X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia juz na swiecie. :) termin mialam na 20.09 ale odeszly mi wody i urodzilam przez cc 2.09. Waga 3350g i 55cm :)

Anuśka19, kaka470, madlene88, kiti, KasiaHaBe, MałaMi88, Zuzia_2017, Dziobuś, czekajacanacud1, Caro, India26, BurzaHormonów, patulla, almaanies, nadziejastru, dżdżownica, Zielona_konczynka, mimoza, AlicjaaA, Agnesqe, Natikka123, E_w_c_i_a, aaniluap, Mika2009 lubią tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny gratulacje ! Zdrówka dla Was i dzieciaczkow . Robi się poważnie :)

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty gratuluję. Wrzesień zaczął się konkretnie 3rozpakowania wow. I to wszystkie cc. Najważniejsze że z dzieciami wszystko ok!!!

ckai9n73kv974yz0.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeg to faktycznie co lekarz to inna opinia. Najwazniejsze że dzidzia wszystko dobrze i juz masz bliziutko do ciąży donoszonej ;-) jz musze sie jeszcze chwile doturlać i pozaciskać nogi.
    Basia to ty też możesz się już rozpakowywać :D

Nattty gratuluje. Jak sie czujesz? Masz już malutką przy sobie?

smeg lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaa ja 174 cm i waga wyjsciowa 63 kg. Ciesze sie, ze nie jestesmy z burzahormonow jedynymi waleniami hahhha

Kawunia,gratulowalam na fb i tu gratuluje. Moja cora urodzila sie w podobnych wymiarach i ma koniec 1 rz byla juz w 75 centylu.

U mnie z zaparciami nie ma problemu odkad lykam zelazo...

dzdzownica przykro mi z powodu smierci bliskich :( wyobrazam sobie, ze nie jest to dobry czasna takie emocje...

Zaczelo sie i lepiej sie najadac i wysypiac, bo nie znamy dnia ani godziny!

BurzaHormonów, AlicjaaA lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Izzy Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :)

Gratulacje dla dzielnych mam które już urodziły. Wszystkiego dobrego dla Was i Maluszków <3

My jeszcze w dwupaku. Alicja to jakaś akrobatka, wywija jak szalona, gmera między żebrami w najlepsze. O bosz... ale ciesze się każdym dniem kiedy jest jeszcze tak blisko mnie w brzuszku :)
    Ciężka była i jeszcze jest ta ciąza dla mnie. W 7 mcu zmarł mój tata. 4 mce tylko walczył z rakiem. Byłam z nim bardzo, bardzo zżyta ale przetrwałam tą sytuację dzięki mężowi i synkowi.
    Staram się już zajmować myśli porodem. 26.09 mam wyznaczony termin cc :)

• Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nie czytalam forum przez 2 dni a tu takie wspaniale nowiny.Gratulacje dla wszystkich mam, ktore juz urodzily duzo zdrowka dla dziecoaczków!
    Ja dzis na grzybach bylam tzn. Ja na spacerze a reszta rodziny zbierala mamy prawdziwy wysyp. Pozniej wybralam sie na basen nie spodziewalam sie że bedzie tak cudownie.czuje sie zrelaksowana i wypoczeta. Polecam basen jesli nie ma przeciwskazań. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 00:07

Zauza
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia popieram basen Ja byłam wczoraj z mężem i czułam się taka lekka i swobodna Super tez polecam

MałaMi88 lubi tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Tosia juz na swiecie. :) termin mialam na 20.09 ale odeszly mi wody i urodzilam przez cc 2.09. Waga 3350g i 55cm :)
    Gratulacje :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja moze sproboj na zaparcia kiwi? mi lekarz pozwala na 4szt dziennie. i duuuzo wody.
    ja polecam :)

AlicjaaA lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z góry przepraszam za lenistwo bo wiem ze temat był walkowany milion razy. Gdzie kupujecie, Gdzie jest w najlepszej cenie bepanthen ?i jaki ? Jaki do smarowania sutkow (czy zmywacie przed karmieniem?) A jaki dla dziecka na pupę w razie odparzen? Planuje kupić kilka rzeczy też typowo aptecznych czy na gemini rzeczywiście opłaca się ? Czy są inne internetowe apteki? A może stacjonarnie ?

Śniło mi się dziś ze zaczyna odchodzić mi czop po nim krew i byłam już pewna że rodze. I z tymi skurczami pakowalam siebie, corke do babci, i rzeczy maleństwa. To było tak realistyczne a ja jeszcze tylu rzeczy nie mam. Ba! Walizki jeszcze nie kupiłam hehe

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa25, ja bepanthen mam ten zwykły baby, kupiłam na allegro, bo cena podobna do gemini, ale 30G gratis, więc to wzięłam. Nie zmywam przed karmieniem i do pupci do samo. Pozostałe rzeczy apteczne mam z gemini...
    Ps. Tylko nie bierz majtek jednorazowych z akuku, bo wypadają strasznie małe ;)

Ewa25 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam bephanten w promo w rossmannie, ale zdaje sie Patulla polecała Allegro. Gemini faktycznie sie opłaca, ale to nie jedyna dobra apteka internetowa, ja czasem zamawiam jeszcze z wapteka.pl. Gemini chyba jest tańsze, choc pewnie zależy od produktu, ale wapteka ma tańszą wysyłkę, jeśli nie zamawiasz produktów leczniczych. Ktoś tu jeszcze polecam aptekę na M, ale nie pamiętam nazwy.
    A bepanthem jest jeden id pupy i sutków, chyba maść ochronna i chyba nie trzeba zmywac, ale nie wiem bo ja sobie sprawiłam lanolinę:)

Ewa25 lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:44

Ewa25 lubi tę wiadomość

JzxGp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja niezmiennie na zaparcia polecam syrop z laktulozy ( naturalny, 100% bezpieczny) lub Colon C (też naturalny). A ż domowych sposobów jogurt naturalny z borowkami.

Narty gratuluje. Jak dojdziesz do siebie to napisz proszę jak pierwsza doba po cc?

Ja dziś miałam straszny sen. Ze mój piesio, oaza spokoju i czulosci pogryzl jakieś dziecko i miałam wyrok za to i urodzilam Antusia w więzieniu. Aż się spocona cała obudzilam.

1JyDp2.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nie tylki ja mam faze na dziwne sny :D jak nie jakies straszne to zboczone haha :D
    ddzis mam szkole rodzenia i jutro rano juz bede czekac na wizyte :D
    ale sie nie moge doczekac :)

6sutskjolve431gm.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Dziś na tapecie była kiszona kapusta, jogurt naturalny z malinami świeżymi i owsianka jak co dzień, jabłko, kisiel z siemienia lnianego, herbatka z kopru włoskiego, rumianek, pestki słonecznika, sałata grecka itp..nic nie dało, a to już 5 dzień bez załatwiania..z niemocy i okropnego samopoczucia mimo iż obiecałam sobie, że tym razem bez czopka glicerynowego to i ten poszedł w ruch..trochę pomogło, ale niewiele. Wybaczcie, ze ja o takich tematach, ale puki co to obecnie główna i praktycznie jedyna moja ciążowa dolegliwość.
    Jutro biorę się za buraki, ale już tracę nadzieję, że cokolwiek mi pomoże :-(

Mimoza, ja mam 175 cm wzrostu i startowalam z 63 kg, więc mimo, że aż tyle dodatkowych kg, to nie jest źle ;-)

Sorki, że się wcinam, ale mi ginekolog na cięższe zaparcia polecił ziołowe tabletki Boldaloin. Na początek wzięłam 2 na noc, żeby w ogóle coś ruszyło. Na kolejny raz już tylko jedną. Mają delikatne działanie i faktycznie się sprawdzają. Nie muszę ich brać codziennie, tylko jak czuję taką potrzebę.
    Razem z codzienną owsianką i wyeliminowaniem białego pieczywa moje problemy się skończyły.
    A było naprawdę ciężko..

AlicjaaA lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj, aż się rozbudziłam jak przeczytałam o kolejnym porodzie. A wczoraj się do męża śmiałam, że miałyśmy takie odliczanie, najpierw trojaczki, później bliźniaki, teraz jedno bobo...taki 3,2,1... i że teraz się zacznie poród po porodzie :D

MałaMi88 lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:*

Kawunia GRATULUJĘ i tu <3

Natty i Tobie również GRATULUJĘ, i to tak podwójnie zwłaszcza że mam sentyment, bo u Was też Tosia <3 <3 I jak tak przeczytałam, że urodziłaś to sobie pomyślałam "łaaaał" :-)

W ogóle!! Zaczęłam się już stresować na serio serio ;-) No można powiedzieć, że czas ruszył. Oczywiście oby Maluchy siedziały jak najdłużej, ale wiadomo że i mali pośpieszalscy się zdarzają :-D Bardzo chcą do Maminy i Taty ;-)

Co do tych zaparć to ja dorzucę jeszcze LaxiMama. Można z niego zrobić kisiel a dodatkowo nawet smaczne ;-)

Do sutków również mam lanoline. Tą z Ziaji. I podobno właśnie nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. Gdzieś Dziewczyny pisały, żeby uważać ewentualnie na Maltan, bo ma w składzie cukier i może powodować pleśniawki. Jak dobrze pamiętam ;-)

Rozumiem, że wszystkie mamy torby spakowane i czekają na baczność w gotowości? :-D :-D Dobrze, że nie muszę brać nic dla Małej, bo ledwo się zmieściłam ;-)

W ogóle moja garderoba jest coraz bardziej okrojona.. Normalnie nie mam już w czym chodzić. We wszystkim mi niewygodnie. A ja nie lubię jak coś za bardzo mnie opina. Nie wspomnę już o butach.. Mam wrażenie, że moje stopy urosły o jeden rozmiar heheheh :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    U mnie jeszcze konca remontu niestety nie widac, az mnie to stresuje...
    Torby nie mam spakowanej, rzeczy nie mam popranych ani poprasowanych, jeszcze lista zakupow nie zamknieta... Ja nie wiem co to bedzie...
    Mam pytanie, czy my mamy sobie skserwoac wszystkie papiery dotyczace ciazy? Czy w szpitalu je zabieraja czy jak to wyglada?

age.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ