X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • candela Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla, tak syn urodził się 3 tygodnie przed temminem :)
    A Twoi ?
    Tak z ciekawości. Drugi poród był szybszy :P ?
    Nie wiem czy już pytałam... (bardzo możliwe bo mnie fascynuje ten temat hehehe).

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Ojej a ja wcale nie pije wody :o A jaka polecacie na teraz ??? Pośle dzis Mezowskiego niech mi zgrzewe kupi. Tylko jakiej......?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 09:05

madlene88 lubi tę wiadomość

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jaka firmę polecacie?

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Nałęczów Zdrój jest to woda o moim zdaniem najlepszych wartościach. Jest odpowiednia dla przygotowywania żywności dla niemowląt. Ma Kationy Wapnia i magnezu, a aniony azotyny na bardzo niskim poziomie :) Naturalna woda mineralna, nienasycona dwutlenkiem węgla, średniozmineralizowana. Odpowiednia dla diety ubogiej w sód!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 09:12

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bobomio.pl/babymoov-podglowek-lovenest-original-blue

Właśnie zamówiłam taka poduszeczke :)

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od pije naleczowianke albo mineralna z lidla. A przed ciążą pilismy wodę z kranu bo u poznaniu jest idealnie czysta (podobno) :) jeszcze uwielbiam Kinga pieninska naturalna jak jest gorąco bo najlepiej gasi pragnienie.

1JyDp2.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam po dzisiejszym wazeniu 3kg na plus fziwne skad sie wzielo to dodatkowe 800g skoro 2 dni temun ich nie bylo a jakos sie nie objadam w takim tempie to ja bede miec +30 :D
    co do wody ja pije muszynianke moja siostra tez ja pila cala ciaze i lekarz nie widzial przeciwwskazan ;)

6sutskjolve431gm.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Ja od pije naleczowianke albo mineralna z lidla. A przed ciążą pilismy wodę z kranu bo u poznaniu jest idealnie czysta (podobno) :) jeszcze uwielbiam Kinga pieninska naturalna jak jest gorąco bo najlepiej gasi pragnienie.

Mieszkałam w Poznaniu dwa lata i woda z kranu nie nadawała się nawet do gotowania na herbatę, trzeba było filtrować.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję Nałęczowiankę. Nie jest źródlana tylko mineralna, ale zważywszy na fakt, że przed ciążą nie piłam praktycznie nic, bo smak wody był dla mnie nie do przejścia (z miodem czy cytryną też), a teraz ponad 2 l dziennie to czuję się w pełni rozgrzeszona. Doszłam do wniosku, że skoro nie jest wysoko zmineralizowana to nie będę zadręczała się jej dokładnym składem.
    Z innych "inszości" byłam wczoraj na wizycie. Zmieniłam lekarza na NFZtowskiego ;p bo już nie wyrabiałam finansowo + prywatny działał bardzo źle na moje nerwy. Oczywiście wizyta bez USG, ale przynajmniej poszukał tętna na detektorze i dał skierowanie na kolejne badania (w końcu jakieś bezpłatne!!). I co mnie mocno zastanawia kazał mi odstawić Clexane i Encorton, zostawił tylko luteinę, a zamiast kwasu foliowego 15 mg kazał brać kompleks witamin prenatalnych. Czy któraś z Was też jest już po odstawieniu leków podtrzymujących? Trochę się boję, ale może warto zaufać specjaliście?
    Kolejne wizyty: 17 maja NFZ, 08 czerwca połówkowe
    A na wadze minus 5 kg. Czyli kilogram więcej niż w najlżejszym momencie ciąży. Pomału do góry, więc może nie powinnam się jeszcze martwić?

(wow, wyszła mi mała powieść z wpisu)

02502cdf1c.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Mieszkałam w Poznaniu dwa lata i woda z kranu nie nadawała się nawet do gotowania na herbatę, trzeba było filtrować.

Pamiętam jak zaczynałam studia to woda aż śmierdziala. Ale 2 lata temu wybudowali nowa oczyszczalnie i woda jest ozonowana. W wannie to aż błękitna się wydaje.

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulap mineralna zdecydowanie lepsza od źródlanej:)

Ja odstawilam prolutex na koniec 12 tc. Też się bałam ale zaufalam doktorkowi i bylo wszytko w porządku. Żadne bóle, skurcze czy plamienia mnie nie dopadły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 09:46

aaniluap lubi tę wiadomość

1JyDp2.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije Cisowiankę :D piłam niegazowaną zawsze, a teraz wolę gazowaną lub średnio gazowaną bo lepiej wchodzi, tylko tabsy przepijam niegazowaną :)

dżdżownica lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Karola27! Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    Ja piję Nałęczowiankę. Nie jest źródlana tylko mineralna, ale zważywszy na fakt, że przed ciążą nie piłam praktycznie nic, bo smak wody był dla mnie nie do przejścia (z miodem czy cytryną też), a teraz ponad 2 l dziennie to czuję się w pełni rozgrzeszona. Doszłam do wniosku, że skoro nie jest wysoko zmineralizowana to nie będę zadręczała się jej dokładnym składem.
    Z innych "inszości" byłam wczoraj na wizycie. Zmieniłam lekarza na NFZtowskiego ;p bo już nie wyrabiałam finansowo + prywatny działał bardzo źle na moje nerwy. Oczywiście wizyta bez USG, ale przynajmniej poszukał tętna na detektorze i dał skierowanie na kolejne badania (w końcu jakieś bezpłatne!!). I co mnie mocno zastanawia kazał mi odstawić Clexane i Encorton, zostawił tylko luteinę, a zamiast kwasu foliowego 15 mg kazał brać kompleks witamin prenatalnych. Czy któraś z Was też jest już po odstawieniu leków podtrzymujących? Trochę się boję, ale może warto zaufać specjaliście?
    A na wadze minus 5 kg. Czyli kilogram więcej niż w najlżejszym momencie ciąży. Pomału do góry, więc może nie powinnam się jeszcze martwić?

hejka, mało piszę ale Was podczytuję, energii u mnie było mało przez ostatni miesiąc, powoli wracają siły ale senność nadal się utrzymuję.

ANILLUAP, ja też zmieniłam lekarza, od wczoraj mam innego już docelowego w szpitalu w którym będę rodzić (czyli na Wołoskiej w Warszawie) i biorę Fraxiparine, to coś chyba podobnego do Clexane, na podtrzymanie ciąży, przeciwzakrzepowe leki. Lekarz stwierdził, ze nie widzi u mnie żadnych wskazań żebym brała te zastrzyki i że jak poczuję pierwsze ruchy to mam odstawić.
    Wcześniej brałam jeszcze encorton, to mój pierwotny lekarz kazał mi odstawić w 13 tygodniu.
    Troszkę się obawiam, czy nie zaszkodzi maleństwu odstawienie heparyny.Czy Twój lekarz uzasadnił czemu masz odstawić Clexane?

A z nowinek wizytowych to 2 raz na USG wyszedł chłopiec.

Kimmy lubi tę wiadomość

34bw9n73whljcg6j.png

endometrioza
    06.2016 ciąża biochemiczna
    09.2016 ciąża biochemiczna
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:

Ja muszę clexane brać do końca ciąży. Robiłaś badania na krzepniecie krwi? Mi wyszło niskie aptt i dlatego heparyna do końca ciąży.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam te leki ze względu na wcześniejsze poronienia. Przed ciążą robiłam badania na zespół antyfosfolipidowy i chociaż wyniki wyszły w normie (ale ledwo łapały się w widełki) to poprzedni lekarz stwierdził, że bezpieczniej będzie brać heparynę (w małej dawce, bo 0,4) i encorton 1 mg.
    Ten z wczoraj doszedł do wniosku, że okres największego zagrożenia już minął, więc można odstawić, a poza tym skoro wyniki nie wskazywały jednoznacznie na problem z krzepliwością to nie ma co przeciążać organizmu nadmiarem chemii. Jak najbardziej trafia do mnie ten argument, ale szczerze mówiąc przez najbliższe tygodnie będę miała stracha...

02502cdf1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg połówkowe umówione 6 czerwca:)

• madlene88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hujnia...szefowa mnie wysyla na L4...ruchu niemamy bo zimnoo...a w 3 osoby bez sensu...a ja sie dobrze czuje wiec chyba zwariuje w domu

ckai9n73kv974yz0.png
  • aaniluap Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się rękami i nogami broniłam przed chorobowym. Mam biurową, lekką pracę i chociaż nie znoszę części współpracownic to nie wyobrażam sobie siedzieć w domu dla samego siedzenia.
    Może powiedz szefowej że nie masz wskazań i lekarz nie chce wypisać Ci zwolnienia?

02502cdf1c.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniluap wrote:
    Ja też się rękami i nogami broniłam przed chorobowym. Mam biurową, lekką pracę i chociaż nie znoszę części współpracownic to nie wyobrażam sobie siedzieć w domu dla samego siedzenia.
    Może powiedz szefowej że nie masz wskazań i lekarz nie chce wypisać Ci zwolnienia?
    Mowilam jej to mi.kaze wymyslac ze mnie cos boli ech...

ckai9n73kv974yz0.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide do szpitala na wizyte omowic morfologie i mocz a za tydzień prywatne usg wiec cho by nawrt nie wiem jak to zwolnienie wziasc...masakraaaaaa

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

ckai9n73kv974yz0.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ