X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    A powiedzcie mi jak na usg wam wychodził inny wiek ciąży to dr wam zmieniał termin porodu? Bo teraz czytam te papiery i mam napisane że termin z usg na 07.10. Czyli prawie tydzień wcześniej.
    Moje maleństwo o 4 dni starsze.Wg USG termin sie zienił (29.09)ale lekarz mówi ze narazie zostawiamy 3 października:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    KaroLove przykro mi :( to oni powinni zapytać albo tak umawiać żeby już nie było wątpliwości.
    Najważniejsze że dzidziuś jest zdrowy i serduszko pięknie bije :)
    no to jedyny plus tej wizyty. ze wiem ze tak wszystko wporzadku...a szczerze? gdyby dzidzius mial ZD to i tak by nie robilo roznicy. to moj dzidzius i w zyciu warszawy bym go nie usunela. najwazniejsze dla mnie ze serduszko pieknie byje <3 ze ma raczki nozki, brzuszek sliczny i glowke <3 juz jestem zakochana :)

szkoda ze mnie tak szybko umowily ale ten tydzien zleci :) bedzie dobrze. troszke zlosc juz mi przeszla :)

dżdżownica, PazdziernikowaMama lubią tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    KaroLove a ja miałam właśnie odwrotną sytuację. Jak gin mi powiedział, że Maluch starszy o 4 dni to obliczyłam sobie, że w dniu kiedy mam jechać na prenatalne będzie już 14tc (wcześniej wychodziło 13t2d). Zadzwoniłam tam i w razie "w" na szczęście przesunęli mi o tydzień wcześniej.
    tez bym chciala byc w Takiej sytuacji ze szybciej jade :) ale zleci teraz..

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalyscie ze mozna niby plec odgadnac wg tetna plodu?

"...Zgodnie z tym, co opowiadają kobiety, które przeszły już niejedną ciążę, gdy tętno płodu przekracza 140 uderzeń na minutę, najprawdopodobniej za kilka miesięcy przywitamy na świecie córeczkę. Gdy zaś jest niższe – wszystko wskazuje na to, że powinnyśmy przygotować się na synka. Można temu wierzyć lub nie. Jednak, gdy bardzo zależy nam na poznaniu płci naszego dziecka, z pewnością do serca weźmiemy sobie każdą oznakę."

https://angelsounds.pl/blog/tetno-plodu-a-plec/

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • India26 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

"...Zgodnie z tym, co opowiadają kobiety, które przeszły już niejedną ciążę, gdy tętno płodu przekracza 140 uderzeń na minutę, najprawdopodobniej za kilka miesięcy przywitamy na świecie córeczkę. Gdy zaś jest niższe – wszystko wskazuje na to, że powinnyśmy przygotować się na synka. Można temu wierzyć lub nie. Jednak, gdy bardzo zależy nam na poznaniu płci naszego dziecka, z pewnością do serca weźmiemy sobie każdą oznakę."

Bez sensu takie sobie stwierdzanie, tętno płodu zmienia się w każdym tygodniu praktycznie.

Bella_Bella lubi tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z dzieciaczkami zajęcia dodatkowe. We wtorek poprosiłam koleżankę o zastępstwo, bo źle się czułam i przy okazji przyznałam się jej do ciąży. Poszła za mnie na zajęcia i mówi rodzicom, którzy przyprowadzili dzieciaczki, że jest na zastępstwie, bo źle się czułam, na co tata jednego z chłopców: A co z naszą Panią? Może w ciąży jest? Koleżanka zaskoczona nie zdążyła nic powiedzieć, ale patrząc na jej minę, tata stwierdził, że miał rację i z dumą ogłosił, że ma 6 zmysł. Wszystkie mamy się zachwyciły, dały koleżance rady, które miała mi przekazać i kazali wypoczywać i przekazać pozdrowienia :) Najwięcej rad przekazał tata z 6 zmysłem, ale 4 miesiące temu ponownie został ojcem, więc jest w miarę na bieżąco z kobiecymi dolegliwościami w ciąży :P

India26, dżdżownica, PazdziernikowaMama, kiti, Uparciuszek lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

Też o tym czytałam:)
    I jak beta przyrasta powyżej 110% to też dziewczynka. I to po której stronie kosmowka też mi wyszło że dziewczynka. I że ochota na słodkie też:)
    A dr mówi że raczej siuraka zobaczył :(
    ale ja też miałam być chłopcem więc to może u nas rodzinne że lekarze sie mylą :D

Uparciuszek lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dzdzownica :D

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz czytam mameginekolog o tej kosmowce, i ta kosmowka to to nakie biale? taki pas bialy nad lub pod dzieckiem???? bo juz zglupialam.

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    17t 4w- 220g, SYN <3
  • Pampcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    ale jestem zla :(

przejechalam dzis specjalnie 80 km (w obie strony) i co? uslyszalam ze dziecko jest o niecale 2 mm ZA MALE DO BADANIA :/

mam termin nie na 17.10 a na 19.10 ......... yhh o te 2 dni za maly jest :/

7 kwietnia jade jeszcze raz.

widzialam dzidziusia, slyszalam serduszko (172 uderzenia na minute) i mam zdjecia. jesli by sugerowac sie mama ginekolog i kosmowka to bede miala 2 syna.

ale sie zawiodlam :( maz sie troche na mnie wkurzyl ze jak sie umawiam...ale przez telefon sie babki pytaly kiedy mialam OM i one same mnie tak umowily :( skad moglam wiedziec. Lekarz tez do mnie z tekstem ze czemu nie poinformowalam ze dziecko jest mlodsze. KUZWA skad moglam wiedziec :/ :/ :/

to nie Ty masz wiedziec kiedy masz miec badania tylko babki w rejestracji/lekarz wiec nie miej sobie nic do zarzucenia! szkoda tylko że musisz jeszcze raz jechać te 80km (ja się moze nie będe przyznawać jak daleko ja jeżdżę ;P)

ale trzymalam kciuki bo pamiętałam że miałyśmy mieć tego samego dnia :)

a ja spędziłam w sumie ponad 2h dzisja! tak jak myślałąm, babka pojecia nie miala co robi, 2 razy wołała lekarza innnego bo nie mogła podejrzec, jak przyszedł to od razu wyłapał pozycję do pomiarów..eh szkoda gadac :/
    ale wyszło niby wszystko dobrze, pytanie tylko na ile to wiarygodne :P

f2w3dqk3604phf94.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:

hmmm u mnie tetno 165 i chlopak ;)

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    hmmm u mnie tetno 165 i chlopak ;)
    Lola biedna na bezsenność cierpisz czy jestes takim rannym ptaszkiem?

ckai9n73kv974yz0.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, mam dziś wolny dzień z czego bardzo się cieszę, tym bardziej, że ma być dziś 21 stopni :))) Miłego dnia!

madlene88, KaroLove lubią tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Witam się w 13 tygodniu wg OM, bo wg usg to jutro już skończę 13 :)

Miałam dziś ciężka noc bo moja biedna sunia miała problemy żołądkowe. Najpierw nam zwymiotowala w łóżku, a jak już zmieniliśmy pościel i udało mi się zasnąć to o 4 piszczala że chce kupę i miała biegunkę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 06:44

1JyDp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Hej dziewczyny:)
    Witam się w 13 tygodniu wg OM, bo wg usg to jutro już skończę 13 :)

Miałam dziś ciężka noc bo moja biedna sunia miała problemy żołądkowe. Najpierw nam zwymiotowala w łóżku, a jak już zmieniliśmy pościel i udało mi się zasnąć to o 4 piszczala że chce kupę i miała biegunkę :(
    U mnie suczka ma 1 wsza cieczke wiec popiskuje i nie jest soba..hehe

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene a w jakim jest wieku? Moja skończyła 8 miesięcy więc pewnie też to mnie czeka niedlugo

1JyDp2.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 12 a raczej w 13 tygodniu :) weszlam w niego z powrotem mdlosci tak wielkim jak jesCze nie mialam... od 4.30 mnie meczy pospane i pojedzone.. masakra. dobrze ze dzis wolne :)

madlene88, Paaat1988 lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Madlene a w jakim jest wieku? Moja skończyła 8 miesięcy więc pewnie też to mnie czeka niedlugo
    Suczka pitbula 7miesiecy skonczyla.No napewno.mozesz sie spodziewac na dniach cieczki,byc moze biegunki i takie zoladkowe sprawy przepowiadaja cieczke u suni.Moja stracila przed tym apetyt malo jadla duzo spala.Ale kazdy pies inny

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    witam sie w 12 a raczej w 13 tygodniu :) weszlam w niego z powrotem mdlosci tak wielkim jak jesCze nie mialam... od 4.30 mnie meczy pospane i pojedzone.. masakra. dobrze ze dzis wolne :)
    Polubilam za tydzien 13 i wolny dzien,a zycze zwby mdlosci odpuściły,mileho:)

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 12 tygodniu i po urlopie:) Przy okazji zaliczyłam jeszcze szpital, bo strasznie bolał brzuch i się przestraszyłam. Na szczęście wszystko ok. Tak więc teraz jestem już na l4 i do pracy nie wracam. Miłego dnia! U mnie piękne słońce:)

KaroLove lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ