Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Pierwsze Maleństwo! Gratuluję ciąży i mam nadzieję, że mimo, że nie planowana to i tak sprawia Ci radość Jaki miałaś wynik z krwi, że zakładasz 5 tydz?
Ja będę chodzić do gina na pewno prywatnie z opieki medycznej w pracy natomiast nad drugim się zastanawiam, czy prywatnie czy na NFZ.
Chciałabym natomiast dopytać dziewczyny co już były w ciąży, jak to wygląda z prowadzeniem ciąży? Lekarz prowadzący zawsze jest jeden tak? Z czym to się wiąże? Jakieś konkretne wizyty czy jak? Na czym to polega?madlene88, Pierwsze maleństwo lubią tę wiadomość
-
Paaaula22 wrote:Kochane bardzo Wam wszystkim kibicuje, bardzo chciałąbym już do Was na stałe zagościć , ale ciągle jestem niepewna co do tego wszytskiego.
Wczoraj robiłam rano beteHCG i wyszła <0,100, mój narzeczony twierdzi, że jestem za bardzo niecierpliwa i za szybko, wczoraj był 26 dc, okres powinnam mieć +/- 31 stycznia, dzisiaj rano strasznie mnie mdliło , ciągle chce mi się pić, drażnią mnie zapachy szczególnie papierosy i dym co o tym sądzicie miała któraś tak ? Jestem już strasznie zmęczona
Myślę że za wcześnie na objawy ciążowe, a Ty niepotrzebnie się nakręcasz. Zaczekaj do 1.02 i zrób test. Lub na bete idź. Powodzeniapatulla lubi tę wiadomość
-
No tez właśnie chce pracować do samego końca póki bede dała rade nie mam zamiaru sie zasiedzieć w domu tylko problem jest taki ze ja w sklepie spożywczym pracuje No nie urobie sie ale tez trzeba dźwigać czasami skrzynki itd.. zarejestrowana jestem na pol etatu[/link]
-
A może by... wrote:Witaj Pierwsze Maleństwo! Gratuluję ciąży i mam nadzieję, że mimo, że nie planowana to i tak sprawia Ci radość Jaki miałaś wynik z krwi, że zakładasz 5 tydz?
Ja będę chodzić do gina na pewno prywatnie z opieki medycznej w pracy natomiast nad drugim się zastanawiam, czy prywatnie czy na NFZ.
Chciałabym natomiast dopytać dziewczyny co już były w ciąży, jak to wygląda z prowadzeniem ciąży? Lekarz prowadzący zawsze jest jeden tak? Z czym to się wiąże? Jakieś konkretne wizyty czy jak? Na czym to polega?Kimmy lubi tę wiadomość
[/link] -
Dziewczyny poradzcie w 12/13 dpo miałam betę 44 dzisiaj czyli 14/15 od owulacji ( 4 tydzień) mam 151 betę Czy wszystko ok
Bo zrobiłam dzisiaj w jednym laboratorium i tam norma na 4 tydzien jest 1500 a ja o god 8 miałam 131 Jak sie dowiedziałam ze maja różne normy to pojechałam tam gdzie robiłam 1 betę i tam wyszła o 9:30 151 imwedlug ich norm jest ok bo 4 tydzien jest od 9,5 do 750
Czy według was jest ok -
Kasiulka03 wrote:Dziewczyny poradzcie w 12/13 dpo miałam betę 44 dzisiaj czyli 14/15 od owulacji ( 4 tydzień) mam 151 betę Czy wszystko ok
Bo zrobiłam dzisiaj w jednym laboratorium i tam norma na 4 tydzien jest 1500 a ja o god 8 miałam 131 Jak sie dowiedziałam ze maja różne normy to pojechałam tam gdzie robiłam 1 betę i tam wyszła o 9:30 151 imwedlug ich norm jest ok bo 4 tydzien jest od 9,5 do 750
Czy według was jest ok[/link] -
Jescze nie po ieważ chce iść jak bede serduszko zeby sie nie stresować że np puste jest nie ma zarodka itd
Jestem zapisana na 16.02.2017 to bedzie 6 tyd i 6 dzien
Pierwsze maleństwo nie dziwie się że jesteś w szoku my duzo odkładaliśmy decyzje o dziecku a jak chcieliśmy to dopiero udało sie w 7 mce Lepiej jest z zaskoczenia a nigdy nie ma dobrego momentu na baby -
Hejka dopiszcie mnie z TP na 9
pazdziernika. Bede na razie zagladac. Po wizycie z serduszkiem do Was dolacze ma calego mam nadzieje. Z grudniowkami 2014 do dzisiaj mamy grupe na fb. Na razie jednak zamieszanie z betami itd, nie chce brnac przez to i tak bedzie co ma byckaka470, Kimmy, patulla, smeg lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
No ja planowałam iść 7-8 tydzuen ciąży ale z racji moich bólów brzucha (raz miesiaczkowych raz innych)idę w poniedziałek,żeby sprawdzić umiejscowienie pecherzyka.A później już za 2 tyg.Ogolnie miesiaczki mam bolesne,i wiem że w ciąży brzuch musi bolec, ale ból jest mocniejszy niż miałam [email protected] boli ma prawo.Jeżeli okaże się normalny odetchne z ulga.Ale nie byłabym sobą gdybym nie sprawdziła;(
-
Lola83 wrote:Hejka dopiszcie mnie z TP na 9
pazdziernika. Bede na razie zagladac. Po wizycie z serduszkiem do Was dolacze ma calego mam nadzieje. Z grudniowkami 2014 do dzisiaj mamy grupe na fb. Na razie jednak zamieszanie z betami itd, nie chce brnac przez to i tak bedzie co ma bycWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 13:55
-
Kasiulka03 wrote:Dziewczyny poradzcie w 12/13 dpo miałam betę 44 dzisiaj czyli 14/15 od owulacji ( 4 tydzień) mam 151 betę Czy wszystko ok
Czy według was jest ok -
Marlenę dziękuję za wsparcie. Jednakże z tych norm z 1 laboratorium wychodzi na to że ńie jestem w ciąży Bo tam beta wyszła mi 131 a normę ciążowa maja od 1500
Kicham te normy najważniejszy jest przyrost Ja nie wiem czy ńie pójdę za tydzień do gin z kasy zeby zobaczył co i jak a pozniej do prywatnego na prowadzenie -
Kasiulka03 wrote:Marlenę dziękuję za wsparcie. Jednakże z tych norm z 1 laboratorium wychodzi na to że ńie jestem w ciąży Bo tam beta wyszła mi 131 a normę ciążowa maja od 1500
Kicham te normy najważniejszy jest przyrost Ja nie wiem czy ńie pójdę za tydzień do gin z kasy zeby zobaczył co i jak a pozniej do prywatnego na prowadzenie
Dziewczyny ja bym na te normy tak nie patrzyła tylko zrobiła drugi raz i sprawdziła czy przyrost i na tym koniec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:06
-
Lola83 wrote:Hejka dopiszcie mnie z TP na 9
pazdziernika. Bede na razie zagladac. Po wizycie z serduszkiem do Was dolacze ma calego mam nadzieje. Z grudniowkami 2014 do dzisiaj mamy grupe na fb. Na razie jednak zamieszanie z betami itd, nie chce brnac przez to i tak bedzie co ma byc
-
Pierwsze maleństwo wrote:Narazie jest to szok.. wielki szok jak dla mnie. Nie spodziewałam sie takiego wyniku a tu trzy testy i każdy 2 kreski powoli dochodzę do siebie próbuje sie z tym pogodzić a na pewno z czasem pokocham maleństwo ktore jest w brzuszku i bede sie cieszyć każdego dnia ze nosze go pod sercem wyniki z krwi mi wyszły 553.5 ja nie umiem z tego czytać wysłałam koleżance co jest w ciąży ja byłam przekonana 2tydz Max a ona mi pisze 4/5 następna zaś mowi 5/6 ze taki pewny 5.. miałam isc dzis prywatnie do gin ale niestety go nie było.. pójdę w pon chodz jeszcze nie wiem do jakiego
Znalazłam takie ogólne normy.
W każdym labo pewnie trochę inaczej.
4 tydzień to czas kiedy powinien być okres
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 15:16
-
Kimmy wrote:Przeważnie ciążę liczy się od ostatniej miesiączki. W 2 tygodniu ciąży to przeważnie dopiero owulacja jest Więc ty chyba liczyłas od owulacji ciążę a koleżanki powiedziały ci tydzień według miesiączki
Znalazłam takie ogólne normy.
W każdym labo pewnie trochę inaczej.
4 tydzień to czas kiedy powinien być okres
[/link] -
Pierwsze maleństwo wrote:Tylko czy to jest możliwe ze jesli była bym w 5tyg ciąży miec okres ? Okres miałam 30grudnia.. jak dowiedziałam sie o ciąży byłam przekonana Max 2tydz a tu taka niespodzianka.. nie mam pojęcia koedy dokładnie doszło do zapłodnienia
Według om się liczy. A potem się może zmienić po usg bo zależy czy owulacja była wcześnie czy później