Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola83 wrote:Czy Wy juz nosicie ciuchy ciazowe? Wydaje mi sie to dosyc wczesnie...
Ja jeszcze nie chodze w ciążowych, nawet nie mam, wydaje mi się, że brzuch jest taki jaki był, zawsze miałam lekko odstający. Na wadze też nie ma więcej, ale niektóre moje spodnie cisną. Robię sobie zdjecia co tydzień/dwa od początku ciąży i nie widać różnicy, a już bym w sumie chciała. a tak to nawet nie wiem dokładnie gdzie ta dzidzia siedzi;p
Miłego dnia wszystkim! Trzymajcie kciuki za mnie i mojego maluszka, dziś idziemy na USG , ale dopiero na 15:00. Już się nie mogę doczekaćdżdżownica, kiti, patulla lubią tę wiadomość
-
u mnie mimo, że jest 6kg mniej od początku ciąży, obwód brzucha się na pewno zwiększył. nie wystają mi kości biodrowe, a wieczorami czuję, że jest mnie więcej. chodzę dalej w starych dżinsach, ale spodnie z gumką są aktualnie znacznie wygodniejsze
co najdziwniejsze, zauważyłam że powiększa się brzuch przede wszystkim na wysokości pępka (a przecież powinien sporo niżej)
-
Ja teraz chodzę już tylko w getrach lub jednych jeansach, które były na mnie za duże. Muszę sobie na święta jakieś wygodne kupić.
Ja wczoraj po długiej przerwie wróciłam do ćwiczeń, bo też mi nogi przytyły i tyłek się spłaszczył. Ja ćwiczę z Fit Mom Anią Dziedzic, bo ona ma ćwiczenia właśnie dla kobiet w ciąży i ma 3 razy w tygodniu transmisję na żywo i mnie to jakoś bardziej motywuje do ruszenia tyłka. -
KaroLove wrote:Kimmy to albo będziesz miała 2 chłopców albo ten 3 to chłopczyk. Dzieci jednojajowe zawsze mają te sama płeć
Aaa ale super. Ważne żeby zdrowe były ♡!!!
Witam sie w 13 tygodniu. Juhu w końcu
Nie wiadomo ile tych chłopców będzie. Po prostu jest stwierdzone, że jakaś płeć meska/męskie sąmoże być 1, 2 albo i 3. Chodziło mi o to, że conajmniej jeden bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 10:01
-
U mnie juz tez wychodzi brzuszek ciazowy I bardzo sie ciesze bo w 1 ciazy to taki jak teraz mialam w 6 miesiacu
no ale nadal jak ktos nie wie to by stwierdzil, ze utylam po prostu. Na wadze +1.5kg takze bez szalenstw
Ubrania nosze glownie zwykle, ale wyciagnelam juz getry ciazowe I kupila jedne spodnie w h&m ale ja po prosty nie lubie jak mnie cos cisnie w brzuchu I takie flaki wyplywaj :p
-
Wogóle to nie opowiedzialam Wam co mi się dzisiaj śniło
Otóż szykowalam sie na poród (wybieralam ciuchy) no i ostatecznie stwierdzilam, ze na poród ubieram body jednoczesciowe NIE rozpinane na dole a na to jednocześciowy strój kapielowy !bo tak będzie mi najwygodniej
nadziejastru, dżdżownica, E_w_c_i_a, patulla, Demetria, mana lubią tę wiadomość
-
Hej, ja nie śpię od 4, bo pieseł choruje i rzyga znów pianą... byłam na badaniach z krwi też, potem na cmentarzu, zjadłam śniadanie i teraz sobie siedzę, odpoczywam
Kurczę przyjaciółka mi właśnie napisała, że podejrzewają u jej córeczki wadę rozwojową... urodziła się 1,5 tygodnia temu, dzisiaj jedzie z nią na powtórzenie badania i podobno coś związane z TSH, a wiecie, że jej ginekolog przez całą ciąże nie zrobiła tego badania! Ja jej właśnie mówiłam, że u mnie wyszła podwyższona i muszę brać leki i żeby się zapytała na wizycie, czemu nie miała tego badania... no ale badania jej nie zleciła i tak... -
Przecież badanie TSH jest obowiązkowe. I to jako jedno z pierwszych badań do 10 tygodnia. Jeśli rzeczywiście lekarka go nie zleciła (a nie, że koleżance "zapomniało" się go wykonać) to świadczy to o ogromnej niekompetencji lekarza. Aż strach pomyśleć ile takich osób ma powierzane w swoje ręce życie i zdrowie pacjentów. Ciary mnie przeszły.
-
nick nieaktualnyOk właśnie wróciłam i mam dwa wielkie WOW!! Po pierwsze byłam zaskoczona, że teoretycznie nie mogę odebrać swojego testu pappa. Tzn mogę ale w dzień wizyty, gdy będziemy na usg prenatalnym. Pani powiedziała, że sam wynik to jest połowa sukcesu, prłna analiza tego badania jest wraz z usg. No ok niech tak będzie
A po DRUGIE!!! Stoję w kolejce w biedronce, kolejka długa i nagle słyszę od Pani w kasie na pół biedronki: Bardzo proszę przepuścić Panią w ciąży;p Byłam w szoku bo najwyraźniej brzuszek widzą też inni nie tylko ja ;p Stanęłam pierwsza w kolejce z wielkim uśmiechem i podziękowałam Pani w kasieBurzaHormonów, baassiia, 0202oliwcia, dżdżownica, E_w_c_i_a, patulla, Lola83, mimoza, Demetria, nadziejastru, Natikka123, Kimmy, Paaat1988 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agnesqe wrote:Ale mnie dziewczyny nastraszyłyście ja nie robiłam TSH... Nie zostało mi zlecone... Robiłam przed ciąża, ale jestem w 12 tygodniu i jeszcze nie robiłam...
Agnesqe lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
nick nieaktualny0202oliwcia wrote:Ja też nie robiłam muszę nadrobić , miałam robione przed zajściem w ciąże
No właśnie ja też zaszłam w ciąże w styczniu w grudniu miałam robione TSH i inne hormony. Nie uważam tego za błąd czy wykroczenie, że nie zostało mi zlecone to badanie... Nigdzie też nie przeczytałam, że jest konieczne... Pewnie będzie kazała zrobić, ale narazie było niepotrzebne widocznie... Zrobię jak mi lekaż zleci zrobienie
0202oliwcia lubi tę wiadomość