X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodziło im o widoki, ale ogólnie, że bieda tam panuje, ludzie pracują jak niewolnicy i boją się "białych", wiecie o co chodzi... no i byli zdziwieni jak się traktuje tam ludzi, ogólnie to mieli wyjazd taki służbowy połączony z wypoczynkowym, no i np. jak była sytuacja, że jeden z obsługi wylał napój na koszulkę mojego kolegi to wpadł w taką panikę, że nie wiedział co ze sobą robić, chciał zaprać itd. jakby był zastraszony, tak się zachowywał... ogólnie tak się dziwnie zachowywali Ci ludzie, no i że plaże nie były wcale takie super, no ale co do plaż to pewnie są różne i mogli trafić na słabsze... My jak byliśmy na Zakynthosie to też plaża hotelowa była słaba, za to jak się pojechało kilka km dalej były mega :) Pewnie w znanych kurortach się nie zauważa jak tam jest na prawdę i może dlatego to przyciąga ludzi, widoki itd., no ale oni byli zniesmaczeni jak wrócili... stąd moje pytanie, co Was tam tak ciągnie :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/1b1adb9b04e69.jpg.html

https://zapodaj.net/dbf6dedebfb5d.jpg.html

tera chyba dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 20:29

Diddlina, nadziejastru, dżdżownica, Bella_Bella, kiti, BurzaHormonów, Kimmy lubią tę wiadomość

f2w3dqk3604phf94.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem.... mnie kręcą podróże. Moim marzeniem jest zwiedzać świat. Ciągnie mnie do tropikow bo mają piękne plaże......wiadomo sa i słabsze ale i takie ze zapiera dech w piersiach. Narazie to dużo nie zwiedzilam bo byłam kilka razy we Włoszech , Egipcie, Chorwacji.........marzą mi się Stany Zjednoczone bardzo <3 Malediwy, Kuba.....ahh i wiem na 100% ze kiedys pojade do USA tak mnie tam ciagnie ....nawet bym.tam zamieszkac mogla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 20:44

smeg, Kimmy lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Na Dominikane

Dobrze , że nie jedziecie.. Samolot to jedno , a wirus ZIKA to drugie.. My mieliśmy zarezerwowane i opłacone wakacje w Październiku zeszłego roku ale nie polecieliśmy bo co to by były za wakacje gdzie martwiłabym się każdym ugryzieniem komara..

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to może mam trochę inne podejście, bo dla mnie wydanie kilkunastu tysięcy na plażę i wodę to jest trochę strata pieniędzy, bo mnie takie wakacje nudzą już po 1 dniu przeleżenia plackiem na plaży, a na takiej wyspie to nie ma za bardzo nic innego do robienia... Jak jechaliśmy na Zakynthos to miałam takie same podejście, no ale mąż mnie jakoś przekonał na wakacje (podróż poślubna) w stylu nic nie robienia, chociaż i tak na miejscu wygrałam, bo 3 dni ja ustaliłam i plan i zwiedzenie każdej części wyspy z przewodnikiem, gdzie mogłam się trochę dowiedzieć o kulturze i ludziach, to mnie ciekawiło... Jednak już więcej się nie namówię :D Zdecydowanie wole zwiedzać i poznawać niż leżeć plackiem, bo to nic nie wnosi, a mnie nudzi :D Jak wyjeżdżam gdzieś ze swoją grupą biegową na maraton zagraniczny, to zawsze grafik od 8-20 zwiedzanie i poznawanie, w myśl, jak najwięcej w jak najkrótszym czasie, wiadomo, że taki wyjazd maratonowy to max kilka dni, więc chcemy jak najwięcej zobaczyć, łączymy pasję z podróżami :) A góry to już w ogóle moja miłość, no ale w tym roku też trzeba będzie odpuścić, bo to duży wysiłek, a szlaki są trudne... chyba, że spacerek po dolinach, ale zawsze miałabym niedosyt po powrocie do domu :)

KaroLove życzę spełnienia tych marzeń :)

dżdżownica, smeg lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Duży :) Fajnusi, gratulacje :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejastru ja też wolę aktywny wypoczynek :) kiedyś nawet zwiedziliśmy cały Krym z plecakami na plecach :) i też kocham góry:) dokąd jeździcie najczęściej?

1JyDp2.png
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam wszystkie podróże długie, krótkie, bliskie, dalekie :)
    Aktywnie - zwiedzając, leniwie - leżąc na plaży :)
    I wcale nie trzeba wydać aż kilkunastu tysięcy na daleką podróż , zazwyczaj organizujemy wszystko na własną rękę .
    Bilety na Dominikane kupiliśmy za 1400 zł od osoby , a na miejscu mieliśmy wynajęty uroczy apartament na plaży za 1600 zł za 2 tygodnie :) Niestety tak jak pisałam bilety przepadły bo w końcu nie polecieliśmy , ale za apartament nie musieliśmy płacić.
    W Hong Kongu spaliśmy w średnio ciekawym hostelu w pokoju 6m2 na głównej ulicy - Tsim Sha Sui , ale spędziliśmy tam najlepszego sylwestra w życiu , w najlepszym hotelu w Hong Kongu za mniej niż 800 zł za dwie osoby ( normalnie w podrzędnym hotelu z widokiem na zatoke cena wynosi ok 2500 zł za osobę)
    Jednak nic nie pobije mojego zakupu biletu do Indii za 900 zł i to nie byle jakimi liniami lotniczymi bo Lufthansa.. Trzeba tylko trochę sprytu i organizacji i na prawdę można zwiedzać świat za nie aż tak duże pieniądze :)

Polecam gorąco obserwować Fly4Free, Mleczne Podróże i Wakacyjnych Piratów na FB.
    Jedyny minus , że często trzeba decydować się w kilka godzin , często na wiele miesięcy do przodu , ale warto :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 22:07

KasiaHaBe, Kimmy, nadziejastru, Carmen24 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety! Ja z mężem możemy dwa tygodnie leżeć i nic nie robić ;) Wybieramy nawet hotel z większym standardem, chodźby był dalej od morza;) Kto co lubi... My nie znosimy jakich kolwiek wycieczek, nawet transport od lotniska do hotelu wybieramy krótki ;p
    W tym roku też będzie leżenie plackiem, odpoczywanie i wyżywienie na okrągło ;)

nadziejastru lubi tę wiadomość

• E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście o upławach i mlecznym śluzie...a jak mi nic nie zostaje na papierze to źle? :D

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Dziewczyny pisałyście o upławach i mlecznym śluzie...a jak mi nic nie zostaje na papierze to źle? :D

A wcześniej miałaś czy w ogóle?

1JyDp2.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sporadycznie coś tam zostawało :)

• mimoza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Nie chodziło im o widoki, ale ogólnie, że bieda tam panuje, ludzie pracują jak niewolnicy i boją się "białych", wiecie o co chodzi... no i byli zdziwieni jak się traktuje tam ludzi, ogólnie to mieli wyjazd taki służbowy połączony z wypoczynkowym, no i np. jak była sytuacja, że jeden z obsługi wylał napój na koszulkę mojego kolegi to wpadł w taką panikę, że nie wiedział co ze sobą robić, chciał zaprać itd. jakby był zastraszony, tak się zachowywał... ogólnie tak się dziwnie zachowywali Ci ludzie, no i że plaże nie były wcale takie super, no ale co do plaż to pewnie są różne i mogli trafić na słabsze... My jak byliśmy na Zakynthosie to też plaża hotelowa była słaba, za to jak się pojechało kilka km dalej były mega :) Pewnie w znanych kurortach się nie zauważa jak tam jest na prawdę i może dlatego to przyciąga ludzi, widoki itd., no ale oni byli zniesmaczeni jak wrócili... stąd moje pytanie, co Was tam tak ciągnie :)
    Kuzynka męża też mówiła, że bieda tam panuje. Razem z chłopakiem ukradkiem dokarmiali sprzątaczkę, bo widać było, że nie ma co jeść.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieszkam blisko gor.

ps w egipcie tez bieda...jak bylam w luxorze to juz wgl masakra te biedne dzieci....

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a uciekajac od przykrych tematów.
    wiecie co sie dzis stalo haha...
    poszlam sie wykapac do wanny, fajna cieplutka woda, relax, leze sobie w ciepełku i nagle tak mnie dzwignelo ze gdyby nie maz ktory mi podal papier toaletowy to ... haha dzizas.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    ja mieszkam blisko gor.
    Ja też... Karkonosze pod nosem ;-)

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo moj ukochany temat :)))

jak do tej pory z wyjatkowo plazowych Panstw zaliczylam Tajlandie, Malediwy i Filipiny i w zyciu nie lezelismy na plazy:) fakt, ze Malediwy i Tajlandie juz z dzieckiem wiec ciezko bylo kiedykolwiek polezec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 00:50

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove, Ewcia ale Wam zazdroszczę!! My mamy 4h drogi do Szklarskiej ale i tak dosyć często jeździmy. I raz w roku do Zakopanego. Ale mieszkać tam to rewelacja :)

1JyDp2.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    a uciekajac od przykrych tematów.
    wiecie co sie dzis stalo haha...
    poszlam sie wykapac do wanny, fajna cieplutka woda, relax, leze sobie w ciepełku i nagle tak mnie dzwignelo ze gdyby nie maz ktory mi podal papier toaletowy to ... haha dzizas.

Lepiej brac prysznic jak sie w wanmie kapac. Wanna nie jest wskazana w pierwszym trymestrze.

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o plażach a ja mialam piekny sen. Z mężem wyladowalismy na pieknej plazy o turkusowej wodzie:) uwielbiam takie sny :)))

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ