WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    A jak sie nazywa ta aplikacja ?:)

HiMommy! :) Też ją mam :)

chcebardzobycmama lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • India26 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Ja już po wizycie, dzidzia zdrowa, prawdopodobnie będzie dziewczynka! Jeszcze będzie to trzeba potwierdzić, bo wiercipięta straszna. :)

pola89, baassiia, dżdżownica, madlene88, Agnesqe, BurzaHormonów, monaJa, nadziejastru, Bella_Bella, patulla, KasiaHaBe, Caro, MałaMi88, A może by..., Asiaa91, E_w_c_i_a, JustNatalie, Dziobuś, Anuśka19 lubią tę wiadomość

59a17bd566875.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam tomme tippe. Dziewczyny wiem, ze wiekszosc ma w planach kp, ale ja polece "w razie w" do szpitala wziasc swoja butelke z najmniejsza dziurka bo z tych gotowych lalo sie jak z kranu... wszystko lecialo bokiem mojej :/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... Kupiłam właśnie detektor tętna płodu AngelSounds firmy Jumper na allegro :) mam łożysko na przedniej ścianie, nie czuję żadnych ruchów jeszcze, a mogę czuć je ogólnie słabiej, więc stwierdziłam, że chcę! :D długo nosiłam się z tym zamiarem i w końcu kupiłam :D wiem, że opinie są różne, ale myślę, że więcej jest plusów niż minusów :)

Agnesqe, aaniluap, dżdżownica, czekajacanacud1, KasiaHaBe, MałaMi88, almaanies, A może by..., madlene88 lubią tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas prawdopodobnie też będzie córcia :) pokazała piękne nóżki i pośladki, pomiedzy nic nie znaleziono ;) wazy prawie 300g, wiek zgadza się z om. Niestety łożysko jest nisko. Na kłucie w szyjce dostałam magnez, jak nie przejdzie to dostałam też receptę na duphaston, bo luteina mnie uczula. Miałam mierzoną szyjke przez usg dopochwowe, ma ok 3cm. Na szczęście jest twarda i zamknięta. Dostałam też skierowanko na usg prenatalne, więc będzie trochę mniej kosztów. Następną wizytę mam 27 czerwca, proszę o wpisanie :) na połówkowe się jeszcze nie zapisałam

pola89, India26, monaJa, patulla, MałaMi88, Asiaa91, E_w_c_i_a, Dziobuś, Anuśka19 lubią tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę zmówiły się czy co tyle dziewczynek :-) baby rządzą!!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5c912ed5e21.jpg

A tak wyglądamy na leżąco ;-)

pola89, MałaMi88, madlene88, czekajacanacud1, Dziobuś, Anuśka19 lubią tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem jaka płeć ( na połówkowe idę 1 czerwca)- w domu 2 córki i syn, wszyscy chcą brata ale jak będzie siostrzyczka to też mówią że fajnie.

KasiaHaBe lubi tę wiadomość

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Ripley, widzę ze ty zaprawiona w bojach :) a w jakim wieku dzieciaczki? Jak porody? Chyba jesteś tu najbardziej doświadczona, chyba nikt więcej się czwartego nie spodziewa. Jeśli o kimś zapomniałam wo sorry. U mnie będzie pierwsze więc jestem kompletnie zielona :)

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu butelki nie miałam, po pierwszym porodzie, żeby mały lepiej przybieral, bo słabo ciągnął to dokarmiamy był przeze mnie z zalecenia lekarza strzykawka "po palcu".
    Po drugim porodzie nie miałam synka przez kilka dni, chodziłam do niego kiedy chciałam i sciagalam moje mleczko i zanosilam, a i tak dokarmiali go mm :/ I tak swoimi butelkami i smoczki swoje mieli nawet z palca od rękawiczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 20:54

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BurzaHormonów wrote:
    Wow, Ripley, widzę ze ty zaprawiona w bojach :) a w jakim wieku dzieciaczki? Jak porody? Chyba jesteś tu najbardziej doświadczona, chyba nikt więcej się czwartego nie spodziewa. Jeśli o kimś zapomniałam wo sorry. U mnie będzie pierwsze więc jestem kompletnie zielona :)

Córka 10 lat, druga 9 lat a syn 7 lat.Na szczęście wszystkie ciąże bezproblemowo i porody też -wszystkie sn.

BurzaHormonów lubi tę wiadomość

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla, mój też słabo przybierał na początku.
    Oczywiście spadł z wagi jak to każde dziecko a potem przez tydzień nie przybrał ani grama ale mi nawet nie proponowali dokarmiania tylko kazali często przystawiać.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candela wrote:
    patulla, mój też słabo przybierał na początku.
    Oczywiście spadł z wagi jak to każde dziecko a potem przez tydzień nie przybrał ani grama ale mi nawet nie proponowali dokarmiania tylko kazali często przystawiać.
    Pierwszego najpierw przystawiałam, a później moim mleczkiem dokarmialam, bo na miałam tyle mleka, że kilkoro dzieci bym wykarmila ;) On urodził się prawie miesiąc przed terminem, więc więcej spał i nie chciało mu się długo i mocno ssać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 23:13

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla to jechałyśmy na tym samym wózku ;)
    Mój też urodzony 3 tygodnie przed terminem. Spał non stop a dobudzenie go graniczyło z cudem. a co za tym idzie ciężko było takiego susła nakarmić.
    A potem przyszedł nawał i sikałam mlekiem na odległość :P
    Niech żyją laktatory!

patulla lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.

Coś dziś spać nie mogę. Najpierw się sama obudziłam a później piesior wymiotował. Dziś kolejna planowa wizyta u gina. W poniedziałek miałam USG połówkowe. Zosia ma się dobrze. Waga ok. 350g. Wszystko idealnie poza tym, że podobno łożysko może się zrobić przodujące. Póki co nie ma co panikować ale trzeba mieć się na baczności.

W poniedziałek zaczęłam moje ostatnie 5 tygodni w pracy. Od 1 lipca zaczynam odpoczywać.

Z wyprawki dorobiliśmy się wózka i fotelika samochodowego do kompletu.

A na wadze +8kg. Jedyne co mnie pociesza to, że ciągle mieszczę się w luźne S z normalnych sklepów i 34 z mamowego H&M :)

Dziobuś lubi tę wiadomość

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, życzę udanych wizyt i miłego dnia! ;)

eikt9n733qx6yvg8.png
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie mamuski :) oby sloneczy dzien byl odrazu samopoczucie lepsze :) ja pracuje do Bozego Ciala i ide na wolne ;) troche mi szkoda ze srodek miesiaca ale trudno jakos to bedzie :)

6sutskjolve431gm.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika1986 wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Coś dziś spać nie mogę. Najpierw się sama obudziłam a później piesior wymiotował. Dziś kolejna planowa wizyta u gina. W poniedziałek miałam USG połówkowe. Zosia ma się dobrze. Waga ok. 350g. Wszystko idealnie poza tym, że podobno łożysko może się zrobić przodujące. Póki co nie ma co panikować ale trzeba mieć się na baczności.

W poniedziałek zaczęłam moje ostatnie 5 tygodni w pracy. Od 1 lipca zaczynam odpoczywać.

A na wadze +8kg. Jedyne co mnie pociesza to, że ciągle mieszczę się w luźne S z normalnych sklepów i 34 z mamowego H&M :)

Ja mam prawie 7 kg na plusie i tak od miesiąca nic się nie zmienia pocieszam się tym, że nie tyje już tak jak na początku. Brzuch już zaczyna być coraz bardziej widoczny ;)

eikt9n733qx6yvg8.png
  • almaanies Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    witam wszystkie mamuski :) oby sloneczy dzien byl odrazu samopoczucie lepsze :) ja pracuje do Bozego Ciala i ide na wolne ;) troche mi szkoda ze srodek miesiaca ale trudno jakos to bedzie :)

Ja pracuję do 23 czerwca czyli to końca roku szkolnego ;) Jeszcze 4 tygodnie, ale zleciało!

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

eikt9n733qx6yvg8.png
  • Anulka87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się Mamusie!

u mnie od rana deszcz pada, a wczoraj cały dzień ćmiła mnie głowa, wieczorem zaczęła boleć, a w nocy to masakra! na szczęście, póki co, nie boli :)

super wieści z wizyt :) cieszę się :)

ja detektor jakiś czas temu wypożyczyłam (25 zł za miesiąc) i uspokajał mnie on - na prawdę świetne sposób na spokój dla przyszłej mamy! a teraz już kolejny dzień czuję Maleństwo, więc go nie używam <3 chyba też będzie rannych ptaszkiem, jak mamunia - bo fika od 6 rano :P <3

zastanawiam się, co u naszej mamy w trójpaku? :) bo chyba nie widziałam wpisów ostatnio.

miłego dnia Mamusie <3

pola89 lubi tę wiadomość

💒Love💒. 10 08 2013
    👼. 07 2016
    ❤️Synek ❤️ 17 10 2017
    Czekamy na Rodzeństwo...🥰
    preg.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika1986 wrote:
    Cześć Dziewczyny.

Jaki fotelik kupiliście?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ