Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:Mam pytanie do Dziewczyn, które już mają dzieci lub czują ruchy swoich bobasków. Ja żadnych bulgotek nie czuje i żadnych innych ruchów w brzuchu. Ale jak leżę czy siedzę to często trzymam ręcę na podbrzuszu i wczoraj i dzisiaj miałam wrażenie jakby coś się pod moimi rekami poruszyło delikatnie pod skórą. Nic w samym brzuchu nie czułam. I tak się zastanawiam czy te odczucia to mogą być pierwsze wyczuwalne ruchy czy po prostu to moje trawienie
Ale wydaje mi się że tak nisko pod pępkiem to Bejbik mały. Nie wiem czego się spodziewać czekając na pierwsze ruchy
Ja tez żadnych bulgotek nie czułam tylko takie przesuwanie pod rękami A teraz już takie ewidentne pukanie czuję ♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 19:21
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:Najbliższe wizyty:
19.04 Agnesqe, BeBeBe (prenatalne)
20.04 candela
21.04 KaroLove, nadziejastru, Lola83
25.04 BurzaHormonów, Karola - mama Julci i ... ?, czekajacanacud1
26.04 Kimmy, Natikka123, kiti
27.04 Anuśka19
28.04 Gabisonka
04.05 Bella_Bella
05.05 Nieśmiała, Patulla, dżdżownica, Karolina1309, Kimmy
08.05 Treselle
09.05 zuzanna
10.05 E_w_c_i_a, almaanies, Agnesque
11.05 Veira
15.05 Kimmy (połówkowe)
28.05 kiti (połówkowe)
Czekamy na relacje z dziś i czekamy na jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 19:33
Kimmy lubi tę wiadomość
-
madlene88 wrote:kochane moje napewno zakupie zestaw kocyk i płaska podusie MINKY są prześliczne.Cos mnie nieniepokoi czuje takie kłocia w pochwie czy szyjce,ciężko opisać,dziwne,czy to normalne/?
madlene88 lubi tę wiadomość
-
Ja również mam odczucia, takich kłuć głęboko w pochwie bądź w szyjce. Pytałam ginekologa, mówił że to normalne.
Dziś po przebudzeniu natomiast miałam jakieś inne uczucie. Nie powiem, zaniepokoiło mnie to. Otóż od cewki moczowej do pęcherza biegnie sobie taka "żyłka", chyba przewód moczowy. I ja własnie dzisiaj miałam takie uczucie, jakby ten przewód wziął i docisnął do kości miednicy/łonowej, normalnie sikałam i wogóle, ale czułam jakby ten przewód moczowy lekko byl ściśnięty.
To raczej nie zapalenie pęcherza. Jak stałam prosto lub siedziałam to nie czułam tej żyłki. A jak tylko chciałam wypchnąć biodra do przodu czy robiłam krok to miałam uczucie, że ten przewód moczowy między cewką a pęcherzem jest za krótki, ciągnęło mnie to .
Kurcze no nie wiem czy ktoś mnie tu zrozumie
To nie było raczej zapalenie pecherza, bo po rozchodzeniu przeszło calkowicie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja mam często bóle jakby migrenowe, o różnym natężeniu. Jak było bardzo źle to pomogły zimne okłady. Pytałam ginki i pozwoliła brać paracetamol, ale jeszcze się nie złamałam. Amol to pewnie lepsze wyjście. Co do kłucia i uczucia, ze cos tam w środku jest za krótkie to tez tak mam, to ponoć, tak jak już wspomniano, rozciąganie macicy i prostowanie szyjki. Póki nie boli dłużej niż przez chwilę to się nie stresuję
-
Ech
A ja jeszcze ruchów nie czuję, a to już początek 17 tygodnia i druga ciąża.Synka poczułam w 18 tygodniu i nie byłam pewna czy to na pewno już, to były takie bąbelki w brzuchu, dopiero około 20 tygodnia byłam pewna, że to TO.Teraz już się nie mogę doczekać
Chociaż fakt jest taki, że tym razem nie mam tyle czasu, żeby się skupiać na tych ruchach.
Aaa i proszę o dopisanie mojej wizyty do listy, idę 28 kwietniaNie mogę się doczekać
-
KaroLove wrote:A jak liczycie miesiące ciazy?
, ale wątpię, że dotrwam do terminu
Prawdę mówiąc rzadko podaje miesiąc, w którym jestem... Jedynie mojej mamie, bo niby wie, że ciążę liczy się w tygodniach i jest ich 40, ale jakoś łatwiej jej na miesiące przeliczać
-
patulla wrote:Najbliższe wizyty:
20.04 candela
21.04 KaroLove, nadziejastru, Lola83
25.04 BurzaHormonów, Karola - mama Julci i ... ?, czekajacanacud1
26.04 Kimmy, Natikka123, kiti
27.04 Anuśka19
28.04 Gabisonka, Barbie24
04.05 Bella_Bella
05.05 Nieśmiała, Patulla, dżdżownica, Karolina1309, Kimmy
08.05 Treselle
09.05 zuzanna