X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam z fb.
    Ja już po Usg i nie jest dobrze. Brzuszek jest 3 tyg mniejszy, a główka i nóżki o ponad tydzień starsze. Waga 2900, ale to że względu na długie nóżki. W środę mam się zgłosić do niego na Ktg i jak coś ich zaniepokoi to zostaję w szpitalu i prawdopodobnie będą mi w następnym tyg wywoływać. Popłakałam się wychodząc z gabinetu i nie byłam w stanie wytłumaczyć mojemu co powiedział lekarz. Przepływy w pępowinie są w normie więc wina łożyska. A i wody mam na granicy normy. Boję się wywołania i tego, że jeśli Oxy nie zadziała to skończy się cesarką :/ i nie wiem też co będzie z małym po porodzie. Ma hipotrofie asymetryczna :(

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka spokojnie. Będzie dobrze. Urodzi się dzidziuś i wszystko wyrównanie. Dobrze ze lekarz zauważył i zadziała.

Dzdzownica myślałam że ty z Krakowa bo tutaj kogoś szukam.
    Pięknie zaplastrowane. Chyba jednak się powstrzymać bo mało mi zostało a boję się jeszcze reakcji na plastry. Niestety mam tendencje do odparzeń.

U nas najmłodszy daje prezenty dzieciom a starsze jemu.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi ja z poznania :)
    Te plastry raczej nie powodują odparzen i można nawet w nich chodzić na basen.

1JyDp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale Wam zazdroszczę tej donoszonej ciąży juz tez bym chciała. A tak to caly czas sie denerwuje. Szczegolnie ze mala strasznie naciska mi na spojenie. Jak tak dalej będzie przejade sie na ip. Bo jak.pisałam mój gin na tym etapie ciąży ma w nosie szyjke.
    Krisi
    Ja jestem Krakowa

iv09mg7ynbajyosc.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 18:24

JzxGp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabisonka tak jak pisze MalaMi to pewnie błąd pomiarowy. Teraz już bardzo trudno zmierzyć dokładnie maleństwo.
    Mi na poprzednim USG wyszedł karzeł z wodoglowiem a już na kolejnym było wszystko w pprzadku. Jesli na wczesniejszych usg bylo dobrze to mysle ze nie masz sie czym martwic.

1JyDp2.png
  • Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. KTG ok. szyjka skrócona rozwarcie na 1 cm. także wszystko się przygotowuje. no i młody głową do dołu uff. ..

MałaMi88, KasiaHaBe, Dziobuś lubią tę wiadomość

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie jest to błąd, ponieważ podczas 2 ostatnich USG brzuszek był 2 tygodnie młodszy, a to USG miało być w celu potwierdzenia tamtych pomiarów i sprawdzenia czy będzie trzeba przyspieszyc poród.

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 18:25

Gabisonka, dżdżownica lubią tę wiadomość

JzxGp2.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po wizycie. Okazało się że termin to raczej ten z usg a nie z om. szyjka 1cm i rozwarcie też jest. Więc wszystko może się stać. Skurcze i twardnienia są non stop blizna cieniutka ale mam rodzić naturalnie wg lekarza.... jak się nie rozkręci to 11,10 mam się stawić do szpitala

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie lecę do lekarza, wiec wieczorem dam znac co i jak. Mam nadzieje, ze ilość płynu bedzie w porządku. I wyniki moczu mi się nie podobają, ale zobaczymy - moze jakaś infekcja sie przyplątała. I dzis czeka mnie pobranie GBS.

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi - Ty się powoli rozkręcaj :)
    Kasia - dawaj znać po wizycie.
    Gibsonka - moja siostra urodziła córcie w 37tc 2 dniu z hipotrofią mała jest drobna dziewczynką i tyle. Koleżanka urodziła córcie w 41tc 2200 gram - też hipotrofia, teraz ma już 9 latek i w życiu byś nie powiedziała że coś było nie tak. Nie martw się - będzie dobrze !!

Kochane powiedzcie mi co macie jako balsam czy też melczko po kąpieli dla dzieci ??

A tak przy okazji jeszcze tydzień i październik - ale się cieszę :)

PS ja na IP jadę koło 21. (niech mi spradzą szyjkę bo oszaleje - dzis chodzić nie moge tak boli :()
    Muszę poczekac na sąsiadkę by została z Miką.

Moj M. sie przestraszył że tak mnie ta szyjka boli i widzę że wzioł się za porządki ... że w razie W łóżeczko tylko oblecze ale już bedzie gotowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 18:57

iv09mg7ynbajyosc.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 ja jeszcze nic nie mam nic do kąpieli ani po kąpieli bo nie wiem co zaleca w szpitalu. A Ty co kupiłaś - jakieś emolienty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 19:40

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam balsam emolium, oliwke hipp i ekologiczny krem momme. Zobaczymy co się najlepiej sprawdzi ;)

1JyDp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wzięłam hippa do kąpieli, chciałam tez mleczko ale nie ma w okolicy. A ja już nie podróżuje po sklepach ... stąd myślę by zakupić oilatum - jest w aptece obok.
    Dżdżownica - no właśnie może tez wezmę oliwkę hippa - bo widziałam koło siebie, a jak coś to moja starsza zużyje ... mam też oliwkę bambino - sama używam do kąpieli :) Gorzej potem z domyciem wanny, ale skóra fajna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 19:52

iv09mg7ynbajyosc.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze hasam po sklepach :) tylko że już powoli chodzę bo szybko łapie zadyszke.
    Dostałam dziś wanienke od mamy, a właściwie cała wyprawkę do kapieli- wanienka, leżaczek, ręcznik, myjka, szczotka do włosów, książeczka i termometr do wody :)

Mika2009, MałaMi88, Dziobuś lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to jak mnie mąż podwiezie i raczej tu w okolicy do małych sklepików. Ostatnio z 3 tyg. temu byłam w Ikei i ledwo ja przeszłam. Galerie omijam wielkim łukiem kiedyś poszłam zaliczyłam aż 3 sklepy resztę eskapady przesiedziałam czekając na moich. normalnie dramat ... takze z utesknieniem czekam na pazdziernik, przynajmniej połowe.
    ok ide sie zbierac...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:25

iv09mg7ynbajyosc.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie, szyjka długa, pozamykane wszystko, trochę zmieniła konsystencje, mamy jeszcze dużo czasu. AFI się podniosło powyżej 10 więc jest dobrze, ułożenie główkowe, waga 2610g. Mała zwiększyła masę o ponad 500g w 2 tygodnie. Przepływy prawidłowe więc czekamy. Następna wizyta 6 października. I dostałam Monural jednorazowo do wzięcia na te leukocyty w moczu.

Z kosmetyków ja kupiłam marki Momme w SuperPharm na promocji -35% - i do smarowania i do kąpieli, prawie wszystkie kupiłam :)

dżdżownica, MałaMi88, Dziobuś, kiti lubią tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam Oilan balsam do ciała i twarzy, ale to raczej przed wyjściem na dwór będę buźkę smarować, a tak po kąpieli to nie widzę sensu smarowania, jeśli nie będzie miała suchej skóry, bez sensu tak przyzwyczajać od razu, tym bardziej, że sporo dzieci ma różne uczulenia na kosmetyki.

59a17bd566875.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 22 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo pozwolili ci rodzic sn? Zazdroszczę.

Kosmetyki momme są fajne. Fajny skład ma też Rosmann. Ja smaruje olejkiem z migdałów. Emalientow nie uznaje puki nie ja jakiś większych problemów bo skóra się do nich przyzwyczaja i przy odstawieniu jest sucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:53

dżdżownica lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ