Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Do dziewczyn, które martwią się brakiem mdłości - przeczytajcie artykuł: http://mamaginekolog.pl/7-najczestszych-objawow-wczesnej-ciazy/
Wynika z niego, że mdłości ma ok. połowa kobiet w ciąży, a wymiotuje już tylko 10%. Więc nie ma czego się obawiać, tylko się cieszyć
Demetria lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
laski takie głupie pytanie mam..
bo ja cala poprzednia ciążę chodziłam tylko prywatnie a teraz nie bardzo z kasa będzie żeby te wszystkie badania wykładać.. jak chodźcie na NFZ to on wam daje skierowania na te wszystkie badania(tsh, różyczka, toxo itd)? bo ja byłam na pierwszej wizycie u tego gina który prowadził mnie ostatnio prywatnie i musze zrobić znów te wszystkie badania i tak myślę czy jak pójdę do innego teraz na NFZ to on mi da na to wszystko skierowania? czy tak czy siak trzeba samemu płacić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:39
Lorry lubi tę wiadomość
-
Kochane
Byłam w pon u gin. Wychodzi na to ze miałam bardzo późno owu (tak też zresztą myslalam) bo zupełnie nic nie było widac. Mam przyjść dopiero 20 marca a do tej pory chyba umrę ze strachu....a w drugiej ciąży miałam być spokojniejsza...jutro lecę na beteWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:48
-
smeg wrote:Do dziewczyn, które martwią się brakiem mdłości - przeczytajcie artykuł: http://mamaginekolog.pl/7-najczestszych-objawow-wczesnej-ciazy/
Wynika z niego, że mdłości ma ok. połowa kobiet w ciąży, a wymiotuje już tylko 10%. Więc nie ma czego się obawiać, tylko się cieszyć
Jak ja robiłam test to byłam kilka dni przed ta miesiaczka i był to 10 lub 11 dp A cykle 29-32 dniowe Max.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 22:19
smeg lubi tę wiadomość
-
Agnesqe wrote:Rety jestem chyba jedną z pierwszych przyszłych mam które mają termin po 20 października ;p 25 październik to puki co nasz wielki dzień
Nie jesteś samaJa mam termin na 23
Który u Ciebie tc??
W 11cs udało się !!!
aligoastenoteratozoospermia:(
Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę
-
Byłam służbowo, tylko tydzień, ale w weekend sobie trochę pozwiedzaliśmy San Francisco, byłam m. in. w Alcatraz
Jadłam pyszne truskawki w Kaliforni i wygrzałam się w 30 stopniach w Arizonie, aż żal było wracać do tego -10 w Gdańsku
Mam nadzieję, że dziś już mi się uda nareszcie normalnie zasnąć, bo po wczorajszej zarwanej nocy w końcu nie wstałam na te badania
Demetria lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Witam Was po całym dniu...
camie, współczuję bardzo :-*
Byłam rano na wizycie na nfz, po skierowanie na tsh, ft3, ft4... masakra. Gin powiedział, że to nie jest ważne badanie w ciaży... i skierowania nie dał. Zbadał tylko ręcznie i stwierdził, że on nie wie czy ta ciąża tam jest czy jej nie mai dał mi skierowanie na betę. Poszłam, zrobiłam i się zamartwiam
dziś 5t1d a beta wynosi tylko 4558
-
Nieśmiała wrote:Witam Was po całym dniu...
camie, współczuję bardzo :-*
Byłam rano na wizycie na nfz, po skierowanie na tsh, ft3, ft4... masakra. Gin powiedział, że to nie jest ważne badanie w ciaży... i skierowania nie dał. Zbadał tylko ręcznie i stwierdził, że on nie wie czy ta ciąża tam jest czy jej nie mai dał mi skierowanie na betę. Poszłam, zrobiłam i się zamartwiam
dziś 5t1d a beta wynosi tylko 4558
Jeśli chodzi o betę to ważny jest przyrost, a nie wysokośćRobiłaś wcześniej co 48h?
W 11cs udało się !!!
-
Lepiej chociaż raz sprawdzić przyrost bety, jej odpowiedni przyrost daje informację o tym, że ciąża dobrze się rozwija
Oprócz tego usg też warto zrobić. Ja byłam w poniedziałek na becie i miałam 237 dziś powtórzyłam i jest już 680,9 w piątek idę ponownie, a wieczorem mam wizytę i bardzo chciałabym już zobaczyć moją kropeczkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:29
W 11cs udało się !!!
-
Maximmum wrote:Hej
witam się i dołączam
już jestem Mamą jednego Październikowego Szczęścia teraz czekam na drugie
termin wg om 14.10
troszkę Was podczytywalam ale nie wszystko bo dużo w ciągu dnia piszecie14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Ja w sprawach wielkości bety nie pomogę bo nie robiłam wcale. Ale dziewczyny zawsze powtarzają, że te minimum dwa razy zrobić żeby sprawdzić przyrost
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
Jedna kawa rozpuszczalna z jednej, dwóch łyżeczek dziennie nie powinna zaszkodzic?
Ostatnio nie potrafię wyjść z łóżka i się obudzić bez takiej kawy14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
02.05 - wizyta
-
smeg wrote:Byłam służbowo, tylko tydzień, ale w weekend sobie trochę pozwiedzaliśmy San Francisco, byłam m. in. w Alcatraz
Jadłam pyszne truskawki w Kaliforni i wygrzałam się w 30 stopniach w Arizonie, aż żal było wracać do tego -10 w Gdańsku
Mam nadzieję, że dziś już mi się uda nareszcie normalnie zasnąć, bo po wczorajszej zarwanej nocy w końcu nie wstałam na te badania