X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i oczywiście gratulacje dla rozpakowanych mamuś :-)

age.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiała wydaje mi się, że w szpitalu to oni chcą tylko do wglądu. I to pewnie ostatnie wyniki morfo i usg. A i tak pewnie sami sobie zrobią "na świeżo" :-) Oj Kochana, to musisz Mężowi śrubkę dokręcić żeby pospieszył do przodu z remontem, żebyś mogła mieć spokojną głowę :-) Chociaż wiadomo, że licząc do terminu i czasu jeszcze trochę pozostało.

Nieśmiała lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis 37t0 czyli w teorii donoszona ;) w srode wizyta u gina i pobranie gbs i mozna czekac na porod ;)

Ja raczej duzo wczesniej nie urodze, co prawda brzuch mi troszke opadl, ale skurczy mam nie wiele. Poza tym brzuch nie jakis ogromny, wiec i dzidolek niech siedzi i sie podtuczy jeszcze.

Ja mam lanomasc z ziaji na sutki, a bephanten na gemini kupuje

India26, Caro, kiti, MałaMi88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, ja do tyłka dla dzidzi mam sudokrem Care and protect to łagodna wersja sudokremu na codzień, i tańszy niż bepanten. Odliczamy do porodu...

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, mi na czas pobytu w szpitalu kartę ciąży zabrali, ale oddali przy wypisie wszystko ;)

Nieśmiała lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak lezalam w szpitalu w 25 tc to mi tez karte ciazy zabrali a na wyjscie oddali. Tylko jak tak poczytalam na internecie troche to kazda kobieta praowe pisze ze jeszcze tylko musi skserowac dokumenty i moze rodzic i mnie to zastanowilo ;-)
    Caro no niestety śrubki mojemu nie dokręcę, ma teraz klopoty ze zdrowiem niestety i nie ma jak dokonczyc. Musimy to przeczekac z tydzien, moze dwa. Teoretycznie duzo nie ma do zrobienia, moze sie wyrobimy ;-)

age.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszelkie porady, już pospisywałam wszystko co pisalyscie, muszę dziś zaliczyć aptekę. Wczoraj późnym wieczorem się 'udało pozbyć balastu' hehe i na wadze dziś rano szok! Z prawie 20 kg na plusie spadło do 16 kg, także nie dziwię sie już czemu tak mi to zaparcie dokuczało ;-)

Gratki porodu i witamy Tosię :-)

Mój starszak dziś w dobrym nasrtoju poszedł bez płaczu do przedszkola :-)

Bepganten duży mam z gemini, a teraz do szpitala dokupilam mały na promocji z rossmana. Na sutki też mam lanoline z ziaji. Przy pierwszym dziecku miałam purelan z medeli, jak dla mnie był rewelka, ale dość drogi. Dlatego wypróbuję tym razem ziaje.

Moja torba prawie spakowana, brakuje pojedynczych dupereli, dziś może spakuje dla malutkiej. Na wyparzenie czeka jeszcze arsenał skoczków i butelek rozszczepowych, które muszę mieć ze sobą do szpitala.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten bephanten to baby ma byc tak? bo ja to nie ogarniam :D

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam na stronie bliżej ciebie bo był najtańszy w zestawie 100 i 30 podpaski bella tez tam kupowałam i sudocrem
    Ja kupiłam bepanten z bobasem na tubce

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty - Gratuluję, Tosiu witaj :)

Co do Bephantenu to ja zamawiałam w aptece Ziko i szczerze dość tanio wyszło za maść ochronna 100g oraz krem 30 gr niecałe 35 zł.

No my dziś po rozpoczęciu roku, Mika bardzo zadowolona z nowej pani i klasy :) byle by tak zostało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 13:43

iv09mg7ynbajyosc.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, do szpitala trzeba wziąć ręcznik dla dziecka? Bo tak trochę zwątpiłam

59a17bd566875.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja miałam kiedyś na liście ale nie użyłam i teraz nie biorę bo położne myją dzieciątko :)

iv09mg7ynbajyosc.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:44

JzxGp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nie trzeba ręcznika dla maluszka, dziś właśnie mi przyszło kilka rzeczy ze strony bliżej ciebie, tanio :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki macie rozmiar kołderki do łóżeczka? Mi dziś przyszła i wydaje się za duża, a kupowałam typowo jako pościel do łóżeczka 120x60

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam aptekę Manada, to ta na "M" :P
    Tanio, szybko i sprawnie.

Nieśmiala, ja.tez jestem nieprzygotowana. Wstawiłam dopiero 2 pranie a ile jeszcze przede mną (!). Torby to nawet nie mam czym spakować bo zamówienie gdzieś tam jest w trakcie realizacji, nie mam łóżeczka, także jeszcze sporo do ogarnięcia. Nie jesteś sama w każdym razie :P

BurzaHormonów, Nieśmiała lubią tę wiadomość

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobuś Nieśmiała witać w klubie ja też jeszcze nie mam torby a co dopiero spakowane Połowę rzeczy nie kupione itd Spokojnie mamy jeszcze czas :D
    Przynajmniej mam taką nadzieje

Dziobuś lubi tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow dawno mnie tu nie było a tu już październikowe dzieciaczki ;) gratulacje dla wszystkich dzielnych maluszków ;* zdrówka

my jeszcze w dwupaku. po odstawieniu leków i luteiny brzuch non stop się spina i szyjka w ciągu tygodnia poleciała o kolejne 0,5 cm ale jeszcze 1,5 zostało więc dzielnie soę trzymamy.

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Ewa25 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki kupujecie jakieś mleko żeby było awaryjnie w domu? Ja planuje tak zrobić, ale nie wiem które wybrać. Macie jakieś doświadczenie? Córka piła nutramigen, a dopiero ok. 8 msc Bebiko i tak zastanawiam się czy teraz nie kupić bebiko żeby było w domu. Nie wiem tylko czy to dobry pomysł. Kieruje się tym, że to jedne z tańszych i wszędzie dostępnych mlek.

Dzięki dziewczyny za namiary na apteki i bepanthen. Powolutku uzupełnia się koszyk na gemini.

- a zapomniałabym, kupujecie jakieś nakładki na sutki do karmienia? Słyszałam ze z medela są b.dobre ale są drogie, z aventu ponoć twarde, z canpolu również. Znalazłam w domu nakładki z tomme tipee bo zapomniałam ich użyć przy córce:) ale jakieś takie szerokie są - ale przynajmniej cieniutkie.

- butelki chyba będę miała dwie jedną od laktatora z avent tą naturalną i jedną classic

- smoczki z lovi na gemini dobra cena ok. 20 zł i w opisie niby dwie sztuki, ciekawe tylko czy nie przyjdzie jedna:)

Jakie są wasze wybory ?

hchylbetu4umr7yv.png hchylbetznxbei2w.png
  • Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Zuzia popieram basen Ja byłam wczoraj z mężem i czułam się taka lekka i swobodna Super tez polecam
    Kasiulka 03 dokladnie tak jak piszesz niesamowita lekkosc i relaks. Posranowilam ze do rozwiazania postaram sie chodzic na basen chociaz raz w tygodniu. Troszke boje sie infekcji ale moze nie bedzie tak zle bo ogolnie czujecsie dosc dobrze. Codzienna porcja jogurtu naturalnego z suszonymi owocami i otrebami zalatwia sprawe zaparc. Nogi puchną ale to raczej normalne moze basen pomoże i na to. Trzymajcie sie cieplutko.

Zauza
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ