Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mana wrote:Dziewczyny nie panikujcie z ta kontrola ZUSU. Kobieta w ciąży może wychodzic z domu! Moze a nawet musi! Jak przyjdzie kontrola a Was nie bedzie no to ich problem.
Tak nie do końca ichjak cofną zwolnienie to będzie Twój problem żeby się wytłumaczyć.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hahahaha to ja bylam ta histeryczka, ktora chciala tajnej grupy.
Kolezanka mi napisala, ze mi gratuluje i podrzucila screena z ta grupa mamusie pazdziernik 2017 cos takiego. Ja pierdziele zeby sie ludzie o mojej ciazy z fb dowiadywali. Moze jestem inne pokolenieWypisalam sie bo zanim glosowanie i inne dyskusje to by juz cala rodzina i znajomi wiedzieli, a to byl 7-8 tydz!
jak grupa bedzie tajna i z osobami, ktore znam stad to wpisuje sie obiema raczkami. Po porodzie porzucilam poprzednia grupe na belly, bo nie bylam w stanie nadrobic po kolei dziesiatek stron.Piotruś
Helenka
-
Hej dziewczyny jestem po wizycie
Fasiol ma 2,7 cmruszał rączkami i nóżkami
i był do góry nogami
też jakiś akrobata
https://zapodaj.net/f6d2fcf9e4596.jpg.html
Ostatnio był 2 dni młodszy, teraz wyrównał i dokładnie 9 tydzień 3 dzień.
Ale się cieszę!
12.04 wizyta zwykła, 13.04 badanie prenatalneWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 14:24
Lola83, nadziejastru, dżdżownica, Pampcia, Bella_Bella, patulla, kiti, Treselle, Natikka123, KasiaHaBe, Anuśka19, A może by..., KaroLove, Kimmy lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
Lola83, kurde, ale powiem Ci, ze musi dokładnie Cię obserwować ta koleżanka na fb
Ja to sobie nawet nie wyobrażam, żeby ktoś mi tak pogratulował, bo coś na fb zobaczył, w wielu grupach byłam dla przyszłych mam bądź polubiłam strony o tematyce ciąży, macierzyństwa, dzieci, jeszcze nie myśląc o dziecku kilka lat wcześniej
-
mana wrote:Dziewczyny nie panikujcie z ta kontrola ZUSU. Kobieta w ciąży może wychodzic z domu! Moze a nawet musi! Jak przyjdzie kontrola a Was nie bedzie no to ich problem.
A ja mam do Was pytanie odnosnie wysokosci wyplaty z zusu. Jest to srednia z ostatnich 12 miesiecy ale czy premie i 13stka rez sie wliczaja? I jak u nas jest powyzej 50pracownikow to badzie mi zus placil czy jednak pracodawca?
Najprawdopodobniej będzie Ci płacił pracodawca. A jeśli chodzi o premie to są wliczane do średniej jeśli są składnikiem zmiennym.mana lubi tę wiadomość
-
e tam histeryczka, ja Cię doskonale rozumiem. wiem tylko że jak jest tajna/zamknięta to nie można wyszukać/czytać postów ale ręki nie dam uciąć właśnie za te durne sugestie do znajomych (sama bym się wkurzyła!)
To mamy teraz sporo czasu żeby pomyśleć nad nazwą
rzucę pierwsza propozycjęcoś ala fanpejdże których pełno na fb: "Odmiany kwiatów o których nie miałaś pojęcia: na zdjęcie jakieś dziwactwo z neta można ściągnąć i nawet rodzona mamusia się nie pokapuje o co chodzi hehe
mana, Gabisonka lubią tę wiadomość
-
Ja tez dzis po wizycie
bobo nadal mlodsze 2tyg wiec wyszlo nam dzisiaj 7+6 serduszko ladnie bije i ma 1,5cm
tylko jakis miesniak mi sie zrobil, ale lekarz oprocz stwierdzenia ze jest nic nie powiedzial, nie wiem czy sie martwic... ?
Demetria, Pampcia, nadziejastru, patulla, Natikka123, KasiaHaBe, KaroLove, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Eh wiecie co ja tu chyba zostanę :p za bardzo się przyzwyczaiłam do forum i tu mi wygodniej.
Może dolacze do kolejnej grupy ale raczej nie będę miała tyle czasu, żeby też tam ogarniać.
Ta na której jestem już prowadzi weryfikację ciąży z tego co widzę , wyślę fotki administratorce po prenatalnych ale dziwna sprawa jak dla mnie.14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta