WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola83 wrote:
    Czy Wy juz nosicie ciuchy ciazowe? Wydaje mi sie to dosyc wczesnie...

Ja jeszcze nie chodze w ciążowych, nawet nie mam, wydaje mi się, że brzuch jest taki jaki był, zawsze miałam lekko odstający. Na wadze też nie ma więcej, ale niektóre moje spodnie cisną. Robię sobie zdjecia co tydzień/dwa od początku ciąży i nie widać różnicy, a już bym w sumie chciała. a tak to nawet nie wiem dokładnie gdzie ta dzidzia siedzi;p

Miłego dnia wszystkim! Trzymajcie kciuki za mnie i mojego maluszka, dziś idziemy na USG , ale dopiero na 15:00. Już się nie mogę doczekać;)

dżdżownica, kiti, patulla lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mimo, że jest 6kg mniej od początku ciąży, obwód brzucha się na pewno zwiększył. nie wystają mi kości biodrowe, a wieczorami czuję, że jest mnie więcej. chodzę dalej w starych dżinsach, ale spodnie z gumką są aktualnie znacznie wygodniejsze :) co najdziwniejsze, zauważyłam że powiększa się brzuch przede wszystkim na wysokości pępka (a przecież powinien sporo niżej)

02502cdf1c.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, mam bułę na wysokości pępka (choć zawsze trochę miałam) a podbrzusze wklęsłe jak zawsze :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chodzę już tylko w getrach lub jednych jeansach, które były na mnie za duże. Muszę sobie na święta jakieś wygodne kupić.
    Ja wczoraj po długiej przerwie wróciłam do ćwiczeń, bo też mi nogi przytyły i tyłek się spłaszczył. Ja ćwiczę z Fit Mom Anią Dziedzic, bo ona ma ćwiczenia właśnie dla kobiet w ciąży i ma 3 razy w tygodniu transmisję na żywo i mnie to jakoś bardziej motywuje do ruszenia tyłka.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    Kimmy to albo będziesz miała 2 chłopców albo ten 3 to chłopczyk. Dzieci jednojajowe zawsze mają te sama płeć ;)

Aaa ale super. Ważne żeby zdrowe były ♡!!!

Witam sie w 13 tygodniu. Juhu w końcu :)
    Tak no źle się wyraziłam bo pisałam to już jak spałam :P
    Nie wiadomo ile tych chłopców będzie. Po prostu jest stwierdzone, że jakaś płeć meska/męskie są ;) może być 1, 2 albo i 3. Chodziło mi o to, że conajmniej jeden bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 10:01

f5b59272af.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy a skoro masz trójkę dzieci i każde już dosyć duże to czujesz już jakieś muśnięcia w brzuszku? :-)

age.png
  • orientalna Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove, a miałaś jakieś tabletki na krwiaki? Bo też mam i pomyślałam o Tobie.

0d3b31df20.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz tez wychodzi brzuszek ciazowy I bardzo sie ciesze bo w 1 ciazy to taki jak teraz mialam w 6 miesiacu ;) no ale nadal jak ktos nie wie to by stwierdzil, ze utylam po prostu. Na wadze +1.5kg takze bez szalenstw

Ubrania nosze glownie zwykle, ale wyciagnelam juz getry ciazowe I kupila jedne spodnie w h&m ale ja po prosty nie lubie jak mnie cos cisnie w brzuchu I takie flaki wyplywaj :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    czesc dziewczyny milego i pieknego dnia,! :)
    ja juz zyje czwqrtkiem ,:) chyba wchodze w 2trym bo czuje sie rano lepiej przynajmniej poki co ;)

A mi przelozyli wizytę i idę dzisiaj :D :D :D

dżdżownica, Lola83 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla porównania 1 ciąża 15 tydzień i druga 16

I ciaza
    1551n3d.jpg

II
    2igf2g5.jpg

Bella_Bella, Lola83, kiti, dżdżownica, E_w_c_i_a, madlene88, patulla, Demetria, Kimmy lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    W postaci herbatki z zielarskiego?

Tak, dokładnie, w postaci herbatki :) tylko bez domieszek, sama pokrzywa :)

madlene88 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientalna wrote:
    KaroLove, a miałaś jakieś tabletki na krwiaki? Bo też mam i pomyślałam o Tobie.

Nie ma tabletek na krwiaki, dają tylko progesteron lub luteine na wszelki wypadek. Musisz więcej odpoczywać to powinien się wchłonąć :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle to nie opowiedzialam Wam co mi się dzisiaj śniło :-)
    Otóż szykowalam sie na poród (wybieralam ciuchy) no i ostatecznie stwierdzilam, ze na poród ubieram body jednoczesciowe NIE rozpinane na dole a na to jednocześciowy strój kapielowy ! :-D bo tak będzie mi najwygodniej ;-)

nadziejastru, dżdżownica, E_w_c_i_a, patulla, Demetria, mana lubią tę wiadomość

age.png
  • orientalna Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Nie ma tabletek na krwiaki, dają tylko progesteron lub luteine na wszelki wypadek. Musisz więcej odpoczywać to powinien się wchłonąć :)

O to mi chodziło. O luteinę. Tylko jakoś źle się wyraziłam ;)

0d3b31df20.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja nie śpię od 4, bo pieseł choruje i rzyga znów pianą... byłam na badaniach z krwi też, potem na cmentarzu, zjadłam śniadanie i teraz sobie siedzę, odpoczywam :)

Kurczę przyjaciółka mi właśnie napisała, że podejrzewają u jej córeczki wadę rozwojową... urodziła się 1,5 tygodnia temu, dzisiaj jedzie z nią na powtórzenie badania i podobno coś związane z TSH, a wiecie, że jej ginekolog przez całą ciąże nie zrobiła tego badania! Ja jej właśnie mówiłam, że u mnie wyszła podwyższona i muszę brać leki i żeby się zapytała na wizycie, czemu nie miała tego badania... no ale badania jej nie zleciła i tak...

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież badanie TSH jest obowiązkowe. I to jako jedno z pierwszych badań do 10 tygodnia. Jeśli rzeczywiście lekarka go nie zleciła (a nie, że koleżance "zapomniało" się go wykonać) to świadczy to o ogromnej niekompetencji lekarza. Aż strach pomyśleć ile takich osób ma powierzane w swoje ręce życie i zdrowie pacjentów. Ciary mnie przeszły.

02502cdf1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok właśnie wróciłam i mam dwa wielkie WOW!! Po pierwsze byłam zaskoczona, że teoretycznie nie mogę odebrać swojego testu pappa. Tzn mogę ale w dzień wizyty, gdy będziemy na usg prenatalnym. Pani powiedziała, że sam wynik to jest połowa sukcesu, prłna analiza tego badania jest wraz z usg. No ok niech tak będzie ;)
    A po DRUGIE!!! Stoję w kolejce w biedronce, kolejka długa i nagle słyszę od Pani w kasie na pół biedronki: Bardzo proszę przepuścić Panią w ciąży;p Byłam w szoku bo najwyraźniej brzuszek widzą też inni nie tylko ja ;p Stanęłam pierwsza w kolejce z wielkim uśmiechem i podziękowałam Pani w kasie :)

BurzaHormonów, baassiia, 0202oliwcia, dżdżownica, E_w_c_i_a, patulla, Lola83, mimoza, Demetria, nadziejastru, Natikka123, Kimmy, Paaat1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziewczyny nastraszyłyście ja nie robiłam TSH... Nie zostało mi zlecone... Robiłam przed ciąża, ale jestem w 12 tygodniu i jeszcze nie robiłam...

• 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Ale mnie dziewczyny nastraszyłyście ja nie robiłam TSH... Nie zostało mi zlecone... Robiłam przed ciąża, ale jestem w 12 tygodniu i jeszcze nie robiłam...
    Ja też nie robiłam muszę nadrobić , miałam robione przed zajściem w ciąże

Agnesqe lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Ja też nie robiłam muszę nadrobić , miałam robione przed zajściem w ciąże

No właśnie ja też zaszłam w ciąże w styczniu w grudniu miałam robione TSH i inne hormony. Nie uważam tego za błąd czy wykroczenie, że nie zostało mi zlecone to badanie... Nigdzie też nie przeczytałam, że jest konieczne... Pewnie będzie kazała zrobić, ale narazie było niepotrzebne widocznie... Zrobię jak mi lekaż zleci zrobienie ;)

0202oliwcia lubi tę wiadomość

‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ