X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • melonek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    przesyłam Ci zdjęcie z cenami badań, które ja zrobiłam z polecenia lekarki :

https://zapodaj.net/7855fa5018052.jpg.html

To widzę, że większość mam już zrobionych, masakra, ze to takie drogie...

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, byłam na ip. Pieprznięcie nie bylo mocne, poczułam tylko "wibrowanie" w ręce. Ale wolałam sprawdzić. Na ip powiedzieli ze to nie szkodzi, gorzej jakbym iskry widziała czy miała rany. Zrobili dla mojego spokoju usg. Kruszynka ma 1,13 cm, tętno nie wiem jakie ale mowil lekarz że odpowiednie.
    Także jest spoko, ale stresik był.

Asiaa91, dżdżownica, Natikka123, KasiaHaBe, Demetria, nadziejastru, Kimmy lubią tę wiadomość

age.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super niesmiala :)

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Gdzie Wy go kupujecie tak tanio? Ja płacę prawie 50 :/

Apteka ZDROWIE - to jest sieć aptek. Nie wiem czy są w każdym mieście. Ja jestem ze Szczecina.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co się sprzeczac czy lepszy na NFZ czy prywatnie. Wiadomo że koszty są ogromne (a jak in vitro to aż szkoda gadac) i podejrzewam że żadna z nas by nie wydawała na to kasy jakby nie musiała. Ale ktoś ma raka, ktoś inny coś tam, a my mamy problemy z ciążą i na to idzie kasa. Gdybym miała możliwość chodzić na NFZ i mieć taką opiekę jak teraz to bym brała z pocalowaniem ręki. Bo wkurwiajace jest to że ktoś ma coś na zawołanie a ja muszę walczyć 2 lata i wydać wszystkie pieniądze jakie mamy a nawet więcej.
    No to się wyżalilam :)

Mamao, lovka, smeg lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Dziewczyny nie ma co się sprzeczac czy lepszy na NFZ czy prywatnie. Wiadomo że koszty są ogromne (a jak in vitro to aż szkoda gadac) i podejrzewam że żadna z nas by nie wydawała na to kasy jakby nie musiała. Ale ktoś ma raka, ktoś inny coś tam, a my mamy problemy z ciążą i na to idzie kasa. Gdybym miała możliwość chodzić na NFZ i mieć taką opiekę jak teraz to bym brała z pocalowaniem ręki. Bo wkurwiajace jest to że ktoś ma coś na zawołanie a ja muszę walczyć 2 lata i wydać wszystkie pieniądze jakie mamy a nawet więcej.
    No to się wyżalilam :)

Mam to samo uczucie i żal do swiata !
    Jak podliczylismy z M ile nas kosztowalo leczenie do tej pory to az nam serca stanely- dobre auto by bylo... nie mowiac o tym ile nadal wydajemy w ciazy na te wizyty i leki wszystkie...
    To takie niesprawiedliwe..
    Kurcze rodzicielstwo to takia "oczywista" i tak ba prawde DARMOWA sprawa (bynajmniej w staraniach dla wiekszosci ludzi) a my invitroviczki nie dosc ze tyle bolu, cierpienia, fizycznego, psychicznego to jeszcze tyle kosztow za samo "zajscie" co powinno byc tak na prawde przyjemnością w małżeńskim intymnym zaciszu a nie w obecnosci anastezjologa, lekarzy i pielegniarek :(

No to ja tez sie wyzalilam a co! Czasem chyba trzeba :(

dżdżownica lubi tę wiadomość

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Dziewczyny u mnie wporzadku :) tylko mam chyba efekt uboczny duphastonu. ...mam straszną suchość tam na dole. :x

To duphaston może dac taki efekt? Biorę go od kilku tygodni i mam wręcz przeciwnie :D

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Apteka ZDROWIE - to jest sieć aptek. Nie wiem czy są w każdym mieście. Ja jestem ze Szczecina.

Kurczę, jestem z okolic Poznania i nie kojarzę tutaj takiej :( Ale przepłacam,masakra...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Mam to samo uczucie i żal do swiata !
    Jak podliczylismy z M ile nas kosztowalo leczenie do tej pory to az nam serca stanely- dobre auto by bylo... nie mowiac o tym ile nadal wydajemy w ciazy na te wizyty i leki wszystkie...
    To takie niesprawiedliwe..
    Kurcze rodzicielstwo to takia "oczywista" i tak ba prawde DARMOWA sprawa (bynajmniej w staraniach dla wiekszosci ludzi) a my invitroviczki nie dosc ze tyle bolu, cierpienia, fizycznego, psychicznego to jeszcze tyle kosztow za samo "zajscie" co powinno byc tak na prawde przyjemnością w małżeńskim intymnym zaciszu a nie w obecnosci anastezjologa, lekarzy i pielegniarek :(

No to ja tez sie wyzalilam a co! Czasem chyba trzeba :(

Nam już przekroczyło 50 tys, a u Was pewnie jeszcze "lepiej" bo miałaś więcej procedur..

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Kurczę, jestem z okolic Poznania i nie kojarzę tutaj takiej :( Ale przepłacam,masakra...
    To spróbuj zadzwonić do apteki MedDom na słowiańskiej w poznaniu. Ja wszystko tam kupuje bo mają najniższe ceny.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Nam już przekroczyło 50 tys, a u Was pewnie jeszcze "lepiej" bo miałaś więcej procedur..

No niestety stuknelo zdrowo.. my jeszcze wczesniej mielismy 3 inseminacje, miliony wizyt itp itd :/

Ale bylo warto... oby tylko juz maluch byl grzeczny z zostal z nami bo mam lekkiego swira przed jutrzejsza wizyta :( boje sie ze cos bedzie nie tak :(

• Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    To spróbuj zadzwonić do apteki MedDom na słowiańskiej w poznaniu. Ja wszystko tam kupuje bo mają najniższe ceny.
    A maja tam Prolutex? Jak tak to w jakiej cenie? Ja teraz musze brac 2 prolutexy dziennie i finanse znowu padają:(

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    A maja tam Prolutex? Jak tak to w jakiej cenie? Ja teraz musze brac 2 prolutexy dziennie i finanse znowu padają:(

Maja na zamówienie i jest następnego dnia. 148 zł

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o częstym usg? Ja miałam tydzień temu, i miałam dzisiaj. Za tydzień mam wizytę i podejrzewam, że gin będzie chciał też zrobić. Jak myślicie,"brać" to usg za tydzień?

age.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A co myślicie o częstym usg? Ja miałam tydzień temu, i miałam dzisiaj. Za tydzień mam wizytę i podejrzewam, że gin będzie chciał też zrobić. Jak myślicie,"brać" to usg za tydzień?
    A czemu nie:) Usg nie szkodzi (raczej)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co 8 dni :) tylko nie pozwól na słuchanie tętna to to podobno dużo silniejsze fale są i mogą zaszkodzić.

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 20:13

• malwa88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Ja się dziś właśnie nad tym też zastanawiałam. Wizyty wypadają mi ostatnio co 2 tygodnie (kolejna też). Niby nic nie powinno być, ale podczas dzisiejszego USG czułam lekki ból/dyskomfort. I jeszcze parę godzin po czułam się taka 'poturbowana' w środku.

Czy to normalne? Też tak macie?

Październik 2017 synek <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igaa wrote:
    Aha i to nie byl dwupak, jedna para hehe tez sie zdziwilam. Nie sa takie calkiem rurki tzn odstaja przy kostce. Ale sobie je zostawie bo w sumie sa fajne :)
    No to rzeczywiście dziwne że nie dwupak.Dziekuje za wiadomość.

ckai9n73kv974yz0.png
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:

Ja mialam juz 5 usg w ciagu miesiaca...
    To zalezy jaka jest sytuacja, u mnie krwiaki itd zmuszaja do tego.. a obstawiam ze jesli usg by byly szkodliwe to lekarze przy zagrozonych ciazach by na pewno tak czesto nie robili..
    Ja jetem zdania ze lekarz wie co robi i nie doszukuje sie czy ten a ten lek nie zaszkodzi albo za czeste usg...
    Ufajmy naszym medykom :)

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ