X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest też wiele innych kobiet, które noszą, mają stresy, karmią piersią i "o dziwo" ciąża fizjologiczna :)

tak czy inaczej, każda będzie robić, jak będzie chciała, ale nie zamierzam nie skomentować pisania, że "do 5kg" się powinno nosić.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiściezgadzam się z Tobą, że czasami trzeba coś/kogoś podnieść...
    A powiedz mi jak stwierdzić ciążę fizjologiczną? Z góry przepraszam za pewnie głupie i banalne pytanie.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża fizjologiczna jest wtedy, kiedy żyjesz normalnie, a ciąża jest w pełni zdrowa.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To U mnie teoretycznie tak było w pierwszej ciąży, a w 32 tc szpital i zagrażający poród przedwczesny - skurcze i skracajaca się szyjka. Na lekach dotrwalismy do 37 tc. Druga - karmiłam straszaka (odstawil w 17tc) i było wszystko dobrze, aż do ok. 30 tc. Powtórka z rozrywki i lezenie i oszczedzanie i poród w 36 tc.
    Stąd moje obawy i jednak umiarkowana ostrożność...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 22:53

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    To jeżeli któraś z dziewczyn nie bierze jeszcze to kwas foliowy ważny jest aby brać
    O tym akurat pamiętałam. Na drugi dzień po pozytywnym teście kupiłam folik. I na razie tylko to biorę

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla, widzisz, skracająca się szyjka jest patologią ciąży. W kolejnej też ci się pewnie będzie skracać.

Ja się nie oszczędzałam (no chyba, że mnie dolegliwości ciążowe, których było od groma zwaliły z nóg), pracowałam fizycznie do 2tyg przed narodzinami syna. a wszystko było super do końca :) Poród też w pełni sn bez żadnej (oprócz ktg) interwencji medycznej :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi 5 kg to na pewno jest taki wymóg w pracy. Za górną granicę noszenia uznaje się właśnie 5 kilogramów. Mowa tu oczywiście o kobietach w ciąży

Kimmy lubi tę wiadomość

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałam szukałam i znalazłam w rozporządzeniu ministra jest informacja że kobieta w ciąży nie powinna oczywiście w pracy podnosić więcej niż 3 kg w pracy stałej w dorywczej 5 kg

Uważam że nie bez powodów są takie zapisy.

Jednakże oczywiście każda ma prawo do własnego zdania i jesli ktos chce podnosić większe ciężary ok to jego decyzja

Kimmy lubi tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę w łóżku i czuję taki głód a jestem zbyt śpiąca żebyś iść coś zjeść :D

Co do ciężarów to ja jednak bym uważała. Zależy od kobiety, od tego jak się czuje. Wszystko z umiarem :)

f5b59272af.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, pogadamy, jak będziesz miała kolejne dziecko :D

Praca pracą, ustawy ustawami, a co innego, jak się ma starszaka w domu, który godzinę by szedł z mieszkania do windy, bo tyle atrakcji po drodze albo walnął się i płacze, albo chce na ręce, bo wyżej wie, że jest ciekawiej, albo po prostu chce być blisko ;)

Naprawdę ciąża kiedy ma się już co najmniej jedno dziecko, jest ZUPEŁNIE inna niż ta pierwsza ;) Ale to się jeszcze na sobie przekonacie ;) No i oczywiście o ile będziecie wtedy ze starszakiem w domu (+ jeszcze prowadziły własną firmę, jak ja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 23:22

Pierwsze maleństwo, moremi lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jak jest wszsysko dobrze, ale jakby trzeba było leżeć w szpitalu to nie byłoby rady...
    Ostrożność nie zaszkodzi, a w pierwszej ciąży można się nią delektować ;) w sensie ciążą :)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówie źe nie Jednakże obecnie w sytuacji kiedy można unikać taki sytuacji to po co niepotrzebnie ryzykować :)

patulla, Pierwsze maleństwo lubią tę wiadomość

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam ze nie mam zamiaru sie za bardzo ograniczać chce pracować do końca i chce zyc jak żyłam bo ciaza ro nie choroba przeciez. Oczywiście zero alkoholu papierosów itd wiem tez ze powinnam mniej dźwigać wiecej sie oszczędzać ale w mojej pracy czasami sie tak nie da.. zrobiły mi sie lekkie obawy ponieważ za duzo dzis dzwigalam ciężkich rzeczy i duzo wiecej zrobiłam pracy do tego chrześniace nosiłam po schodach i tak pod wieczór zaczął mnie bolec brzuch czasami kuc jajniki i temu pytam bo boje sie ze moge stracić fasolkę.. mam nadzieje ze wszystko jest Ok :) bede starała sie oszczędzać i mniej dźwigania a wiecej odpoczynku :) jutro po pracy skocze raz jeszcze na betę z ciekawości ciekawe jaka wyjdzie :)

Teraz mamusie zycze dobrej nocki i przespanej oczywiście :)

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]
  • orientalna Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek na chwilę opuści forum, a tu "milion" postów. Gratuluję nowym dziewczynom 2 kresek, pęcherzyków i innych ciążowych rzeczy. Jak widać po godzinie, jedni cierpią na bezsenność. W pierwszej ciąży zasypiałam o 23:00, teraz 3:00 lub później. Jeszcze głowa mi pęka. Co do ciężarów, to zakocona ma rację. Z brzdącem w domu nie da rady go nie podnosić. A ciąża jak ma przetrać, to przetrwa. Walnijcie mnie w głowę żebym zasnęła. A i dziś mam wizytę u gina. Trzymajcie kciuki.

0d3b31df20.png
  • Pierwsze maleństwo Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientalna dawaj znac co i jak po gin :) ja jednak poczekam do piątku i w piątek pójdę :) mam nadzieje ze juz bedzie cos widać niz tylko pęcherzyk i usłyszę serduszko :)

Trzymamy mocno kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 05:14

3jgxdqk3xw3b1905.png[/link]
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na TVN player jest program Kasi Boskackiej "o matko!". Ona sama jest tam w ciąży i opowiada naprawdę o wszystkim co może nas interesować.
    Jest 9 odcinków każdy po 20min. Polecam! Jest też między innymi o dźwiganiu, które jak powszechnie wiadomo nie jest wskazane w ciąży

Kimmy, Demetria lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizycie :)

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Dziewczyny, na TVN player jest program Kasi Boskackiej "o matko!". Ona sama jest tam w ciąży i opowiada naprawdę o wszystkim co może nas interesować.
    Jest 9 odcinków każdy po 20min. Polecam! Jest też między innymi o dźwiganiu, które jak powszechnie wiadomo nie jest wskazane w ciąży
    Nie słyszałam o tym. Będę oglądać :)

f5b59272af.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, nie prorokuj ze jeśli w pierwszej ciąży skracała się szyjka to w drugiej będzie to samo. Może być tez na odwrót: w pierwszej trzymala a w drugiej pusci. Co do noszenia ,po coś ten zakaz noszenia jest. Sama byłam wczoraj awaryjnie u gina i powiedział że absolutnie mam nie nosić dziecka, przez to gryzlam poduszkę z bólu krzyża. Leżalam na patologi ciąży trzy miesiace i najczęstsze przypadki to bylo odklejenie łożyska przez podnoszenie. Dziewczyny po prostu żyjcie normalnie ale tez uważajcie na siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 06:58

patulla, Kasiulka03, Pierwsze maleństwo lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientalna powodzenia,i czekamy na wiadomość!

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ