X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę i chyba mam prezent dla siebie. Poniewaz po porodzie mąż chce mi zrobic prezent to poproszę go o karnet na ćwiczenia z trenerem osobistym a co ..... haha zaznaczę ze z przystojnym trenerem :) zeby mnie mobilizowalo
    A Wasi mężowie/ partnerzy cos dla Was szykują. Jak urodzilam Mike dostalm piękne kwiaty i zegarek. Teraz prócz porodu będę miec urodziny więc chcę cos ekstra !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 15:10

iv09mg7ynbajyosc.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż zaprasza na weekend do spa jak już będę mogła i czuła się na siłach :) pewnie dopiero za parę miesięcy ale co tam, warto będzie poczekać :)

1JyDp2.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 21 września 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jeśli cos szykuje to nic o tym nie mówi. Ostatnio mieliśmy przygodę - przecinalismy u jubilera moj pierścionek zaręczynowy bo z dnia na dzień tak spuchłam, że szkoda gadać. Nie wiem co mnie podkusiło zeby założyć go razem z obrączka na ostatnie wesele, na którym byliśmy, skoro od kilku miesięcy nie nosze żadnej biżuterii na palcach. Na szczęście obrączkę udało sie uratować i zdjąć w bólach - bo jej tak prosto naprawić by sie nie dało, byc moze wcale by sie jej nie dało zlutowac. A przy okazji przecinana dowiedzieliśmy się o fajnej pamiątce z okazji narodzin dziecka - http://mama.inneobraczki.pl/ moze się skusimy.. :)

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te pierścionki :) jeszcze z lilou takie piórko z grawerem mi się podoba :)

1JyDp2.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 18:23

JzxGp2.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica, dwa razy nie trzeba mi powtarzac. Pan mnie pokleil i mam nadzieje ze zahamuje to dalsze rozchodzenie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a91284bec7d4.jpg

MałaMi88 lubi tę wiadomość

02502cdf1c.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam tak... chyba mój brzusio jest w gorszym stanie :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d5f3961edf1.jpg

MałaMi88 lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupełnie inna technika klejenia. U mnie pan powiedział ze taśmy przez środek założy mi dopiero po porodzie żeby ściągać do siebie te mięśnie a teraz póki dziecko i macica jeszcze rosną to nie będzie bardzo ograniczal rozciągania tylko zadba o wzmocnienie.

02502cdf1c.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    Zupełnie inna technika klejenia. U mnie pan powiedział ze taśmy przez środek założy mi dopiero po porodzie żeby ściągać do siebie te mięśnie a teraz póki dziecko i macica jeszcze rosną to nie będzie bardzo ograniczal rozciągania tylko zadba o wzmocnienie.

Napewno Tobie jest wygodniej bo mnie swędzi to w nocy jak cholera :/

1JyDp2.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po porodzie te pladtry od kiedy mozna stosowac?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie pokleilyscie. Ja pogadam jutro z kumpela, Moze w przyszlym.tyg mnie poskleja ;).
    Jestem po ktg i coz malej tętno 140-150 wiec ok a skurczy zero. Tylko ze znowu grzybek wyszedl... dostałam znowu leki. Ale cos.mocniejszego.
    Ad. Prezentów fajne propozycje szczegolnie Twoj dzdzowniczko weekend w spa. A ta stronka z p pierścionka mi mi.nie weszła... spróbuję jutro.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    Dżdżownica, dwa razy nie trzeba mi powtarzac. Pan mnie pokleil i mam nadzieje ze zahamuje to dalsze rozchodzenie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a91284bec7d4.jpg [/QUOTE
    Dziewczyny skad wiadomo ze trzeba takie plasyry kleic ? Jestem w pierwszej ciazy i zupelnie zielona w tym temacie? Brzuch mam juz duzy i ciagle rosnie. Tydzien 36. Czy poinnam isc do fizjoterapelty ?

Zauza
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MNie zaalarmowalo takie podłużne wybrzuszenie od pępka do mostka. Jak lekko napinalam brzuch np przy podnoszeniu głowy leżąc na wznak wychodziła mi bula. Poszperalam w necie i doszłam do wniosku ze mięsień prosty mi się rozchodzi. Myślałam że dopiero po porodzie się to koryguje ale za radą dzdzownicy poszłam juz teraz do fizjoterapeuty który mnie obejrzał, potwierdził przypuszczenia i okleił. Z tego co powiedział na razie nie koryguje rozejscia tylko "wylacza" mięśnie żeby się nie napinały i żeby rozejscie się nie zwiększało. A po porodzie będziemy je zbliżać.

02502cdf1c.png
  • Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informacje. Faktycznie gdy napne brzuch to pojawia sie takie wybrzuszenie myslalam ze to normalna sprawa. Zajme sie tym jak najpredzej any nie bylo potem problemow. Pozdrawiam i dobrej nocy. Ja znowu nie moge zasnać.

Zauza
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, jak napniesz brzuch to zrobi ci się z niego taki jakby stożek, bo na linii pępka nie ma mięśni tylko inna tkanka - stąd takie wrażenie, ze coś wychodzi. Prawdopodobnie u ciebie jest to w normie, ale jeśli uważasz, ze problem w trakcie ciąży się pogłębił to moze faktycznie warto skonsultować.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia to prawdopodobnie jest to niestety :(
    Pamiętaj też żeby wstawać bokiem i nie napinac mięśni brzucha w miarę możliwości.

1JyDp2.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja dzisiaj chyba będę miała dzień lenia, bo od wczoraj coś mnie brzuch pobolewa i często twardnieje. Co do prezentów, to zaskoczyłyście mnie, ja nawet nie pomyślałam o tym, a skoro ja nie, to co dopiero mój mąż:D

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 38 tc :) ciaza donoszona :)
    W nocy od 2.30 nie mogłam spać i wymyśliłam sobie że kupię fotel bujany. Bo tak naprawdę nie będę miała gdzie karmić. Kanapa będzie wiecznie rozłożona do spania, a z krzesła przy stole spadne jak przysne w nocy :/

Anulka87, KasiaHaBe, MałaMi88, Mika2009, Dziobuś lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentow po porodzie to ja chce taki naszyjnik ze stopkami z krysztalkami w kolorse miesiace i z wygrawerowanym imieniem...juz to zapowiedzialam mezowi ;)

dżdżownica lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Anulka87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Mamunie!

ja ciążę donoszoną mam jutro! ale niech Kacper jeszcze siedzi w brzuszku, bo musimy kilka spraw dokończyć :)

w środę byłam na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia - kiedy to zleciało? i byłam też u gina - w 2 tygodnie przytyłam 2,5 kg! a cały czas tyłam średnio 1 kg na miesiąc :P teraz wszystko mi smakuje! zwłaszcza słodkie :P i dostałam też skierowanie na ktg...pójdę w następnym tygodniu :)

ginka stwierdziła, że w 2 tygodnie szyjka skróciła się o połowę! i już mam być zwarta i gotowa!

co do szczepień - ja jestem za! wszyscy przecież byliśmy szczepieni, więc zdecydujemy się na te standardowe szczepienia, ewentualnie bierzemy pod uwagę pnemo lub meningokoki?

miłego dnia, u nas pada!

aaniluap, Dziobuś lubią tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ