Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Demetria wrote:Eh wiecie co ja tu chyba zostanę :p za bardzo się przyzwyczaiłam do forum i tu mi wygodniej.
Może dolacze do kolejnej grupy ale raczej nie będę miała tyle czasu, żeby też tam ogarniać.
Ta na której jestem już prowadzi weryfikację ciąży z tego co widzę , wyślę fotki administratorce po prenatalnych ale dziwna sprawa jak dla mnie.
Zostaje tutaj razem z Tobądżdżownica, Demetria lubią tę wiadomość
-
Demetria myślę, że nie musisz wysyłać fotek, wystarczy, że napiszesz wiadomość do którejś z administratorek i da się dogadać, ja podesłałam kawałek karty ciąży bez żadnych danych, prócz terminu, wiadomo, ze każdy może wysłać inne zdjęcie, nie swoje, no ale jak mają się dziewczyny czuć bezpieczniej, to nie będę negować tego, bo jestem w tej grupie prawie od początku i nie chciałabym zostać usunięta
Jestem też jak najbardziej za nową, naszą stricte forumowiczową grupą, tam mi było ciężko na początku ogarnąć, bo większość osób było "obcych", mniej z forumDemetria lubi tę wiadomość
-
dżdżownica wrote:A z jakiego powodu? Bo mnie to zaciekawiła:)
Czytam tylko że luźne żółtko, niedogotowanych jejek powoduje że kwas foliowy się nie wchłania. Moja siostra która kończy właśnie dietetyke mi to potwierdziła, mówiła że a to samo mowili jej na zajeciach. Ja nie popadam w skrajnosci i czasem sobie pozwolę na luzniejsza jajecznicę , ale nie za często. Nie chcę popadać w jakieś paranoje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 21:25
-
nadziejastru wrote:Lola83, kurde, ale powiem Ci, ze musi dokładnie Cię obserwować ta koleżanka na fb
Ja to sobie nawet nie wyobrażam, żeby ktoś mi tak pogratulował, bo coś na fb zobaczył, w wielu grupach byłam dla przyszłych mam bądź polubiłam strony o tematyce ciąży, macierzyństwa, dzieci, jeszcze nie myśląc o dziecku kilka lat wcześniej
nic nie musi obserwowac. Wyskoczylo jej czy nie chce dolaczyc do grupy, w ktorej jestem ja i zdjecia innych dziewczyn z grupy zreszta tez.Piotruś
Helenka
-
Lola83 wrote:nic nie musi obserwowac. Wyskoczylo jej czy nie chce dolaczyc do grupy, w ktorej jestem ja i zdjecia innych dziewczyn z grupy zreszta tez.
o szit. A ta zamknięta grupa była dosyć długo... Dopiero po jakimś czasie zrobili tajna
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
Treselle wrote:Właśnie zjadłam wielka puszkę brzoskwiń w zalewie... naliczylam 9 połówek...oczywiście zalewę również wypiłam... ja to mam dopiero wyrzuty sumienia
Treselle lubi tę wiadomość
14.02 - 4mm serduszko
07.03 - 2cm szczęścia
04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena
02.05 - wizyta
-
cholera wciagnelam na sniadanie 2 jaja na miekko hahhaa w tej ciazy w ogole nie pamietam, ze sa jakies ograniczenia. Ser plesniowy tez juz wcinalam. W poprzedniej kazda kanapke analizowalam. W ogole musze przyznac, ze na wiekszym luzie teraz podchodze do wszystkiego.Piotruś
Helenka
-
Asiaa91 wrote:Czytam tylko że luźne żółtko, niedogotowanych jejek powoduje że kwas foliowy się nie wchłania. Moja siostra która kończy właśnie dietetyke mi to potwierdziła, mówiła że a to samo mowili jej na zajeciach. Ja nie popadam w skrajnosci i czasem sobie pozwolę na luzniejsza jajecznicę , ale nie za często. Nie chcę popadać w jakieś paranoje.
To widocznie muszę się doszkolicteż jestem dietetykiem i mam inne wiadomości na ten temat
-
dżdżownica wrote:To widocznie muszę się doszkolic
też jestem dietetykiem i mam inne wiadomości na ten temat
Pewnie jak w wielu przypadkach jest wiele teoriinie neguję tu niczego. Ja po prostu ograniczyłam płynne żółtko jak się o tym dowiedzialam. Kiedyś mogłam codzienne jeść jaja na miękko. Z serem pleśniowym też słyszałam różne teorie , ale na wszelki wypadek po prostu nie jem.
-
Bella_Bella wrote:Zostaje tutaj razem z Tobą
kurcze, dziewczyny, ostatnie czego bym chciała to wprowadzać tu jakieś podziały, kwasów nie chcemyrozwinęłam pomysł, a teraz mam wrażenie że jakąś prowokatorką podziałów zaraz będę
może pomysł musi dojrzeć?
jedno co mi nie pasuje tutaj to że za 5 lat ktokolwiek może sobie tutaj teoretycznie wejść i poczytać np. jak ostatnio dyskutowałyście o goleniu się przed wizytą
nikt tu nie jest anonimowy, jak zaczęłam się tu udzielać to zauważyłam że jedna z dziewczyn (już się nie udziela) to moja koleżanka ze studiów...można sobie sprawdzić za pomocą google czy tutaj w jakich tematach się udzielała...itp
-
Demetria wrote:A tak z ciekawości zapytam jakie mogą być pierwsze objawy cukrzycy ciążowej? Ktoś coś wie?
Zwiększone pragnienie i takie uczucie że nie możesz zaspokoić pragnienia, znacząca ospalosc a także cukier w moczu. Ja uważam że najlepszym badaniem jest zrobić hemoglobine glikowana. Ona najlepiej pokazuje ryzyko cukrzycy. -
Ja to ogólnie mam takie zdanie, że jak ktoś chce być anonimowy to się do żadnej grupy nie przeniesie i tylko korzysta z forów publicznych
Ja akurat osobiście jestem za taką grupą dodatkową na fb, jeśli w naszym gronie forumowiczek, no to wolałabym też, żeby ta grupa była zamknięta/tajna, bo pewnie będziemy chciały tam wrzucić zdjęcia swoich maluszków później itd., a tu na forum jest "milion" osób, które ma dostęp do naszych postów, więc ja tu zdjęcia dzidzi po porodzie nie wrzucę na pewno
Myślę, że temat do przemyślenia dla wszystkich, nie musimy od raz się na coś decydować, a tym bardziej dzielić, bo nie o to tu chodziDemetria, Pampcia lubią tę wiadomość