X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpinka wrote:
    Gratulacje! Trzymam kciuki dalej! Ja mam wizytę w czwartek w 6t+4d i boję się, że nie będzie jeszcze serduszka. Kalendarz belly mówi, że tego dnia dopiero "może" być już widoczne. No ciekawe, jak to będzie :)
    100% będzie widać serduszko,na twojej wizycie.Lekarz u mnie mówi że na mojej musi też już widać a będę dopiero w 5t6d więc jestem pewna ze serduszko będzie.

ckai9n73kv974yz0.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 5 tyg 5 dniu i w sumie nie spodziewałam się bo z córką byłam w identycznym czasie i był tylko pecherzyk żółtkowy.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochan ale sie dzisiaj rozpisalyście
    Pompierwsze gratuluje Gosi i Pati Witajcie :)

Aneczko nie martw sie beta Pytanie czy miałas pierwsza betę w tym samy laboratorium co 2 Przyrost jest to najważniejsze

Moje wyniki z dzisiaj beta 370 progesteron 33 I pytanie o progesteron czy taki jest w porządku ?
    Beta z czwartku 40 z soboty 150 z poniedziałku czyli dzisiaj 370

Dzisiaj jest dzien kiedy powinna byc u mnie@ i cały dzien schizoidalna sie jak szlam do wce czy nie zobacze krwi. Chyba 10 razy wkładałam palec czy aby nie ma plamienia ale nie ma :)

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka: wszystkie badania robię w tym samym laboratorium. Nie zostaje mi nic innego jak czekać do środy. Poza tym martwię się też progesteronem. Robiłam tydzień temu i było 14.29. Dziś też zrobiłam, ale wyniki dopiero jutro. Mam nadzieję, że podskoczył do tego czasu.. Lekarz stwierdził, że nic na to nie da, bo progesteron zmienia się nawet 3 razy w ciągu dnia i powinien być min 10..

• A może by... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    ja właśnie po wizycie.Mega się cieszę pecherzyk piękny.Pojawia Sie w nim ciałko powoli.Ja i lekarz jesteśmy mega zadowoleni.Narazie progesteron 2x1.Wizyte wyznaczył za tydzień żebym mogła zobaczyć serduszko.Mowil że do poniedziałku musi być!Narazie jestem optymistycznie nastawiona i radość nasza jest duża.

Cudnie! Dajesz mi nadzieję, że u mnie też może będzie już widać! Chciałabym już piątek. Nie mogę się doczekać. Jak zobaczę serduszko to chyba powiem mojej Babci. Chciałabym się podzielić tą radością z kimś, a tak ciągle się ociągam z tą informacją.
    Aneczkaa87 wrote:
    Kasiulka: wszystkie badania robię w tym samym laboratorium. Nie zostaje mi nic innego jak czekać do środy. Poza tym martwię się też progesteronem. Robiłam tydzień temu i było 14.29. Dziś też zrobiłam, ale wyniki dopiero jutro. Mam nadzieję, że podskoczył do tego czasu.. Lekarz stwierdził, że nic na to nie da, bo progesteron zmienia się nawet 3 razy w ciągu dnia i powinien być min 10..

Aneczka, ja mam nadzieję, że jednak u Ciebie to fałszywy alarm. Progesteron masz w normie więc już jest nadzieja. Beta jeszcze może odbić. Różne historie są na tym forum i zdarza się, że ta beta później odbija i rodzą dziewczyny śliczne bobaski, czego i Tobie życzę. Ściskam Cię mocno i trzymaj się tam kochana. Może to tylko chwilowy koszmar a za chwilę pójdzie w niepamięć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 19:55

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :* odebrałam betę - 455 w 12 dpo, wychodzi mi niby 4t0d, czy to nie za duża beta? A tsh to nawet mi się komentować nie chce ;/

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melonek, naprawdę tak źle to TSH? Beta ładna :) Na jej wysokość chyba nie ma zasady. Istotne żeby przyrastała ;) Jak to mówią mądrzejsze na tym forum niż ja ;D.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa87 wrote:

Aneczko wiem że się fajnie mówi gdy moja beta i progeateron jest ok Ale pamiętaj że jesteśmy wszystkie inne Moze twoja fasolka zagnieździła sie pozniej niż np. moja Też fasolki sa różne Rodzice nie panikują gdy jeden 2 latek cos mówi a drugi nic.
    Życzę ci z całego serca żeby było wszystko ok i dzisiaj pomodlę sie za to

Jesli chodzi i twoj progesteron masz ok. W normie więc nie nakręcaj się niepotrzebnie
    Tulę cię z całych sił i pamiętaj strs szkodzi fasolce !!

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale sie rozpisujecie...Ja mam usg wyznaczone na 5t5d, i też jestem ciekawa czy coś tam juz będzie widać....mam nadzieję ze wszystko jest w porządku, bo jakoś ciążowo to się nie czuje

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• melonek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... no ostatecznej tragedii nie ma, ale chyba w ciąży tsh powinno być jednak niskie. Wyszło mi 3,63. 04 stycznia robiłam sobie ogólne badania w tym tsh i wtedy było 2,74.. nie dziwnie, że tak dużo skoczyło?

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Cześć dziewczyny :* odebrałam betę - 455 w 12 dpo, wychodzi mi niby 4t0d, czy to nie za duża beta? A tsh to nawet mi się komentować nie chce ;/

Kochana a na ile jestes pewna ze to jest 12 dpo a nie np 14?
    Beta piękna Nie patrzy sie na wartości tylko na przyrost więc bardzo prosze nie panikować nie potrzebnie Norma w twoim tygodniu jest do 750 !!!!!!

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, patrząc na mój wykres nie wydaje mi się żeby owulka była wcześniej.
    Skąd masz taką normę? Bo ja czytałam, że w 4 tygodniu norma jest do 426.. no ale 4t0d to w zasadzie już początek piątego tygodnia...

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    A może by... no ostatecznej tragedii nie ma, ale chyba w ciąży tsh powinno być jednak niskie. Wyszło mi 3,63. 04 stycznia robiłam sobie ogólne badania w tym tsh i wtedy było 2,74.. nie dziwnie, że tak dużo skoczyło?

W ciąży podobno często właśnie idzie w górę. To TSH też jest zależne od wielu czynników. Ja miałam 4,14 a tydzień później 3,57 żeby później mieć 3,11 a następnie 3,5. To Twoje faktycznie nie jest dobre i czym prędzej konsultuj to TSH z lekarzem, ale najgorsze też jeszcze nie jest. Myślę, że przy ciąży lekarz od razu da Ci euthyrox 25 lub 50.

Jeśli nie uda Ci się załatwić endo na szybko to mogę Ci polecić endokrynologa - Gawryś z Wrocławia. Ja u niego się leczę, a on udziela również porad on-line na całą polskę. Mnie go poleciła koleżanka i facet ma naprawdę ok podjeście. Odpisuje w ciągu kilku godzin, a receptę wysyła pocztą - myślę, że priorytetem też da radę. Tylko jakbyś korzystała to pamiętaj, żeby wszystko opisać w jednej wiadomości. Taki regulamin. Później jak chcesz coś dopytać to odpowie ale jak zadasz kolejne pytania to już podobno różnie. Chociaż ja się nie spotkałam. Napisz mu również o swojej becie itd. Mądry gościu jest. Co wiesz to pisz. Ja jemu pisałam, że staramy się z mężem i czy to TSH jest ok. Wysłałam mu badania z 5 lat choroby, opisałam wszystko to jeszcze zainteresował się moją witaminą D, zlecił ewentualne badania pod kątem starań itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 20:08

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:
    Kasiulka, patrząc na mój wykres nie wydaje mi się żeby owulka była wcześniej.
    Skąd masz taką normę? Bo ja czytałam, że w 4 tygodniu norma jest do 426.. no ale 4t0d to w zasadzie już początek piątego tygodnia...

Melonek z mojego laboratorium mam ńorme ;)

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak to sie liczy bo dla mnie 5 ty to wtedy gdy jest 5 tydzien i 0 dni a zauważyłam ze niektórzy pociągają 5 tydzien gdy jest np. 4 tydzien i 5 dzien

Jak to jest

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka03 wrote:
    A dziewczyny jak to sie liczy bo dla mnie 5 ty to wtedy gdy jest 5 tydzien i 0 dni a zauważyłam ze niektórzy pociągają 5 tydzien gdy jest np. 4 tydzien i 5 dzien

Jak to jest

Kasiu, sama o to niedawno pytałam. 5 tydzień to 4 t +0 d do 4t+6d :) Czyli jak u mnie jest 5 tydzień i 2 dni to mam obecnie 6 tydzień ciąży :)

patulla lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha czyli serce powinno być w 7 tyg czyli w 6 tyg i 6 dniu?

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce pojawia się już często pod koniec 6 tygodnia ciąży podobno, a w zależności od rodzaju sprzętu można je zobaczyć na USG. Natomiast to chyba nie jest regułą i potrafi się też u wielu dziewczyn dopiero pokazać z końcem 7 tygodnia. Oczywiście piszę tyle co wyczytałam na forum i w źródłach internetowych.

Wiele dziewczyn już mówi, że widziało serce w 5t+5d czy 5t+6d.

Kasiulka03 lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Wpinka Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melonek wrote:

Spokojnie! Ja zrobiłam TSH razem z betą i chociaż miesiąc temu miałam 3,7 - teraz 5,2! Od razu mocno skoczyło, ale zadzwoniłam do lekarza prowadzącego (leczę się na niedoczynność od roku). Powiedział, że najważniejsze jest FT4 (miałam w normie), więc że jest OK, żeby nie panikować. A TSH można szybko zbić lekami - mi teraz podniósł dawkę do 100, wcześniej brałam 50, więc spokojnie :) bez paniki :) tylko wybrać dobrego lekarza i działać szybko!

a88e25d763.png
  • Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czyli jesli pójdę w Piątek prywatnie do gin a bede w 6tyg+0d to bede mogła zobaczyć juz serduszko ? Bardzo bym chciała juz cos wiecej widziec :) to bedzie moja pierwsza wizyta wczesniej niestety nie dam rady praca...

Dzis mnie pobolewa brzuch martwi mnie to troszkę ponieważ jestem w pracy i troszkę sie nadzwigalam i duzo zrobiłam dzis w pracy mozna powiedzieć wyjątkowo szefowa/przyjaciółka rewolucje robi w pracy cos nowego zeby klientów sciągnąć i starałam sie zrobic jak najwiecej rzeczy a teraz mam małe obawy.:( od wczoraj od czasu do czasu pobolewa a teraz boli cały czas moze to nie mocny ból ale go czuje.. mam sie obawiać ? Isc jednak jutro juz do gin czy poczekać do piątku ?

Medlene cudownie ze widać juz ciałko i wszytko w porządku tez bym chciała juz byc pewna ze cos tam jest i ze pęcherzyk jest tam gdzie powinien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 21:35

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ