Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KaroLove wrote:bo tego uczucia nei da sie z czyms innym pomylic
eeej....za godzine zaczynam 20 tc :o ...mam + 10 kg jak narazie i dzis bylismy na lodach w mc donaldzie i kupilam sobie mc flurry z karmelem i zagryzalam go frytkami hahaha jakie pycha to bylo :odla mnie wszystko nowe co sie dzieje w brzuchu a nie bylo do tej pory to jest dziwne nowe i zastanawiam sie czy to to
daje sobie czas z ruchami do 22-23tc pozniej zaczne schizowac chociaz wczesniej tez napewno bede miala jakies chwile zwatpienia
-
Nieśmiała wszystkiego najlepszego!
Witam się po weekendziebyliśmy u moich rodziców i wchodzimy w sobotę i tata na dzień dobry mówi- myślałem że już będziesz duza jak ciężarówka a ty narazie jesteś jak cinquecento van
aaniluap, Nieśmiała, pola89, MałaMi88, Anuśka19, Dziobuś, Natikka123, nadziejastru, India26, Treselle lubią tę wiadomość
-
ja sie jeszcze dzis pochwale brzuszkiem jak rosnie jak oszalaly
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1008d007da36.jpgNieśmiała, pola89, MałaMi88, Anuśka19, Dziobuś, dżdżownica, KasiaHaBe, Natikka123, nadziejastru, Caro, Barbie24, E_w_c_i_a, Treselle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny@czekajacnacud1 ja tutaj stanę w obronie KaroLove, bo żeczywiście jest to jej kolejna ciąża i może jest bardziej świadoma ruchów dziecka, ale w moim przypadku to pierwsza ciąża i na prawdę ruchów dziecka nie da się z niczym innym pomylić. Jeśli uważasz, że mogą być to jelita, to to na pewno nie są ruchy. Ja ruchy czuje tak tutaj, jakby zaraz pod skórą, one nie wydobywają się gdzieś tam z wewnątrz, nie dają też odgłosów jak jelita. Są takim zwyczajnym pukaniem od wewnątrz
Czuje z rana gdy jeszcze sie wyleguje w łóżku i często wieczorem na kanapie:)
Miłego dnia dziewczyny i powodzenia na wizytach:) Ohhh i oczywiście dużo słoneczkaAsiaa91, MałaMi88, mimi87, dżdżownica, KasiaHaBe, smeg, Barbie24, Treselle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agnesqe wrote:@czekajacnacud1 ja tutaj stanę w obronie KaroLove, bo żeczywiście jest to jej kolejna ciąża i może jest bardziej świadoma ruchów dziecka, ale w moim przypadku to pierwsza ciąża i na prawdę ruchów dziecka nie da się z niczym innym pomylić. Jeśli uważasz, że mogą być to jelita, to to na pewno nie są ruchy. Ja ruchy czuje tak tutaj, jakby zaraz pod skórą, one nie wydobywają się gdzieś tam z wewnątrz, nie dają też odgłosów jak jelita. Są takim zwyczajnym pukaniem od wewnątrz
Czuje z rana gdy jeszcze sie wyleguje w łóżku i często wieczorem na kanapie:)
Miłego dnia dziewczyny i powodzenia na wizytach:) Ohhh i oczywiście dużo słoneczka
Zgadzam się, ruchów nie da się pomylić z jelitami, to zupełnie inne uczucie. Dziwne ale ja w zeszłym tygodniu i wcześniej czułam je wyraźniej niż teraz... Nie wiem z czym to jest związane.
Miłego dnia!Agnesqe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalmaanies wrote:Zgadzam się, ruchów nie da się pomylić z jelitami, to zupełnie inne uczucie. Dziwne ale ja w zeszłym tygodniu i wcześniej czułam je wyraźniej niż teraz... Nie wiem z czym to jest związane.
Miłego dnia!
Pewnie z ułożenia dzidziutkaJa ostatnio przez dwa dni nie czułam w ogóle i będąc na wizycie u urologa poprosiłam go by przy usg pęcherza najechał troszkę na córeczkę, bo bardzo sie martwię, że od paru dni nie czuje ruchów. Okazało się, że mała miała tu z przodu głowę a całym tułowiem była odwrócona tak jakby w glebie mnie. Czyli nóżki miała tak jakby w kierunku jelit, co zresztą dawało niezłe rewolucje żołądkowe. Taki masażyk po jelitach zrobił swoje;) Jakoś w następnych dniach już czułam lepiej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 07:23
-
nick nieaktualnyczekajacanacud1 wrote:to ja ich pod skora raczej nie poczuje bo mam tam lozysko na przedniej scianie:) raz czulam z boku i to bylo chyba to ale juz nie powtorzylo wiec czekam dalej
Na spokojnie:) Takie wyczekane to będą jeszcze bardziej cieszyć. A może masz to szczęście i będziesz miała spokojniutkie, grzeczniutkie dzieciątko?;p Ja wczoraj byłam u mojej mamy, kilka lat przepracowanych na położnictwie i jak przyłożyła rękę do brzucha to nie mogła uwierzyć co to za akrobatka ;p Mówiła, że jak Amelka już teraz taka ruchliwa to jak chodzić zacznie to nie dogonimy ;p Ani ja ani siostra nie byłyśmy takie szalone;p No ale mama zawsze też była trochę grubsza, a ja jestem chuda jak patyk, tylko wyszła mi teraz taka piłeczka:)
-
Agnesqe wrote:Na spokojnie:) Takie wyczekane to będą jeszcze bardziej cieszyć. A może masz to szczęście i będziesz miała spokojniutkie, grzeczniutkie dzieciątko?;p Ja wczoraj byłam u mojej mamy, kilka lat przepracowanych na położnictwie i jak przyłożyła rękę do brzucha to nie mogła uwierzyć co to za akrobatka ;p Mówiła, że jak Amelka już teraz taka ruchliwa to jak chodzić zacznie to nie dogonimy ;p Ani ja ani siostra nie byłyśmy takie szalone;p No ale mama zawsze też była trochę grubsza, a ja jestem chuda jak patyk, tylko wyszła mi teraz taka piłeczka:)
ja mam nie dosc ze to lozyslo to troszke swojego tluszczyku wiec pewnie to tez ma wplyw. nie jakis grubas jestem ale tu i tam mam
-
Nieśmiała wrote:witam się z rana
powodzenia na wizytach a niewizytującym miłego dnia
ja idę szaleć ze slodyczami bo dziś urodzinkiteż dziś obchodzę urodziny!
Wszystkiego najlepszego
aaniluap, Nieśmiała, dżdżownica, Caro, Barbie24, E_w_c_i_a, mimoza lubią tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja w obu ciazach dosc szybko czulam ruchy I intensywnie, po 16 tyg pierwsze. Corka (14mies) jest mega ruchliwa I aktywna od urodzenia, takze tez pewnie ma to wply. Jestem drobnej budowy, ale nie jakos chuda. Teraz 56/158cm, przed ciaza 52. Moze tez jakis wplyw ma unerwienie macicy brzucha. Ja mimo 2 ciazy nie mam wielkiego brzuszka, wiec dziecku tez pewnie ciasniej I na ten moment bardzo czesto czuje jak laduje kopytami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 08:31
aaniluap, Agnesqe lubią tę wiadomość
-
Pola, Nieśmiała, wszystkiego naj, naj Dziewczyny!!! :*
Witam się w tym pięknym dniu, jak również moim półmetku, ponieważ dzisiaj stuknęło mi właśnie rowno 20 tygodni skończonych ciąży!!!Niby czas mi wolno leci ale jak tak sobie pomyślę, to to już połowa za mna
Cały weekend spedzilam u Rodziców i wylegiwalam się na tarasie, i z racji tego lenistwa nie pisałam ale czytałam Was Kochane. Ale dziś już wracam
Co do ruchow, też mam łożysko na przedniej ścianie ale czuję coś, takie pukanie w podbrzuszu, z tym że to jest bardzo delikatne i nie ma mowy o tym żeby poczuć to pod ręką, a tym bardziej zobaczyć tak jak niektóre z Wastak więc czekam
Powodzenia na wizytach i milego dnia!Nieśmiała, pola89, smeg, Barbie24 lubią tę wiadomość
-
Potwierdzę, że mimo pierwszej tak zaawansowanej ciąży ruchów dziecka nie da się pomylić z niczym innym
ja nie jestem szczupla, łożysko mam na tylnej ścianie i ruchu poczułam pierwszy raz w 16tyg2d. Dodam że moja córcia jest chyba wyjątkowo ruchliwa , szczególnie z samego rana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 08:45
Agnesqe lubi tę wiadomość
-
czekajacanacud1 wrote:to ja ich pod skora raczej nie poczuje bo mam tam lozysko na przedniej scianie:) raz czulam z boku i to bylo chyba to ale juz nie powtorzylo wiec czekam dalej
Ja też mam na przedniej ścianie i czuje bardziej musniecia, jakby ryba pływała a nie pukanie czy kopniecia. Ale absolutnie nic po moim brzuchu nie widać żeby się ruszał