Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak sobie myślę i chyba mam prezent dla siebie. Poniewaz po porodzie mąż chce mi zrobic prezent to poproszę go o karnet na ćwiczenia z trenerem osobistym a co ..... haha zaznaczę ze z przystojnym trenerem zeby mnie mobilizowalo
A Wasi mężowie/ partnerzy cos dla Was szykują. Jak urodzilam Mike dostalm piękne kwiaty i zegarek. Teraz prócz porodu będę miec urodziny więc chcę cos ekstra !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 15:10
-
Moj jeśli cos szykuje to nic o tym nie mówi. Ostatnio mieliśmy przygodę - przecinalismy u jubilera moj pierścionek zaręczynowy bo z dnia na dzień tak spuchłam, że szkoda gadać. Nie wiem co mnie podkusiło zeby założyć go razem z obrączka na ostatnie wesele, na którym byliśmy, skoro od kilku miesięcy nie nosze żadnej biżuterii na palcach. Na szczęście obrączkę udało sie uratować i zdjąć w bólach - bo jej tak prosto naprawić by sie nie dało, byc moze wcale by sie jej nie dało zlutowac. A przy okazji przecinana dowiedzieliśmy się o fajnej pamiątce z okazji narodzin dziecka - http://mama.inneobraczki.pl/ moze się skusimy..
-
Zupełnie inna technika klejenia. U mnie pan powiedział ze taśmy przez środek założy mi dopiero po porodzie żeby ściągać do siebie te mięśnie a teraz póki dziecko i macica jeszcze rosną to nie będzie bardzo ograniczal rozciągania tylko zadba o wzmocnienie.
-
aaniluap wrote:Zupełnie inna technika klejenia. U mnie pan powiedział ze taśmy przez środek założy mi dopiero po porodzie żeby ściągać do siebie te mięśnie a teraz póki dziecko i macica jeszcze rosną to nie będzie bardzo ograniczal rozciągania tylko zadba o wzmocnienie.
Napewno Tobie jest wygodniej bo mnie swędzi to w nocy jak cholera -
Ale sie pokleilyscie. Ja pogadam jutro z kumpela, Moze w przyszlym.tyg mnie poskleja .
Jestem po ktg i coz malej tętno 140-150 wiec ok a skurczy zero. Tylko ze znowu grzybek wyszedl... dostałam znowu leki. Ale cos.mocniejszego.
Ad. Prezentów fajne propozycje szczegolnie Twoj dzdzowniczko weekend w spa. A ta stronka z p pierścionka mi mi.nie weszła... spróbuję jutro. -
aaniluap wrote:Dżdżownica, dwa razy nie trzeba mi powtarzac. Pan mnie pokleil i mam nadzieje ze zahamuje to dalsze rozchodzenie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a91284bec7d4.jpg [/QUOTE
Dziewczyny skad wiadomo ze trzeba takie plasyry kleic ? Jestem w pierwszej ciazy i zupelnie zielona w tym temacie? Brzuch mam juz duzy i ciagle rosnie. Tydzien 36. Czy poinnam isc do fizjoterapelty ?Zauza -
MNie zaalarmowalo takie podłużne wybrzuszenie od pępka do mostka. Jak lekko napinalam brzuch np przy podnoszeniu głowy leżąc na wznak wychodziła mi bula. Poszperalam w necie i doszłam do wniosku ze mięsień prosty mi się rozchodzi. Myślałam że dopiero po porodzie się to koryguje ale za radą dzdzownicy poszłam juz teraz do fizjoterapeuty który mnie obejrzał, potwierdził przypuszczenia i okleił. Z tego co powiedział na razie nie koryguje rozejscia tylko "wylacza" mięśnie żeby się nie napinały i żeby rozejscie się nie zwiększało. A po porodzie będziemy je zbliżać.
-
Zuzia, jak napniesz brzuch to zrobi ci się z niego taki jakby stożek, bo na linii pępka nie ma mięśni tylko inna tkanka - stąd takie wrażenie, ze coś wychodzi. Prawdopodobnie u ciebie jest to w normie, ale jeśli uważasz, ze problem w trakcie ciąży się pogłębił to moze faktycznie warto skonsultować.
-
Witam się w 38 tc ciaza donoszona
W nocy od 2.30 nie mogłam spać i wymyśliłam sobie że kupię fotel bujany. Bo tak naprawdę nie będę miała gdzie karmić. Kanapa będzie wiecznie rozłożona do spania, a z krzesła przy stole spadne jak przysne w nocyAnulka87, KasiaHaBe, MałaMi88, Mika2009, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
witam Mamunie!
ja ciążę donoszoną mam jutro! ale niech Kacper jeszcze siedzi w brzuszku, bo musimy kilka spraw dokończyć
w środę byłam na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia - kiedy to zleciało? i byłam też u gina - w 2 tygodnie przytyłam 2,5 kg! a cały czas tyłam średnio 1 kg na miesiąc teraz wszystko mi smakuje! zwłaszcza słodkie i dostałam też skierowanie na ktg...pójdę w następnym tygodniu
ginka stwierdziła, że w 2 tygodnie szyjka skróciła się o połowę! i już mam być zwarta i gotowa!
co do szczepień - ja jestem za! wszyscy przecież byliśmy szczepieni, więc zdecydujemy się na te standardowe szczepienia, ewentualnie bierzemy pod uwagę pnemo lub meningokoki?
miłego dnia, u nas pada!
aaniluap, Dziobuś lubią tę wiadomość