X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A powiedzcie mi jak na usg wam wychodził inny wiek ciąży to dr wam zmieniał termin porodu? Bo teraz czytam te papiery i mam napisane że termin z usg na 07.10. Czyli prawie tydzień wcześniej.
    Moje maleństwo o 4 dni starsze.Wg USG termin sie zienił (29.09)ale lekarz mówi ze narazie zostawiamy 3 października:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    KaroLove przykro mi :( to oni powinni zapytać albo tak umawiać żeby już nie było wątpliwości.
    Najważniejsze że dzidziuś jest zdrowy i serduszko pięknie bije :)
    no to jedyny plus tej wizyty. ze wiem ze tak wszystko wporzadku...a szczerze? gdyby dzidzius mial ZD to i tak by nie robilo roznicy. to moj dzidzius i w zyciu warszawy bym go nie usunela. najwazniejsze dla mnie ze serduszko pieknie byje <3 ze ma raczki nozki, brzuszek sliczny i glowke <3 juz jestem zakochana :)

szkoda ze mnie tak szybko umowily ale ten tydzien zleci :) bedzie dobrze. troszke zlosc juz mi przeszla :)

dżdżownica, PazdziernikowaMama lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    KaroLove a ja miałam właśnie odwrotną sytuację. Jak gin mi powiedział, że Maluch starszy o 4 dni to obliczyłam sobie, że w dniu kiedy mam jechać na prenatalne będzie już 14tc (wcześniej wychodziło 13t2d). Zadzwoniłam tam i w razie "w" na szczęście przesunęli mi o tydzień wcześniej.
    tez bym chciala byc w Takiej sytuacji ze szybciej jade :) ale zleci teraz..

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalyscie ze mozna niby plec odgadnac wg tetna plodu?

"...Zgodnie z tym, co opowiadają kobiety, które przeszły już niejedną ciążę, gdy tętno płodu przekracza 140 uderzeń na minutę, najprawdopodobniej za kilka miesięcy przywitamy na świecie córeczkę. Gdy zaś jest niższe – wszystko wskazuje na to, że powinnyśmy przygotować się na synka. Można temu wierzyć lub nie. Jednak, gdy bardzo zależy nam na poznaniu płci naszego dziecka, z pewnością do serca weźmiemy sobie każdą oznakę."

https://angelsounds.pl/blog/tetno-plodu-a-plec/

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • India26 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

"...Zgodnie z tym, co opowiadają kobiety, które przeszły już niejedną ciążę, gdy tętno płodu przekracza 140 uderzeń na minutę, najprawdopodobniej za kilka miesięcy przywitamy na świecie córeczkę. Gdy zaś jest niższe – wszystko wskazuje na to, że powinnyśmy przygotować się na synka. Można temu wierzyć lub nie. Jednak, gdy bardzo zależy nam na poznaniu płci naszego dziecka, z pewnością do serca weźmiemy sobie każdą oznakę."

Bez sensu takie sobie stwierdzanie, tętno płodu zmienia się w każdym tygodniu praktycznie.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z dzieciaczkami zajęcia dodatkowe. We wtorek poprosiłam koleżankę o zastępstwo, bo źle się czułam i przy okazji przyznałam się jej do ciąży. Poszła za mnie na zajęcia i mówi rodzicom, którzy przyprowadzili dzieciaczki, że jest na zastępstwie, bo źle się czułam, na co tata jednego z chłopców: A co z naszą Panią? Może w ciąży jest? Koleżanka zaskoczona nie zdążyła nic powiedzieć, ale patrząc na jej minę, tata stwierdził, że miał rację i z dumą ogłosił, że ma 6 zmysł. Wszystkie mamy się zachwyciły, dały koleżance rady, które miała mi przekazać i kazali wypoczywać i przekazać pozdrowienia :) Najwięcej rad przekazał tata z 6 zmysłem, ale 4 miesiące temu ponownie został ojcem, więc jest w miarę na bieżąco z kobiecymi dolegliwościami w ciąży :P

India26, dżdżownica, PazdziernikowaMama, kiti, Uparciuszek lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

Też o tym czytałam:)
    I jak beta przyrasta powyżej 110% to też dziewczynka. I to po której stronie kosmowka też mi wyszło że dziewczynka. I że ochota na słodkie też:)
    A dr mówi że raczej siuraka zobaczył :(
    ale ja też miałam być chłopcem więc to może u nas rodzinne że lekarze sie mylą :D

Uparciuszek lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dzdzownica :D

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz czytam mameginekolog o tej kosmowce, i ta kosmowka to to nakie biale? taki pas bialy nad lub pod dzieckiem???? bo juz zglupialam.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    ale jestem zla :(

przejechalam dzis specjalnie 80 km (w obie strony) i co? uslyszalam ze dziecko jest o niecale 2 mm ZA MALE DO BADANIA :/

mam termin nie na 17.10 a na 19.10 ......... yhh o te 2 dni za maly jest :/

7 kwietnia jade jeszcze raz.

widzialam dzidziusia, slyszalam serduszko (172 uderzenia na minute) i mam zdjecia. jesli by sugerowac sie mama ginekolog i kosmowka to bede miala 2 syna.

ale sie zawiodlam :( maz sie troche na mnie wkurzyl ze jak sie umawiam...ale przez telefon sie babki pytaly kiedy mialam OM i one same mnie tak umowily :( skad moglam wiedziec. Lekarz tez do mnie z tekstem ze czemu nie poinformowalam ze dziecko jest mlodsze. KUZWA skad moglam wiedziec :/ :/ :/

to nie Ty masz wiedziec kiedy masz miec badania tylko babki w rejestracji/lekarz wiec nie miej sobie nic do zarzucenia! szkoda tylko że musisz jeszcze raz jechać te 80km (ja się moze nie będe przyznawać jak daleko ja jeżdżę ;P)

ale trzymalam kciuki bo pamiętałam że miałyśmy mieć tego samego dnia :)

a ja spędziłam w sumie ponad 2h dzisja! tak jak myślałąm, babka pojecia nie miala co robi, 2 razy wołała lekarza innnego bo nie mogła podejrzec, jak przyszedł to od razu wyłapał pozycję do pomiarów..eh szkoda gadac :/
    ale wyszło niby wszystko dobrze, pytanie tylko na ile to wiarygodne :P

f2w3dqk3604phf94.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

hmmm u mnie tetno 165 i chlopak ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    hmmm u mnie tetno 165 i chlopak ;)
    Lola biedna na bezsenność cierpisz czy jestes takim rannym ptaszkiem?

ckai9n73kv974yz0.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mam dziś wolny dzień z czego bardzo się cieszę, tym bardziej, że ma być dziś 21 stopni :))) Miłego dnia!

madlene88, KaroLove lubią tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Witam się w 13 tygodniu wg OM, bo wg usg to jutro już skończę 13 :)

Miałam dziś ciężka noc bo moja biedna sunia miała problemy żołądkowe. Najpierw nam zwymiotowala w łóżku, a jak już zmieniliśmy pościel i udało mi się zasnąć to o 4 piszczala że chce kupę i miała biegunkę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 06:44

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Witam się w 13 tygodniu wg OM, bo wg usg to jutro już skończę 13 :)

Miałam dziś ciężka noc bo moja biedna sunia miała problemy żołądkowe. Najpierw nam zwymiotowala w łóżku, a jak już zmieniliśmy pościel i udało mi się zasnąć to o 4 piszczala że chce kupę i miała biegunkę :(
    U mnie suczka ma 1 wsza cieczke wiec popiskuje i nie jest soba..hehe

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene a w jakim jest wieku? Moja skończyła 8 miesięcy więc pewnie też to mnie czeka niedlugo

1JyDp2.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 12 a raczej w 13 tygodniu :) weszlam w niego z powrotem mdlosci tak wielkim jak jesCze nie mialam... od 4.30 mnie meczy pospane i pojedzone.. masakra. dobrze ze dzis wolne :)

madlene88, Paaat1988 lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Madlene a w jakim jest wieku? Moja skończyła 8 miesięcy więc pewnie też to mnie czeka niedlugo
    Suczka pitbula 7miesiecy skonczyla.No napewno.mozesz sie spodziewac na dniach cieczki,byc moze biegunki i takie zoladkowe sprawy przepowiadaja cieczke u suni.Moja stracila przed tym apetyt malo jadla duzo spala.Ale kazdy pies inny

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    witam sie w 12 a raczej w 13 tygodniu :) weszlam w niego z powrotem mdlosci tak wielkim jak jesCze nie mialam... od 4.30 mnie meczy pospane i pojedzone.. masakra. dobrze ze dzis wolne :)
    Polubilam za tydzien 13 i wolny dzien,a zycze zwby mdlosci odpuściły,mileho:)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 12 tygodniu i po urlopie:) Przy okazji zaliczyłam jeszcze szpital, bo strasznie bolał brzuch i się przestraszyłam. Na szczęście wszystko ok. Tak więc teraz jestem już na l4 i do pracy nie wracam. Miłego dnia! U mnie piękne słońce:)

KaroLove lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ