X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, mimo ze jestem fanka noszenie, nosilam w chuscie i w Tuli to przedwczesny porod w pierwszej ciazy dal mi troche do myslenia.

Bede sie starala ograniczac, ale oczywiscie nie ma mowy, ze nie dzwigne mojej dwulatki kiedy mnie poprosi. W pierwszej ciazy zylam bardzo intensywnie i mialam potem do siebie pretensje, ze moze przeze mnie Mloda urodzila sie prawie miesiac wczesniej i z niska waga.

Widze, ze sa tu mamusie w drugiej, trzeciej ciazy. Mam pytanie. Jak sie czujecie w porownaniu do pierwszej ciazy? Ja jestem mocno przestraszona, bo mam bardzo malo objawow, w pierwszej ciazy natomiast byl istny horror. Mdlosci od zaplodnienia prawie ze :P:P:P W dniu spodziewanej @ juz wymiotowalam. Standardowo teraz martwie sie, ze cos bedzie nie tak.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja pierwsza ciąża i ja przerażona jestem objawami: głównie bólem brzucha i poczuciem takiej pełności

Uważam że gdybym nie miała objawów też bym się martwiła, mam objawy tez sie martwię

Taka nasza natura kobiet w ciąży ze kochamy swoje fasolki boimy sie o nie

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś rano dopadły delikatne mdłości ale da się żyć. Trochę tak jest. Jak nie ma objawów to się stresuje że nie ma jak są jakieś typu pociągnie w podbrzuszu to martwię się czy tak ma być... idzie zwariować.

Do tego dochodzi jeszcze poczucie takiej bezradności i tego że nie wiem za co się brać.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak w pierwszej ciąży- masakra. Nic kompletnie mi nie wchodzi i wszystko ląduje w wc. Właśnie siedzę w kolejce do gina, musi mnie czymś poratowac

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Zakocona, nie prorokuj ze jeśli w pierwszej ciąży skracała się szyjka to w drugiej będzie to samo. Może być tez na odwrót: w pierwszej trzymala a w drugiej pusci. /QUOTE]
    Ja przepraszam, ale czy ja to pisałam ogólnie, czy konkretnie do patulli, która już 2x była w ciąży i 2x jej szyjka puściła? Czytaj ze zrozumieniem.

Lola, czuję się zupełnie inaczej, zapominam, że w ciąży jestem i niczym, co ciąży dotyczy, się nie stresuję.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    aleksandrazz wrote:
    Zakocona, nie prorokuj ze jeśli w pierwszej ciąży skracała się szyjka to w drugiej będzie to samo. Może być tez na odwrót: w pierwszej trzymala a w drugiej pusci. /QUOTE]
    Ja przepraszam, ale czy ja to pisałam ogólnie, czy konkretnie do patulli, która już 2x była w ciąży i 2x jej szyjka puściła? Czytaj ze zrozumieniem.

Lola, czuję się zupełnie inaczej, zapominam, że w ciąży jestem i niczym, co ciąży dotyczy, się nie stresuję.

Wlasnie! Ja tak samo! Jakbym w ogole nie byla w ciazy. Troche bola mnie piersi i urosly, no i okazjonalnie mnie zemdli.

Zakocona juz sie nie moge doczekac wyboru chusty :P:P Szkoda, ze na zime znowu rodze... Marzyla mi sie taka zwiewna aurora, a tu trzeba bedzie cos grubego zakupic.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dzisiaj czujecie?
    Ciągle jestem głodna o śpiąca

f5b59272af.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:

Ja mam tak samo. Do tego czasem mnie mdli

preg.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, dzięki za dobre życzenia...

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:

Patulla, nie martw się na zapas kochana. Porozmawiaj z lekarzem prowadzacym już na pierwszej wizycie o swoich obawach i wcześniej przebytych ciążach i może będzie miał jakiś pomysł by zapobiec takiej sytuacji.

Natomiast na pocieszenie, moja koleżanka która pierwszą ciążę leżała prawie całą w szpitalu (7 mcy) bardzo bała się drugiej i lekarz jej wtedy powiedział, że każda ciąża jest inna i to nie oznacza, że będzie powtórka. Drugą ciążę miała naprawdę taką że można pozazdrościć. Czuła się świetnie i wyglądala kwitnąco- jak z katalogu.

Nie ma reguły więc i Tobie życzę by kolejna była spokojna i bez komplikacji:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 11:58

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wiem, wiem... I wiem, że będę bardzo naciskać, aby lekarz założył mi pessar.
    Ale najpierw muszę w ogóle być w ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 11:51

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy wrote:

Ja bym mogła tylko spać. Jeść specjalnie nie mam ochoty natomiast staram się jeść te 5 posiłków dziennie jak należy. Jednak porcje są jak dla kolibra bo więcej nie mam ochoty.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    A może by... wiem, wiem... I wiem, że będę bardzo naciskać, aby lekarz założył mi pessar.
    Ale najpierw muszę w ogóle być w ciąży ;)

Chwila moment i się uda.

patulla lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio trudne dni bo mala czesto sie budzi, aja mam dosc :( tej nocy spala w miare, ale ja mam juz jakies zaburzenia snu bo organizm nie moze zasnac. Spie bardzo malo, czuje sie jak wrak, nie wiem jak ta ciaze zniose. Tej nocy ma maz z nia spac, ja w salonie. Koncem tygodnia moze po mame zadzwonie

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez jestem strasznie spiaca... Tylko wytrzymac w pracy do 17.
    A tak z innej beczki- zaczynacie juz powoli stosowac srodki nawilzajace na brzuchy, piersi, uda itd. co by sie nie bac rozstepow ;)?

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Nie przejmuj się tym. Według mnie to wcale nie znaczy, że w tej ciąży też Ci się szyjka skróci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 13:11

f5b59272af.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jst moja druga ciąa i właśnie żadnych objawów nie mam, nawet piersi przestały mnie boleć, w pierwszej ciąży, mialam chęć ogromną na mięso, piersi bolały mnie non stop....i miałam lekie mdłości, a teraz nic...naet jeść mi się nie chce...dlaego troche obawiam sie usg w pt. czy aby wszystko jest w porządku....
    Co do noszenia, to ja tez staram sie nie nosić jej, tylko siadam i ją tulę...Ale wiadomo ze nieraz musze ją podnieść...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sutki bolą. jeżeli chodzi o apetyt to bardziej go niemam. A raczej lubię jeść.Sutki bolą, brzuch coraz mniej.Z wczorajszego zdj usg zauważyłam że symbol GS 0.73 mm czyli średnica pecherzyka wydaje się być spoko.

ckai9n73kv974yz0.png
  • patrycja32 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje się dużo lepiej, większość objawów ustąpiła całkowicie, zostało tylko potrzeba większej ilości snu, a ja oczywiście zamiast cieszyć się z lepszego samopoczucia zastanawiam się czy wszystko z ciążą jest ok - trochę to chore, ale mamy Aniołków tak mają. Jutro pójdę na bete.

12.2015 narodziny córeczki
    10.2016 Aniołek
    24.01.2017 2 kreski :)
    QgjOp1.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja32 wrote:
    A ja czuje się dużo lepiej, większość objawów ustąpiła całkowicie, zostało tylko potrzeba większej ilości snu, a ja oczywiście zamiast cieszyć się z lepszego samopoczucia zastanawiam się czy wszystko z ciążą jest ok - trochę to chore, ale mamy Aniołków tak mają. Jutro pójdę na bete.
    Wiesz co nie dziwie ci się bo też tak ciało obserwuje.Jako mama Aniołka tez wiem że zero objawów nie jest czymś fajnym.Wiem napewno uda nam się tym razem

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ