X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jako niedoswiadczeni odsuwalismy. Syn nigdy w życiu nie miał problemu z napletkiem. Ani razu nie zarosl, skórka sie ładnie ściąga do dziś......nigdy go nie bolało....odsuwalismy leciutko -wiadomo nic na siłę. Na chwilę obecną schodzi cała ....Syn sam sobie teraz juŻ myje tamto miejsce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 09:05

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • patulla Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Witam się i ja :)

Pytanie z innej beczki do mam co już mają synków :) Jak to jest z pielegnacją napletka? Bo różne opinie czytałam i już sama nie wiem...
    Nie robię nic. Odciągac można lekko tylko żeby umyć, ale tylko tyle ile się da, tak na spokojnie. Ja prawdę mówiąc odciagalam trochę czasami, a teraz to są duże chłopaki i siusiaka nie dają sobie dotknąć ;)

EDit: Pediatra w szpitalu, a już na pewno później Wasz wybrany pediatra powie co i jak z tymi małymi siusiakami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 09:22

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • KaroLove Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie leciutko. Mąż się zajmował siusiorkiem syna od samego początku. Ja się bałam że zrobię krzywdę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 09:28

mhsvqps6xtrui0qr.png
    nzjdvkcblpclr0lc.png
    12t 3w- 6,38cm drugi SYN <3
    17t 4w- 220g, SYN <3
    29.05 badanie połówkowe potwierdzono -SYNUŚ! <3
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie praktycznie same dziewuchy w rodzinie to i brak doświadczenia przy chłopakach, ok także nic na siłę :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:25

Barbie24 lubi tę wiadomość

JzxGp2.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę puchłam ale nie na tyle żeby obrączkę zdejmować. Natomiast koleżanka musiała swoją rozciąć bo w pewnym momencie nie mów jej zdjąć...

Co do kombinezonu to ja bym kupiła 68 mimo że w grudniu pewnie dziecko będzie bliżej rozmiaru 62. Chociaż to tez od dziecka zależy. Kombinezon ma grzac a dziecko i tak w nim tylko leży więc ten jeden rozmiar większy mu różnicy nie zrobi a przynajmniej dotrwa do marca.

Nam pediatra mówił żeby napletka nie dotykać bo można krzywdę zrobić.

Noc fatalna.
    Młody się kręcił do 4 a ja jeszcze dostałam konkretnych bóli jak na @ w brzuchu i krzyżu. Na szczęście po magnezie przeszło

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • India26 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten przyjemny niedzielny poranek :)

Pytanie za 100 punktów, wiem że będzie mi potrzebny na 100% laktator (chce skończyć studia po urodzeniu dziecka, został mi 1 semestr na którym jest stosunkowo mało zajęć). Średnio pewnie będę wychodzić na kilka godzin pod rząd. Czytałam o tych elektrycznych, bo raczej tylko taki mi pozostaje. Rankingi przejrzałam, ale nawet te na szczycie mają dużo słabych opinii. Jakie macie doświadczenie w tym temacie ?

59a17bd566875.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India26 wrote:
    Dzień dobry w ten przyjemny niedzielny poranek :)

Pytanie za 100 punktów, wiem że będzie mi potrzebny na 100% laktator (chce skończyć studia po urodzeniu dziecka, został mi 1 semestr na którym jest stosunkowo mało zajęć). Średnio pewnie będę wychodzić na kilka godzin pod rząd. Czytałam o tych elektrycznych, bo raczej tylko taki mi pozostaje. Rankingi przejrzałam, ale nawet te na szczycie mają dużo słabych opinii. Jakie macie doświadczenie w tym temacie ?
    Sama sie waham miedzy medela swing a lovi prolactis. W cenach spora roznica :/

Niby ten lovi ma.dobre opinie, ale niektore komentarze wydaja mi sie mega sztuczne I napisane na zlecenie np

"Laktator Lovi Prolactis to skuteczny laktator w rozwiązywaniu problemów laktacyjnych, bardzo przemyślane różne funkcje tj. możliwość przejścia laktatora elektrycznego w ręczny. Regulacja siły ssania, dwie fazy odciągania pokarmu, kontrola czasu odciągania pokarmu. Możliwość z zastosowania zasilania sieciowego lub korzystać z baterii. Ściąganie pokarmu jest szybkie i bezbolesne nawet, gdy brodawki są pokaleczone. Dołączony bardzo profesjonalny poradnik, który jest niezwykle pomocny, a całość zapakowane jest w bardzo eleganckie etui."

Kurcze, normalne osoby tak nie pisza... to wyglada jak opis funkcji ze strony producenta... I pelno takich opinii...

Ze strony:
    http://bangla.babyonline.pl/p36679-3#opinie

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Co do laktatorów to ja mam trochę doświadczenia, bo sporo się z nimi namęczyłam- nie miałam pokarmu po porodzie mimo porodu sn, więc przez 5 dni co 3 godz całą dobę męczyłam się "na sucho" (bo nie chciałam odpuścić, marzyłam o kp) najpierw z laktatorem elektrycznym medeli, bo taki polecano, że z elektrycznych jeden z najlepszych. Dla mnie to był koszmar, bo głośny jak traktor, czasem jak się zapomniało przestawić mocy ssania przed uruchomieniem, to można było sobie nawet brodawkę naderwać, albo porządnie zabolało..
    No i po kilku dniach wysłałam męża do apteki- kupił mi ręczny z canpola, bo w nocy ten traktor elektryczny wszystkich budził. No i różnica ogromna- niebo a ziemia- ręczny okazał się rewelacyjny. Laktacja na 5 dzień ruszyła dzięki niemu. Jak dla mnie to tylko ręczny!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 11:24

MałaMi88 lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do kombinezonow ja mam dwa .Jwden 0-3i drugi od 3-9.Natomiast jezeli chodzi o laktatory to planuje elektryczny moze canpol.Moja siostra miala niegdys reczny z awenta walnela go w kąt bo za duzo czasu zajmowalo odciaganie.
    A zmieniajac temat mam od 3dni problem a mianowicie odkad zazywam magnez asmag forte i nospe mam nonstop po 2_3razy dziennie biegunki.Pije duzo zeby sie nie odwodnic i ograniczylam magnez nie 3x2 tyljo 2x bo bym zwariowala.Jutro dzwonie do lekarza czy by jeszcze nie zmniejszyc bo tragedia.Ktoras tak ma?

ckai9n73kv974yz0.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19tyg :-) W ten piękny niedzielny poranek mąż zafudował mi rajd rowerowy do lasu ;-) 15 km :-)
    Czuje się świetnie :-D apetyt nawet wrócił :-D

p19udqk3biqtk3ub.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 62cm ten na zimę, a na wiosnę już kupiłam taki mniej ciepły i 74 rozmiar już :) No i mam jeszcze polarek 56cm, mam przeczucie, że nasz dzidziuś będzie mały, patrząc na jego wagę w skończonym 20 tygodniu i ogólnie nasze wymiary rodzinne :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Treselle Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie czy Wy ten magnez to tak profilaktycznie bierzecie? Mi lekarz nic o magnezie nie mówił...a w składzie prenatal duo tez go nie widzę i zastanawiam się czy nie zaczać go brać...
    Jak tak to jaki bierzecie i w czym on pomaga?

dqpr3e5e0v8168du.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dzienną dawkę 400 mg, a na witaminach mam napisane, ze reguluje przewodnictwo nerwowo-mięśniowe, wpływa również na prawidłową gospodarkę mineralną kości.

Przed ciążą też łykałam magnez, ze względu na zmęczenie czy kołatanie serca. Słyszałam też, że jak powieka zaczyna drgać, to jest objaw niedoboru magnezu w organizmie.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze co do żelaza, to mi gin powiedział, ze przy prawidłowych wynikach kobiety w ciąży nie muszą łykać wcale żelaza, mi ze względu na obniżenie tych parametrów zalecił Żelazek bez recepty 2x dziennie.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez reczny laktator w domu, ale przy czestym odciaganiu to bardzo upierdliwe, wiec teraz ten elektryczny planuje.

Ad jeszcze medeli to ponoc electric taki glosny, a swing duzo lepiej

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam ten swing w necie i cena to z kosmosu. Też mam dylemat co z laktatorem a jeszcze temat akurat pod moje dzisiejsze sny bo śniło mi się że przed porodem zaczęła mi się laktacja. Swoją drogą to sen chyba wywołany tym że wczoraj na sutku zobaczyłam biały nalot. Gdzieś tam czytałam że siara może już się pojawić ale serio? Nie wiem nawet jak to wygląda :D

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treselle wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie czy Wy ten magnez to tak profilaktycznie bierzecie? Mi lekarz nic o magnezie nie mówił...a w składzie prenatal duo tez go nie widzę i zastanawiam się czy nie zaczać go brać...
    Jak tak to jaki bierzecie i w czym on pomaga?
    Ja mialam w ostatnich dniach czeste skurcze lekarz to nazwal przepowiadajace,bardzo bolesne,wiec trzeba zazywac nospe i magnez aby dzieciatko soe pchac na swiat nie zaczelo

ckai9n73kv974yz0.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Białe złoto to platyna ;)

Absolutnie nie :) zobacz chociażby różnice w cenie ;)

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do laktatora, toha się jeszcze zastanawiam czy będę go kupowała, ale jeśli juz to pewnie wybiorę jakiś ręczny bo są tańsze, a ja go pewnie tylko kilka razy uzyje, jeżeli wogole go uzyje... ;-)

a dziewczyny, znacie moze jakies tanie sklepy z rzeczami dla dzieci typu tekstil market, pepco? bo nie chciałabym zbankrutowac przy kompletowaniu wyprawki :-D

age.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ