X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pierwsze Maleństwo! Gratuluję ciąży i mam nadzieję, że mimo, że nie planowana to i tak sprawia Ci radość :) Jaki miałaś wynik z krwi, że zakładasz 5 tydz?

Ja będę chodzić do gina na pewno prywatnie z opieki medycznej w pracy natomiast nad drugim się zastanawiam, czy prywatnie czy na NFZ.

Chciałabym natomiast dopytać dziewczyny co już były w ciąży, jak to wygląda z prowadzeniem ciąży? Lekarz prowadzący zawsze jest jeden tak? Z czym to się wiąże? Jakieś konkretne wizyty czy jak? Na czym to polega?

madlene88, Pierwsze maleństwo lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaaula22 wrote:
    Kochane bardzo Wam wszystkim kibicuje, bardzo chciałąbym już do Was na stałe zagościć , ale ciągle jestem niepewna co do tego wszytskiego.
    Wczoraj robiłam rano beteHCG i wyszła <0,100, mój narzeczony twierdzi, że jestem za bardzo niecierpliwa i za szybko, wczoraj był 26 dc, okres powinnam mieć +/- 31 stycznia, dzisiaj rano strasznie mnie mdliło , ciągle chce mi się pić, drażnią mnie zapachy szczególnie papierosy i dym co o tym sądzicie miała któraś tak ? Jestem już strasznie zmęczona :(

Myślę że za wcześnie na objawy ciążowe, a Ty niepotrzebnie się nakręcasz. Zaczekaj do 1.02 i zrób test. Lub na bete idź. Powodzenia :)

patulla lubi tę wiadomość

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez właśnie chce pracować do samego końca póki bede dała rade :) nie mam zamiaru sie zasiedzieć w domu :) tylko problem jest taki ze ja w sklepie spożywczym pracuje No nie urobie sie ale tez trzeba dźwigać czasami skrzynki itd.. zarejestrowana jestem na pol etatu

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Witaj Pierwsze Maleństwo! Gratuluję ciąży i mam nadzieję, że mimo, że nie planowana to i tak sprawia Ci radość :) Jaki miałaś wynik z krwi, że zakładasz 5 tydz?

Ja będę chodzić do gina na pewno prywatnie z opieki medycznej w pracy natomiast nad drugim się zastanawiam, czy prywatnie czy na NFZ.

Chciałabym natomiast dopytać dziewczyny co już były w ciąży, jak to wygląda z prowadzeniem ciąży? Lekarz prowadzący zawsze jest jeden tak? Z czym to się wiąże? Jakieś konkretne wizyty czy jak? Na czym to polega?
    Narazie jest to szok.. wielki szok jak dla mnie. Nie spodziewałam sie takiego wyniku a tu trzy testy i każdy 2 kreski :( powoli dochodzę do siebie próbuje sie z tym pogodzić a na pewno z czasem pokocham maleństwo ktore jest w brzuszku :) i bede sie cieszyć każdego dnia ze nosze go pod sercem ;) wyniki z krwi mi wyszły 553.5 ja nie umiem z tego czytać :O wysłałam koleżance co jest w ciąży ja byłam przekonana 2tydz Max a ona mi pisze 4/5 następna zaś mowi 5/6 ze taki pewny 5.. miałam isc dzis prywatnie do gin ale niestety go nie było.. pójdę w pon chodz jeszcze nie wiem do jakiego

Kimmy lubi tę wiadomość

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie w 12/13 dpo miałam betę 44 dzisiaj czyli 14/15 od owulacji ( 4 tydzień) mam 151 betę Czy wszystko ok

Bo zrobiłam dzisiaj w jednym laboratorium i tam norma na 4 tydzien jest 1500 a ja o god 8 miałam 131 Jak sie dowiedziałam ze maja różne normy to pojechałam tam gdzie robiłam 1 betę i tam wyszła o 9:30 151 imwedlug ich norm jest ok bo 4 tydzien jest od 9,5 do 750

Czy według was jest ok

w57vtqywo5hbv0t6.png

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Dziewczyny poradzcie w 12/13 dpo miałam betę 44 dzisiaj czyli 14/15 od owulacji ( 4 tydzień) mam 151 betę Czy wszystko ok

Bo zrobiłam dzisiaj w jednym laboratorium i tam norma na 4 tydzien jest 1500 a ja o god 8 miałam 131 Jak sie dowiedziałam ze maja różne normy to pojechałam tam gdzie robiłam 1 betę i tam wyszła o 9:30 151 imwedlug ich norm jest ok bo 4 tydzien jest od 9,5 do 750

Czy według was jest ok
    Według mnie jestes w 4 tydz mi wyszło 553.5 i wychodzi 5tydz koleżanka mi mówiła zebym zrobiła jeszcze raz w pon czy mi rośnie bo powinna rosnąć. Byłaś juz u lekarza ?

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jescze nie po ieważ chce iść jak bede serduszko zeby sie nie stresować że np puste jest nie ma zarodka itd

Jestem zapisana na 16.02.2017 to bedzie 6 tyd i 6 dzien ;)

Pierwsze maleństwo nie dziwie się że jesteś w szoku my duzo odkładaliśmy decyzje o dziecku a jak chcieliśmy to dopiero udało sie w 7 mce Lepiej jest z zaskoczenia a nigdy nie ma dobrego momentu na baby

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dopiszcie mnie z TP na 9
    pazdziernika. Bede na razie zagladac. Po wizycie z serduszkiem do Was dolacze ma calego mam nadzieje. Z grudniowkami 2014 do dzisiaj mamy grupe na fb. Na razie jednak zamieszanie z betami itd, nie chce brnac przez to i tak bedzie co ma byc :)

kaka470, Kimmy, patulla, smeg lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola chyba masz rację Bo się później nakręcamy niepotrzebnie

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja planowałam iść 7-8 tydzuen ciąży ale z racji moich bólów brzucha (raz miesiaczkowych raz innych)idę w poniedziałek,żeby sprawdzić umiejscowienie pecherzyka.A później już za 2 tyg.Ogolnie miesiaczki mam bolesne,i wiem że w ciąży brzuch musi bolec, ale ból jest mocniejszy niż miałam [email protected] boli ma prawo.Jeżeli okaże się normalny odetchne z ulga.Ale nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła;(

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    pazdziernika. Bede na razie zagladac. Po wizycie z serduszkiem do Was dolacze ma calego mam nadzieje. Z grudniowkami 2014 do dzisiaj mamy grupe na fb. Na razie jednak zamieszanie z betami itd, nie chce brnac przez to i tak bedzie co ma byc :)
    Lola ma rację!ja ograniczam nakręcanie się, kończę z beta chyba że coś będzie nie halo na usg.Czekamy niecierpliwie na serduszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 13:55

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:

Czy według was jest ok
    Kochana zawsze patrz na normy podawane przez laboratorium w którym robisz,jest badanie hcg w innych stężeniach oraz beta hcg podawane w innych.Przyrost masz bardzo dobry rośnie ładnie.

ckai9n73kv974yz0.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenę dziękuję za wsparcie. Jednakże z tych norm z 1 laboratorium wychodzi na to że ńie jestem w ciąży Bo tam beta wyszła mi 131 a normę ciążowa maja od 1500

Kicham te normy najważniejszy jest przyrost :) Ja nie wiem czy ńie pójdę za tydzień do gin z kasy zeby zobaczył co i jak a pozniej do prywatnego na prowadzenie

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Marlenę dziękuję za wsparcie. Jednakże z tych norm z 1 laboratorium wychodzi na to że ńie jestem w ciąży Bo tam beta wyszła mi 131 a normę ciążowa maja od 1500

Kicham te normy najważniejszy jest przyrost :) Ja nie wiem czy ńie pójdę za tydzień do gin z kasy zeby zobaczył co i jak a pozniej do prywatnego na prowadzenie
    Dziwne.. U mnie w laboratorium już od 5 wzwyz to ciąża. Ale może to w innym stężeniu nie wiem

Dziewczyny ja bym na te normy tak nie patrzyła tylko zrobiła drugi raz i sprawdziła czy przyrost i na tym koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:06

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Hej. A jesteś już zapisana na wizytę?

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo wrote:
    Narazie jest to szok.. wielki szok jak dla mnie. Nie spodziewałam sie takiego wyniku a tu trzy testy i każdy 2 kreski :( powoli dochodzę do siebie próbuje sie z tym pogodzić a na pewno z czasem pokocham maleństwo ktore jest w brzuszku :) i bede sie cieszyć każdego dnia ze nosze go pod sercem ;) wyniki z krwi mi wyszły 553.5 ja nie umiem z tego czytać :O wysłałam koleżance co jest w ciąży ja byłam przekonana 2tydz Max a ona mi pisze 4/5 następna zaś mowi 5/6 ze taki pewny 5.. miałam isc dzis prywatnie do gin ale niestety go nie było.. pójdę w pon chodz jeszcze nie wiem do jakiego
    Przeważnie ciążę liczy się od ostatniej miesiączki. W 2 tygodniu ciąży to przeważnie dopiero owulacja jest :) Więc ty chyba liczyłas od owulacji ciążę a koleżanki powiedziały ci tydzień według miesiączki

Znalazłam takie ogólne normy.
    W każdym labo pewnie trochę inaczej.
    4 tydzień to czas kiedy powinien być okres
    7242368_12979.jpeg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:16

f5b59272af.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrost jest i to najważniejsze Może w poniedziałek zrobie Jescze raz bete

Na ovu jedna dziewczyna radziła zrobic jeszcze progesteron jak zamierzam iść później do gin
    Co o tym sądzicie

w57vtqywo5hbv0t6.png

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Przeważnie ciążę liczy się od ostatniej miesiączki. W 2 tygodniu ciąży to przeważnie dopiero owulacja jest :) Więc ty chyba liczyłas od owulacji ciążę a koleżanki powiedziały ci tydzień według miesiączki

Znalazłam takie ogólne normy.
    W każdym labo pewnie trochę inaczej.
    4 tydzień to czas kiedy powinien być okres
    7242368_12979.jpeg
    Ja miałam inaczej pokazane niz na tym zdjęciu. Czyli wychodzi ze jestem w 4tydz ? Ja nie umiem z tego czytać lekarza dzis nie było No i jedynie od kolezanki sie dowiedziała co tez jest w ciąży i powiedziała ze 4:5 a zaś koleżanka która jest pielęgniarka powiedziała ze jestem w pewnym 5tyg. Tera czekam na pon wtorek zeby isc do gin i sie dowiem od lekarza co mi powie :)

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy to jest możliwe ze jesli była bym w 5tyg ciąży miec okres ? Okres miałam 30grudnia.. jak dowiedziałam sie o ciąży byłam przekonana Max 2tydz a tu taka niespodzianka.. nie mam pojęcia koedy dokładnie doszło do zapłodnienia

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo wrote:
    Tylko czy to jest możliwe ze jesli była bym w 5tyg ciąży miec okres ? Okres miałam 30grudnia.. jak dowiedziałam sie o ciąży byłam przekonana Max 2tydz a tu taka niespodzianka.. nie mam pojęcia koedy dokładnie doszło do zapłodnienia
    To teraz jesteś już w 5 tygodniu. :)
    Według om się liczy. A potem się może zmienić po usg bo zależy czy owulacja była wcześnie czy później

f5b59272af.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ