Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój też się wzbrania. Trochę leń, bo dużo by chciał, ale po pracy pada "na pysk", a dodatkowo ogarnia większość domu, żeby mi zostawały lekkie prace. Poza tym na pewno się boi, bo jak już dojdzie co do czego to zachowuje się jakbym z porcelany była i strasznie mnie tym irytuje. Może trzeba go podstępem? Na śpiocha nad ranem "rozkręcić", a później już samo pójdzie?
Albo zaszantażować, że dzięki temu wzmacniają się mięśnie i poród i połóg później szybsze i sprawniejsze?
-
patulla wrote:Mąż mnie "depresuje"
On to jest w ogole mega trudny człowiek... Ale żeby facet nie chciał/nie lubił (sama nie wiem) seksu?
uśmiechnęłam się czytając to bo sama mam podobniemam ostatnio wzmożony "apetyt" a mąż ledwo się daje nakłonić, chociaż nigdy nie był jakimś ogierem;) Mowię mu żeby korzystał teraz póki wielki brzuch nie utrudnia sprawy, ale jakoś go to nie przekonuje. Ostatnio mi powiedział, że boi się mnie uszkodzić, to mu wytłumaczyłam żeby tylko nie naciskał na brzuszek, a reszta po staremu. A moze niektórym facetom przez to całe tacierzyństwo spada libido?
Co do zusu to ktoś wspomniał o programie, w którym mozna sprawdzić czy l4 dotarło. Zagłębiłam się w temat i chodzi o zus pue. Nawet fajna sprawa. Sprawdziłam, ze moje l4 dotarły i dowiedziałam się, że nie dostanę wyrównania za 3 dni kwietnia, choć niestety nie napisano dlaczego. Podejrzewam, ze to przez to, ze od pracodawcy dostałam więcej niż będę dostawać od zusu (w moim przypadku średnia z ostatniego roku będzie niższa niż podstawa z pracy, bo dostałam znaczącą podwyżkę w styczniu). O wypłacie za ten miesiąc nic nie ma, ale l4 było do wczoraj, więc może lada dzień się coś pojawi. -
Kurcze z tym sexem w ciąży to przesrane hormony buzują a u nas zakaz stosunków i orgazmów jakoś radzimy ale "zadowolenie" to tylko jednostronne ja przez ten zakaz to sny mam takie że wstyd się przyznać budzę się z totalnym odlotem zaczęłam unikać nawet filmów gdzie sceny serduszkowe
A moje chłopisko znosi dzielnie zaskoczył mnie słowami że wytrzymamy ryzykować nie będziemy hahaha on chyba nie jest świadomy że to jeszcze pół roku hahaha
aaniluap, Izzy lubią tę wiadomość
-
aaniluap wrote:Mój też się wzbrania. Trochę leń, bo dużo by chciał, ale po pracy pada "na pysk", a dodatkowo ogarnia większość domu, żeby mi zostawały lekkie prace. Poza tym na pewno się boi, bo jak już dojdzie co do czego to zachowuje się jakbym z porcelany była i strasznie mnie tym irytuje. Może trzeba go podstępem? Na śpiocha nad ranem "rozkręcić", a później już samo pójdzie?
Albo zaszantażować, że dzięki temu wzmacniają się mięśnie i poród i połóg później szybsze i sprawniejsze?
O, bardzo dobry argument, że też o tym nie pomyślałam
Patulla, zupełnie jakbym o swoim czytała -
Mój akurat w tych tematach zawsze aktywny, ciąża mu "nie przeszkadza" także korzystamy, lekarz póki co przeciwskazań nie widzi, pierwsze 3 miesiące tylko byliśmy ostrożniejsi i wtedy kiedy był zakaz, to zakaz
najgorzej będzie w połogu bo tak długiej przerwy jeszcze nie mieliśmy
Ale jakoś damy radę
Podrzucił mi wczoraj demotywatora:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7157d54c2a30.jpg
aaniluap, BurzaHormonów, MałaMi88, Anulka87, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Ja wczoraj mialam polowkowe. Wszystko bardzo dobrze, wagowo wg terminu z okresu. Chyba 450g ale nie pamietam dokladnie. No I raczej gigantem nie bedzie choc wiekszy niz corcia na tym etapie.
Jak u Was z waga? Ja mam +4-4.5kg jestem troszke dalej niz wiekszosc z Was co prawda, ale jakos mi sie duzo wydajena tym etapie taki standard to +0.5kg/tydzien, +2kg/miesiac
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Kochane ja jestem 4,5 kg-5kg na plusie.Jest ok nienarzekam bo zawsze mogłoby być więcej.Przedemna jeszczec4miesiace ciąży więc mamy czas:)
Dżdżownica:powiedz mi jak to z tym L4 dzis ostatni dzień mam płatności od szefowej a jak to płaci zus?przelewają ci po 30dniach mniej więcej?Mają twój nr konta? Bo mojego chyba nie?jak to wygląda,?bo jestem ciemna
Byłam dziś oglądać wózki iii szczerze Bebetto oprócz najnowszej Murano są tak twarde że tragedia...Bardzo miękki okazał się coletto savoba ...ale nie mają ładnych spacerowek i kolorystyki dla dziewczynki.Jeju jestem w kropce.Chcialabym się zmieścić 3w1tak do 1700 ale widzę to będzie trudne z moimi wymaganiami...
Macie może jakieś upatrzone wózki dla niskich osób?miękkie wózki?
na razie Bebetto i coletto wysokościowo dla mnie super:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 13:43
-
Izzy wrote:Hej
U nas potwierdziła się dzisiaj dziewczynka (20t4d). Jeszcze jestem w szoku
A co do seksu to ja też coś ochoty nie mam i już mnie to martwi..
A co do sexu to powiem Ci że mnie tam cieszy to co napisałaś bo to oznacza że nie jestem jakaś innaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 13:56
Izzy lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
u mnie tez masakra. a maz na tym cierpi...a ja nie moge. najpierw realne zagrozenie -bo krwiaki............a teraz to lozysko nisko. lekarz kategorycznie zabronił. nic nie moge nawet na rowerze jezdzic huh.
-
heh, ja też się podśmiechuję pod nosem, jak Was czytam
u nas z seksem mniej, niż kiedyś - serduszkujemy się raz na tydzień (i to ja muszę wyjść z inicjatywą!), mój Mąż się boi...w pierwszej ciąży czytał, czy...penisem można dotknąć Maleństwo, bo się bał
teraz czeka tylko na moje przyzwolenie grzecznie
a mnie osobiście chce się mniej, niż kiedyś, szału nie ma, ale nie jest źle