X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy właśnie widziałam ta kawę kilka dni temu temu w Rosmanie.jak będę tam w krotce to kupię na próbę.Z braku laku INKA lub kawa anatol które już wypróbowalam nie sa zle ale spróbujemy kawki z Rosmana.ja ogólnie rano uwielbiam parzonke,potem rozpuszczalna, jestem smakoszem kawki więc ciężko mi odstawić calkowicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 14:26

ckai9n73kv974yz0.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Dziewczyny nie ma o świrować;) Kawa w ciąży to nie zbrodnia. Byle nie mocna ;)

Pozdrawiam:)
    Dokładnie. I nie za dużo ;)

f5b59272af.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije tyle tylko że słabsza i ograniczyłam z 2 do 1. Pije taka karmelowa bo u mnie ciśnienie bardzo niskie więc bym padła bez zupełnie.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik progesteronu 29.

Asiaa91, Alfa_Centauri, Wpinka, Sakota lubią tę wiadomość

f5b59272af.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Mam wynik progesteronu 29.
    to dobry wynik,super

Kimmy lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w 10 dpo 19.87 chyba nie ma potrzeby bym robiła teraz jeśli nie plamię? Czy warto zrobić przed wizytą u Gina?

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój 10 dpo to dzień planowanej @

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • patrycja32 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chciałabym do Was dołączyć termin mam na 06.10.2017.-proszę mnie dopisać :)
    Dzisiaj mija równo 4 tydzień ciąży, o której wiem od kilku dni. Dzisiaj wykonałam badanie Bhcg i jest ładny przyrost, także jestem dobrej myśli.
    Kilka słów o mnie: mam 32 lata i to jest moja 3 ciąża. Mam już kochaną 13 miesięczną córeczkę.
    Od września 2016 staraliśmy się z mężem o rodzeństwo dla niej, niestety w październiku poroniłam. Musieliśmy odczekać dwa cykle i od stycznia zaczęliśmy działać od nowa i ku mojej wielkiej radości udało się w pierwszym cyklu.
    Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie, liczę że wtedy zobaczymy już serduszko.

Co do płci- mąż bardzo liczy na syna. Przy pierwszej ciąży zresztą też tak było, ostrzega, że będziemy próbować do skutku :). Ja natomiast będę cieszyć się tak samo z chłopca, jak i z drugiej dziewczynki. Najważniejsze, żeby ciąża rozwijała się prawidłowo i dziecko było zdrowe.

Co do kawy - kocham ją, jestem okropnym kawoszem, pijam ok 4 kawy dziennie,- teraz ograniczyłam do 1. W pierwszej ciąży od ok. 7 tyg miałam mega wstręt do kawy, na sam zapach mdliło mnie okropnie.
    Co do seksu, wstrzymujemy się do wizyty u ginekologa, tak trochę dmuchamy na zimne.

Mam pytanie jak to jest z tym progesteronem, jak nie mam plamień to rzeczywiście powinnam kontrolować. Mój ginekolog nie zlecał nigdy tego badania.
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie do siebie.

Alfa_Centauri, Kimmy, kaka470, smeg lubią tę wiadomość

12.2015 narodziny córeczki
    10.2016 Aniołek
    24.01.2017 2 kreski :)
    QgjOp1.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Ja miałam w 10 dpo 19.87 chyba nie ma potrzeby bym robiła teraz jeśli nie plamię? Czy warto zrobić przed wizytą u Gina?

Ja miałam w okolicach 14 dpo 22,0 i gin powiedziła, żeby już nie powtarzać bo to bez sensu.

A może by... lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja32 wrote:
    Witam, chciałabym do Was dołączyć termin mam na 06.10.2017.-proszę mnie dopisać :)
    Dzisiaj mija równo 4 tydzień ciąży, o której wiem od kilku dni. Dzisiaj wykonałam badanie Bhcg i jest ładny przyrost, także jestem dobrej myśli.
    Kilka słów o mnie: mam 32 lata i to jest moja 3 ciąża. Mam już kochaną 13 miesięczną córeczkę.
    Od września 2016 staraliśmy się z mężem o rodzeństwo dla niej, niestety w październiku poroniłam. Musieliśmy odczekać dwa cykle i od stycznia zaczęliśmy działać od nowa i ku mojej wielkiej radości udało się w pierwszym cyklu.
    Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie, liczę że wtedy zobaczymy już serduszko.

Co do płci- mąż bardzo liczy na syna. Przy pierwszej ciąży zresztą też tak było, ostrzega, że będziemy próbować do skutku :). Ja natomiast będę cieszyć się tak samo z chłopca, jak i z drugiej dziewczynki. Najważniejsze, żeby ciąża rozwijała się prawidłowo i dziecko było zdrowe.

Co do kawy - kocham ją, jestem okropnym kawoszem, pijam ok 4 kawy dziennie,- teraz ograniczyłam do 1. W pierwszej ciąży od ok. 7 tyg miałam mega wstręt do kawy, na sam zapach mdliło mnie okropnie.
    Co do seksu, wstrzymujemy się do wizyty u ginekologa, tak trochę dmuchamy na zimne.

Mam pytanie jak to jest z tym progesteronem, jak nie mam plamień to rzeczywiście powinnam kontrolować. Mój ginekolog nie zlecał nigdy tego badania.
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie do siebie.

Patrycjo, miło cię widzieć, zapraszamy :) Mi się wydaje, ze jeśli się dobrze czujesz, nie masz plamień i jest wszystko ok to nie ma sensu robić całego arsenału dodatkowych badań, których lekarz nie zalecił. Moja gin tak mi to wytłumaczyła, że niepotrzbna panika i obsesyjne myslenie o wszlekich mozliwych komplikacjach to tylko niepotrzebny stres dla rozwijającego się nowego życia. Niech się czuje u nas spokojnie i bezpiecznie :) Co innego, jesli mamy jakes niepokojące objawy, to wtedy trzeba diagnozować w jak najszerszym zakresie.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja32 wrote:

Hej. Zapraszamy :)
    Ja zrobiłam tak bardziej z ciekawości ten progesteron. Gin mi powiedział przez telefon , że na takim etapie i tak na usg nic nie zobaczy i jedynie mógłby mi zlecić zrobienie bety i progesteronu. Ale wiem że to tak naprawdę jest dodatkowe badanie które jest w większości przypadków zbędne, chociaż mnie jakoś uspokoił ten wynik

f5b59272af.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja32 wrote:

Witam i ja.To moja 2 ciąza poroniłam w październiku ubiegłego roku jak i ty,więc mamy podobne sytuacje.my odczekaliśmy tez 2 cykle. w 2 cyklu starań zaszłam.Mamy dużo obaw wiadomo.Ale musimy być dobrej myśli.Jeżeli nie masz potrzeby by cos kontrolować poza badaniami zleconymi u ginekologa poprostu nie dodawaj sobie zmartwień.Zapisałaś się już na wizyte?

ckai9n73kv974yz0.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się pochwalę swoim hcg 1185. 6 dni temu 145... chyba to zwiastuje chłopaka co? Dziewczyny które mają już córki może coś powiedzą jak to jest z tym hcg?

Badanie tylko zrobiłam żeby siebie uspokoić bo bardzo sów niecierpliwie wizytą którą mam dopiero za tydzień.

Kimmy, kaka470 lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    To ja się pochwalę swoim hcg 1185. 6 dni temu 145... chyba to zwiastuje chłopaka co? Dziewczyny które mają już córki może coś powiedzą jak to jest z tym hcg?

Badanie tylko zrobiłam żeby siebie uspokoić bo bardzo sów niecierpliwie wizytą którą mam dopiero za tydzień.
    Ja czekam nadal na wynik no moje musi być minimum 950 zeby była norma.Kurcze ciekawe czy ta teoria na hcg sie sprawdza:0

ckai9n73kv974yz0.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoria o hcg to mit.

madlene88, Est lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • patrycja32 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Witam i ja.To moja 2 ciąza poroniłam w październiku ubiegłego roku jak i ty,więc mamy podobne sytuacje.my odczekaliśmy tez 2 cykle. w 2 cyklu starań zaszłam.Mamy dużo obaw wiadomo.Ale musimy być dobrej myśli.Jeżeli nie masz potrzeby by cos kontrolować poza badaniami zleconymi u ginekologa poprostu nie dodawaj sobie zmartwień.Zapisałaś się już na wizyte?

Tak 9 lutego, będzie wtedy 5t6d, wcześniej nie ma co za wcześnie, bo i tak nic nie widać w usg.
    A może by... wrote:

Ponoć tak jest, że niższe przysrosty wskazują na chłopca, a wyższe na dziewczynkę, ale to jest jeszcze niewystandaryzowana metoda

Kimmy lubi tę wiadomość

12.2015 narodziny córeczki
    10.2016 Aniołek
    24.01.2017 2 kreski :)
    QgjOp1.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jak myślicie powinnam sie martwić progesteron 19,56 myślicie ze jest ok?czy troche niski 1 trymestr normy :11-44

ckai9n73kv974yz0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, normalnie podziwiam Was, że potraficie się, aż tyle zamartwiać i "kombinować" co by jeszcze, czy wszystko itd. :) Nie żebym ja się nie martwiła i nie zastanawiała zwłaszcza teraz kiedy test dopiero za ok. tydzień będę robić test

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 17:27

zakocona, baassiia, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    hej jak myślicie powinnam sie martwić progesteron 19,56 myślicie ze jest ok?czy troche niski 1 trymestr normy :11-44
    Jest w porządku :)

f5b59272af.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ