X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    do tego śpie z malutką w salonie bo starszak mocno się budził do tego światło go raziło. Tęsknie strasznie za normalnym życiem gdzie mogłam braç starszaka na ręce bawić się z nim tulić go w nocy. Mam wrażenie że zawiodłam go po całości

Na szczęście u nas jest większa różnica wieku bo 6 lat :) Młody nawet się nie budzi w nocy jak Antus krzyczy i już jest bardzo samodzielny. Tylko wczoraj nagle wyskoczył że chce spać z tatą ;)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasi mężowie spełniają się w roli tatusiów? Mój przewija, kąpie, buja się z nim na klacie na fotelu bujanym. Duże też robi w domu. Tylko nic nie ugotuje bo jest kompletna noga w kuchni. W piątek na kolację robił smażoną kiełbasę to nawet to zepsuł :) :) dobrze że chociaż herbatę i kanapkę mi robi w nocy ;)

1JyDp2.png
  • Veira Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mnie szczęście opuściło :( po super porodzie mam komplikacje. Okazało się że łożysko nie wyszło całe u musialam mieć czyszczenie. I minimum kolejna doba w szpitalu dłużej :(

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veira wrote:
    Za to mnie szczęście opuściło :( po super porodzie mam komplikacje. Okazało się że łożysko nie wyszło całe u musialam mieć czyszczenie. I minimum kolejna doba w szpitalu dłużej :(
    Ojj współczuję :(
    Dziewczyny jeszcze z dzidziusiami w brzuszku ktora z Was nastepna ?
    Mlode mamusie u.nas roznie. Mala nie lubi przewijania tez krzyczy. Wiec chyba to norma. Oprocz tego wisi na cycu non stop. Co do taty to bardzo pomaga wiec nie mam zastrzezen nawet gotuje. A mala w nocy tez daje czasem do wiwatu. Ale poki co to tylko 1 nocka zarwana. I oby tak zostalor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 12:46

iv09mg7ynbajyosc.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 ja czekam cierpliwie na moją kolej.. jutro idę na ktg i albo zostanę już albo w czwartek kolejna kontrola i wtedy mnie położą, a jeśli wszystko będzie dobrze to najpóźniej mam się położyć na wywołanie 30 października gdy do tego czasu nic się nie wydarzy. W sumie mogłabym to mieć z głowy juz w tym tygodniu :)

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi łączę się w bólu. U nas to mąż że starszakiem wylądował na kanapie a ja z małym u nas w łóżku. Obaj budzą się nawzajem. Na dodatek teraz mąż ma nocki więc jestem z chłopcami sama I... Ledwo żyje :/

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na meza nie moge narzekac, pomaga mi jak moze, chetnie przewija, bez niego nie wykąpałabym małej. Ale też mam poczucie, ze zawodze jako mama, ze nie umiem rozpoznac potrzeb małej. Do tego pupa jej się odparzyła, mimo, ze staram się jak najlepiej dbac o jej higiene...
    Do tego teściowa mnie wkurza, choc wiem, ze chce dobrze... ciagle słysze "nie nos bo przyzwyczaisz", "nie bujaj, bo przyzwyczaisz", nosz kur... coraz trudniej mi sie gryzc w jezyk. I jeszcze mi diete ustala. Wg niej mała taka marudna, bo wczoraj zjadłam troche kapusty, a sama mnie ta kapustą nakarmiła :/ i juz sama sobie wkrecam, ze to przez moja dietę. choc z brzuszkiem raczej jest ok... pranie mózgu normalnie.
    Także dziewczyny w dwupaku, nie śpieszcie się, potem jest jeszcze trudniej

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej My jutro wizyta i Ktg. Nie wiem jak przymusic lekarza zeby zmierzyl mala i powiedzial jaka waga. W ostatni czwartek tylko mi ktg zrobili i nawet mie badali. A ma pytanie o wage powiedzieli ze po urodzeniu sie okaże :) i jak tu nie kochac lekarzy. Trzymajcie kciuki moze cos sie ruszy. A jak nie to 25 do szpitala.

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

Zauza
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonow przez pierwszy miesiąc dziecko się nie przyzwyczai do niczego :)
    Moja teściowa też miała takie rady: nie noś, nie bujaj. A jak wzięła małego pierwszy raz na ręce to odruchowo wstała z krzesła i zaczęła chodzić po pokoju. Ale się z niej usmialismy :)

1JyDp2.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi88 wrote:
    Dziewczyny stres mnie bierze .... Jutro rano mam sie stawic na oddzial. Dzis juz spac nie moglam ehhhhh
    Z jednej strony ciesze sie jak diabli a z drugiej......
    MałaMi88 będzie dobrze! Też mnie może jutro zostawią w szpitalu ale tłumacze sobie, że im szybciej się tam stawię tym szybciej powinnismy wyjść.. nie unikniemy tego..

MałaMi88 lubi tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czekam :-) w tym tempie na święto zmarłych urodzę

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi trzymam kciuki !
    Kasia oby juz jutro cos powiedzieli.

A ja nosze mala a kiedy bede ja tulic dzieci taken szybko rosna.
    Mnie na szczescie moralow Nikt nie prawi. Ale przypieprzaja sie do imienia ze w rodzinie jest juz Julia. To corka kuzyna z ktorym widuje sie raz na 5 lat. Poza tym smiac mi sie chce bo ja mam name imie tak jak siostra mojej mamy I tu problemu nie ma.A ludzie lubia gadac to niech sobie gadaja.
    Ps. Ja tam sie ciesze ze mam mala kolo siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 18:17

iv09mg7ynbajyosc.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała poproś o premedykacje (głupiego jasia) i znieczulenie. Po narkozie nie zobaczysz od razu maluszka. Dla niego to najważniejsza chwila. Jak Antusia wyjeli to krzyczał jak obdzierany ze skóry a jak przylozyla położna mi Go do twarzy to uspokoil się w sekundę i zasnął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 19:03

1JyDp2.png
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cisza.. to czekanie mnie irytuje..
    chyba się na grudzień przepisze :(

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 będę jutro dawać znac rano co postanowiono. A masz jakieś wskazówki co wziąć a czego nie do szpitala? Przeraża mnie pobyt tam, nienawidzę szpitali..

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu w szpitalu dla dziecka dają wszystko. ja wzielam pozytywke i niedrapki. A dla siebie to co zawsze podklady tez dają ale w zapasie mialam swoje jakby co aaa mozesz wziąć swoje sztućce.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Zuzia_2017 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduje sie po wizycie 40tydz i +5dni rozwarcie na 1cm szyjka nie przygotowana, czop nie odszedl, skurczy nie widać. Mam sie stawic do szpitala 26.10. I będą obserwowac. Usg nie robili pielegniarka mi tylko powiedziała ze glowa wysoko nie zeszla do kanału. Także nie wyglada to dobrze. A mala sobie rosnie :) juz nie wiem co robic a sex-u na sile mi sie nie chce...mam nadziwje ze u Was lepsze wiadomosci. Pozdrawiamy
    Ps. Ciekawa sprawa schudlam o kg od czwartku , czyba zeszla opuchlizna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 13:06

Zauza
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że byłam na ktg. Pojawiły się pojedyncze skurcze. Przy okazji wiadomo zachaczylam o gabinet. Jeżeli do czwartku nie urodzę mam przyjść na ktg. A w piątek do szpitala pod kroplówkę bo pani jest już przecież po terminie ;-) tętno małej się unormowało więc jestem spokojniejsza :-D

kiti lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jutro do szpitala jadę rano. Mam być naczczo i tyle w sumie wiem. Doktor mówił ze on nie jest za podawaniem kroplowki od razu wiec pewnie będą obserwować jeszcze i pewnie nie pójdzie to tak od razu. A nic się samo raczej nie zapowiada. ..

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po ktg i badaniu, wszystko w porządku tylko skurczy i rozwarcia brak. Mała wazy 3350g i nie spieszy jej sie tutaj wcale. W czwartek rano przyjęcie do szpitala, chyba że zechce jednak wyjść sama :)

h84f9vvjsvbexmo0.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ