki dla dziecka na pupę w razie odparzen? Planuje kupić kilka rzeczy też typowo aptecznych czy na gemini rzeczywiście opłaca się ? Czy są inne internetowe apteki? A może stacjonarnie ?
Śniło mi się dziś ze zaczyna odchodzić mi czop po nim krew i byłam już pewna że rodze. I z tymi skurczami pakowalam siebie, corke do babci, i rzeczy maleństwa. To było tak realistyczne a ja jeszcze tylu rzeczy nie mam. Ba! Walizki jeszcze nie kupiłam hehe -
Ewa25, ja bepanthen mam ten zwykły baby, kupiłam na allegro, bo cena podobna do gemini, ale 30G gratis, więc to wzięłam. Nie zmywam przed karmieniem i do pupci do samo. Pozostałe rzeczy apteczne mam z gemini...
Ps. Tylko nie bierz majtek jednorazowych z akuku, bo wypadają strasznie małeEwa25 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam bephanten w promo w rossmannie, ale zdaje sie Patulla polecała Allegro. Gemini faktycznie sie opłaca, ale to nie jedyna dobra apteka internetowa, ja czasem zamawiam jeszcze z wapteka.pl. Gemini chyba jest tańsze, choc pewnie zależy od produktu, ale wapteka ma tańszą wysyłkę, jeśli nie zamawiasz produktów leczniczych. Ktoś tu jeszcze polecam aptekę na M, ale nie pamiętam nazwy.
A bepanthem jest jeden id pupy i sutków, chyba maść ochronna i chyba nie trzeba zmywac, ale nie wiem bo ja sobie sprawiłam lanolinęEwa25 lubi tę wiadomość
-
Alicja ja niezmiennie na zaparcia polecam syrop z laktulozy ( naturalny, 100% bezpieczny) lub Colon C (też naturalny). A ż domowych sposobów jogurt naturalny z borowkami.
Narty gratuluje. Jak dojdziesz do siebie to napisz proszę jak pierwsza doba po cc?
Ja dziś miałam straszny sen. Ze mój piesio, oaza spokoju i czulosci pogryzl jakieś dziecko i miałam wyrok za to i urodzilam Antusia w więzieniu. Aż się spocona cała obudzilam.
-
AlicjaaA wrote:Dziś na tapecie była kiszona kapusta, jogurt naturalny z malinami świeżymi i owsianka jak co dzień, jabłko, kisiel z siemienia lnianego, herbatka z kopru włoskiego, rumianek, pestki słonecznika, sałata grecka itp..nic nie dało, a to już 5 dzień bez załatwiania..z niemocy i okropnego samopoczucia mimo iż obiecałam sobie, że tym razem bez czopka glicerynowego to i ten poszedł w ruch..trochę pomogło, ale niewiele. Wybaczcie, ze ja o takich tematach, ale puki co to obecnie główna i praktycznie jedyna moja ciążowa dolegliwość.
Jutro biorę się za buraki, ale już tracę nadzieję, że cokolwiek mi pomoże
Mimoza, ja mam 175 cm wzrostu i startowalam z 63 kg, więc mimo, że aż tyle dodatkowych kg, to nie jest źle
Sorki, że się wcinam, ale mi ginekolog na cięższe zaparcia polecił ziołowe tabletki Boldaloin. Na początek wzięłam 2 na noc, żeby w ogóle coś ruszyło. Na kolejny raz już tylko jedną. Mają delikatne działanie i faktycznie się sprawdzają. Nie muszę ich brać codziennie, tylko jak czuję taką potrzebę.
Razem z codzienną owsianką i wyeliminowaniem białego pieczywa moje problemy się skończyły.
A było naprawdę ciężko..AlicjaaA lubi tę wiadomość
-
Ojoj, aż się rozbudziłam jak przeczytałam o kolejnym porodzie. A wczoraj się do męża śmiałam, że miałyśmy takie odliczanie, najpierw trojaczki, później bliźniaki, teraz jedno bobo...taki 3,2,1... i że teraz się zacznie poród po porodzie
MałaMi88 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny:*
Kawunia GRATULUJĘ i tu
Natty i Tobie również GRATULUJĘ, i to tak podwójnie zwłaszcza że mam sentyment, bo u Was też Tosia I jak tak przeczytałam, że urodziłaś to sobie pomyślałam "łaaaał"
W ogóle!! Zaczęłam się już stresować na serio serio No można powiedzieć, że czas ruszył. Oczywiście oby Maluchy siedziały jak najdłużej, ale wiadomo że i mali pośpieszalscy się zdarzają Bardzo chcą do Maminy i Taty
Co do tych zaparć to ja dorzucę jeszcze LaxiMama. Można z niego zrobić kisiel a dodatkowo nawet smaczne
Do sutków również mam lanoline. Tą z Ziaji. I podobno właśnie nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. Gdzieś Dziewczyny pisały, żeby uważać ewentualnie na Maltan, bo ma w składzie cukier i może powodować pleśniawki. Jak dobrze pamiętam
Rozumiem, że wszystkie mamy torby spakowane i czekają na baczność w gotowości? Dobrze, że nie muszę brać nic dla Małej, bo ledwo się zmieściłam
W ogóle moja garderoba jest coraz bardziej okrojona.. Normalnie nie mam już w czym chodzić. We wszystkim mi niewygodnie. A ja nie lubię jak coś za bardzo mnie opina. Nie wspomnę już o butach.. Mam wrażenie, że moje stopy urosły o jeden rozmiar hehehehpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Hej dziewczyny
U mnie jeszcze konca remontu niestety nie widac, az mnie to stresuje...
Torby nie mam spakowanej, rzeczy nie mam popranych ani poprasowanych, jeszcze lista zakupow nie zamknieta... Ja nie wiem co to bedzie...
Mam pytanie, czy my mamy sobie skserwoac wszystkie papiery dotyczace ciazy? Czy w szpitalu je zabieraja czy jak to wyglada?