Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny zwłaszcza nauczycielki; ) jak to jest z macierzyńskim mogę wziąć np 8 miesięcy? Bo akurat tak by mi pasowało. Czy trzeba albo pol roku albo rok?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Dziewczyny zwłaszcza nauczycielki; ) jak to jest z macierzyńskim mogę wziąć np 8 miesięcy? Bo akurat tak by mi pasowało. Czy trzeba albo pol roku albo rok?
Ja nie mam pojęcia. Póki co nie wiem czy będę mogła wrócić po macierzyńskim, bo nie mam umowy na stałe. Podejrzewam że jeśli dostanę taka i będę mogła wrócić, to wrócę we wrześniu. U mnie w szkole osoby które nie wracają na początku roku szkolnego trafiają na świetlicę, a tego bym bardzo nie chciała. -
Ja mam termin na wrzesień i chciałabym wrócić 1 września następnego roku . Będę miała jeszcze do wykorzystywania zaległe wakacje czyli plus 6 tygodniStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
natty85 wrote:Ja mam termin na wrzesień i chciałabym wrócić 1 września następnego roku . Będę miała jeszcze do wykorzystywania zaległe wakacje czyli plus 6 tygodni
No to mamy taki sam plan. U mnie duzo się wyjaśni jak już dowiem się od dyrekcji czy dostanę umowę na stałe. -
Ja mam umowę na stałe. Mnie zależy żeby nie przekroczyć 1.5 roku bo zaczęłam dyplomowanie a na zwolnieniu jestem juz od końca stycznia.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
India26 wrote:nie polecam grupy na fb coraz bardziej idiotyczne zasady egzystowania tam mają, jakieś weryfikacje typu zdjęcia brzucha z kartą ciąży... grupa zrobiła się wcześniej tajna na prośbę jednej osoby, która się sama usunęła w między czasie było głosowanie to zamiast je przypiąć do góry, bo mało osób zagłosowało to zrobili nowe, które trwało 1 dzień, głosów też mało, ale wynik odwrotny i taki był werdykt ostateczny, bzdura jakaś... wypisałam się stamtąd tutaj jest dużo lepiej
Ogólnie to źle administratorki tam zarządziły tą niby weryfikacją, bo chodziło o to, że ze 120 osób się odzywało może 30 i niektóre chciały, żeby te osoby się odezwały, wyraziły chęć bycia w grupie itd., żeby było bezpiecznej, a nie tworząc sztuczny tłum, no ale z tymi zdjęciami to własnie przesada była, no ale nie ma co też oceniać od razu całej grupy za te zmiany w regulaminieobecnie jest 90 kilka osób i grupa żyje tak samo jak wcześniej
ja się już z dziewczynami poznałam i atmosfera jak dla mnie jest w porządku, udzielam się prawie od początku
-
Asiaa91 wrote:Ja byłam na fb ale się wypislalam. Za dużo paniki tam było, a mnie to tylko dodatkowo stresuje.
Trochę jest paniki masz rację, chociaż ja sama też z tych panikujących jestem, ale nie ma co się dodatkowo stresować -
nadziejastru wrote:hahaha fotoszop i te sprawy, wygładzanie twarzy przez telefon, internety to wiesz
Ej piszcie swoje nicki tam bo ja nie kojarzyć Was. Orientalna poznałam bo z mojego miastaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 19:23
-
Asiaa91 wrote:W poradniku żywienia dla kobiet w ciąży pisza ze niedogotowanych jajek nie mozna jesc bo hamują wchłanianie kwasu foliowego
jaja na twardo nam pozostają, sucha jajecznica i wysmazone jajko sadzone
Nikt mnie nie zmusi do jedzenia twardego żółtkai dotyczy to zapewnie surowego białek a nie żółtka ale to moje skromne zdanie
-
witam się po krótkiej przerwie!
nadrobiłam i widzę że temat fb się pojawia. Jeśli można to mam 2 pomysły, pierwsze to w zasadzie pytanie kto by tam chciał przejść bo na liście Kimmy jest chyba ze 100 osób a jak widać większość się nie udziela. Nie zakładałam nigdy grupy na fb i używam bardzo sporadycznie (w sensie założyłam tylko żeby śledzić polubione przeze mnie strony, prywatnego usunęłam już dawno bo mnie wkurzało że fb zasypywał mnie info o ludziach których nie znam itp) ale myślę że nie jest takie założenie grupy skomplikowane, chaosu też by raczej nie było bo jak wspomniałam przeszłaby nas tylko część tam.
A dla wszystkich (co całkowicie rozumiem) którym przeszkadzało nie do końca anonimowe członkostwo, mam genialne rozwiązanieNAZWA GRUPY! nazwijmy ją np "Jesienne kwiaty" albo coś równie abstrakcyjnego i znajomi nie zwrócą nawet uwagi na sugestię fejsbuczka
oczywiście grupa zamknięta, zaproszenia byśmy sobie rozsyłały przez BBF...no pochwalcie mnie za pomysł!
Gabisonka, nadziejastru, smeg, Mamao, mana, Lola83, kiti, melonek, PazdziernikowaMama lubią tę wiadomość