X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana! Miłego dnia!:)
    Ja już 6 kg na plusie!

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co gdzies wyczytalam to miesiące ciąży liczy się co 4,5 tygodnia a nie co równe 4 :)

KaroLove lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Ja już 6 kg na plusie!

Ktoś mnie przegonił :P ;) Ja mam ok. 3 kg na plusie :) Ja nie mogę sobie na zbyt wiele pozwolić, bo startuje już z lekką nadwagą i wiem, że po porodzie ot tak tak nie gubię 10 kg ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Z tego co gdzies wyczytalam to miesiące ciąży liczy się co 4,5 tygodnia a nie co równe 4 :)

Bo co 4 tygodnie to wyjdzie, że cała ciążą trwa 10 miesięcy, co poniekąd jest prawda, bo ciąża trwa 10 miesięcy, ale księżycowych :D

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży strasznie męczyłam się z bólem głowy. Najczęściej go wtedy przesypiałam ale o pomagałam sobie tymi zelowymi okladami z Apapu. Moja ginekolog radziła mi też pić dużo wody.
    U mnie jakimś cudem 2kg na plusie dopiero :)
    No i jak patulla myślę że nie dotrwam do terminu.

11.40 wizyta. Zaraz umrę ze stresu...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Ja już 6 kg na plusie!
    Hej ja 4 kg ale waga wzrasta jak szalona...musze uwazac!!bo przy tak noskim.wzrosvie bedzie tragedia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 07:40

ckai9n73kv974yz0.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4,5 kg na plusie :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wreszcie drugi trymestr :P ale ten czas mi się dłuży ..
    ja chce już październik :P

patulla, BurzaHormonów, madlene88, Kimmy, mana lubią tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży strasznie męczyłam się z bólem głowy. Najczęściej go wtedy przesypiałam ale o pomagałam sobie tymi zelowymi okladami z Apapu. Moja ginekolog radziła mi też pić dużo wody.
    U mnie jakimś cudem 2kg na plusie dopiero :)
    No i jak patulla myślę że nie dotrwam do terminu.

11.40 wizyta. Zaraz umrę ze stresu...
    Fajnie, że już dziś wizyta :) Ja dopiero w przyszłym miesiącu ;) A pierwsze też urodziłaś przed terminem?

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie waga dalej w miejscu, myślałam że po świętach to już ruszy ;) ruchów tez nie czuję, czasem cos zabulgocze, ale bez przesady, nie będę się od razu podniecać, bo to i za wcześnie i pierwsza ciąża. Jedyne co to brzuszek lekko zaokrąglony i taki bardziej twardy, jakby sadelko sprzed ciąży zrobiło się bardziej jędrne ;) ale jak ktoś nie wie to nie zauważy ciąży.
    Dzisiaj byłam oddać krew i mocz na badania i zauważyłam, ze mój mocz jest mętny. Mam nadzieję, że nie zrazi was temat. Czy wy tez cos takiego miałyście? Bo jeszcze się zastanawiam czy to moje swedzenie w okolicach intymnych to nie z powodu jakiejś infekcji w pęcherzu. Chociaż typowych objawów zapalenia pęcherza nie mam. Zrobiłam też CRP jak radziłyście

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja 2 kg na plusie :) i jeszcze nie czuję nawet bulgotania ale łożysko na przedniej ścianie :/

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż mówił, żebym nie przeżywała, bo za wcześnie na ruchy, także nie szukam, a bulgotania nie traktuje jak ruchy, jelita z pewnością :) jak będzie pierwszy kop to się pochwalę, pewnie gdzieś za miesiąc :)

Ja mam z kolei ciemny mocz, ale znów mniej wody zaczęłam pić, muszę się zmusić do spożywania w większej ilości :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd lekarz mi powiedział, że ilość wody wpływa na tętno dziecka to się pilnuje i pije dużo. Schodzą mi tak mniej więcej 2 litry wody, piję muszyniankę wysokomineralizowana. Moze to przez to mam mętny mocz, hmm.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie literki z imieniem nad łóżeczkiem albo w pokoiku ogólnie? :)

Ja właśnie dziś przeglądam i postanowiłam, że drewniane kupię :)

A wczoraj z pół dnia wózki patrzyłam, czytałam mnóstwo opinii i nie wiem jak wybiorę ten wózek, będzie ciężko... wiem, że potrzebuję lekkiego, bo 4 piętro, przeglądałam mutsy evo, bo w miarę cenowo są w porównaniu z mutsy igo np., ogólnie te wzory mi się podobają, ale opinie mnie zniechęciły, ponoć ciężki w prowadzeniu jest i ma małą budę... przeglądałam jeszcze z baby design, ale też opinie jakieś średnie... Najgorzej, że mi się nie podobają te takie jajowate, co są teraz w modzie... a nie chce mieć wózka, który mi się wizualnie nie podoba :D Fajnie Wam, że już macie niektóre z Was wybrane modele, ja chyba wyjdę z siebie, zanim podejmę decyzję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 08:33

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    A u mnie waga dalej w miejscu, myślałam że po świętach to już ruszy ;) ruchów tez nie czuję, czasem cos zabulgocze, ale bez przesady, nie będę się od razu podniecać, bo to i za wcześnie i pierwsza ciąża. Jedyne co to brzuszek lekko zaokrąglony i taki bardziej twardy, jakby sadelko sprzed ciąży zrobiło się bardziej jędrne ;) ale jak ktoś nie wie to nie zauważy ciąży.
    Dzisiaj byłam oddać krew i mocz na badania i zauważyłam, ze mój mocz jest mętny. Mam nadzieję, że nie zrazi was temat. Czy wy tez cos takiego miałyście? Bo jeszcze się zastanawiam czy to moje swedzenie w okolicach intymnych to nie z powodu jakiejś infekcji w pęcherzu. Chociaż typowych objawów zapalenia pęcherza nie mam. Zrobiłam też CRP jak radziłyście

Hej nie chce się wymądrzać, ale w temacie pęcherza i układu moczowego siedzę od 25 lat. Niestety w ciąży bardzo czesto występuje bezobiawowe zapalenie pęcherza. W zasadzie problem z bakteriami w moczu w czasie ciąży jest jednym z najczęstszych problemów. Macica rośnie coraz bardziej naciska na moczowody co uniemożliwia odpływ z nerek. A w moczu który się zatrzymuje tworzą się bakterie. Jeśli mocz wyjdzie Ci źle koniecznie będziesz musiała zrobić posiew, nie leczony bakteriomocz prowadzi do rozwoju odmiedniczkowego zapalenia nerek, a co za tym idzie do przedwczesnego porodu i niskiej masy urodzeniowej dziecka. W każdej sytuacji dotyczącej pęcherza, moczu czy nerek służę dziewczyny pomocą. 25 lat leczę się u urologów, więc sporo na ten temat wiem:)
    Narazie kochana cierpliwie czekaj na wynik, jak coś to śmiało pisz na priv!

aaniluap lubi tę wiadomość

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Odkąd lekarz mi powiedział, że ilość wody wpływa na tętno dziecka to się pilnuje i pije dużo. Schodzą mi tak mniej więcej 2 litry wody, piję muszyniankę wysokomineralizowana. Moze to przez to mam mętny mocz, hmm.

W ciąży powinno się pić wodę niskozmineralizowana niskosodowa. Jak lubisz Muszynianke to tak szklankę dziennie.

baassiia lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    W ciąży powinno się pić wodę niskozmineralizowana niskosodowa. Jak lubisz Muszynianke to tak szklankę dziennie.

Tak potwierdzam, woda o jak najniższej zawartości sody. Najlepiej w ciąży wybierać wodę na której jest napisane, że nadaje się do sporządzania posiłków dla niemowląt. No i koniecznie mineralna nie źródlana!

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, nie wiedziałam. Wybrałam ja ze względu na zawartość wapnia.

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    O kurczę, nie wiedziałam. Wybrałam ja ze względu na zawartość wapnia.

To lepiej jogurt zjeść bo do wchlaniania wapnia niezbędna jest wit D, której w wodzie nie będzie.

1JyDp2.png

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem, ale przyznam, że produkty mleczne średnio mi wchodzą

zpbnzbmh7h9mfz19.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ