Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieśmiała wrote:a ja jeszcze mam pytanue, bo Wy takie obeznane
jezeli umowę mam do października'18 i wroce do pracy wlasnie w październiku. tylko że będę miala zalegly urlop to firma mi przedluzy umowę na ten miesiac zebym urlop wykorzystala (np do listopada) czy moze z ostatnią "wypłatą" w październiku mi wyrówna?
Mi się umowa skończyła w czasie l4 i wypłacili ekwiwalent za urlop. Ale to była duża firma, więc nie wiem czy to standard.Nieśmiała lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:To zależy od ilości pracowników zatrudnianych w firmie. Jeśli jest poniżej 20 to zus przejmuje zasiłek
Dobrze że mówisz, bo nie wiedziałam. Teraz mój M będzie miał operacje to znaczy że po 30 dniach zwolnienia trzeba się zgłosić do ZUSu? Czy dalej dać pracodawcy zwolnienie i zus będzie wypłacal bezpośrednio? -
dżdżownica wrote:Dobrze że mówisz, bo nie wiedziałam. Teraz mój M będzie miał operacje to znaczy że po 30 dniach zwolnienia trzeba się zgłosić do ZUSu? Czy dalej dać pracodawcy zwolnienie i zus będzie wypłacal bezpośrednio?
patulla, dżdżownica lubią tę wiadomość
-
0202oliwcia wrote:Co do sexu to u nas jest na odwrót mąż chce a ja nie mam ochoty .... chyba coś ze mną jest nie tak
bo wcześniej nie miałam z tym problemów[/QUOTE
mnie też się wo ogóle nie chce teraz, aż dziwnie się czuje, bo nigdy tak długo "bez" nie byliśmy,a mąż znowu trochę się boi o malucha. Z jednej strony dobrze że nie nalega bo ja średnio teraz, ale brakuje mi "przytulania". Ehh... a przeraża mnie to, że po porodzie zmęczenie w ogóle nie da się nam nacieszyć sobą.
endometrioza
06.2016 ciąża biochemiczna
09.2016 ciąża biochemiczna -
Nieśmiała wrote:a ja jeszcze mam pytanue, bo Wy takie obeznane
jezeli umowę mam do października'18 i wroce do pracy wlasnie w październiku. tylko że będę miala zalegly urlop to firma mi przedluzy umowę na ten miesiac zebym urlop wykorzystala (np do listopada) czy moze z ostatnią "wypłatą" w październiku mi wyrówna?
Jak chcą to przedłuża ale może być też tak ze wypłaca pieniądze za urlop, zależy czy będą chcieli żebyś dalej pracowała. -
dżdżownica wrote:Dobrze że mówisz, bo nie wiedziałam. Teraz mój M będzie miał operacje to znaczy że po 30 dniach zwolnienia trzeba się zgłosić do ZUSu? Czy dalej dać pracodawcy zwolnienie i zus będzie wypłacal bezpośrednio?
Ja przekazuje pracodawcy a on wysyła do zusu. Ma na to 7 dni. -
Bella_Bella wrote:Jeśli Twój pracodawca zatrudnia tylko 3 pracowników to za pierwsze 30-33 dni zwolnienia płaci Twój pracodawca a kolejne dni przejmuje zus. Zus ma 30 dni na wypłacenie zasiłku od momentu otrzymania Twojego zwolnienia.
-
madlene88 wrote:Tak tak o tych 33dniach że pracodawca płaci to wiem natomiast nurtowało mnie te dalsze.A zus ma mój nr konta?czy dostanę takie zapytanie od nich?Może to głupie pytanie ale na zusie kompletnie się nie znam a nigdy nie byłam w ciąży i na l4:)
Pracodawca przekazuje do zusu Twoje dane łącznie z numerem kontamadlene88 lubi tę wiadomość
-
MałaMi88 wrote:Jej jak ja dzis zdycham. Zle mi.... Niedobrze.... Mdli mnie.... Wszystko mnie meczy najmniejszy wysilek.... Spac mi sie chce a nie moge zasnac..... Glowa boli buuuuuuuuAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
monaJa wrote:Był poruszany temat laktatorow pieluch rożków wózki to cały czas obrabiamy
A co z butelkami i smoczkami to bardziej pytanie do tych co mają małe brzdące w domu jakie butelki i smoczki macie wyprubowane ?
Ja w tym temacie to jestem zielona bo całą trójkę piersią wykarmiłam ale moja siostra i bratowa używały butelek tommee tippee ,koleżanka też i wszystkie sobie chwalą. Co do smoczków uspokajających to wszystkie moje znajome używają dynamicznych lovi.
-
monaJa wrote:Był poruszany temat laktatorow pieluch rożków wózki to cały czas obrabiamy
A co z butelkami i smoczkami to bardziej pytanie do tych co mają małe brzdące w domu jakie butelki i smoczki macie wyprubowane ?
Ja kupuję zestaw startowy butelek avent, smoczki mają ponoć antykolkowe