Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nie kupujcie sukienek za wcześnie
Ja swoją sprzed ciąży mierzyłam 2 tygodnie przed weselem (3 tygodnie temu) i była dobra, a 2 dni przed imprezą już nie mogłam się dopiąć i musiałam na gwałt kupować nową
Za tydzień komunia, więc mam nadzieję, że ta sama sukienka jeszcze się sprawdzi
Gdańsk, 31 l., kp -
Ja mam chrzest bratanicy za miesiąc i chcę kupić sukienkę przez internet i zamówić ją do mamy do PL a będziemy tam dzień przed imprezą także ten
Ale ja kupuję typowo ciążową, rozmiar taki jak zwykle. Mam nadzieję, że one mają jakiś sensowny zapas na brzuch.
-
A w ogóle macie jakiś pomysł na prezent? Taki niezbyt drogi 200-250zł i nie chcę koperty
Biblia, medalik też odpadają bo już wiem, że takie prezenty to na pewno chrzestni dadzą. Podstawowe gadżety typu szumiś, bujaczek, karuzelka też mają.
-
candela wrote:Ja mam chrzest bratanicy za miesiąc i chcę kupić sukienkę przez internet i zamówić ją do mamy do PL a będziemy tam dzień przed imprezą także ten
Ale ja kupuję typowo ciążową, rozmiar taki jak zwykle. Mam nadzieję, że one mają jakiś sensowny zapas na brzuch.
-
candela wrote:A w ogóle macie jakiś pomysł na prezent? Taki niezbyt drogi 200-250zł i nie chcę koperty
Biblia, medalik też odpadają bo już wiem, że takie prezenty to na pewno chrzestni dadzą. Podstawowe gadżety typu szumiś, bujaczek, karuzelka też mają.
-
candela wrote:A w ogóle macie jakiś pomysł na prezent? Taki niezbyt drogi 200-250zł i nie chcę koperty
Ja osobiście dostałam złote kolczyki na chrzciny, które mama pokazała mi przy komunii i uważam, że dobry prezent bo mam do dziś i noszę. Nie miałam wtedy przebitych uszu. Forma to taka klasyczna elegancja, która jest ponadczasowa, a nie typowo dziecięce w moim przypadku. Drugą opcją, którą my daliśmy na chrzciny była mini sztabka inwestycyjna złota -dziecko to chłopczyk był więc kolczyki odpadały. Złoto ciągle cenowo w górę, a jeśli będzie miało dziecko ochotę to może za 30 lat przetopić na obrączki. W takiej sztabce jest 100% złota więc stosuje się przy przetopieniu domieszki. Sztabka miała certyfikat i taką ładną dedykację opakowana elegancko i wg mnie fajny prezent. Zresztą jedna koleżanka już skorzystała z pomysłu. Kupuje się taką w mennicy w większym mieście.
-
U mnie by się nie sprawdziło z tym złotem, bo ja nie lubię żółtego złota, wszystko mamy w białym złocie
ale pomysł godny uwagi, taki inny...
My na komunię daliśmy srebrną bransoletkę z łańcuszkiem i sznureczkiem zielonym z motywem koniczynki, żeby przynosiła szczęście, jak będzie starsza to będzie sobie nosić+ pięniążki
madlene88 lubi tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:U mnie by się nie sprawdziło z tym złotem, bo ja nie lubię żółtego złota, wszystko mamy w białym złocie
ale pomysł godny uwagi, taki inny...
My na komunię daliśmy srebrną bransoletkę z łańcuszkiem i sznureczkiem zielonym z motywem koniczynki, żeby przynosiła szczęście, jak będzie starsza to będzie sobie nosić+ pięniążki
Białe złoto to żółte złoto z niklem jak się nie mylęTeż mamy obrączki z białego złota z brzegami z żółtego i wtedy o tym czytałam. Więc z takiej sztabki wg mnie białe też można by było zrobić
Oczywiście to tylko opinia laika. Też nie jestem miłośnikiem żółtego złota ale kolczyki mam na tyle urodziwe, że jak chcę coś delikatnego to je ubiorę, albo jak miałam problemy z dziurką od ucha
-
Liliana ładne, tylko u mnie też nawet popularne i bym się nie zdecydowała, bliscy znajomi mają Lilianę, ostatnio też znajoma tak nazwała córę
Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
A może by możliwe, ja się nie zagłębiałam ogólnie w to jak powstaje, tylko ten kolor, jakoś tak żółte babcine, ale to tylko moja opinia
O dziwo tak się z mężem dobraliśmy, że on też żółtych obrączek nie chciał
Jak da się dorobić w białe złoto to prezent trafiony, bo da się dopasować w każdy gust i taka pamiątka na całę życie jest
-
Anuśka19 więc jak Ci się podoba, to nie ma przeciwwskazań, ładnie brzmi, nie ma problemu ze zdrobnieniem, pasuje zarówno dla niemowlaka jak i dorosłego
Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
Może Ci się uda go przekonać, albo szukajcie dalej z listą imion, które podoba się Wam obojgu, my tak zrobiliśmy i mamy takie, które podoba się nam obojgu i już jest to ostateczny wybór
Tylko u nas dla chłopca
Dla dziewczynki bym miała dalej dylemat czy Maja czy Kaja