X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroLove wrote:
    bo tego uczucia nei da sie z czyms innym pomylic :)

eeej....za godzine zaczynam 20 tc :o ...mam + 10 kg jak narazie i dzis bylismy na lodach w mc donaldzie i kupilam sobie mc flurry z karmelem i zagryzalam go frytkami hahaha jakie pycha to bylo :o :D
    kurde nie wyswietla mi sie twoj suwaczek ale chyba to nie Twoja pierwsza ciaza? dobrze kojaze? ti chyba masz wieksze porownanie z ruchami wiec latwo pisac ze sie nie pomyli :D dla mnie wszystko nowe co sie dzieje w brzuchu a nie bylo do tej pory to jest dziwne nowe i zastanawiam sie czy to to :P daje sobie czas z ruchami do 22-23tc pozniej zaczne schizowac chociaz wczesniej tez napewno bede miala jakies chwile zwatpienia :P

6sutskjolve431gm.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wszystkiego najlepszego!

Witam się po weekendzie :) byliśmy u moich rodziców i wchodzimy w sobotę i tata na dzień dobry mówi- myślałem że już będziesz duza jak ciężarówka a ty narazie jesteś jak cinquecento van :)

aaniluap, Nieśmiała, pola89, MałaMi88, Anuśka19, Dziobuś, Natikka123, nadziejastru, India26, Treselle lubią tę wiadomość

1JyDp2.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o ruchy to ja poczułam w piątek że to jest napewno dzidziuś i od tamtej pory codziennie raz albo dwa poczuje jakąś rybe pływająca w brzuchu :)

pola89, Anuśka19, Dziobuś, Barbie24 lubią tę wiadomość

1JyDp2.png

Wysłany: 22 maja 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie jeszcze dzis pochwale brzuszkiem jak rosnie jak oszalaly :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1008d007da36.jpg

Nieśmiała, pola89, MałaMi88, Anuśka19, Dziobuś, dżdżownica, KasiaHaBe, Natikka123, nadziejastru, Caro, Barbie24, E_w_c_i_a, Treselle lubią tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @czekajacnacud1 ja tutaj stanę w obronie KaroLove, bo żeczywiście jest to jej kolejna ciąża i może jest bardziej świadoma ruchów dziecka, ale w moim przypadku to pierwsza ciąża i na prawdę ruchów dziecka nie da się z niczym innym pomylić. Jeśli uważasz, że mogą być to jelita, to to na pewno nie są ruchy. Ja ruchy czuje tak tutaj, jakby zaraz pod skórą, one nie wydobywają się gdzieś tam z wewnątrz, nie dają też odgłosów jak jelita. Są takim zwyczajnym pukaniem od wewnątrz :) Czuje z rana gdy jeszcze sie wyleguje w łóżku i często wieczorem na kanapie:)

Miłego dnia dziewczyny i powodzenia na wizytach:) Ohhh i oczywiście dużo słoneczka :)

Asiaa91, MałaMi88, mimi87, dżdżownica, KasiaHaBe, smeg, Barbie24, Treselle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zwróciłyście uwagę, że większości nam szlak trafił suwaczki:/ Co sie stało?

• almaanies Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    @czekajacnacud1 ja tutaj stanę w obronie KaroLove, bo żeczywiście jest to jej kolejna ciąża i może jest bardziej świadoma ruchów dziecka, ale w moim przypadku to pierwsza ciąża i na prawdę ruchów dziecka nie da się z niczym innym pomylić. Jeśli uważasz, że mogą być to jelita, to to na pewno nie są ruchy. Ja ruchy czuje tak tutaj, jakby zaraz pod skórą, one nie wydobywają się gdzieś tam z wewnątrz, nie dają też odgłosów jak jelita. Są takim zwyczajnym pukaniem od wewnątrz :) Czuje z rana gdy jeszcze sie wyleguje w łóżku i często wieczorem na kanapie:)

Miłego dnia dziewczyny i powodzenia na wizytach:) Ohhh i oczywiście dużo słoneczka :)

Zgadzam się, ruchów nie da się pomylić z jelitami, to zupełnie inne uczucie. Dziwne ale ja w zeszłym tygodniu i wcześniej czułam je wyraźniej niż teraz... Nie wiem z czym to jest związane.
    Miłego dnia!

Agnesqe lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almaanies wrote:
    Zgadzam się, ruchów nie da się pomylić z jelitami, to zupełnie inne uczucie. Dziwne ale ja w zeszłym tygodniu i wcześniej czułam je wyraźniej niż teraz... Nie wiem z czym to jest związane.
    Miłego dnia!

Pewnie z ułożenia dzidziutka ;) Ja ostatnio przez dwa dni nie czułam w ogóle i będąc na wizycie u urologa poprosiłam go by przy usg pęcherza najechał troszkę na córeczkę, bo bardzo sie martwię, że od paru dni nie czuje ruchów. Okazało się, że mała miała tu z przodu głowę a całym tułowiem była odwrócona tak jakby w glebie mnie. Czyli nóżki miała tak jakby w kierunku jelit, co zresztą dawało niezłe rewolucje żołądkowe. Taki masażyk po jelitach zrobił swoje;) Jakoś w następnych dniach już czułam lepiej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 07:23

Wysłany: 22 maja 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja ich pod skora raczej nie poczuje bo mam tam lozysko na przedniej scianie:) raz czulam z boku i to bylo chyba to ale juz nie powtorzylo wiec czekam dalej :)

6sutskjolve431gm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    to ja ich pod skora raczej nie poczuje bo mam tam lozysko na przedniej scianie:) raz czulam z boku i to bylo chyba to ale juz nie powtorzylo wiec czekam dalej :)

Na spokojnie:) Takie wyczekane to będą jeszcze bardziej cieszyć. A może masz to szczęście i będziesz miała spokojniutkie, grzeczniutkie dzieciątko?;p Ja wczoraj byłam u mojej mamy, kilka lat przepracowanych na położnictwie i jak przyłożyła rękę do brzucha to nie mogła uwierzyć co to za akrobatka ;p Mówiła, że jak Amelka już teraz taka ruchliwa to jak chodzić zacznie to nie dogonimy ;p Ani ja ani siostra nie byłyśmy takie szalone;p No ale mama zawsze też była trochę grubsza, a ja jestem chuda jak patyk, tylko wyszła mi teraz taka piłeczka:)

Wysłany: 22 maja 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Na spokojnie:) Takie wyczekane to będą jeszcze bardziej cieszyć. A może masz to szczęście i będziesz miała spokojniutkie, grzeczniutkie dzieciątko?;p Ja wczoraj byłam u mojej mamy, kilka lat przepracowanych na położnictwie i jak przyłożyła rękę do brzucha to nie mogła uwierzyć co to za akrobatka ;p Mówiła, że jak Amelka już teraz taka ruchliwa to jak chodzić zacznie to nie dogonimy ;p Ani ja ani siostra nie byłyśmy takie szalone;p No ale mama zawsze też była trochę grubsza, a ja jestem chuda jak patyk, tylko wyszła mi teraz taka piłeczka:)
    nie obraze sie za spokojne ale czasem mogloby puknac ;) ja mam nie dosc ze to lozyslo to troszke swojego tluszczyku wiec pewnie to tez ma wplyw. nie jakis grubas jestem ale tu i tam mam :)

6sutskjolve431gm.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    witam się z rana :-)
    powodzenia na wizytach a niewizytującym miłego dnia ;-)
    ja idę szaleć ze slodyczami bo dziś urodzinki ;-D
    Ach ten piękny majowy dzień :D też dziś obchodzę urodziny! :) :) :) Wszystkiego najlepszego <3

aaniluap, Nieśmiała, dżdżownica, Caro, Barbie24, E_w_c_i_a, mimoza lubią tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Zielona_konczynka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała , pola89

Wszystkiego najlepszego :)

Nieśmiała, pola89 lubią tę wiadomość

3i49io4p7lvf8hsy.png

Wysłany: 22 maja 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia najlepszego :) <3

pola89 lubi tę wiadomość

6sutskjolve431gm.png
  • Asiaa91 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny! :)

Nieśmiała, pola89 lubią tę wiadomość

preg.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w obu ciazach dosc szybko czulam ruchy I intensywnie, po 16 tyg pierwsze. Corka (14mies) jest mega ruchliwa I aktywna od urodzenia, takze tez pewnie ma to wply. Jestem drobnej budowy, ale nie jakos chuda. Teraz 56/158cm, przed ciaza 52. Moze tez jakis wplyw ma unerwienie macicy brzucha. Ja mimo 2 ciazy nie mam wielkiego brzuszka, wiec dziecku tez pewnie ciasniej I na ten moment bardzo czesto czuje jak laduje kopytami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 08:31

aaniluap, Agnesqe lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Dziobuś Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, Nieśmiała, wszystkiego naj, naj Dziewczyny!!! :* <3

Witam się w tym pięknym dniu, jak również moim półmetku, ponieważ dzisiaj stuknęło mi właśnie rowno 20 tygodni skończonych ciąży!!! :D Niby czas mi wolno leci ale jak tak sobie pomyślę, to to już połowa za mna :D

Cały weekend spedzilam u Rodziców i wylegiwalam się na tarasie, i z racji tego lenistwa nie pisałam ale czytałam Was Kochane. Ale dziś już wracam :D

Co do ruchow, też mam łożysko na przedniej ścianie ale czuję coś, takie pukanie w podbrzuszu, z tym że to jest bardzo delikatne i nie ma mowy o tym żeby poczuć to pod ręką, a tym bardziej zobaczyć tak jak niektóre z Was :( tak więc czekam :)

Powodzenia na wizytach i milego dnia! <3

Nieśmiała, pola89, smeg, Barbie24 lubią tę wiadomość

w57v43r8utp47tsp.png

010i43r8r6o088q6.png
  • Nieśmiała Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola najlepszego! :-)

pola89 lubi tę wiadomość

age.png
  • Asiaa91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzę, że mimo pierwszej tak zaawansowanej ciąży ruchów dziecka nie da się pomylić z niczym innym :) ja nie jestem szczupla, łożysko mam na tylnej ścianie i ruchu poczułam pierwszy raz w 16tyg2d. Dodam że moja córcia jest chyba wyjątkowo ruchliwa , szczególnie z samego rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 08:45

Agnesqe lubi tę wiadomość

preg.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:

Ja też mam na przedniej ścianie i czuje bardziej musniecia, jakby ryba pływała a nie pukanie czy kopniecia. Ale absolutnie nic po moim brzuchu nie widać żeby się ruszał :/

1JyDp2.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ