X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientalna wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie preferencje odnośnie płci? Wiadomo, najważniejsze żeby było zdrowe, ale co tam sobie wymarzyłyście po cichu? Skonfrontujemy za parę tygodni. Ja chciałabym brata dla mojej księżniczki, ale co los da to zobaczymy.
    Dziewczynkę <3 Ale z chłopaka też będę się tak samo cieszyć

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie. Jak u was z <3? Normalnie tak jak zawsze czy czekacie co ginekolog powie i czy da zielone światełko ? ;) Zastanawiam się nad tym.

f5b59272af.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientalna wrote:
    Dziewczyny, a jakie macie preferencje odnośnie płci? Wiadomo, najważniejsze żeby było zdrowe, ale co tam sobie wymarzyłyście po cichu? Skonfrontujemy za parę tygodni. Ja chciałabym brata dla mojej księżniczki, ale co los da to zobaczymy.
    Ja zawsze marzyłam o dziewczynce,moja siostrzenica To taki mój aniołek,córeczka która bym chciała mieć.Kazda chyba marzy aby był i chłopiec i dziewczynka taka parka.

Kimmy lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córkę bym chciała, ale pewnie będzie drugi syn.

Kimmy, nie chce nam się sexu, mamy za dużo roboty albo jesteśmy zbyt zmęczeni, ale gdyby tak nie było, to byśmy uprawiali.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Wpinka Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    A mam pytanie. Jak u was z <3? Normalnie tak jak zawsze czy czekacie co ginekolog powie i czy da zielone światełko ? ;) Zastanawiam się nad tym.

Ja bym chciała <3, ale mąż obawia się i chce poczekać do pierwszej wizyty, żeby dostać wyraźne zielone światło od lekarza ;)

a88e25d763.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpinka wrote:
    Ja bym chciała <3, ale mąż obawia się i chce poczekać do pierwszej wizyty, żeby dostać wyraźne zielone światło od lekarza ;)
    Haha u mnie tak samo to wygląda. Mąż się chyba boi, że uszkodzi fasolka ;)
    I z tym czasem to u nas też nie bardzo.

f5b59272af.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:

A my chyba zgodnie czekamy do zielonego światła lekarza. Poza tym ja strasznie zmęczona jestem więc i specjalnie sił mi brak.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My normalnie <3 Mam wrażenie, że jestem teraz lepiej ukrwiona i jest przyjemniej ;)

kaka470, Another lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka normalnie się wkurzylam, wstalam rano zjadlam owsianke i prawie stanęła mi.w gardle przypominając że przecież powinnam być na czczo bo jadę oprócz bety zrobić progesteron.Czytalsm różne opinie beta wiem że nigdy na czczo nie robiłam,ale progesteron,co myślicie?

ckai9n73kv974yz0.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam po śniadaniu i normalny wynik wyszedł. Wg mnie takie hormony można spokojnie robić. To nie są wyniki które sie zmieniają pod wpływem jedzenia.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    My normalnie <3 Mam wrażenie, że jestem teraz lepiej ukrwiona i jest przyjemniej ;)

A jak u Was z nawilżeniem?

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ja robiłam po śniadaniu i normalny wynik wyszedł. Wg mnie takie hormony można spokojnie robić. To nie są wyniki które sie zmieniają pod wpływem jedzenia.
    O dzięki za szybką odp

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sexu to my normalnie bez zmian,no chyba że nawilżenia brak,ale to rzadko jest

ckai9n73kv974yz0.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie
    Jeżeli chodzi o <3 to zwyczajnie nie było czasu , sporą przerwę już mamy hihihi ale to nie zaszkodzi , i teraz to i mnie się wydaje że mąż troszkę jakby się bał i czeka na zielone światło od gin :-)
    Jeżeli chodzi o Mnie to po konsultacji z gin jutro jadę na wizytę pewnie zapisze mi dupka ,i powie co i jak .
    Jeżeli chodzi o płeć to mam już córeczkę i chcielibyśmy synka no ale zobaczymy najważniejsze żeby było zdrowe ;-)

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry październikowe mamy :)
    Do progesteronu nie trzeba być na czczo, a szyjki w ciąży nie powinno się samemu badać :)
    Trzymam za Was wszystkie kciuki! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif
    Czasem zajrzę, bo lubię podczytywać inne wątki, to może coś podpowiem jeśli nie macie nic przeciwko :)

kaka470, Kimmy lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Ja zawsze marzyłam o dziewczynce,moja siostrzenica To taki mój aniołek,córeczka która bym chciała mieć.Kazda chyba marzy aby był i chłopiec i dziewczynka taka parka.

Ja właśnie nie rozumiem fenomenu posiadania "parki", zaspokojenie potrzeb rodzicow. A później dzieci i tak średnio się dogadują, nie oszukujemy się siostra siostrze może być przyjaciółka a bratu to raczej rzadko.

Nam obojętne, płeć poznamy dopiero po rozwiazaniu <3

Co do <3 to u mnie ogromną ochota jest ale staram się czekać do wizyty, chociaż dwa razy nie wytrzymałam :-p

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co do piersi w pierwszej ciąży strasznie panikowalam bo nie bolały mnie ani nie urosły ani trochę, nawet jak ściskam pod koniec ciąży to ani kropelka siary nie leciała. Ale wszystko ruszyło dopiero po porodzie :)

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    Ja właśnie nie rozumiem fenomenu posiadania "parki", zaspokojenie potrzeb rodzicow. A później dzieci i tak średnio się dogadują, nie oszukujemy się siostra siostrze może być przyjaciółka a bratu to raczej rzadko.

Nam obojętne, płeć poznamy dopiero po rozwiazaniu <3

Co do <3 to u mnie ogromną ochota jest ale staram się czekać do wizyty, chociaż dwa razy nie wytrzymałam :-p

Ja przede wszystkim chcę zdrowe, a w dużo dalszej kolejności marzy mi się dziewczynka. Wynika to z chyba mojego dzieciństwa gdzie zawsze jak spotkała mnie krzywda to marzyłam o tym by moja córeczka w przyszłości miała lepiej. Pisałam w tym celu pamiętniki by później przypomnieć sobie jakie uczucia mną targaly kiedy miałam 13 czy 15 lat i jakie miałam problemy. By nie bagatelizować problemów mojej córeczki. Chyba bardziej bym wiedziała jaka być wobec dziewczynki niż chłopaka. Tylko dlatego.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała miec drugą dziewczynę...
    Co do sexu- to my narazie nie mozemy dzialac bo biore 2x dziennie luteinę dopochwowo, wiec siłą rzeczy się raczej nie powinno :)
    Ja progesteron badalam przed ciążą i wyszedł mi badzo niski, co mogło utrudniać mi utrzymanie ciąży, wiec dostsałam luteine, i miałam ją brać 14 dni, i odstawić na @, ale że @ nie przyszła to biorę ją dalej, i pewnie będę brała do 16 lub 20 tygodnia...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekam na wyniki. Kupiło mnie żeby zrobić jeszcze 3 raz betę ale się powstrzymalam ;)

Jestem dzisiaj strasznie senna

f5b59272af.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ