X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, mimo niewielkiego brzucha, chyba tez mam rozstęp miesni, bo przy minimalnym napięciu brzucha pojawia mi się nad pepkiem do wysokości mostka takie podłużne zgrubienie. Trochę się martwię ale będę korygować dopiero po porodzie. I na pewno przez cwiczenia i fizjoterapię bo operacyjną korektę rozważałabym dopiero po ostatniej ciąży (a chciałabym jeszcze 1 lub 2 dzieci)

02502cdf1c.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaniluap
    No ja juz więcej dzieci nie zamierzam miec. Tez.sie wstrzymywalam choć nie.wiedziałam czy uda mi sie miec.jeszcze jedno dziecię.
    Zobaczys sobie po porodzie moze.dzięki ćwiczeniom ładnie brzuszek Ci zejdzie.
    Ja raczejqna cuda nie liczę. Zresztą nawet teraz jak jestem w ciąży widać ze ten brzuch mi wisi od początku taki maki mialam. Także odkarmie niunie i idę pod nóż :) i będę dżaga hehe

iv09mg7ynbajyosc.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Dzdzowniczko
    Tak.masz calkowita rację ale ja do tego szybko schudlam i wisiała mi skóra :( rozstępy mi tak.nie przeszkadzaja choć urocze nie.są ale ten wiszący płat skóry jest okropny. Strasznie to.niesprwiedliwe siostra przytyla znacznie więcej brzuch miała jeszcze większy jak.ja i ani rozstępów ani wiszacej skóry :(. No cóż kasę yrza zbierać... Lekarz pracował w Polanicy. Ma swoją klinikę pod Krakowem. Juz u niego raz bylam robilam sobie korektę nosa ( mialam złamany i garb sie pojawił on mi go.super zrobil) i jestem zadowolona.

Rybko mi nie chodziło o rozstępy tylko o rozstęp mięśni głębokich brzucha. Mi fizjoterapeutka powiedziała że właśnie przez to brzuch "wisi" po ciąży.
    Do Krakowa daleko ale jeśli lekarz dobry :) zobaczę co będzie 6 tyg po porodzie.

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    Ja, mimo niewielkiego brzucha, chyba tez mam rozstęp miesni, bo przy minimalnym napięciu brzucha pojawia mi się nad pepkiem do wysokości mostka takie podłużne zgrubienie. Trochę się martwię ale będę korygować dopiero po porodzie. I na pewno przez cwiczenia i fizjoterapię bo operacyjną korektę rozważałabym dopiero po ostatniej ciąży (a chciałabym jeszcze 1 lub 2 dzieci)

Idź teraz taśmami sobie zaklej żeby to się nie powiekszalo jak brzuch teraz będzie rósł. Jak wstajesz to bokiem i staraj się nie napinac brzucha. I co najważniejsze nie rób brzuszków po ciąży. Takie mam wytyczne i też mam nadzieję że mi się to zejdzie po porodzie :)
    I musisz przed następną ciaza wzmocnić ten mięsień głęboki bo podobno w kolejnych ciazach rozchodzi się mocniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 11:01

1JyDp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 18:22

JzxGp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Czemu nie robic brzuszków?

Bo przy rozejsciu się mięśni brzucha to jest najgorsze co można robić. Powoduje to dalsze rozchodzenie. Są ćwiczenia na wzmocnienie tego głębokiego mięśnia ale jeszcze nie wiem jakie. Dopiero po porodzie mi pokaże trenerka.

1JyDp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak te mięśnie sie rozejda to generalnie do.d... cos sie przypomina ze moja.kuzynka miała cos takiego ale czy to było rozejscie sie.mięśni to wiem ze.zrobiła sobie operację. Ja tez pogadam ze znajomych którzy ma ten.temat cos.powinni wiedziec.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    No tak jak te mięśnie sie rozejda to generalnie do.d... cos sie przypomina ze moja.kuzynka miała cos takiego ale czy to było rozejscie sie.mięśni to wiem ze.zrobiła sobie operację. Ja tez pogadam ze znajomych którzy ma ten.temat cos.powinni wiedziec.

A pytałaś tego lekarza jaki jest mniej więcej koszt plastyki brzucha?

1JyDp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plastyka brzucha od 10-12 tyś. Plus pierwsza konsultacja 150 zl. i badania

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie . U Nas ok ;-) mała waży ok 2900. Kolejna wizyta 12.10. i ktg co tydzień :-)

dżdżownica, MałaMi88, KasiaHaBe, pola89, kiti, Natikka123, Dziobuś, Zuzia_2017, madlene88 lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Plastyka brzucha od 10-12 tyś. Plus pierwsza konsultacja 150 zl. i badania

O kuzwa....

1JyDp2.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szkole rodzenia miałam spotkanie z fizjoterapeutką zajmującą się kobietami po ciąży i potwierdzam - brzuszki na wiszącą skórę po porodzie to najgorsze co mozna zrobić, bo tylko pogłębią problem. Jesli po połogu będę miała problem z brzuchem to zamierzam iść do niej na konsultację.
    No i fakt, w ciąży należy jak najmniej używac mięśni brzucha, wstawać bokiem, mało dźwigać (w połogu też). Mówiła, ze po porodzie mamy zachowywać się jak ksieżniczki :D generalnie chodzi o to żeby te mięśnie w ciąży i połogu rozluźniać, a nie wzmacniać, czyli skracać.
    A i jeszcze mówiła odnośnie blizny po cesarce, że nawet nie trzeba używać specjalistycznych kremów, ważne, żeby ją rozmasowywać tak aby nie powstały zrosty.

dżdżownica lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 18:23

aaniluap, pola89, Zuzia_2017 lubią tę wiadomość

JzxGp2.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d4009d40ffc.jpg

Nasza pyza :-*

pola89, dżdżownica, BurzaHormonów, kiti, Natikka123, almaanies, Dziobuś, MałaMi88, madlene88 lubią tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie październikowe mamusie, trochę mnie w tym temacie nie było z wiadomych względów. Trzymam mocno kciuki za wasze szczęśliwe porody. Kimmy gratulacje :)

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na takie strony trafiłam. Jedna o operacyjnej korekcie, druga o ćwiczeniach po porodzie

http://www.brzuchpoporodzie.pl/rozstep-miesni-prostych-brzucha.html#leczenie-rozejścia-mięśni-prostych-brzucha

http://treningdlamam.com/category/plaski-brzuch-rozejscie-miesni-brzucha/

02502cdf1c.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica: Powiedz mi czy te tejpy nie naciągają ci skóry za mocno? Myślałam nad nimi ale mimo czwartej ciąży nie mam ani jednego rozstępy i nie chciałabym się nabawić.
    Możesz dać namiary na fizjoterapeltke. Znalazłam jakąś ale nie wiem czy dobra.

Co do szczepienia na roota. Dwoje starszych nie szczepię am przechodzili bardzo bardzo ciężko z pobytem w szpitalu. Syn to nawet miał po 7 dniach taki zanik mięśni że nie był w stanie na nogach ustach. Więc trzecie zaszczepilam. Na razie rota nie miał. Aczkolwiek starsze miały zawsze pierwsze zachorowanie zaraz przed drugimi urodzinami.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taka.przyjemność sobie kosztuje. Za nos tez tyle chyba dalam ale.on był ważniejszy jak brzuch :) dlatego pisalam.ze.zacznę odkładać na zabieg. Chyba ze stanie.sie.cud.i lepiej będzie wygladal po tej.ciąży :)
    Ja tejpy mialam na brzuchu w tej ciazy ale mało konfortowo sie z tym czulam. Poproszę kumpele by po.ciąży mi przykleila ponoc brzuch szybciej schodzi

iv09mg7ynbajyosc.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi w ogóle nie naciagaja. Trzymają środek żeby się bardziej nie rozchodzilo. Ja robiłam w szkole Alma Matter na garbarach. I chyba jest dobra ta dziewczyna bo jak mi wcześniej zrobiła kręgosłup to ból nie wrócił od połowy ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 14:25

1JyDp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plecach u mnie było ok. Nie bolało odciazalo kręgosłup ale brzuch jakoś tak mi spinalo.
    Jeju jak u mnie leje...a ja dziś na ktg wieczorem jadę. Strasznie mnie brzuch dziś koło pępka boli a mała jest bardzo nisko czuję jak mi na spojenie uciska. Ja za 3 tyg. Max 4 chce rodzić !!!! Teraz niech dzidzia jeszcze podrosnie.

iv09mg7ynbajyosc.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ