X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    Przyrost jest i to najważniejsze Może w poniedziałek zrobie Jescze raz bete

Na ovu jedna dziewczyna radziła zrobic jeszcze progesteron jak zamierzam iść później do gin
    Co o tym sądzicie
    Jedni radzą inni odradzaja ;)
    Ja zrobiłam chociaż wiem, że to badanie nie jest konieczne i niektórzy lekarze się denerwują

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tygodniu zaczyna być widoczny brzuszek?

f5b59272af.png
  • patrycja32 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    W którym tygodniu zaczyna być widoczny brzuszek?
    U mnie troszkę zaokrąglił się w 5 miesiącu, ale taki typowo ciążowy dopiero w 6.
    Wszystko zależy która to ciąża,( w pierwszej później widać niż w kolejnych) od budowy miednicy, od figury wzrostu , jak dziecko się układa itd. Niektóre, mammy mają ładne okrągłe piłeczki inne bardziej rozlane te brzuszki. Ale wszystkie brzuszki są śliczne.

Ja całą ciąże będę na zwolnieniu lekarskim, ale mam pracę w narażeniu na szkodliwe związki, także nie mam wyboru. Natomiast nie jest to wcale czas, który zamierzam spędzić na siedzeniu w domu.

Ja też nie wytrzymałam i robiłam progesteron wynik to 22 więc norma, także się uspokoiłam.

Co do wizyt u ginekologa to od koleżanek które chodziły na NFZ słyszałam, że niestety często zdarzają się zastępstwa i wtedy jest się badanym przez innego lekarza. Jak komuś to nie przeszkadza to ok. Czasami w prywatnych sieciówkach też to się zdarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 17:51

Kimmy lubi tę wiadomość

12.2015 narodziny córeczki
    10.2016 Aniołek
    24.01.2017 2 kreski :)
    QgjOp1.png
  • Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    To teraz jesteś już w 5 tygodniu. :)
    Według om się liczy. A potem się może zmienić po usg bo zależy czy owulacja była wcześnie czy później
    Pójdę do gin to zobaczymy jak z USG bedzie narazie z krwi wyszło mi ze urodzę w moje urodziny :)

Kimmy lubi tę wiadomość

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo mi wychodzi na 7.10 a urodzińy mam 3.10 więc kto wie może będę miała urodzinowy prezent

Kimmy lubi tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś zachcianki? Mi się dzisiaj tak chciało łososia, że męża wysłałam do sklepu. Raczej na ryby bardzo rzadko miałam ochotę

f5b59272af.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyboru lekarza Ja brałam pod uwagę w jakim szpitalu przyjmuje. Wiem gdzie chce rodzić dlatego pod to wybierałam lekarza

Co do zachcianek u mnie brak. Mam nawet wrażenie ze apetyt mam mniejszy Akurat nie narzekam bo mam 3 kg nadwagi. Biję si troszkę że będę taka gruba ze w nic się nie zmieszczę Będęmusiała się pilnować w ciąży bo ma tendencję do tycie
    Obecnie przy 172 ważę 76 kg

w57vtqywo5hbv0t6.png

Wysłany: 28 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka moze akurat nam sie uda i maleństwa zrobią nam prezencik urodzinowy :)

A co do zachcianek to jedynie pije colę nic wiecej jakos nigdy nie miałam ochoty na ten napój a tu nagle tylko cola i cola :D a o jedzeniu to nawet nie moge patrzeć na jedzenie jakos mnie do jedzenia nie ciągnie i nawet chyba dobrze bo rownież jak Kasiulka mam tendencje do tycia :( i mam tez lekka nadwagę.. boje sie ze za duzo przytyje a pozniej tego nie bede dała rady zrzucić bo mam słabość do słodyczy :D

• Demetria Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? :)
    Trochę o mnie. Mam 20 lat.
    Dwie mocne kreseczki zobaczyłam rano. Dzisiaj u mnie termin @.
    Do testu skłonił mnie ból podbrzusza od kilku dni i klucie jajników oraz znacznie bardziej bolące piersi.
    Ostatnia miesiączkę miałam 1 stycznia i według strony pokazuje mi termin na 8.10
    Jestem nadal w szoku i nie potrafię do siebie dojść bo ciąży się nie spodziewałam ;)
    O ciąży na razie nikt nie wie. Tatuś się dowie dopiero za kilka dni i pewnie też się zdziwi :D
    Szukałam przyszłych mamusi z podobnym terminem na październik i trafiłam tutaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 20:00

Kimmy, smeg, kaka470 lubią tę wiadomość

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    A co do wyboru lekarza Ja brałam pod uwagę w jakim szpitalu przyjmuje. Wiem gdzie chce rodzić dlatego pod to wybierałam lekarza

Co do zachcianek u mnie brak. Mam nawet wrażenie ze apetyt mam mniejszy Akurat nie narzekam bo mam 3 kg nadwagi. Biję si troszkę że będę taka gruba ze w nic się nie zmieszczę Będęmusiała się pilnować w ciąży bo ma tendencję do tycie
    Obecnie przy 172 ważę 76 kg

Kasiulka, jedziemy na tym samym wózku! 170 i 75 kg przed ciążą teraz 2 kg do przodu!!! A uważam niesamowicie na to co jem. Będziemy się pilnować razem kasiulka :D Tym bardziej że jesteś moją imieniczką :D

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Sakota Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja32 wrote:
    U mnie troszkę zaokrąglił się w 5 miesiącu, ale taki typowo ciążowy dopiero w 6.
    Wszystko zależy która to ciąża,( w pierwszej później widać niż w kolejnych) od budowy miednicy, od figury wzrostu , jak dziecko się układa itd. Niektóre, mammy mają ładne okrągłe piłeczki inne bardziej rozlane te brzuszki. Ale wszystkie brzuszki są śliczne.

Ja całą ciąże będę na zwolnieniu lekarskim, ale mam pracę w narażeniu na szkodliwe związki, także nie mam wyboru. Natomiast nie jest to wcale czas, który zamierzam spędzić na siedzeniu w domu.

Ja też nie wytrzymałam i robiłam progesteron wynik to 22 więc norma, także się uspokoiłam.

Co do wizyt u ginekologa to od koleżanek które chodziły na NFZ słyszałam, że niestety często zdarzają się zastępstwa i wtedy jest się badanym przez innego lekarza. Jak komuś to nie przeszkadza to ok. Czasami w prywatnych sieciówkach też to się zdarza.
    Powiedzialas juz w pracy o ciazy? Pytam bo tez mam prace czesciowo w warunkach szkodliwych i sie zastanawiam co zrobic ;)

3jgxs65g597xnqv1.png
    8909ccd1db9b6886eb01454ffb39778a.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria wrote:
    Cześć dziewczyny. Mogę do Was dołączyć? :)
    Trochę o mnie. Mam 20 lat.
    Dwie mocne kreseczki zobaczyłam rano. Dzisiaj u mnie termin @.
    Do testu skłonił mnie ból podbrzusza od kilku dni i klucie jajników oraz znacznie bardziej bolące piersi.
    Ostatnia miesiączkę miałam 1 stycznia i według strony pokazuje mi termin na 8.10
    Jestem nadal w szoku i nie potrafię do siebie dojść bo ciąży się nie spodziewałam ;)
    O ciąży na razie nikt nie wie. Tatuś się dowie dopiero za kilka dni i pewnie też się zdziwi :D
    Szukałam przyszłych mamusi z podobnym terminem na październik i trafiłam tutaj.

Witaj Demetria! Super, że dołączyłaś do nas.

Demetria lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek dopiero będę się rejestrować do lekarza. Nie wiem kiedy się powinno pójść pierwszy raz.
    Jeszcze chyba i tak nie będzie nic widać?

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Demetria. Rozgosc się u nas :)
    Ja na pierwszą wizytę wybieram się dopiero jak już będzie pewne, że zobaczę serduszko.

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialybyscie, żebym zrobiła też listę kiedy kto ma wizytę? ;)

Pierwsze maleństwo, Sakota lubią tę wiadomość

f5b59272af.png

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Chcialybyscie, żebym zrobiła też listę kiedy kto ma wizytę? ;)
    Jestem za :)

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:
    Cześć Demetria. Rozgosc się u nas :)
    Ja na pierwszą wizytę wybieram się dopiero jak już będzie pewne, że zobaczę serduszko.
    Czyli kiedy chcesz isc do lekarza ? Kiedy bedzie słychać serduszko ? Wiesz ja dopiero sie obeznanie w tych rzeczach :) i nie mam pojęcia co gdzie jak kiedy

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo wrote:
    Czyli kiedy chcesz isc do lekarza ? Kiedy bedzie słychać serduszko ? Wiesz ja dopiero sie obeznanie w tych rzeczach :) i nie mam pojęcia co gdzie jak kiedy
    Nie wiem jak tyle wytrzymam ale dopiero 10 lutego.
    U mnie to będzie skończony 6 tydzień i 5 dzień. Czyli 7 tydzień.

Zobacz sobie na stronie głównej jak wejdziesz w kalendarz to tam pisze w 6tyg i 4 dniu że od tego czasu jest już widoczne serduszko :)

Ale dużo osób często już szybciej widzi serduszko

f5b59272af.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim nowym mamusiom ! Ja chyba powiem w przyszłym tygodniu w pracy, na pewno przed wizytą u lekarza którą mam 6.02 bo prawdopodobnie pójdę na zwolnienie. Pracuje w szkole z małymi dziećmi, a one dużo zarazków przynoszą. Po swoich doświadczeniach wolę nie ryzykować.

preg.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i Ja ale piszecie dziewczyny nie idzie nadążyć za Wami !!!!!!
    Ja wróciłam z wizyty bo dr napisał mi sms-a że mam dziś przyjechać , a więc zrobił usg ale fasolki jeszcze nie było widać za wcześnie jak to powiedział kwestia dni :-) ładne grube endomendrium , kolejna wizyta 6 lutego żeby zobaczyć fasolkę :-)Ogólnie to ok beta w normie no i zapisał mi pregnę plus :-)

Asiaa91, Kimmy lubią tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ