X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampcia wrote:
    kurcze, dziewczyny, ostatnie czego bym chciała to wprowadzać tu jakieś podziały, kwasów nie chcemy ;) rozwinęłam pomysł, a teraz mam wrażenie że jakąś prowokatorką podziałów zaraz będę :/

może pomysł musi dojrzeć? ;)

jedno co mi nie pasuje tutaj to że za 5 lat ktokolwiek może sobie tutaj teoretycznie wejść i poczytać np. jak ostatnio dyskutowałyście o goleniu się przed wizytą :P
    nikt tu nie jest anonimowy, jak zaczęłam się tu udzielać to zauważyłam że jedna z dziewczyn (już się nie udziela) to moja koleżanka ze studiów...można sobie sprawdzić za pomocą google czy tutaj w jakich tematach się udzielała...itp

Moim zdaniem jesteśmy tu anonimowe :) Nie ma imion, nazwisk, wieku czy miejsca zamieszkania więc jest anonimowość :) Tylko dziewczyny, które nie chcą być anonimowe wpisały się do tabelki na pierwszej stronie :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobne zdanie.
    Według mnie bez sensu byłoby przenosić się nagle na fb skoro tutaj jesteśmy już od początku. Stworzą się wtedy dwie grupy i podział będzie i tak i tak bo wiadomo, że nie wszyscy mają ochotę dołączać do fb.
    Ale myślę, że to jest do przemyślenia. Ja też już pisałam wcześniej, że tu zdjęcia żadnego nie wstawię na forum.
    Ale to tylko moje zdanie ;)

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Łososiczka Znajoma

Wysłany: 21 marca 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, ja po wizycie. W sumie miałam wczoraj ale ostatnio tak jakoś mi czasu na wszystko brakuje. A jeszcze do tego miałam wycieczkowy weekend i nadrobić was to z godzinę jak nie więcej.

Ale wczoraj na usg wszystko ok. Dziecko ładnie się rozwija, jest trochę młodsze, ale tego się spodziewałam bo mam długie cykle. Ładnie machało do mnie rączką.

PS. Zroślibyście smaka na brzoskwinie i teraz idę upolować takie domowe w syropie.

Demetria, nadziejastru, Bella_Bella, dżdżownica, Treselle, Natikka123, KasiaHaBe, patulla, kiti, Kimmy lubią tę wiadomość

ckailhb87rmslm7h.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Łososiczka :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma swoje zdanie, część chce być anonimowa, część chciałaby się lepiej poznać itd. :)

Na innym wątku mi się podoba zgranie dziewczyn, są ze sobą od początku, spotykają się co jakiś czas w różnym mieście i na prawdę są jak rodzina, nam zostało jeszcze co najmniej 6 miesięcy razem, także coraz bardziej się ze sobą zżywamy, ja na przykład nie wyobrażam sobie nie pisać tu z Wami i urwać kontakt, ciesze się, że jesteście i mamy wsparcie wzajemne :)

Bella_Bella, dżdżownica, India26 lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Łososiczka Znajoma

Wysłany: 21 marca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do fb to ja chyba bym nie przenosiła się. Wiem, że czytałabym tutaj i tam a komputer to jednak straszny pożeracz czasu.

ckailhb87rmslm7h.png
  • Diddlina Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Chciałam wam tylko podziękować za każde słowo wsparcia. U mnie już po wszystkim. Jestem po zabiegu.
    Ktoś chyba pytał czy miałam jakieś zwiastuny, objawy. Ogólnie nie miałam zbyt dużo objawów ciąży, czułam się zwyczajnie. Gdyby nie krwawienie o niczym bym nie wiedziała. Chyba, że uzylabym detektora w domu to może szybciej bym się zorienrowala niż na wizycie która mialam mieć końcem marca.

Nie będę tu zaglądać bo łzy mi napływają.
    Nie wiem czy będziemy się jeszcze starać. Jestem w strasznej rozsypce i bez leków się nie obejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 22:07

Antosia 10tc[*] 17.03.2017 :(
    Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 :(
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina pamiętaj, że jesteśmy z Tobą w tym bólu, rozumiem co przeżywasz, sama nie wyobrażam sobie kolejnej straty, dlatego tak ciężko mi, kiedy kolejna z nas traci swoje maleństwo... odpocznij od tego wszystkiego, na pewno czas jest potrzebny, znajdź siłę na przyszłość, będziemy trzymać kciuki :*

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Hej dziewczyny jestem po wizycie :)

Fasiol ma 2,7 cm ;-) ruszał rączkami i nóżkami ;-) i był do góry nogami :D też jakiś akrobata :D

https://zapodaj.net/f6d2fcf9e4596.jpg.html

Ostatnio był 2 dni młodszy, teraz wyrównał i dokładnie 9 tydzień 3 dzień.

Ale się cieszę!

12.04 wizyta a na prenatalne będę się dopiero umawiać bo to do innego gina ;-)

Super wiadomości! Musimy go poznać z moim akrobatą :)

E_w_c_i_a lubi tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_w_c_i_a wrote:
    Hej dziewczyny jestem po wizycie :)

Fasiol ma 2,7 cm ;-) ruszał rączkami i nóżkami ;-) i był do góry nogami :D też jakiś akrobata :D

https://zapodaj.net/f6d2fcf9e4596.jpg.html

Ostatnio był 2 dni młodszy, teraz wyrównał i dokładnie 9 tydzień 3 dzień.

Ale się cieszę!

12.04 wizyta a na prenatalne będę się dopiero umawiać bo to do innego gina ;-)

o Matuniu ale róznica się zrobiła między nami :-) chyba zaczne panikować :-/

p19udqk3biqtk3ub.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diddlina wrote:
    Cześć. Chciałam wam tylko podziękować za każde słowo wsparcia. U mnie już po wszystkim. Jestem po zabiegu.
    Ktoś chyba pytał czy miałam jakieś zwiastuny, objawy. Ogólnie nie miałam zbyt dużo objawów ciąży, czułam się zwyczajnie. Gdyby nie krwawienie o niczym bym nie wiedziała. Chyba, że uzylabym detektora w domu to może szybciej bym się zorienrowala niż na wizycie która mialam mieć końcem marca.

Nie będę tu zaglądać bo łzy mi napływają.
    Nie wiem czy będziemy się jeszcze starać. Jestem w strasznej rozsypce i bez leków się nie obejdzie

Trzymam mocno kciuki zeby w koncu bylo Ci wynagrodzone to cierpienie. Zaslugujesz na to wyjatkowo. Bedziemy pamietac o Tobie. Rozumiem, ze zbyt bolesne jest zagladanie tu...

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze grupa w koncu dojrzeje do fb. Wiadomo, ze nie wszystkie beda chcialy. Po miesiacach bedziemy sie juz dobrze znaly i chcialy wymienic sie zdjeciami z wakacji, slubow, potem dzieci. Tu nikt tego nie wrzuci. KAZDY moze tu wejsc i przeczytac.

Pampcia lubi tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny z rana, jak Wam się spało, ja padłam po ciężkim dni jak zabita. Dziś kolejny długi dzień, ale piękna pogoda za oknem, od razu lepszy nastrój. Miłego dnia!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka19 wrote:
    o Matuniu ale róznica się zrobiła między nami :-) chyba zaczne panikować :-/

Nie ma co porównywać ;-) każde dzieciątko rośnie inaczej, a Ty jeszcze do tego wymiotujesz. Może to ma jakiś wpływ?

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • Paaat1988 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem miałam mieć badania prenatalne, ale lekarz stwierdził, że maluszek mógłby być większy i zaprosił mnie za tydzień (bezpłatnie na usg + pappe - SZOK :) ).
    Zrobił USG przez brzuch - pierwsze :) I w sumie to nie wiem czym się wczorajsze usg różniło od prenatalnego (wyjściowo miało kosztować 250 zł , a zapłaciliśmy 150 zł - więc znowu SZOK :) ) , ale zobaczyliśmy piękną kostkę nosową, NT 1,4 więc chyba świetnie, liczyliśmy wszystkie paluszki (wszędzie po 5 :) ) i sprawdziliśmy wszystkie organy (wyglądało bardzo dobrze :) ) .
    Doktor skromnie z prawdopodobieństwem 60% ocenił na podstawie wyrostka płciowego , że będziemy mieć córeczkę <3 czyli dokładnie tak jak przeczuwałam :) Z artykułu u mamy ginekolog wiem że ta technika to tak na prawdę 80 - 90 % pewności :) https://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/

Jestem szczęśliwa i spokojna <3

E_w_c_i_a, dżdżownica, nadziejastru, kiti, mimoza, Kimmy lubią tę wiadomość

f2w3rjjg8qb54afp.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czasem do was zaglądnę z ciekawości. Sama mam termin na październik ale wstyd się przyznać dopiero w poniedziałek idę na pierwszą wizytę.

Czemu nie otwórzcie sobie wspólnej poczty na którą będziecie wysyłać zdjecia? Hasło do poczty dacie tylko stałym i znanym bywalczyniom forum.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • melonek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fb też jest lepsze pod tym względem, że ważne informacje wolniej umykają niż tu. Na forum wystarczy nie być ze dwa dni i jest milion stron do nadrobienia, a na fb nawet jak się nie ma czasu to łatwiej ogarnąć co się mniej więcej działo. Tak mi się wydaję.

Lola83 lubi tę wiadomość

thgf9n73vx4bobyi.png
    56505fea16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U mnie dzisiaj dzień paskudny, leje, jest szaro-buro... Moja jedyna aktywność sprowadza się do ziewania :/ Padnę dzisiaj w robocie... Ogólnie szczerze wam powiem, że mam coraz mniej sił do pracy, mniej cierpliwości, mniej siły a zaangażowanie jest na krytycznym poziomie... Za 7 dni mam wizytę, zobaczymy co gin poradzi... Jak zaproponuje zwolnienie to nie będę sie zastanawiać :/ Poza tym tak fatalne wyniki moczu nie zachęcają mnie do niczego:/ Wiem, że siedzenie w domu nic nie da, ale może będę spokojniejsza :)

• aaniluap Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies, zazdroszczę pogody. na południu Polski bardziej jesień niż wiosna. mokro i nieprzyjemnie, brr

02502cdf1c.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tvn o kangurowaniu

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ