X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    20.02.
    W poniedziałek
    To pójdziemy razem :)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didlina będzie dobrze :*

Macie jakieś ulubione smaki /jedzenie? Ja ubóstwem ser żółty z ketchupem (bez chleba, sam ser) i kabanosy. Dziś to zjadłam i jakoś mnie na Nutelle naszlo. Ser z Nutellą całkiem nieźle smakuje

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    To pójdziemy razem :)

Ja też wtedy mam:)

patulla lubi tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina, pomiędzy mną i Bella była różnica 1 dnia i u mnie nic, a u niej chyba nawet zarodek, a na pewno ciałko żółte. Także nie martw się, głowa do góry ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u mnie jeśli już to pasowałoby owulacja szybciej. Według moich owulkowych objawów to miałam ja w 17dc. A w 13dpo tak jak pisałam była już beta.

Załóżmy że owulacja była tydzień później. 24dc? To beta musiałaby wyjść pozytywna 6dpo. To mi się nie trzyma kupy.
    No cóż. Wszystko okaże się w poniedziałek

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

Macie jakieś ulubione smaki /jedzenie? Ja ubóstwem ser żółty z ketchupem (bez chleba, sam ser) i kabanosy. Dziś to zjadłam i jakoś mnie na Nutelle naszlo. Ser z Nutellą całkiem nieźle smakuje

Ja wszystko co słodkie:) ale dziś jakieś mdłości mnie naszly i cały dzień jadłam ziemniaki z masłem.
    A mam taką wielka ochotę na pączka że szok. A nie mogę:(

1JyDp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Tylko u mnie jeśli już to pasowałoby owulacja szybciej. Według moich owulkowych objawów to miałam ja w 17dc. A w 13dpo tak jak pisałam była już beta.

Załóżmy że owulacja była tydzień później. 24dc? To beta musiałaby wyjść pozytywna 6dpo. To mi się nie trzyma kupy.
    No cóż. Wszystko okaże się w poniedziałek
    Ale jeżeli dobrze myślę, to beta rośnie od zapłodnienia, a na usg można coś zobaczyć po zagniezdzeniu? Dobrze myślę? Mi test ciążowy wyszedł 12-13 dpo (wg moich obserwacji, ovu była 13 dc)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na każde serduszko przyjdzie czas. DziewcZyny nie nakrecajcie sie...
    Która Kasia może też tak miała Ale to nie ja więc mnie nie bierzcie pod uwagę ;) Ale naprawdę bez stresu jeszcze w tak piękny dzień jak dziś <3

patulla, Justek86, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

• Justek86 Debiutantka

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosze o dopisanie do listy :)
    Witam wszystkie pazdziernikowe mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:57

Diddlina, Demetria, Kimmy lubią tę wiadomość

w4sqdqk3agcrhnio.png
  • Pati_ii Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po wizycie melduje <3 pięknie było widać jak bije :)

patulla, Diddlina, dżdżownica, Natikka123, Demetria, Karola27!, kiti, Lola83, melonek, kaka470, Maadzia, Kimmy lubią tę wiadomość

Czekamy na naszą Niunie :) <3
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć justek. Jak się czujesz? :)

Gratuluję serduszek.

Didlina wiem, że może nie wygląda to dobrze ale ja tam wierzę w twojego maluszka. Będzie kolejny cud zobaczysz :* w poniedziałek pewnie będzie już mały zaridek

Ja dzisiaj fajnie spędziłam czas z moim lubym <3 nie świętujemy jakoś specjalnie Walentynek ale dzisiaj mnie zaskoczył, kolacja, świece, kwiaty i kino. Także się chłop postarał :D

Kimmy lubi tę wiadomość

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Lorry Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dostałam kwiaty... słodkości i była mega dobra pizza a potem spacer :-) bardzo miło :-)

Demetria, Kimmy lubią tę wiadomość

hchyflw1m99nu5ry.png
  • Druśka91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my leżymy na łóżku i kazde w swoim komputerze :P

Aniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
    Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
    Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
    7u22rjjgvtn9wleb.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam na Walentynki zamiast kwiatów krople na nudności:D
    Takie romantyczne walentynki :)
    Chyba bym umarla jakbym poczula zapach kwiatow :(

Kimmy lubi tę wiadomość

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • Justek86 Debiutantka

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Cieszę się że tu trafiłam. Czuję że mogę pogadać z innymi w mojej sytuacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:10

smeg, Demetria lubią tę wiadomość

w4sqdqk3agcrhnio.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny, mam wrażenie, że bez sensu martwicie się na zapas.Nasze maleństwa potrzebują, spokojnych i szczęśliwych mamuśek, a nie zestresowanych kłębków nerwów. Dla wszystkich zmartwionych 3 głębokie wdechy i radujcie się, w końcu jest ku temu świetny powód.

smeg, Demetria, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam Rafaello, ale akurat nie mam smaka na słodkie, zjadłam tylko jedną kulkę :D

Dziewczyny, nie nakręcajcie się, widzę że dziś same mało przyjemne tematy ;) Jedna z drugą napiszą, że nie mają objawów i zaraz kolejne z nas zaczynają panikować, zupełnie niepotrzebnie. Stres to ostatnie czego naszym dzieciom teraz trzeba :) U mnie objawów prawie nie było, a teraz nawet te niewielkie ustąpiły (wzdęcia, ból piersi), ale nie przejmuję się, bo czuję się dzięki temu dużo lepiej. Jestem w 8. tygodniu i też jeszcze nie widziałam serduszka, drugą wizytę mam dopiero 2 marca (albo 20 lutego, ale pójdę wcześniej tylko, jeśli wyrobię się ze zleconymi badaniami). Późniejsze usg to fajniejsze zdjęcia dziecka, podglądam wrześniowe mamusie i ich fasolki już przypominają człowieka :D

Co do seksu, to nie powstrzymujemy się - też zdażyły mi się silne skurcze macicy po orgazmie i się wystraszyłam, ale szybko przeszły, a wizyta kolejnego dnia (tak mi wypadała pierwsza) potwierdziła, że jest ok. Poza tym wtedy było trochę ostro, staramy się już delikatniej, bardziej płytko, bez obijania szyjki macicy :P Bez seksu mam sny erotyczne i orgazm przez sen, po którym też czasem mnie budzą skurcze, więc już wolę z chłopem ;)

India26, Kimmy, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

Ja pożeram ogórki konserwowe, na słodkie nie mam ochoty, a jestem uzależniona od czekolady. Tak samo miałam w ciąży z synem...może kolejny facet się trafi ;D

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    20.02.
    W poniedziałek

Hey Hey wybaczcie ale tyle pracy mam ze żadko wchodzę na forum
    Nie martw sie U mnie tez wychodzi ciąża młodsza niż z moich obliczeń ale przecież mogło dojść pozniej do zagnieżdżenia

Lekarz gdzie widział termin ostatniej miesiączki powiedział ze absolutnie sie nie martwić

Ciąża sie rozwija bo byłam 4 dni po spodziewanej miesiączce i ńic nie widział a za tydzien był pęcherzyk

Nie ma co panikować
    W czwartek kolejna wizyta

smeg lubi tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no mnie czeka dużo wrażeń w tej ciąży ... haha jak się okazuje wizyta u onkologa obowiazkowa,i usg piersi też :-( jak mus to mus... chciałam Was pytac jak to jest z badaniami prenatalnymi... to chyba zalecane po ktoryms roku życia co?

p19udqk3biqtk3ub.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ