Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze żyganko zaliczone ,można biec na stragan :-D haha dobrze że mam blisko ;-)

Asik84 lubi tę wiadomość

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    ooo ja też idę w piątek na wszystkie badania ;) ale mnie skręca na myśl, że mam być po 12h godzinnej głódówce.No i przeraża mnie to ile zapłacę. Oby tylko wyniki były dobre.

Ja ju po badaniach krwi za wszystko zapłaciłam 170 zł

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Zazdroszcze Wam poprawy samopoczucia i zwolnien lekarskich. Ja bym chciala pracowac do konca czerwca, ale to jak sie teraz czuje jest nie do zniesienia. Jestem w pracy i nie wiem jak mam zabrac sie za cokolwiek. Zoladek mnie boli okrutnie, mam mdlosci, robi mi sie slabo :(

Musze wytrzymac chociaz do konca marca, bo w nastepnym miesiacu wyplacaja premie roczna. To jest duza kwota i jak nie wliczy mi sie do zasilku to bede bardzo do tylu :(

Sasanka jestes bardzo dzielna. Niech ten koszmar sie skonczy! Myslami tez bylam wczoraj z Toba!

Kochana a jesteś pewna, że taka jednorazowa premia roczna jest brana pod uwage przy wyliczaniu podstawy do zasiłku?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli odprowadzane są od niej składki zusowskie to raczej tak:)

Co do dolegliwości ciążowych...bardzo męczą mnie zaparcia...brzuch jak w 4 miesiącu ciąży a zawsze był płaski... aż jelita bolą :/

dqpr3e5e0v8168du.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Składki ZUS odprowadzane są od wszystkich składników: płaca zasadnicza, godzinowa, urlop, premie, nagrody roczne/kwartalne, nadgodziny, dodatki za dodatkowe czynności, stażowe itp (wyjątek np: nagrody jubileuszowe), ale do podstawy chorobowego może wchodzić bardzo ograniczona liczba dodatków. Wszystko zależy od sposobu przyznawania tychże składników. Jeśli Twoja nagroda roczna NIE JEST przyznawana wszystkim pracownikom w równej wysokości i nie obowiązuje za czas choroby (tzn. jest proporcjonalnie zmniejszana u pracowników, którzy chorowali) to wówczas powinna być wliczana do podstawy chorobowego w 1/12 jej wysokości. Jednak pewność zyskasz dopiero po zapoznaniu się z regulaminem wynagradzania obowiązującym w Twojego pracodawcy.

02502cdf1c.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Jeżeli odprowadzane są od niej składki zusowskie to raczej tak:)

Co do dolegliwości ciążowych...bardzo męczą mnie zaparcia...brzuch jak w 4 miesiącu ciąży a zawsze był płaski... aż jelita bolą :/

Nie koniecznie. Ja ostatnio musiałam to wszystko ogarnąć i dzwoniłam do zusu w tej sprawie. To że składki są odprowadzane to nic nie znaczy. Kwestia jest tak jak to uzna pracodawca, za jaki składnik i jak zostanie wpisane w papierach. Lepiej ustalić to z pracodawcą lub sprawdzić w regulaminie płac firmy jeśli taki istnieje.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    Składki ZUS odprowadzane są od wszystkich składników: płaca zasadnicza, godzinowa, urlop, premie, nagrody roczne/kwartalne, nadgodziny, dodatki za dodatkowe czynności, stażowe itp (wyjątek np: nagrody jubileuszowe), ale do podstawy chorobowego może wchodzić bardzo ograniczona liczba dodatków. Wszystko zależy od sposobu przyznawania tychże składników. Jeśli Twoja nagroda roczna NIE JEST przyznawana wszystkim pracownikom w równej wysokości i nie obowiązuje za czas choroby (tzn. jest proporcjonalnie zmniejszana u pracowników, którzy chorowali) to wówczas powinna być wliczana do podstawy chorobowego w 1/12 jej wysokości. Jednak pewność zyskasz dopiero po zapoznaniu się z regulaminem wynagradzania obowiązującym w Twojego pracodawcy.

Właśnie o to mi chodziło :) Chyba że taki regulamin nie istnieje to wtedy musisz rozmawiać z księgowa lub pracodawca.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżdżownica wszystkiego najlepszego! :)

dżdżownica lubi tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrocilam od ginekologa i nie bylo sladu krwi nigdzie. Nie wiadomo skad krwawienie ale w macicy i pochwie czysto. Widzialam bobo i serduszko ladnie bilo :) nastepna wizyta 16.03

aaniluap, Bella_Bella, Karola27!, KasiaHaBe, Natikka123, suri2016, dżdżownica, kiti, KaroLove, Demetria, E_w_c_i_a, Kimmy lubią tę wiadomość

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzdzownica wszystkiego najlepszego i jak najmniej pociazowych kilogramow ;P no i szalenstwa z jakims picolo dzisiaj ;D

f2w3dqk3604phf94.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzdzownica, najlepszego :) Przede wszystkim spokojnej ciąży ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes super wieści :) ja się nie mogę doczekać jutrzejszej wizyty.. mam nadzieję, że cudem po krwiaku nie będzie śladu i wszystko bedzie dobrze, a tym samym dostanę skierowanie na badania i założą mi kartę ciąży..

Mayes lubi tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Karola27! Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    A ja wrocilam od ginekologa i nie bylo sladu krwi nigdzie. Nie wiadomo skad krwawienie ale w macicy i pochwie czysto. Widzialam bobo i serduszko ladnie bilo :) nastepna wizyta 16.03

Mayes, sama się zapisałaś na kolejną wizytę za tydzień czy lekarz Tobie tak zlecił?
    Chodzę prywatnie i jak miałam wizytę 28 lutego to zapisał mnie na kolejną na za miesiąc. stwierdził, że jak jest serduszko to nie trzeba wcześniej. Ale ja i tak pójdę jeszcze do innego dla swojego świętego spokoju.

Co do męża, to mój na początku średnio mi wierzył, że ja się źle czuje i potrzebuje więcej pomocy do momentu kiedy nie pogadał ze swoim kumplem. Kumpela żona była w zagrożonej ciąży, po poronieniach i musiała leżeć w ciąży. Mój M. dostał kilka wskazówek i rad, że kobiety po poronieniach potrzebują szczególnej opieki i nagle z dnia na dzień mój stał się najtroskliwszym mężem, który wcześniej miał mega awersję do sprzątania, teraz nie pozwala mi dotknąć odkurzacza ani nosić żadnych zakupów.
    Faceci myślą, że przesadzamy z tym wszystkim, tylko facet faceta może chyba przekonać.

Mayes, Pampcia, Paaat1988, kiti lubią tę wiadomość

34bw9n73whljcg6j.png

endometrioza
    06.2016 ciąża biochemiczna
    09.2016 ciąża biochemiczna
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zobaczyłam serduszko <3 :). Cudowny widok. Kolejna wizyta 23.03. Trochę nie jestem przekonana do lekarza,ale zobaczymy.

Dżdżownica dużo zdrówka dla Was.

Co do wielkich brzuchów, to mi się zrobił strasznie duży przez wzdęcia :(. A wczoraj odkryłam rozstępy na piersiach! Kupiłam szybko jakiś krem i mąż obiecał z wielką starannością mnie nim smarować :P

patulla, Pampcia, suri2016, dżdżownica, Karola27!, kiti, Demetria, E_w_c_i_a, Kimmy lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko wyrazy współczucia :(

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • PazdziernikowaMama Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie... umowę mam na czas określony do końca czerwca 2017... dziś kierowniczka (nie wiedząc o ciąży) przedłużyła mi ją na czas nieokreślony ( w tym tyg b ędę ją podpisywać) ale z dniem 1 lipca 2017r... Jak to wygląda, w momencie gdy dowiedza się o ciązy? Chciałabym powiedziec nie wcześniej niż za miesiąc.. Czy w tym przypadku będzie mogła mi cofnąć tą umowę?

n59ydf9h5739w1oo.png

bhywx1hpndslmkne.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola27! wrote:
    Mayes, sama się zapisałaś na kolejną wizytę za tydzień czy lekarz Tobie tak zlecił?
    Chodzę prywatnie i jak miałam wizytę 28 lutego to zapisał mnie na kolejną na za miesiąc. stwierdził, że jak jest serduszko to nie trzeba wcześniej. Ale ja i tak pójdę jeszcze do innego dla swojego świętego spokoju.

Co do męża, to mój na początku średnio mi wierzył, że ja się źle czuje i potrzebuje więcej pomocy do momentu kiedy nie pogadał ze swoim kumplem. Kumpela żona była w zagrożonej ciąży, po poronieniach i musiała leżeć w ciąży. Mój M. dostał kilka wskazówek i rad, że kobiety po poronieniach potrzebują szczególnej opieki i nagle z dnia na dzień mój stał się najtroskliwszym mężem, który wcześniej miał mega awersję do sprzątania, teraz nie pozwala mi dotknąć odkurzacza ani nosić żadnych zakupów.
    Faceci myślą, że przesadzamy z tym wszystkim, tylko facet faceta może chyba przekonać.

Karola27 ja ten termin 16.03 juz mam od jakos ponad dwa tygodnie temu ustalony. Mialam po miesiavu sie zglosic (bo mieszkam w Niemczech i tu sie chodzi na kase chorych) a ze mialam przeboje bo najpierw jednorazowe brazowe plamienie to musiałam do gina jechac no i dziś. A na mojego lekarza nie moge narzekac . Zawsze jak zadzwonilam moglam byc przyjeta w tym samym dniu :) mimo ze na kase chorych.

A moj mąż sie troche na mnie obrazil dzis bo na niego nafurczalam pare razy. W sumie troche mu sie należało. Moze do wieczora mu minie :)faceci mysla calkiem inaczej jak my.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 11:24

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PazdziernikowaMama wrote:
    Mam takie pytanie... umowę mam na czas określony do końca czerwca 2017... dziś kierowniczka (nie wiedząc o ciąży) przedłużyła mi ją na czas nieokreślony ( w tym tyg b ędę ją podpisywać) ale z dniem 1 lipca 2017r... Jak to wygląda, w momencie gdy dowiedza się o ciązy? Chciałabym powiedziec nie wcześniej niż za miesiąc.. Czy w tym przypadku będzie mogła mi cofnąć tą umowę?

każda umowa o pracę może zostać rozwiązana za porozumieniem stron bądź też w drodze wypowiedzenia. Dotyczy to zarówno umowy obecnie obowiązującej, jak również umowy, która będzie dopiero wykonywana.
    Jednak w Twoim przypadku, nawet jeśli umowa na czas nieokreślony zostanie Ci wypowiedziana to umowa na czas określony będzie bezwarunkowo przedłużona do dnia porodu

02502cdf1c.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola27! wrote:

Mój niestety nie rozumie, że mogę się źle czuć cały dzień i ze powinnam odpoczywać, że po poronieniu trzeba bardziej o siebie dbać :( Ciągle ma pretensję ze śpię, że leżę ze nic nie robię... A to nie prawda bo przecież sprzątam gotuje, robię wszystko w domu... :( Wczoraj się poklocilismy o to... Jest mi bardzo przykro :(
    Przepraszam... Musiałam się komuś wyzalic...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zrobilam sobie napoj imbirowy i popijam...nawet obiadu nie jestem w stanie ugotoeac i wysylam dzieci na kebab albo pierogi kupuje :/

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ