X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pierwsze Maleństwo! Gratuluję ciąży i mam nadzieję, że mimo, że nie planowana to i tak sprawia Ci radość :) Jaki miałaś wynik z krwi, że zakładasz 5 tydz?

Ja będę chodzić do gina na pewno prywatnie z opieki medycznej w pracy natomiast nad drugim się zastanawiam, czy prywatnie czy na NFZ.

Chciałabym natomiast dopytać dziewczyny co już były w ciąży, jak to wygląda z prowadzeniem ciąży? Lekarz prowadzący zawsze jest jeden tak? Z czym to się wiąże? Jakieś konkretne wizyty czy jak? Na czym to polega?

madlene88, Pierwsze maleństwo lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaaula22 wrote:
    Kochane bardzo Wam wszystkim kibicuje, bardzo chciałąbym już do Was na stałe zagościć , ale ciągle jestem niepewna co do tego wszytskiego.
    Wczoraj robiłam rano beteHCG i wyszła <0,100, mój narzeczony twierdzi, że jestem za bardzo niecierpliwa i za szybko, wczoraj był 26 dc, okres powinnam mieć +/- 31 stycznia, dzisiaj rano strasznie mnie mdliło , ciągle chce mi się pić, drażnią mnie zapachy szczególnie papierosy i dym co o tym sądzicie miała któraś tak ? Jestem już strasznie zmęczona :(

Myślę że za wcześnie na objawy ciążowe, a Ty niepotrzebnie się nakręcasz. Zaczekaj do 1.02 i zrób test. Lub na bete idź. Powodzenia :)

patulla lubi tę wiadomość

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez właśnie chce pracować do samego końca póki bede dała rade :) nie mam zamiaru sie zasiedzieć w domu :) tylko problem jest taki ze ja w sklepie spożywczym pracuje No nie urobie sie ale tez trzeba dźwigać czasami skrzynki itd.. zarejestrowana jestem na pol etatu

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Witaj Pierwsze Maleństwo! Gratuluję ciąży i mam nadzieję, że mimo, że nie planowana to i tak sprawia Ci radość :) Jaki miałaś wynik z krwi, że zakładasz 5 tydz?

Ja będę chodzić do gina na pewno prywatnie z opieki medycznej w pracy natomiast nad drugim się zastanawiam, czy prywatnie czy na NFZ.

Chciałabym natomiast dopytać dziewczyny co już były w ciąży, jak to wygląda z prowadzeniem ciąży? Lekarz prowadzący zawsze jest jeden tak? Z czym to się wiąże? Jakieś konkretne wizyty czy jak? Na czym to polega?
    Narazie jest to szok.. wielki szok jak dla mnie. Nie spodziewałam sie takiego wyniku a tu trzy testy i każdy 2 kreski :( powoli dochodzę do siebie próbuje sie z tym pogodzić a na pewno z czasem pokocham maleństwo ktore jest w brzuszku :) i bede sie cieszyć każdego dnia ze nosze go pod sercem ;) wyniki z krwi mi wyszły 553.5 ja nie umiem z tego czytać :O wysłałam koleżance co jest w ciąży ja byłam przekonana 2tydz Max a ona mi pisze 4/5 następna zaś mowi 5/6 ze taki pewny 5.. miałam isc dzis prywatnie do gin ale niestety go nie było.. pójdę w pon chodz jeszcze nie wiem do jakiego

Kimmy lubi tę wiadomość

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie w 12/13 dpo miałam betę 44 dzisiaj czyli 14/15 od owulacji ( 4 tydzień) mam 151 betę Czy wszystko ok

Bo zrobiłam dzisiaj w jednym laboratorium i tam norma na 4 tydzien jest 1500 a ja o god 8 miałam 131 Jak sie dowiedziałam ze maja różne normy to pojechałam tam gdzie robiłam 1 betę i tam wyszła o 9:30 151 imwedlug ich norm jest ok bo 4 tydzien jest od 9,5 do 750

Czy według was jest ok

w57vtqywo5hbv0t6.png

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Dziewczyny poradzcie w 12/13 dpo miałam betę 44 dzisiaj czyli 14/15 od owulacji ( 4 tydzień) mam 151 betę Czy wszystko ok

Bo zrobiłam dzisiaj w jednym laboratorium i tam norma na 4 tydzien jest 1500 a ja o god 8 miałam 131 Jak sie dowiedziałam ze maja różne normy to pojechałam tam gdzie robiłam 1 betę i tam wyszła o 9:30 151 imwedlug ich norm jest ok bo 4 tydzien jest od 9,5 do 750

Czy według was jest ok
    Według mnie jestes w 4 tydz mi wyszło 553.5 i wychodzi 5tydz koleżanka mi mówiła zebym zrobiła jeszcze raz w pon czy mi rośnie bo powinna rosnąć. Byłaś juz u lekarza ?

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jescze nie po ieważ chce iść jak bede serduszko zeby sie nie stresować że np puste jest nie ma zarodka itd

Jestem zapisana na 16.02.2017 to bedzie 6 tyd i 6 dzien ;)

Pierwsze maleństwo nie dziwie się że jesteś w szoku my duzo odkładaliśmy decyzje o dziecku a jak chcieliśmy to dopiero udało sie w 7 mce Lepiej jest z zaskoczenia a nigdy nie ma dobrego momentu na baby

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dopiszcie mnie z TP na 9
    pazdziernika. Bede na razie zagladac. Po wizycie z serduszkiem do Was dolacze ma calego mam nadzieje. Z grudniowkami 2014 do dzisiaj mamy grupe na fb. Na razie jednak zamieszanie z betami itd, nie chce brnac przez to i tak bedzie co ma byc :)

kaka470, Kimmy, patulla, smeg lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola chyba masz rację Bo się później nakręcamy niepotrzebnie

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja planowałam iść 7-8 tydzuen ciąży ale z racji moich bólów brzucha (raz miesiaczkowych raz innych)idę w poniedziałek,żeby sprawdzić umiejscowienie pecherzyka.A później już za 2 tyg.Ogolnie miesiaczki mam bolesne,i wiem że w ciąży brzuch musi bolec, ale ból jest mocniejszy niż miałam [email protected] boli ma prawo.Jeżeli okaże się normalny odetchne z ulga.Ale nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła;(

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    pazdziernika. Bede na razie zagladac. Po wizycie z serduszkiem do Was dolacze ma calego mam nadzieje. Z grudniowkami 2014 do dzisiaj mamy grupe na fb. Na razie jednak zamieszanie z betami itd, nie chce brnac przez to i tak bedzie co ma byc :)
    Lola ma rację!ja ograniczam nakręcanie się, kończę z beta chyba że coś będzie nie halo na usg.Czekamy niecierpliwie na serduszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 13:55

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:

Czy według was jest ok
    Kochana zawsze patrz na normy podawane przez laboratorium w którym robisz,jest badanie hcg w innych stężeniach oraz beta hcg podawane w innych.Przyrost masz bardzo dobry rośnie ładnie.

ckai9n73kv974yz0.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenę dziękuję za wsparcie. Jednakże z tych norm z 1 laboratorium wychodzi na to że ńie jestem w ciąży Bo tam beta wyszła mi 131 a normę ciążowa maja od 1500

Kicham te normy najważniejszy jest przyrost :) Ja nie wiem czy ńie pójdę za tydzień do gin z kasy zeby zobaczył co i jak a pozniej do prywatnego na prowadzenie

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Marlenę dziękuję za wsparcie. Jednakże z tych norm z 1 laboratorium wychodzi na to że ńie jestem w ciąży Bo tam beta wyszła mi 131 a normę ciążowa maja od 1500

Kicham te normy najważniejszy jest przyrost :) Ja nie wiem czy ńie pójdę za tydzień do gin z kasy zeby zobaczył co i jak a pozniej do prywatnego na prowadzenie
    Dziwne.. U mnie w laboratorium już od 5 wzwyz to ciąża. Ale może to w innym stężeniu nie wiem

Dziewczyny ja bym na te normy tak nie patrzyła tylko zrobiła drugi raz i sprawdziła czy przyrost i na tym koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:06

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Hej. A jesteś już zapisana na wizytę?

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo wrote:
    Narazie jest to szok.. wielki szok jak dla mnie. Nie spodziewałam sie takiego wyniku a tu trzy testy i każdy 2 kreski :( powoli dochodzę do siebie próbuje sie z tym pogodzić a na pewno z czasem pokocham maleństwo ktore jest w brzuszku :) i bede sie cieszyć każdego dnia ze nosze go pod sercem ;) wyniki z krwi mi wyszły 553.5 ja nie umiem z tego czytać :O wysłałam koleżance co jest w ciąży ja byłam przekonana 2tydz Max a ona mi pisze 4/5 następna zaś mowi 5/6 ze taki pewny 5.. miałam isc dzis prywatnie do gin ale niestety go nie było.. pójdę w pon chodz jeszcze nie wiem do jakiego
    Przeważnie ciążę liczy się od ostatniej miesiączki. W 2 tygodniu ciąży to przeważnie dopiero owulacja jest :) Więc ty chyba liczyłas od owulacji ciążę a koleżanki powiedziały ci tydzień według miesiączki

Znalazłam takie ogólne normy.
    W każdym labo pewnie trochę inaczej.
    4 tydzień to czas kiedy powinien być okres
    7242368_12979.jpeg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:16

f5b59272af.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyrost jest i to najważniejsze Może w poniedziałek zrobie Jescze raz bete

Na ovu jedna dziewczyna radziła zrobic jeszcze progesteron jak zamierzam iść później do gin
    Co o tym sądzicie

w57vtqywo5hbv0t6.png

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Przeważnie ciążę liczy się od ostatniej miesiączki. W 2 tygodniu ciąży to przeważnie dopiero owulacja jest :) Więc ty chyba liczyłas od owulacji ciążę a koleżanki powiedziały ci tydzień według miesiączki

Znalazłam takie ogólne normy.
    W każdym labo pewnie trochę inaczej.
    4 tydzień to czas kiedy powinien być okres
    7242368_12979.jpeg
    Ja miałam inaczej pokazane niz na tym zdjęciu. Czyli wychodzi ze jestem w 4tydz ? Ja nie umiem z tego czytać lekarza dzis nie było No i jedynie od kolezanki sie dowiedziała co tez jest w ciąży i powiedziała ze 4:5 a zaś koleżanka która jest pielęgniarka powiedziała ze jestem w pewnym 5tyg. Tera czekam na pon wtorek zeby isc do gin i sie dowiem od lekarza co mi powie :)

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy to jest możliwe ze jesli była bym w 5tyg ciąży miec okres ? Okres miałam 30grudnia.. jak dowiedziałam sie o ciąży byłam przekonana Max 2tydz a tu taka niespodzianka.. nie mam pojęcia koedy dokładnie doszło do zapłodnienia

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo wrote:
    Tylko czy to jest możliwe ze jesli była bym w 5tyg ciąży miec okres ? Okres miałam 30grudnia.. jak dowiedziałam sie o ciąży byłam przekonana Max 2tydz a tu taka niespodzianka.. nie mam pojęcia koedy dokładnie doszło do zapłodnienia
    To teraz jesteś już w 5 tygodniu. :)
    Według om się liczy. A potem się może zmienić po usg bo zależy czy owulacja była wcześnie czy później

f5b59272af.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ