Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
dżdżownica wrote:A powiedzcie mi jak na usg wam wychodził inny wiek ciąży to dr wam zmieniał termin porodu? Bo teraz czytam te papiery i mam napisane że termin z usg na 07.10. Czyli prawie tydzień wcześniej.
-
dżdżownica wrote:KaroLove przykro mi
to oni powinni zapytać albo tak umawiać żeby już nie było wątpliwości.
Najważniejsze że dzidziuś jest zdrowy i serduszko pięknie bijeze ma raczki nozki, brzuszek sliczny i glowke
juz jestem zakochana
szkoda ze mnie tak szybko umowily ale ten tydzien zlecibedzie dobrze. troszke zlosc juz mi przeszla
dżdżownica, PazdziernikowaMama lubią tę wiadomość
-
Caro wrote:KaroLove a ja miałam właśnie odwrotną sytuację. Jak gin mi powiedział, że Maluch starszy o 4 dni to obliczyłam sobie, że w dniu kiedy mam jechać na prenatalne będzie już 14tc (wcześniej wychodziło 13t2d). Zadzwoniłam tam i w razie "w" na szczęście przesunęli mi o tydzień wcześniej.
ale zleci teraz..
-
slyszalyscie ze mozna niby plec odgadnac wg tetna plodu?
"...Zgodnie z tym, co opowiadają kobiety, które przeszły już niejedną ciążę, gdy tętno płodu przekracza 140 uderzeń na minutę, najprawdopodobniej za kilka miesięcy przywitamy na świecie córeczkę. Gdy zaś jest niższe – wszystko wskazuje na to, że powinnyśmy przygotować się na synka. Można temu wierzyć lub nie. Jednak, gdy bardzo zależy nam na poznaniu płci naszego dziecka, z pewnością do serca weźmiemy sobie każdą oznakę."
https://angelsounds.pl/blog/tetno-plodu-a-plec/ -
KaroLove wrote:slyszalyscie ze mozna niby plec odgadnac wg tetna plodu?
"...Zgodnie z tym, co opowiadają kobiety, które przeszły już niejedną ciążę, gdy tętno płodu przekracza 140 uderzeń na minutę, najprawdopodobniej za kilka miesięcy przywitamy na świecie córeczkę. Gdy zaś jest niższe – wszystko wskazuje na to, że powinnyśmy przygotować się na synka. Można temu wierzyć lub nie. Jednak, gdy bardzo zależy nam na poznaniu płci naszego dziecka, z pewnością do serca weźmiemy sobie każdą oznakę."
https://angelsounds.pl/blog/tetno-plodu-a-plec/
Bez sensu takie sobie stwierdzanie, tętno płodu zmienia się w każdym tygodniu praktycznie.Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Ja mam z dzieciaczkami zajęcia dodatkowe. We wtorek poprosiłam koleżankę o zastępstwo, bo źle się czułam i przy okazji przyznałam się jej do ciąży. Poszła za mnie na zajęcia i mówi rodzicom, którzy przyprowadzili dzieciaczki, że jest na zastępstwie, bo źle się czułam, na co tata jednego z chłopców: A co z naszą Panią? Może w ciąży jest? Koleżanka zaskoczona nie zdążyła nic powiedzieć, ale patrząc na jej minę, tata stwierdził, że miał rację i z dumą ogłosił, że ma 6 zmysł. Wszystkie mamy się zachwyciły, dały koleżance rady, które miała mi przekazać i kazali wypoczywać i przekazać pozdrowienia
Najwięcej rad przekazał tata z 6 zmysłem, ale 4 miesiące temu ponownie został ojcem, więc jest w miarę na bieżąco z kobiecymi dolegliwościami w ciąży
India26, dżdżownica, PazdziernikowaMama, kiti, Uparciuszek lubią tę wiadomość
-
Też o tym czytałam:)
I jak beta przyrasta powyżej 110% to też dziewczynka. I to po której stronie kosmowka też mi wyszło że dziewczynka. I że ochota na słodkie też
A dr mówi że raczej siuraka zobaczył
ale ja też miałam być chłopcem więc to może u nas rodzinne że lekarze sie myląUparciuszek lubi tę wiadomość
-
KaroLove wrote:ale jestem zla
przejechalam dzis specjalnie 80 km (w obie strony) i co? uslyszalam ze dziecko jest o niecale 2 mm ZA MALE DO BADANIA
mam termin nie na 17.10 a na 19.10 ......... yhh o te 2 dni za maly jest
7 kwietnia jade jeszcze raz.
widzialam dzidziusia, slyszalam serduszko (172 uderzenia na minute) i mam zdjecia. jesli by sugerowac sie mama ginekolog i kosmowka to bede miala 2 syna.
ale sie zawiodlammaz sie troche na mnie wkurzyl ze jak sie umawiam...ale przez telefon sie babki pytaly kiedy mialam OM i one same mnie tak umowily
skad moglam wiedziec. Lekarz tez do mnie z tekstem ze czemu nie poinformowalam ze dziecko jest mlodsze. KUZWA skad moglam wiedziec
to nie Ty masz wiedziec kiedy masz miec badania tylko babki w rejestracji/lekarz wiec nie miej sobie nic do zarzucenia! szkoda tylko że musisz jeszcze raz jechać te 80km (ja się moze nie będe przyznawać jak daleko ja jeżdżę ;P)
ale trzymalam kciuki bo pamiętałam że miałyśmy mieć tego samego dnia
a ja spędziłam w sumie ponad 2h dzisja! tak jak myślałąm, babka pojecia nie miala co robi, 2 razy wołała lekarza innnego bo nie mogła podejrzec, jak przyszedł to od razu wyłapał pozycję do pomiarów..eh szkoda gadac
ale wyszło niby wszystko dobrze, pytanie tylko na ile to wiarygodne
-
hmmm u mnie tetno 165 i chlopakPiotruś
Helenka
-
Hej dziewczyny:)
Witam się w 13 tygodniu wg OM, bo wg usg to jutro już skończę 13
Miałam dziś ciężka noc bo moja biedna sunia miała problemy żołądkowe. Najpierw nam zwymiotowala w łóżku, a jak już zmieniliśmy pościel i udało mi się zasnąć to o 4 piszczala że chce kupę i miała biegunkęWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 06:44
-
dżdżownica wrote:Hej dziewczyny:)
Witam się w 13 tygodniu wg OM, bo wg usg to jutro już skończę 13
Miałam dziś ciężka noc bo moja biedna sunia miała problemy żołądkowe. Najpierw nam zwymiotowala w łóżku, a jak już zmieniliśmy pościel i udało mi się zasnąć to o 4 piszczala że chce kupę i miała biegunkę -
dżdżownica wrote:Madlene a w jakim jest wieku? Moja skończyła 8 miesięcy więc pewnie też to mnie czeka niedlugo
-
czekajacanacud1 wrote:witam sie w 12 a raczej w 13 tygodniu
weszlam w niego z powrotem mdlosci tak wielkim jak jesCze nie mialam... od 4.30 mnie meczy pospane i pojedzone.. masakra. dobrze ze dzis wolne
czekajacanacud1 lubi tę wiadomość
-
A ja się witam w 12 tygodniu i po urlopie:) Przy okazji zaliczyłam jeszcze szpital, bo strasznie bolał brzuch i się przestraszyłam. Na szczęście wszystko ok. Tak więc teraz jestem już na l4 i do pracy nie wracam. Miłego dnia! U mnie piękne słońce:)
KaroLove lubi tę wiadomość