X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Nikt mnie nie zmusi do jedzenia twardego żółtka :D i dotyczy to zapewnie surowego białek a nie żółtka ale to moje skromne zdanie :)

No właśnie dotyczy zoltka :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

preg.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    No właśnie dotyczy zoltka :)

A z jakiego powodu? Bo mnie to zaciekawiło :) żółtko zawiera dużo kwasu foliowego więc dla mnie to zagadka dlaczego ogranicza jego wchlanianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 21:24

1JyDp2.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria wrote:
    Eh wiecie co ja tu chyba zostanę :p za bardzo się przyzwyczaiłam do forum i tu mi wygodniej.
    Może dolacze do kolejnej grupy ale raczej nie będę miała tyle czasu, żeby też tam ogarniać.
    Ta na której jestem już prowadzi weryfikację ciąży z tego co widzę , wyślę fotki administratorce po prenatalnych ale dziwna sprawa jak dla mnie.

Zostaje tutaj razem z Tobą :)

dżdżownica, Demetria lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria myślę, że nie musisz wysyłać fotek, wystarczy, że napiszesz wiadomość do którejś z administratorek i da się dogadać, ja podesłałam kawałek karty ciąży bez żadnych danych, prócz terminu, wiadomo, ze każdy może wysłać inne zdjęcie, nie swoje, no ale jak mają się dziewczyny czuć bezpieczniej, to nie będę negować tego, bo jestem w tej grupie prawie od początku i nie chciałabym zostać usunięta :)

Jestem też jak najbardziej za nową, naszą stricte forumowiczową grupą, tam mi było ciężko na początku ogarnąć, bo większość osób było "obcych", mniej z forum :)

Demetria lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam wielka puszkę brzoskwiń w zalewie... naliczylam 9 połówek...oczywiście zalewę również wypiłam... ja to mam dopiero wyrzuty sumienia :)

nadziejastru, Bella_Bella, Demetria, E_w_c_i_a, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

dqpr3e5e0v8168du.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A z jakiego powodu? Bo mnie to zaciekawiła:)

Czytam tylko że luźne żółtko, niedogotowanych jejek powoduje że kwas foliowy się nie wchłania. Moja siostra która kończy właśnie dietetyke mi to potwierdziła, mówiła że a to samo mowili jej na zajeciach. Ja nie popadam w skrajnosci i czasem sobie pozwolę na luzniejsza jajecznicę , ale nie za często. Nie chcę popadać w jakieś paranoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 21:25

preg.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Lola83, kurde, ale powiem Ci, ze musi dokładnie Cię obserwować ta koleżanka na fb :D Ja to sobie nawet nie wyobrażam, żeby ktoś mi tak pogratulował, bo coś na fb zobaczył, w wielu grupach byłam dla przyszłych mam bądź polubiłam strony o tematyce ciąży, macierzyństwa, dzieci, jeszcze nie myśląc o dziecku kilka lat wcześniej :)

nic nie musi obserwowac. Wyskoczylo jej czy nie chce dolaczyc do grupy, w ktorej jestem ja i zdjecia innych dziewczyn z grupy zreszta tez.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    nic nie musi obserwowac. Wyskoczylo jej czy nie chce dolaczyc do grupy, w ktorej jestem ja i zdjecia innych dziewczyn z grupy zreszta tez.
    :O o szit. A ta zamknięta grupa była dosyć długo... Dopiero po jakimś czasie zrobili tajna

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    04.04 - 8,2cm i prawdopodobnie będzie Elena <3
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Właśnie zjadłam wielka puszkę brzoskwiń w zalewie... naliczylam 9 połówek...oczywiście zalewę również wypiłam... ja to mam dopiero wyrzuty sumienia :)

Narobiłaś mi smaka na brzoskwiniaka :D

Treselle, dżdżownica lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:

Ja ostatnio też wcunalam brzoskwinie z puszki :)

Treselle lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    ja dzisiaj mam też na sumieniu grzeszek i to spory. Zaliczyłam cała tubke pysznego cukru. Mleko zagęszczone slodzone. Pod koniec tubki myślałam, że już zwrócę z tego cukru ale takie to dobre :p oby się więcej nie powtorzylo

Treselle lubi tę wiadomość

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera wciagnelam na sniadanie 2 jaja na miekko hahhaa w tej ciazy w ogole nie pamietam, ze sa jakies ograniczenia. Ser plesniowy tez juz wcinalam. W poprzedniej kazda kanapke analizowalam. W ogole musze przyznac, ze na wiekszym luzie teraz podchodze do wszystkiego.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa91 wrote:
    Czytam tylko że luźne żółtko, niedogotowanych jejek powoduje że kwas foliowy się nie wchłania. Moja siostra która kończy właśnie dietetyke mi to potwierdziła, mówiła że a to samo mowili jej na zajeciach. Ja nie popadam w skrajnosci i czasem sobie pozwolę na luzniejsza jajecznicę , ale nie za często. Nie chcę popadać w jakieś paranoje.

To widocznie muszę się doszkolic :) też jestem dietetykiem i mam inne wiadomości na ten temat :)

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wciągnęłam 2 sadzone z płynnym żółtkiem, ale zdecydowanie wolę takie niż, takie dosmażone, no nic jakoś to wyeliminuje na czas oczekiwań :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola jedz jaja na zdrowie :)
    Już kiedyś chyba pisałam że ja jem przeszło 20 tygodniowo a moim guru jest prof. Trziszka:) a On o jajach wie wszystko:D

1JyDp2.png
  • Demetria Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości zapytam jakie mogą być pierwsze objawy cukrzycy ciążowej? Ktoś coś wie?

14.02 - 4mm serduszko <3
    07.03 - 2cm szczęścia
    02.05 - wizyta
    tt1d65e6.png
    tt1d6895.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    To widocznie muszę się doszkolic :) też jestem dietetykiem i mam inne wiadomości na ten temat :)

Pewnie jak w wielu przypadkach jest wiele teorii :) nie neguję tu niczego. Ja po prostu ograniczyłam płynne żółtko jak się o tym dowiedzialam. Kiedyś mogłam codzienne jeść jaja na miękko. Z serem pleśniowym też słyszałam różne teorie , ale na wszelki wypadek po prostu nie jem.

preg.png
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Zostaje tutaj razem z Tobą :)

kurcze, dziewczyny, ostatnie czego bym chciała to wprowadzać tu jakieś podziały, kwasów nie chcemy ;) rozwinęłam pomysł, a teraz mam wrażenie że jakąś prowokatorką podziałów zaraz będę :/

może pomysł musi dojrzeć? ;)

jedno co mi nie pasuje tutaj to że za 5 lat ktokolwiek może sobie tutaj teoretycznie wejść i poczytać np. jak ostatnio dyskutowałyście o goleniu się przed wizytą :P
    nikt tu nie jest anonimowy, jak zaczęłam się tu udzielać to zauważyłam że jedna z dziewczyn (już się nie udziela) to moja koleżanka ze studiów...można sobie sprawdzić za pomocą google czy tutaj w jakich tematach się udzielała...itp

f2w3dqk3604phf94.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demetria wrote:
    A tak z ciekawości zapytam jakie mogą być pierwsze objawy cukrzycy ciążowej? Ktoś coś wie?

Zwiększone pragnienie i takie uczucie że nie możesz zaspokoić pragnienia, znacząca ospalosc a także cukier w moczu. Ja uważam że najlepszym badaniem jest zrobić hemoglobine glikowana. Ona najlepiej pokazuje ryzyko cukrzycy.

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ogólnie mam takie zdanie, że jak ktoś chce być anonimowy to się do żadnej grupy nie przeniesie i tylko korzysta z forów publicznych :)

Ja akurat osobiście jestem za taką grupą dodatkową na fb, jeśli w naszym gronie forumowiczek, no to wolałabym też, żeby ta grupa była zamknięta/tajna, bo pewnie będziemy chciały tam wrzucić zdjęcia swoich maluszków później itd., a tu na forum jest "milion" osób, które ma dostęp do naszych postów, więc ja tu zdjęcia dzidzi po porodzie nie wrzucę na pewno :)

Myślę, że temat do przemyślenia dla wszystkich, nie musimy od raz się na coś decydować, a tym bardziej dzielić, bo nie o to tu chodzi :)

Demetria, Pampcia lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ