Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pampcia wrote:kurcze, dziewczyny, ostatnie czego bym chciała to wprowadzać tu jakieś podziały, kwasów nie chcemy
rozwinęłam pomysł, a teraz mam wrażenie że jakąś prowokatorką podziałów zaraz będę
może pomysł musi dojrzeć?
jedno co mi nie pasuje tutaj to że za 5 lat ktokolwiek może sobie tutaj teoretycznie wejść i poczytać np. jak ostatnio dyskutowałyście o goleniu się przed wizytą
nikt tu nie jest anonimowy, jak zaczęłam się tu udzielać to zauważyłam że jedna z dziewczyn (już się nie udziela) to moja koleżanka ze studiów...można sobie sprawdzić za pomocą google czy tutaj w jakich tematach się udzielała...itp
Moim zdaniem jesteśmy tu anonimoweNie ma imion, nazwisk, wieku czy miejsca zamieszkania więc jest anonimowość
Tylko dziewczyny, które nie chcą być anonimowe wpisały się do tabelki na pierwszej stronie
-
Mam podobne zdanie.
Według mnie bez sensu byłoby przenosić się nagle na fb skoro tutaj jesteśmy już od początku. Stworzą się wtedy dwie grupy i podział będzie i tak i tak bo wiadomo, że nie wszyscy mają ochotę dołączać do fb.
Ale myślę, że to jest do przemyślenia. Ja też już pisałam wcześniej, że tu zdjęcia żadnego nie wstawię na forum.
Ale to tylko moje zdanie14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Heja, ja po wizycie. W sumie miałam wczoraj ale ostatnio tak jakoś mi czasu na wszystko brakuje. A jeszcze do tego miałam wycieczkowy weekend i nadrobić was to z godzinę jak nie więcej.
Ale wczoraj na usg wszystko ok. Dziecko ładnie się rozwija, jest trochę młodsze, ale tego się spodziewałam bo mam długie cykle. Ładnie machało do mnie rączką.
PS. Zroślibyście smaka na brzoskwinie i teraz idę upolować takie domowe w syropie.Demetria, nadziejastru, Bella_Bella, dżdżownica, Treselle, Natikka123, KasiaHaBe, patulla, kiti, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Każdy ma swoje zdanie, część chce być anonimowa, część chciałaby się lepiej poznać itd.
Na innym wątku mi się podoba zgranie dziewczyn, są ze sobą od początku, spotykają się co jakiś czas w różnym mieście i na prawdę są jak rodzina, nam zostało jeszcze co najmniej 6 miesięcy razem, także coraz bardziej się ze sobą zżywamy, ja na przykład nie wyobrażam sobie nie pisać tu z Wami i urwać kontakt, ciesze się, że jesteście i mamy wsparcie wzajemneBella_Bella, dżdżownica, India26 lubią tę wiadomość
-
Cześć. Chciałam wam tylko podziękować za każde słowo wsparcia. U mnie już po wszystkim. Jestem po zabiegu.
Ktoś chyba pytał czy miałam jakieś zwiastuny, objawy. Ogólnie nie miałam zbyt dużo objawów ciąży, czułam się zwyczajnie. Gdyby nie krwawienie o niczym bym nie wiedziała. Chyba, że uzylabym detektora w domu to może szybciej bym się zorienrowala niż na wizycie która mialam mieć końcem marca.
Nie będę tu zaglądać bo łzy mi napływają.
Nie wiem czy będziemy się jeszcze starać. Jestem w strasznej rozsypce i bez leków się nie obejdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 22:07
Antosia 10tc[*] 17.03.2017
Tomuś 39tc [*] 6.03.2016 -
Diddlina pamiętaj, że jesteśmy z Tobą w tym bólu, rozumiem co przeżywasz, sama nie wyobrażam sobie kolejnej straty, dlatego tak ciężko mi, kiedy kolejna z nas traci swoje maleństwo... odpocznij od tego wszystkiego, na pewno czas jest potrzebny, znajdź siłę na przyszłość, będziemy trzymać kciuki :*
-
E_w_c_i_a wrote:Hej dziewczyny jestem po wizycie
Fasiol ma 2,7 cmruszał rączkami i nóżkami
i był do góry nogami
też jakiś akrobata
https://zapodaj.net/f6d2fcf9e4596.jpg.html
Ostatnio był 2 dni młodszy, teraz wyrównał i dokładnie 9 tydzień 3 dzień.
Ale się cieszę!
12.04 wizyta a na prenatalne będę się dopiero umawiać bo to do innego gina
Super wiadomości! Musimy go poznać z moim akrobatąE_w_c_i_a lubi tę wiadomość
-
E_w_c_i_a wrote:Hej dziewczyny jestem po wizycie
Fasiol ma 2,7 cmruszał rączkami i nóżkami
i był do góry nogami
też jakiś akrobata
https://zapodaj.net/f6d2fcf9e4596.jpg.html
Ostatnio był 2 dni młodszy, teraz wyrównał i dokładnie 9 tydzień 3 dzień.
Ale się cieszę!
12.04 wizyta a na prenatalne będę się dopiero umawiać bo to do innego gina
o Matuniu ale róznica się zrobiła między namichyba zaczne panikować
-
Diddlina wrote:Cześć. Chciałam wam tylko podziękować za każde słowo wsparcia. U mnie już po wszystkim. Jestem po zabiegu.
Ktoś chyba pytał czy miałam jakieś zwiastuny, objawy. Ogólnie nie miałam zbyt dużo objawów ciąży, czułam się zwyczajnie. Gdyby nie krwawienie o niczym bym nie wiedziała. Chyba, że uzylabym detektora w domu to może szybciej bym się zorienrowala niż na wizycie która mialam mieć końcem marca.
Nie będę tu zaglądać bo łzy mi napływają.
Nie wiem czy będziemy się jeszcze starać. Jestem w strasznej rozsypce i bez leków się nie obejdzie
Trzymam mocno kciuki zeby w koncu bylo Ci wynagrodzone to cierpienie. Zaslugujesz na to wyjatkowo. Bedziemy pamietac o Tobie. Rozumiem, ze zbyt bolesne jest zagladanie tu...Piotruś
Helenka
-
Mysle, ze grupa w koncu dojrzeje do fb. Wiadomo, ze nie wszystkie beda chcialy. Po miesiacach bedziemy sie juz dobrze znaly i chcialy wymienic sie zdjeciami z wakacji, slubow, potem dzieci. Tu nikt tego nie wrzuci. KAZDY moze tu wejsc i przeczytac.
Pampcia lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Anuśka19 wrote:o Matuniu ale róznica się zrobiła między nami
chyba zaczne panikować
Nie ma co porównywaćkażde dzieciątko rośnie inaczej, a Ty jeszcze do tego wymiotujesz. Może to ma jakiś wpływ?
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
Wczoraj wieczorem miałam mieć badania prenatalne, ale lekarz stwierdził, że maluszek mógłby być większy i zaprosił mnie za tydzień (bezpłatnie na usg + pappe - SZOK
).
Zrobił USG przez brzuch - pierwszeI w sumie to nie wiem czym się wczorajsze usg różniło od prenatalnego (wyjściowo miało kosztować 250 zł , a zapłaciliśmy 150 zł - więc znowu SZOK
) , ale zobaczyliśmy piękną kostkę nosową, NT 1,4 więc chyba świetnie, liczyliśmy wszystkie paluszki (wszędzie po 5
) i sprawdziliśmy wszystkie organy (wyglądało bardzo dobrze
) .
Doktor skromnie z prawdopodobieństwem 60% ocenił na podstawie wyrostka płciowego , że będziemy mieć córeczkęczyli dokładnie tak jak przeczuwałam
Z artykułu u mamy ginekolog wiem że ta technika to tak na prawdę 80 - 90 % pewności
https://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/
Jestem szczęśliwa i spokojna
E_w_c_i_a, dżdżownica, nadziejastru, kiti, mimoza, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czasem do was zaglądnę z ciekawości. Sama mam termin na październik ale wstyd się przyznać dopiero w poniedziałek idę na pierwszą wizytę.
Czemu nie otwórzcie sobie wspólnej poczty na którą będziecie wysyłać zdjecia? Hasło do poczty dacie tylko stałym i znanym bywalczyniom forum. -
Fb też jest lepsze pod tym względem, że ważne informacje wolniej umykają niż tu. Na forum wystarczy nie być ze dwa dni i jest milion stron do nadrobienia, a na fb nawet jak się nie ma czasu to łatwiej ogarnąć co się mniej więcej działo. Tak mi się wydaję.
Lola83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
U mnie dzisiaj dzień paskudny, leje, jest szaro-buro... Moja jedyna aktywność sprowadza się do ziewania
Padnę dzisiaj w robocie... Ogólnie szczerze wam powiem, że mam coraz mniej sił do pracy, mniej cierpliwości, mniej siły a zaangażowanie jest na krytycznym poziomie... Za 7 dni mam wizytę, zobaczymy co gin poradzi... Jak zaproponuje zwolnienie to nie będę sie zastanawiać
Poza tym tak fatalne wyniki moczu nie zachęcają mnie do niczego:/ Wiem, że siedzenie w domu nic nie da, ale może będę spokojniejsza