WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mimo, że chłopak, staram się by trochę rzeczy było uniwersalnych. Nie chcielibyśmy poprzestać na jednym dzieciątku. Mąż zwłaszcza, bo jedynak, chciałby mieć dużą rodzinę :-) mi by dwójka wystarczyła, ale on ma taki cichy plan, że "zrobi" mi trzech chłopców, więc będę jeszcze chciała dziewczynkę, więc będą cztery :-) zobaczymy czy mi zdrowie pozwoli i czy on to sam wytrzyma, bo ciąża to dla mnie mało przyjemny stan...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 10:47

patulla, nadziejastru, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżeli teraz wyjdzie chłopak też spróbuję jeszcze raz ;) A jeżeli będzie teraz dziewczynka, to fajnie jakby też miała jeszcze siostrę "do pary" ;) Także jakby nie liczyć zapowiada się czwórka, ale myślę, że to czwarte to za jakiś czas ;)

JustNatalie, nadziejastru, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • jagusia_pe Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała już też wiedzieć, a między USG minie 8 tygodni więc dosyć długo. No ale zobaczymy. Nie ukrywam, że chciałabym żeby się płeć potwierdziła z pierwszym USG.

• Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeżeli będzie dziewczynka to kilkanaście worków ciuchów jest bo w rodzinie same baby, dlatego mój chciałby brata bo jak mówi "jestem sam".

nadziejastru lubi tę wiadomość

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • patulla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płeć mam nadzieję, że poznam za tydzień w piątek ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nieśmiała Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny, Wy tu o czwórkach dzieci już myślicie, a ja się zastanawiam czy z jednym dam radę :-)
    tak sobie czasami myślę, czy będę umiała się zająć dzieckiem tak jak trzeba, czy będę dobrą mamą itd..

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie to już koniec przygody z ciazami :) dwoje dzieci i jedna ciąża to akurat idealnie :)

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję że poznam płeć 5 albo 9 czerwca najpóźniej ;-)

age.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy 3 nie będę chciała płci poznawać, zeby niespodzianka była, ale to jeszcze kupa czasu, niech się pierwsze urodzi :) Tylko żebym przez przypadek nie zobaczyła :D

patulla, MałaMi88 lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, moim zdaniem jest coś takiego jak instynkt i intuicja matki :D
    A teraz powiem coś śmiesznego, że ja spodziewając się trzeciego bobasa boję się chyba bardziej niż za pierwszym razem ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

U nas burza i ulewy straszne do tego z gradem ble paskudnie :-(
    Lubię spać w taką pogodę;-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja przy 3 nie będę chciała płci poznawać, zeby niespodzianka była, ale to jeszcze kupa czasu, niech się pierwsze urodzi :) Tylko żebym przez przypadek nie zobaczyła :D
    Ja bym nie wytrzymała. Ale to może też dlatego, że marzy mi się córunia ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    jeju dziewczyny, Wy tu o czwórkach dzieci już myślicie, a ja się zastanawiam czy z jednym dam radę :-)
    tak sobie czasami myślę, czy będę umiała się zająć dzieckiem tak jak trzeba, czy będę dobrą mamą itd..

Czy będę dobrą mamą, czy dam radę to codziennie się martwię... a plan mojego Małża, co do ilości potomstwa, to życie zweryfikuje :-) choć sprytny jest i już mi mówi, że nawet się nie spostrzegę, jak będzie kolejne w drodze.... niezły jest ;-)

patulla, nadziejastru lubią tę wiadomość

• monaJa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Nieśmiała, moim zdaniem jest coś takiego jak instynkt i intuicja matki :D
    A teraz powiem coś śmiesznego, że ja spodziewając się trzeciego bobasa boję się chyba bardziej niż za pierwszym razem ;)

Oj mam to samo boję się bardziej jak przy tamtej dwójce jakieś czarne myśli a czy zdrowe a czy do terminu dotrzymam itd a do tego wszystkie wyniki badań analizuje po kilka razy !

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja bym nie wytrzymała. Ale to może też dlatego, że marzy mi się córunia ;)

Ja też bym nie wytrzymała, zresztą w pewnym momencie na usg widać, czego się spodziewać :-)

• nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagusia_pe wrote:
    A jeszcze mam pytanie ilu Wam się sprawdziła płeć z USG I trymestru tego genetycznego? Bo mi wtedy lekarz mówił, że na 70% chłopak, ale to bylo bardzo wcześnie, a teraz mam USG dopiero 9 czerwca i nadal nie wiem na pewno jaka płeć.

Mnie się potwierdziło. Ale na USG prenatalnym Pan doktor był na 100% pewny :)

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzidziuś daje znać o sobie :D "puk-puk"

KasiaHaBe lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:

Też tak myślałam i mówiłam a teraz mnie korci co tam jest a do tego dzieci dopytują bo jedno chce siostrę drugie brata a jeszcze mąż chce syna a mi to obojętne w domu mam parkę więc dla mnie najważniejsze by zdrowe było:-)

nadziejastru lubi tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Oj mam to samo boję się bardziej jak przy tamtej dwójce jakieś czarne myśli a czy zdrowe a czy do terminu dotrzymam itd a do tego wszystkie wyniki badań analizuje po kilka razy !

Morał z tego taki, że większe doświadczenie nie daje w ogóle większej pewności ;)

monaJa lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patula widzę że u ciebie między chłopakami rok różnicy i co pewnie ten sam miesiąc urodzenia ?
    Podziwiam dwa pampersiaki ogarnąć :-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ