Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka03 wrote:Przyrost jest i to najważniejsze Może w poniedziałek zrobie Jescze raz bete
Na ovu jedna dziewczyna radziła zrobic jeszcze progesteron jak zamierzam iść później do gin
Co o tym sądzicie
Ja zrobiłam chociaż wiem, że to badanie nie jest konieczne i niektórzy lekarze się denerwują
-
Kimmy wrote:W którym tygodniu zaczyna być widoczny brzuszek?
Wszystko zależy która to ciąża,( w pierwszej później widać niż w kolejnych) od budowy miednicy, od figury wzrostu , jak dziecko się układa itd. Niektóre, mammy mają ładne okrągłe piłeczki inne bardziej rozlane te brzuszki. Ale wszystkie brzuszki są śliczne.
Ja całą ciąże będę na zwolnieniu lekarskim, ale mam pracę w narażeniu na szkodliwe związki, także nie mam wyboru. Natomiast nie jest to wcale czas, który zamierzam spędzić na siedzeniu w domu.
Ja też nie wytrzymałam i robiłam progesteron wynik to 22 więc norma, także się uspokoiłam.
Co do wizyt u ginekologa to od koleżanek które chodziły na NFZ słyszałam, że niestety często zdarzają się zastępstwa i wtedy jest się badanym przez innego lekarza. Jak komuś to nie przeszkadza to ok. Czasami w prywatnych sieciówkach też to się zdarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 17:51
Kimmy lubi tę wiadomość
-
Kimmy wrote:To teraz jesteś już w 5 tygodniu.
Według om się liczy. A potem się może zmienić po usg bo zależy czy owulacja była wcześnie czy późniejKimmy lubi tę wiadomość
[/link] -
A co do wyboru lekarza Ja brałam pod uwagę w jakim szpitalu przyjmuje. Wiem gdzie chce rodzić dlatego pod to wybierałam lekarza
Co do zachcianek u mnie brak. Mam nawet wrażenie ze apetyt mam mniejszy Akurat nie narzekam bo mam 3 kg nadwagi. Biję si troszkę że będę taka gruba ze w nic się nie zmieszczę Będęmusiała się pilnować w ciąży bo ma tendencję do tycie
Obecnie przy 172 ważę 76 kg -
Kasiulka moze akurat nam sie uda i maleństwa zrobią nam prezencik urodzinowy
A co do zachcianek to jedynie pije colę nic wiecej jakos nigdy nie miałam ochoty na ten napój a tu nagle tylko cola i cola a o jedzeniu to nawet nie moge patrzeć na jedzenie jakos mnie do jedzenia nie ciągnie i nawet chyba dobrze bo rownież jak Kasiulka mam tendencje do tycia i mam tez lekka nadwagę.. boje sie ze za duzo przytyje a pozniej tego nie bede dała rady zrzucić bo mam słabość do słodyczy[/link] -
Cześć dziewczyny. Mogę do Was dołączyć?
Trochę o mnie. Mam 20 lat.
Dwie mocne kreseczki zobaczyłam rano. Dzisiaj u mnie termin @.
Do testu skłonił mnie ból podbrzusza od kilku dni i klucie jajników oraz znacznie bardziej bolące piersi.
Ostatnia miesiączkę miałam 1 stycznia i według strony pokazuje mi termin na 8.10
Jestem nadal w szoku i nie potrafię do siebie dojść bo ciąży się nie spodziewałam
O ciąży na razie nikt nie wie. Tatuś się dowie dopiero za kilka dni i pewnie też się zdziwi
Szukałam przyszłych mamusi z podobnym terminem na październik i trafiłam tutaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 20:00
Kimmy, smeg, kaka470 lubią tę wiadomość
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Kasiulka03 wrote:A co do wyboru lekarza Ja brałam pod uwagę w jakim szpitalu przyjmuje. Wiem gdzie chce rodzić dlatego pod to wybierałam lekarza
Co do zachcianek u mnie brak. Mam nawet wrażenie ze apetyt mam mniejszy Akurat nie narzekam bo mam 3 kg nadwagi. Biję si troszkę że będę taka gruba ze w nic się nie zmieszczę Będęmusiała się pilnować w ciąży bo ma tendencję do tycie
Obecnie przy 172 ważę 76 kg
Kasiulka, jedziemy na tym samym wózku! 170 i 75 kg przed ciążą teraz 2 kg do przodu!!! A uważam niesamowicie na to co jem. Będziemy się pilnować razem kasiulka Tym bardziej że jesteś moją imieniczką -
patrycja32 wrote:U mnie troszkę zaokrąglił się w 5 miesiącu, ale taki typowo ciążowy dopiero w 6.
Wszystko zależy która to ciąża,( w pierwszej później widać niż w kolejnych) od budowy miednicy, od figury wzrostu , jak dziecko się układa itd. Niektóre, mammy mają ładne okrągłe piłeczki inne bardziej rozlane te brzuszki. Ale wszystkie brzuszki są śliczne.
Ja całą ciąże będę na zwolnieniu lekarskim, ale mam pracę w narażeniu na szkodliwe związki, także nie mam wyboru. Natomiast nie jest to wcale czas, który zamierzam spędzić na siedzeniu w domu.
Ja też nie wytrzymałam i robiłam progesteron wynik to 22 więc norma, także się uspokoiłam.
Co do wizyt u ginekologa to od koleżanek które chodziły na NFZ słyszałam, że niestety często zdarzają się zastępstwa i wtedy jest się badanym przez innego lekarza. Jak komuś to nie przeszkadza to ok. Czasami w prywatnych sieciówkach też to się zdarza. -
Demetria wrote:Cześć dziewczyny. Mogę do Was dołączyć?
Trochę o mnie. Mam 20 lat.
Dwie mocne kreseczki zobaczyłam rano. Dzisiaj u mnie termin @.
Do testu skłonił mnie ból podbrzusza od kilku dni i klucie jajników oraz znacznie bardziej bolące piersi.
Ostatnia miesiączkę miałam 1 stycznia i według strony pokazuje mi termin na 8.10
Jestem nadal w szoku i nie potrafię do siebie dojść bo ciąży się nie spodziewałam
O ciąży na razie nikt nie wie. Tatuś się dowie dopiero za kilka dni i pewnie też się zdziwi
Szukałam przyszłych mamusi z podobnym terminem na październik i trafiłam tutaj.
Witaj Demetria! Super, że dołączyłaś do nas.Demetria lubi tę wiadomość
-
W poniedziałek dopiero będę się rejestrować do lekarza. Nie wiem kiedy się powinno pójść pierwszy raz.
Jeszcze chyba i tak nie będzie nic widać?
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Kimmy wrote:Cześć Demetria. Rozgosc się u nas
Ja na pierwszą wizytę wybieram się dopiero jak już będzie pewne, że zobaczę serduszko.[/link] -
Pierwsze maleństwo wrote:Czyli kiedy chcesz isc do lekarza ? Kiedy bedzie słychać serduszko ? Wiesz ja dopiero sie obeznanie w tych rzeczach i nie mam pojęcia co gdzie jak kiedy
U mnie to będzie skończony 6 tydzień i 5 dzień. Czyli 7 tydzień.
Zobacz sobie na stronie głównej jak wejdziesz w kalendarz to tam pisze w 6tyg i 4 dniu że od tego czasu jest już widoczne serduszko
Ale dużo osób często już szybciej widzi serduszko
-
Cześć wszystkim nowym mamusiom ! Ja chyba powiem w przyszłym tygodniu w pracy, na pewno przed wizytą u lekarza którą mam 6.02 bo prawdopodobnie pójdę na zwolnienie. Pracuje w szkole z małymi dziećmi, a one dużo zarazków przynoszą. Po swoich doświadczeniach wolę nie ryzykować.
-
Witam się i Ja ale piszecie dziewczyny nie idzie nadążyć za Wami !!!!!!
Ja wróciłam z wizyty bo dr napisał mi sms-a że mam dziś przyjechać , a więc zrobił usg ale fasolki jeszcze nie było widać za wcześnie jak to powiedział kwestia dni ładne grube endomendrium , kolejna wizyta 6 lutego żeby zobaczyć fasolkę :-)Ogólnie to ok beta w normie no i zapisał mi pregnę plusAsiaa91, Kimmy lubią tę wiadomość