Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja
sama własnie sprawdziłam żeby w błąd nie wprowadzać https://pl.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82e_z%C5%82oto (o ile wiki można uznać za wiarygodne źródło
).
Co do żółtego złota to też nie jestem miłośnikiem u siebie stąd obrączki w większości w białym złocie a ta niteczka żółtego to tak ukłon w stronę klasykiPomimo upływu lat bardzo lubię nasze obrączki.
Swoją drogą, martwi mnie bardzo, że będę musiała na koniec ciąży zdjąć obrączkę bo mi palce napuchną -nie ściągałam jej poza myciem rąk,kąpielą czy sprzątaniem, od dnia ślubu. Powiedzcie proszę jak to jest z tym puchnięciem pod koniec? Naprawdę jest taka różnica czy raczej są to skrajne przypadki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 22:13
-
Z tym puchnięciem to różnie bywa. Ja na porodówce miałam obrączkę, także ten...
Poza tym witam się po całym dniu. Najpierw rano w ogródku grządki skończyliśmy i upał był straszny... A po 13-14 tak się ochłodziło, że ledwo 15^C było... szok...
Pojechaliśmy potem do znajomych na grilla, ale niestety w domu musieliśmy siedzieć, bo zimno i wiatr... brrr... Chłopaki nasze z koleżanką się pobawili
A teraz w końcu po całym dniu mogę odsapnąć i stwierdzić, że to co czuję gdzieś tam w brzuchu to dzidziuśWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 22:54
Dziobuś lubi tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:Ja właśnie swojego widziałam i czułam, bo mi pofalował brzuch tak fajnie
A jak próbowałam wcześniej telefonem uchwycić to wtedy nie ma takich akcji
Mam kilka filmików jak chłopaki w brzuchu fikają
-
A może by... wrote:Białe złoto to żółte złoto z niklem jak się nie mylę
Też mamy obrączki z białego złota z brzegami z żółtego i wtedy o tym czytałam. Więc z takiej sztabki wg mnie białe też można by było zrobić
Oczywiście to tylko opinia laika. Też nie jestem miłośnikiem żółtego złota ale kolczyki mam na tyle urodziwe, że jak chcę coś delikatnego to je ubiorę, albo jak miałam problemy z dziurką od ucha
Białe złoto to platyna -
A może by... wrote:Nadzieja
sama własnie sprawdziłam żeby w błąd nie wprowadzać https://pl.wikipedia.org/wiki/Bia%C5%82e_z%C5%82oto (o ile wiki można uznać za wiarygodne źródło
).
Co do żółtego złota to też nie jestem miłośnikiem u siebie stąd obrączki w większości w białym złocie a ta niteczka żółtego to tak ukłon w stronę klasykiPomimo upływu lat bardzo lubię nasze obrączki.
Swoją drogą, martwi mnie bardzo, że będę musiała na koniec ciąży zdjąć obrączkę bo mi palce napuchną -nie ściągałam jej poza myciem rąk,kąpielą czy sprzątaniem, od dnia ślubu. Powiedzcie proszę jak to jest z tym puchnięciem pod koniec? Naprawdę jest taka różnica czy raczej są to skrajne przypadki?
Moim zdaniem źle jest napisane w tej Wikipedi, ale mogę się mylićBo już sama troszkę zaczęłam się zastanawiać
kiedyś szukałam sporo informacji na ten temat i teraz w tej wiki co innego
-
Barbie24 wrote:Pokaż jakie cudeńka upolowałaś
Mi też się marzy wycieczka do pepco.
nie wiem, jak ogarnąć wstawianie fotek. jak ogarnę, to najpierw wrzucę Wam brzuchol
idę nadrabiać, bo ładnie naskrobałyście -
witam się niedzielnie
ciekawe co dziś pogoda wymysli
dziewczyny mam pytamie, bo ja sie jeszcze nie znam... Ile wzrostu będą miały nasze dzieci na koniec grudnia? Bo chciałabym kupic jakis spiworek cieply bo u mnie zima zaczyna sie koniec listopada /grudzień. I jeszcze bym kupila jakis ladny stroj na świętaale nie wiem czy takie 2,5 - 3 miesięczne dziecko nosi 62 czy juz moze 68-74?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 07:09
-
Witam się niedzielnie
nadrobiłam!
co do wzrostu Maleństw, ja mam zapisaną taka tabelkę, wg różnych centyli i mi się zgadza - http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
pewności, co do ruchów nadal nie mam - i też schizuję Mężowiratuje nas detektor płodu i się troszkę uspokajam
ja te dwa dni miałam sporo energii, jak na ostatnie dninaspacerowałam się, poogarniałam - a dziś smutno za oknem i nic się nie chce!
aaaaa, no i najważniejsze, wczoraj zaczęłam 20 tydzień -
Jesli chodzi o puchniecie to tak rzeczywiscie na koncu jest tragedia, przynajmniej u mnie byla :p myslalam, ze tak przytylam :p ogolnie rece mi cierply I skurcze lydek dostawalam. Pierscionki wszystkie out. Jak wrocilam do domu ze szpitala to ubralam wszystkie jakgdyby nigdy nic I juz palce byly normalne.
Juz teraz jak zjem cos slonego bardziej to wieczorem mi w pierscionkach niewygodnie I ewidentnie takie podpuchniete mamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 07:44
-
Nieśmiała wrote:witam się niedzielnie
ciekawe co dziś pogoda wymysli
dziewczyny mam pytamie, bo ja sie jeszcze nie znam... Ile wzrostu będą miały nasze dzieci na koniec grudnia? Bo chciałabym kupic jakis spiworek cieply bo u mnie zima zaczyna sie koniec listopada /grudzień. I jeszcze bym kupila jakis ladny stroj na świętaale nie wiem czy takie 2,5 - 3 miesięczne dziecko nosi 62 czy juz moze 68-74?
Nieśmiała lubi tę wiadomość
-
W grudniu teoretycznie nasze dzieci będą miały rozmiar 62, ale już w marcu pewnie w niego nie wejdą - zależy od dziecka. I w ogóle szybko rosną takie maluszki i czasami pasuje rozmiar 62, ale w 68 też już dobrze wyglądają, zwłaszcza bluzy/bluzeczka, czy spodnie, najwyżej rękawy/nogawki się podwija.
Nieśmiała lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Białe złoto to platyna
Białe złoto to zolte złoto z dodatkiem np srebra, niklu, palladu żeby uzyskać biały kolor.
Platyna to inny pierwiastek. Jest biały bez żadnych domieszek. Droższy i cenniejszy niż zloto
patulla, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
Asiaa91 wrote:Cześć dziewczyny, mam dzisiaj ewidentny spadek formy. Powiedzcie mi, czy któraś z was miała nawrót mdłości na tym etapie?
Malami88 nooo....Tak zimno -
Anuska Liliana pięknie ♡ Paulina tez mi są podoba (my dla córki mieliśmy Eliza lub właśnie Paulinka) ......U mnie dużo tez Lilian ale Dominik mało. Super imię
Mi się jakimś cudem udało meza przekonać żeby chłopak nie nazywał się Antoś A Gabriel (trudno było haha) ale jest. Więc jak coś to laseczka Eliza A chłopak Gabriel Antoni (na drugie)Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
a prezent dla Mamy na Dzień Mamy już mam - kupiłam elektroniczny termometr, był akurat w rossmanie w promo za 24,99
a wiecie, że za rok na Dzień Mamy...będziemy miały już Maleństwa obok siebie?MałaMi88 lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
Pytanie z innej beczki do mam co już mają synkówJak to jest z pielegnacją napletka? Bo różne opinie czytałam i już sama nie wiem...
MałaMi88 lubi tę wiadomość