X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A antybiotyk dostalas? Receptę żeby przyjmować? Kochana kiedy ból psychiczny zacznie działać pisz tutaj albo na priv. Jesteśmy i pomożemy. Mnie też wybudzili z narkozy a potem pozwolili odespac. Organizm powoli dojdzie do siebie.
    Tak, dostalam Doxocykline na 5 dni... bardzo nie lubię tego antybiotyku bo jest mega silny jak dla mnie i jestem po nim ledwo żywa ale podobno musi byc dilny po takim zabiegu :(

Bardzo Wam dziekuje za wsparcie :*

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Sasanka poplakalam się tak mi przykro co musiałaś przejść :( eh trzymam kciuki zeby się następnym razem udało jak sie zdecydujecie. Będziecie jeszcze mieli dzidziusia zobaczysz <3

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Kurcze ja sie wykoncze. Dziś chciałam jechać na ip tak mnie podbrzusze dzis bolało....kurde myślę ze coś nie tak.....okazało się ze to z zatwardzenia :( przeszło jak wyszłam z wc. Muszę koniecznie coś z tym zrobić! Normalnie mnie nic nie boli. A dziś się w nocy obudziłam i to samo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 21:46

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Ja szczęśliwa po wizycie dzisiejszej. Mam foto swojej kijanki, serduszko ladnie mrugało na ekranie :-) termin om na 21.10, a z usg na 19.10

Wizyta bardzo udana, choć dzień rozpoczął się kiepsko..Rano biegnąc do pracy spadłam z trzech ostatnich schodów na klatce i to z dzieckiem (14 kg) na rękach).
    Padlam na kolana, tak aby synkowi nic się nie stało, potem z nim wstałam. Adrenalina zrobiła swoje i myślałam, że jest ok, a po godzinie mega ból krzyża i brzucha. Ale na szczęście wszystko dobrze :-)
    Od jutra na zwolnieniu.

Termin kolejnej wizyty 31 marca.

Diddlina, 0202oliwcia, patulla, E_w_c_i_a, Demetria, Kimmy lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z waszych pozytywnych wizyt.
    Alicja dobrze, że nic się poważnego nie stało

Sasanko życzę wam, żebyscie znaleźli jeszcze dużo siły do walki o dzieciątko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 22:14

AlicjaaA lubi tę wiadomość

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Hejka :-)
    Ja szczęśliwa po wizycie dzisiejszej. Mam foto swojej kijanki, serduszko ladnie mrugało na ekranie :-) termin om na 21.10, a z usg na 19.10

Wizyta bardzo udana, choć dzień rozpoczął się kiepsko..Rano biegnąc do pracy spadłam z trzech ostatnich schodów na klatce i to z dzieckiem (14 kg) na rękach).
    Padlam na kolana, tak aby synkowi nic się nie stało, potem z nim wstałam. Adrenalina zrobiła swoje i myślałam, że jest ok, a po godzinie mega ból krzyża i brzucha. Ale na szczęście wszystko dobrze :-)
    Od jutra na zwolnieniu.

Termin kolejnej wizyty 31 marca.
    Gratulacje udanej wizyty ale nie szalej tak bo możesz zaszkodzić sobie i maluszkowi od kiedy to kochana biega sie w ciąży po schodach i to na dodatek z 14 kg dzieckiem na rekach lanie Ci sie należy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 22:23

AlicjaaA lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, z tym biegiem to taka bardziej przenośnia była, spieszylam się, a noga się obsunęła i zachaczył obcas, ale tak, zdecydowanie byłam za mało ostrożna i reprymenda się należała. Od jutra zwolnienie, więc i pośpiechu nie będzie ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jeszcze w obcasach biegiem makabra aż mnie ręką sama nosi :-) a tak na poważnie kochana zwolnij trochę bo przez pośpiech i nie uwagę na prawdę z Noe wielkiego incydentu jak dzis moze stać sie poważny problem fajnie ze od jutra idziesz na zwolnienie odpoczynek każdej z nas sie należy ... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 22:32

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja kurcze uwazaj na siebie :o i na synka!! jej...

wlasnie zaczynam 9 tc :D ha!

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja plamię . Kolo 23 poszlam do toalety i na papierze różowe plamienie. Dzwonilam do szpitala to kobieta z oddzialu polozniczego mnie uspokajala ze gdy bedzie silne krwawienie jak miesiaczkowe to wtedy przyjechać. Posluchalam i czekam.do jutra.Dzwonie do gina z rana i pewnie kaze przyjechać. Oby to nie bylo najgorsze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 00:21

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie jak narazie ustąpiło.Czysto jest. Nie ma krwawienia. Ciekawe jak rano będzie. Caly dzień kicham . Moze pekla jakas żyłka. Progesteron tez biorę. Ehh trzeba czekac. Spróbuję zasnąć.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, jak Wasze samopoczucie? Ja mam wrażenie, że jestem mniej śpiąca co bardzo mnie cieszy, nie ukrywam, że to było baardzo uciążliwe. W piątek idę wykonać wszystkie badania, mam nadzieję, że wyniki będą prawidłowe. Miłego dnia!

India26 lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też się juz lepiej czuje. Mdłości mi mniej dokuczają :) wczoraj w ciągu dnia nie spałam ale za to o 20 padłam i o 3 już się obudziłam i nie mogłam spać :(

preg.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mnie od wczoraj męczą zatoki. Boli mnie głowa i mam zapchany nos :( pójdę dziś do lekarza rodzinnego może mi co da.

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości jak nie zjem, wczoraj po południu mdłości. ....piersi znów bolą. Senna tez może troszkę mniej jestem :)

Mayes trzymaj się. Myśl pozytywnie !!!

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Ps. Kurcze ja sie wykoncze. Dziś chciałam jechać na ip tak mnie podbrzusze dzis bolało....kurde myślę ze coś nie tak.....okazało się ze to z zatwardzenia :( przeszło jak wyszłam z wc. Muszę koniecznie coś z tym zrobić! Normalnie mnie nic nie boli. A dziś się w nocy obudziłam i to samo....
    Ja miałam identycznie i wlasnoe dlatego postanowiłam uważać co jem, tak się wystraszylam pewnego dnia że myślałam że padne!Masakra.Jak brzuch potrafi bolec.

ckai9n73kv974yz0.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę i mam zamiar uprosic lekarza o usg :D

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam poprawy samopoczucia i zwolnien lekarskich. Ja bym chciala pracowac do konca czerwca, ale to jak sie teraz czuje jest nie do zniesienia. Jestem w pracy i nie wiem jak mam zabrac sie za cokolwiek. Zoladek mnie boli okrutnie, mam mdlosci, robi mi sie slabo :(

Musze wytrzymac chociaz do konca marca, bo w nastepnym miesiacu wyplacaja premie roczna. To jest duza kwota i jak nie wliczy mi sie do zasilku to bede bardzo do tylu :(

Sasanka jestes bardzo dzielna. Niech ten koszmar sie skonczy! Myslami tez bylam wczoraj z Toba!

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole dzień dobry! rozpoczynam dziś 11 tydzień ;) cieszę się:)

kiti, Bella_Bella, Paaat1988, Kimmy lubią tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • Morenadenna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Tak jak Bell napisala-odsypialam narkoze...
    Jestem juz w domku, ale jest ciężko.. bardzo...
    I to bylo najgorsze doswiadczenie w moim zyciu :(
    O 7 dostalam dopochwowo Cytotec i po 9 zaczely sie bole i silne skurcze oraz krwawienie... widok okropny, bol nie do zniesienia :(
    Lekarka pytala czy dam jeszcze troche rade wytrzymac bo to z korzyscia dla szyjki wiec do 11.15 "dalam rade" i juz nie mieli serca dluzej mnie męczyć..
    Ale jak sie okazalo korzystnie bylo wytrzymac ten ból bo przynajmniej bie musieli mocno hegarowac (rozszerzac szyjki) zawsze podobno wkladaja hegar do romiaru 12 a u mnie na 7,5 wszystko sie ładnie otworzylo podobno...
    Generalnie po porannym usg bardzo sie balismy ze zabieg bedzie ciezki bo Pabi dr mowila ze szyjka mocno trzyma i w macicy ani drgnelo, nawet fragment sie nie obruszyl ani zadnej krwi...
    Ale lek bardzo dobrze podzialal bo podobno cala zawartość macicy "ładnie sie oddzielila" bez wiekszego dlubania..
    Wiem jeszcze ze plod byl juz zmacerowany i ta wiadomosc byla dla mnie okropna :(

Po zabiegu nadal silne skurcze są co jakis czas i leje sie doslownie, ale Pani dr mowi ze musze tak wytrwac 2-3dni z najgorszymi bolami i krwawieniem.. a pozniej bedzie lepiej ale mowila ze krwawic to moge nawet miesiac :(
    Za tydzien badanie bety i co tydzien powtarzac jak spada... za 2 tyg usg... :(

Oddalismy tez kosmowke do badan genetycznych na najszerszy pakiet badan bo Pani dr z przerażeniem stwierdzila ze jesli okaze sie ze plod nie byl uszkodzony genetycznie to bedziemy walic glowa w mur bo we mnie nie ma juz nic czego by nie zbadali i nie dawali nawet profilaktycznie lekow...

Teraz jest jeszcze duzy bol fizyczny..
    Psychiczny chyba dopiero przede mną jak adrenalina pusci :(
    matko kochana:/ tule micno bo coz wiecej moge :/

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ