Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w poprzedniej ciąży strasznie męczyłam się z bólem głowy. Najczęściej go wtedy przesypiałam ale o pomagałam sobie tymi zelowymi okladami z Apapu. Moja ginekolog radziła mi też pić dużo wody.
U mnie jakimś cudem 2kg na plusie dopiero
No i jak patulla myślę że nie dotrwam do terminu.
11.40 wizyta. Zaraz umrę ze stresu... -
candela wrote:Ja w poprzedniej ciąży strasznie męczyłam się z bólem głowy. Najczęściej go wtedy przesypiałam ale o pomagałam sobie tymi zelowymi okladami z Apapu. Moja ginekolog radziła mi też pić dużo wody.
U mnie jakimś cudem 2kg na plusie dopiero
No i jak patulla myślę że nie dotrwam do terminu.
11.40 wizyta. Zaraz umrę ze stresu...Ja dopiero w przyszłym miesiącu
A pierwsze też urodziłaś przed terminem?
-
A u mnie waga dalej w miejscu, myślałam że po świętach to już ruszy
ruchów tez nie czuję, czasem cos zabulgocze, ale bez przesady, nie będę się od razu podniecać, bo to i za wcześnie i pierwsza ciąża. Jedyne co to brzuszek lekko zaokrąglony i taki bardziej twardy, jakby sadelko sprzed ciąży zrobiło się bardziej jędrne
ale jak ktoś nie wie to nie zauważy ciąży.
Dzisiaj byłam oddać krew i mocz na badania i zauważyłam, ze mój mocz jest mętny. Mam nadzieję, że nie zrazi was temat. Czy wy tez cos takiego miałyście? Bo jeszcze się zastanawiam czy to moje swedzenie w okolicach intymnych to nie z powodu jakiejś infekcji w pęcherzu. Chociaż typowych objawów zapalenia pęcherza nie mam. Zrobiłam też CRP jak radziłyście -
Mi mąż mówił, żebym nie przeżywała, bo za wcześnie na ruchy, także nie szukam, a bulgotania nie traktuje jak ruchy, jelita z pewnością
jak będzie pierwszy kop to się pochwalę, pewnie gdzieś za miesiąc
Ja mam z kolei ciemny mocz, ale znów mniej wody zaczęłam pić, muszę się zmusić do spożywania w większej ilości
-
Robicie literki z imieniem nad łóżeczkiem albo w pokoiku ogólnie?
Ja właśnie dziś przeglądam i postanowiłam, że drewniane kupię
A wczoraj z pół dnia wózki patrzyłam, czytałam mnóstwo opinii i nie wiem jak wybiorę ten wózek, będzie ciężko... wiem, że potrzebuję lekkiego, bo 4 piętro, przeglądałam mutsy evo, bo w miarę cenowo są w porównaniu z mutsy igo np., ogólnie te wzory mi się podobają, ale opinie mnie zniechęciły, ponoć ciężki w prowadzeniu jest i ma małą budę... przeglądałam jeszcze z baby design, ale też opinie jakieś średnie... Najgorzej, że mi się nie podobają te takie jajowate, co są teraz w modzie... a nie chce mieć wózka, który mi się wizualnie nie podobaFajnie Wam, że już macie niektóre z Was wybrane modele, ja chyba wyjdę z siebie, zanim podejmę decyzję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 08:33
-
nick nieaktualnyBurzaHormonów wrote:A u mnie waga dalej w miejscu, myślałam że po świętach to już ruszy
ruchów tez nie czuję, czasem cos zabulgocze, ale bez przesady, nie będę się od razu podniecać, bo to i za wcześnie i pierwsza ciąża. Jedyne co to brzuszek lekko zaokrąglony i taki bardziej twardy, jakby sadelko sprzed ciąży zrobiło się bardziej jędrne
ale jak ktoś nie wie to nie zauważy ciąży.
Dzisiaj byłam oddać krew i mocz na badania i zauważyłam, ze mój mocz jest mętny. Mam nadzieję, że nie zrazi was temat. Czy wy tez cos takiego miałyście? Bo jeszcze się zastanawiam czy to moje swedzenie w okolicach intymnych to nie z powodu jakiejś infekcji w pęcherzu. Chociaż typowych objawów zapalenia pęcherza nie mam. Zrobiłam też CRP jak radziłyście
Hej nie chce się wymądrzać, ale w temacie pęcherza i układu moczowego siedzę od 25 lat. Niestety w ciąży bardzo czesto występuje bezobiawowe zapalenie pęcherza. W zasadzie problem z bakteriami w moczu w czasie ciąży jest jednym z najczęstszych problemów. Macica rośnie coraz bardziej naciska na moczowody co uniemożliwia odpływ z nerek. A w moczu który się zatrzymuje tworzą się bakterie. Jeśli mocz wyjdzie Ci źle koniecznie będziesz musiała zrobić posiew, nie leczony bakteriomocz prowadzi do rozwoju odmiedniczkowego zapalenia nerek, a co za tym idzie do przedwczesnego porodu i niskiej masy urodzeniowej dziecka. W każdej sytuacji dotyczącej pęcherza, moczu czy nerek służę dziewczyny pomocą. 25 lat leczę się u urologów, więc sporo na ten temat wiem:)
Narazie kochana cierpliwie czekaj na wynik, jak coś to śmiało pisz na priv!
aaniluap lubi tę wiadomość
-
BurzaHormonów wrote:Odkąd lekarz mi powiedział, że ilość wody wpływa na tętno dziecka to się pilnuje i pije dużo. Schodzą mi tak mniej więcej 2 litry wody, piję muszyniankę wysokomineralizowana. Moze to przez to mam mętny mocz, hmm.
W ciąży powinno się pić wodę niskozmineralizowana niskosodowa. Jak lubisz Muszynianke to tak szklankę dziennie.baassiia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydżdżownica wrote:W ciąży powinno się pić wodę niskozmineralizowana niskosodowa. Jak lubisz Muszynianke to tak szklankę dziennie.
Tak potwierdzam, woda o jak najniższej zawartości sody. Najlepiej w ciąży wybierać wodę na której jest napisane, że nadaje się do sporządzania posiłków dla niemowląt. No i koniecznie mineralna nie źródlana!