X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodziło im o widoki, ale ogólnie, że bieda tam panuje, ludzie pracują jak niewolnicy i boją się "białych", wiecie o co chodzi... no i byli zdziwieni jak się traktuje tam ludzi, ogólnie to mieli wyjazd taki służbowy połączony z wypoczynkowym, no i np. jak była sytuacja, że jeden z obsługi wylał napój na koszulkę mojego kolegi to wpadł w taką panikę, że nie wiedział co ze sobą robić, chciał zaprać itd. jakby był zastraszony, tak się zachowywał... ogólnie tak się dziwnie zachowywali Ci ludzie, no i że plaże nie były wcale takie super, no ale co do plaż to pewnie są różne i mogli trafić na słabsze... My jak byliśmy na Zakynthosie to też plaża hotelowa była słaba, za to jak się pojechało kilka km dalej były mega :) Pewnie w znanych kurortach się nie zauważa jak tam jest na prawdę i może dlatego to przyciąga ludzi, widoki itd., no ale oni byli zniesmaczeni jak wrócili... stąd moje pytanie, co Was tam tak ciągnie :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/1b1adb9b04e69.jpg.html

https://zapodaj.net/dbf6dedebfb5d.jpg.html

tera chyba dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 20:29

Diddlina, nadziejastru, dżdżownica, Bella_Bella, kiti, BurzaHormonów, Kimmy lubią tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem.... mnie kręcą podróże. Moim marzeniem jest zwiedzać świat. Ciągnie mnie do tropikow bo mają piękne plaże......wiadomo sa i słabsze ale i takie ze zapiera dech w piersiach. Narazie to dużo nie zwiedzilam bo byłam kilka razy we Włoszech , Egipcie, Chorwacji.........marzą mi się Stany Zjednoczone bardzo <3 Malediwy, Kuba.....ahh i wiem na 100% ze kiedys pojade do USA tak mnie tam ciagnie ....nawet bym.tam zamieszkac mogla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 20:44

smeg, Kimmy lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Na Dominikane

Dobrze , że nie jedziecie.. Samolot to jedno , a wirus ZIKA to drugie.. My mieliśmy zarezerwowane i opłacone wakacje w Październiku zeszłego roku ale nie polecieliśmy bo co to by były za wakacje gdzie martwiłabym się każdym ugryzieniem komara..

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to może mam trochę inne podejście, bo dla mnie wydanie kilkunastu tysięcy na plażę i wodę to jest trochę strata pieniędzy, bo mnie takie wakacje nudzą już po 1 dniu przeleżenia plackiem na plaży, a na takiej wyspie to nie ma za bardzo nic innego do robienia... Jak jechaliśmy na Zakynthos to miałam takie same podejście, no ale mąż mnie jakoś przekonał na wakacje (podróż poślubna) w stylu nic nie robienia, chociaż i tak na miejscu wygrałam, bo 3 dni ja ustaliłam i plan i zwiedzenie każdej części wyspy z przewodnikiem, gdzie mogłam się trochę dowiedzieć o kulturze i ludziach, to mnie ciekawiło... Jednak już więcej się nie namówię :D Zdecydowanie wole zwiedzać i poznawać niż leżeć plackiem, bo to nic nie wnosi, a mnie nudzi :D Jak wyjeżdżam gdzieś ze swoją grupą biegową na maraton zagraniczny, to zawsze grafik od 8-20 zwiedzanie i poznawanie, w myśl, jak najwięcej w jak najkrótszym czasie, wiadomo, że taki wyjazd maratonowy to max kilka dni, więc chcemy jak najwięcej zobaczyć, łączymy pasję z podróżami :) A góry to już w ogóle moja miłość, no ale w tym roku też trzeba będzie odpuścić, bo to duży wysiłek, a szlaki są trudne... chyba, że spacerek po dolinach, ale zawsze miałabym niedosyt po powrocie do domu :)

KaroLove życzę spełnienia tych marzeń :)

dżdżownica, smeg lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Duży :) Fajnusi, gratulacje :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru ja też wolę aktywny wypoczynek :) kiedyś nawet zwiedziliśmy cały Krym z plecakami na plecach :) i też kocham góry:) dokąd jeździcie najczęściej?

1JyDp2.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam wszystkie podróże długie, krótkie, bliskie, dalekie :)
    Aktywnie - zwiedzając, leniwie - leżąc na plaży :)
    I wcale nie trzeba wydać aż kilkunastu tysięcy na daleką podróż , zazwyczaj organizujemy wszystko na własną rękę .
    Bilety na Dominikane kupiliśmy za 1400 zł od osoby , a na miejscu mieliśmy wynajęty uroczy apartament na plaży za 1600 zł za 2 tygodnie :) Niestety tak jak pisałam bilety przepadły bo w końcu nie polecieliśmy , ale za apartament nie musieliśmy płacić.
    W Hong Kongu spaliśmy w średnio ciekawym hostelu w pokoju 6m2 na głównej ulicy - Tsim Sha Sui , ale spędziliśmy tam najlepszego sylwestra w życiu , w najlepszym hotelu w Hong Kongu za mniej niż 800 zł za dwie osoby ( normalnie w podrzędnym hotelu z widokiem na zatoke cena wynosi ok 2500 zł za osobę)
    Jednak nic nie pobije mojego zakupu biletu do Indii za 900 zł i to nie byle jakimi liniami lotniczymi bo Lufthansa.. Trzeba tylko trochę sprytu i organizacji i na prawdę można zwiedzać świat za nie aż tak duże pieniądze :)

Polecam gorąco obserwować Fly4Free, Mleczne Podróże i Wakacyjnych Piratów na FB.
    Jedyny minus , że często trzeba decydować się w kilka godzin , często na wiele miesięcy do przodu , ale warto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 22:07

KasiaHaBe, Kimmy, nadziejastru, Carmen24 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety! Ja z mężem możemy dwa tygodnie leżeć i nic nie robić ;) Wybieramy nawet hotel z większym standardem, chodźby był dalej od morza;) Kto co lubi... My nie znosimy jakich kolwiek wycieczek, nawet transport od lotniska do hotelu wybieramy krótki ;p
    W tym roku też będzie leżenie plackiem, odpoczywanie i wyżywienie na okrągło ;)

nadziejastru lubi tę wiadomość

• E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście o upławach i mlecznym śluzie...a jak mi nic nie zostaje na papierze to źle? :D

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Dziewczyny pisałyście o upławach i mlecznym śluzie...a jak mi nic nie zostaje na papierze to źle? :D

A wcześniej miałaś czy w ogóle?

1JyDp2.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sporadycznie coś tam zostawało :)

• mimoza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Nie chodziło im o widoki, ale ogólnie, że bieda tam panuje, ludzie pracują jak niewolnicy i boją się "białych", wiecie o co chodzi... no i byli zdziwieni jak się traktuje tam ludzi, ogólnie to mieli wyjazd taki służbowy połączony z wypoczynkowym, no i np. jak była sytuacja, że jeden z obsługi wylał napój na koszulkę mojego kolegi to wpadł w taką panikę, że nie wiedział co ze sobą robić, chciał zaprać itd. jakby był zastraszony, tak się zachowywał... ogólnie tak się dziwnie zachowywali Ci ludzie, no i że plaże nie były wcale takie super, no ale co do plaż to pewnie są różne i mogli trafić na słabsze... My jak byliśmy na Zakynthosie to też plaża hotelowa była słaba, za to jak się pojechało kilka km dalej były mega :) Pewnie w znanych kurortach się nie zauważa jak tam jest na prawdę i może dlatego to przyciąga ludzi, widoki itd., no ale oni byli zniesmaczeni jak wrócili... stąd moje pytanie, co Was tam tak ciągnie :)
    Kuzynka męża też mówiła, że bieda tam panuje. Razem z chłopakiem ukradkiem dokarmiali sprzątaczkę, bo widać było, że nie ma co jeść.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam blisko gor.

ps w egipcie tez bieda...jak bylam w luxorze to juz wgl masakra te biedne dzieci....

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a uciekajac od przykrych tematów.
    wiecie co sie dzis stalo haha...
    poszlam sie wykapac do wanny, fajna cieplutka woda, relax, leze sobie w ciepełku i nagle tak mnie dzwignelo ze gdyby nie maz ktory mi podal papier toaletowy to ... haha dzizas.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    ja mieszkam blisko gor.
    Ja też... Karkonosze pod nosem ;-)

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo moj ukochany temat :)))

jak do tej pory z wyjatkowo plazowych Panstw zaliczylam Tajlandie, Malediwy i Filipiny i w zyciu nie lezelismy na plazy:) fakt, ze Malediwy i Tajlandie juz z dzieckiem wiec ciezko bylo kiedykolwiek polezec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 00:50

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove, Ewcia ale Wam zazdroszczę!! My mamy 4h drogi do Szklarskiej ale i tak dosyć często jeździmy. I raz w roku do Zakopanego. Ale mieszkać tam to rewelacja :)

1JyDp2.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    a uciekajac od przykrych tematów.
    wiecie co sie dzis stalo haha...
    poszlam sie wykapac do wanny, fajna cieplutka woda, relax, leze sobie w ciepełku i nagle tak mnie dzwignelo ze gdyby nie maz ktory mi podal papier toaletowy to ... haha dzizas.

Lepiej brac prysznic jak sie w wanmie kapac. Wanna nie jest wskazana w pierwszym trymestrze.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o plażach a ja mialam piekny sen. Z mężem wyladowalismy na pieknej plazy o turkusowej wodzie:) uwielbiam takie sny :)))

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ