Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mimo, że chłopak, staram się by trochę rzeczy było uniwersalnych. Nie chcielibyśmy poprzestać na jednym dzieciątku. Mąż zwłaszcza, bo jedynak, chciałby mieć dużą rodzinę :-) mi by dwójka wystarczyła, ale on ma taki cichy plan, że "zrobi" mi trzech chłopców, więc będę jeszcze chciała dziewczynkę, więc będą cztery :-) zobaczymy czy mi zdrowie pozwoli i czy on to sam wytrzyma, bo ciąża to dla mnie mało przyjemny stan...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 10:47

patulla, nadziejastru, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżeli teraz wyjdzie chłopak też spróbuję jeszcze raz ;) A jeżeli będzie teraz dziewczynka, to fajnie jakby też miała jeszcze siostrę "do pary" ;) Także jakby nie liczyć zapowiada się czwórka, ale myślę, że to czwarte to za jakiś czas ;)

JustNatalie, nadziejastru, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • jagusia_pe Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała już też wiedzieć, a między USG minie 8 tygodni więc dosyć długo. No ale zobaczymy. Nie ukrywam, że chciałabym żeby się płeć potwierdziła z pierwszym USG.

• Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeżeli będzie dziewczynka to kilkanaście worków ciuchów jest bo w rodzinie same baby, dlatego mój chciałby brata bo jak mówi "jestem sam".

nadziejastru lubi tę wiadomość

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • patulla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płeć mam nadzieję, że poznam za tydzień w piątek ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Nieśmiała Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny, Wy tu o czwórkach dzieci już myślicie, a ja się zastanawiam czy z jednym dam radę :-)
    tak sobie czasami myślę, czy będę umiała się zająć dzieckiem tak jak trzeba, czy będę dobrą mamą itd..

age.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie to już koniec przygody z ciazami :) dwoje dzieci i jedna ciąża to akurat idealnie :)

1JyDp2.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję że poznam płeć 5 albo 9 czerwca najpóźniej ;-)

age.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy 3 nie będę chciała płci poznawać, zeby niespodzianka była, ale to jeszcze kupa czasu, niech się pierwsze urodzi :) Tylko żebym przez przypadek nie zobaczyła :D

patulla, MałaMi88 lubią tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, moim zdaniem jest coś takiego jak instynkt i intuicja matki :D
    A teraz powiem coś śmiesznego, że ja spodziewając się trzeciego bobasa boję się chyba bardziej niż za pierwszym razem ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

U nas burza i ulewy straszne do tego z gradem ble paskudnie :-(
    Lubię spać w taką pogodę;-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ja przy 3 nie będę chciała płci poznawać, zeby niespodzianka była, ale to jeszcze kupa czasu, niech się pierwsze urodzi :) Tylko żebym przez przypadek nie zobaczyła :D
    Ja bym nie wytrzymała. Ale to może też dlatego, że marzy mi się córunia ;)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    jeju dziewczyny, Wy tu o czwórkach dzieci już myślicie, a ja się zastanawiam czy z jednym dam radę :-)
    tak sobie czasami myślę, czy będę umiała się zająć dzieckiem tak jak trzeba, czy będę dobrą mamą itd..

Czy będę dobrą mamą, czy dam radę to codziennie się martwię... a plan mojego Małża, co do ilości potomstwa, to życie zweryfikuje :-) choć sprytny jest i już mi mówi, że nawet się nie spostrzegę, jak będzie kolejne w drodze.... niezły jest ;-)

patulla, nadziejastru lubią tę wiadomość

• monaJa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Nieśmiała, moim zdaniem jest coś takiego jak instynkt i intuicja matki :D
    A teraz powiem coś śmiesznego, że ja spodziewając się trzeciego bobasa boję się chyba bardziej niż za pierwszym razem ;)

Oj mam to samo boję się bardziej jak przy tamtej dwójce jakieś czarne myśli a czy zdrowe a czy do terminu dotrzymam itd a do tego wszystkie wyniki badań analizuje po kilka razy !

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Ja bym nie wytrzymała. Ale to może też dlatego, że marzy mi się córunia ;)

Ja też bym nie wytrzymała, zresztą w pewnym momencie na usg widać, czego się spodziewać :-)

• nika1986 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagusia_pe wrote:
    A jeszcze mam pytanie ilu Wam się sprawdziła płeć z USG I trymestru tego genetycznego? Bo mi wtedy lekarz mówił, że na 70% chłopak, ale to bylo bardzo wcześnie, a teraz mam USG dopiero 9 czerwca i nadal nie wiem na pewno jaka płeć.

Mnie się potwierdziło. Ale na USG prenatalnym Pan doktor był na 100% pewny :)

34bwgzu3q3kfrwyu.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzidziuś daje znać o sobie :D "puk-puk"

KasiaHaBe lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:

Też tak myślałam i mówiłam a teraz mnie korci co tam jest a do tego dzieci dopytują bo jedno chce siostrę drugie brata a jeszcze mąż chce syna a mi to obojętne w domu mam parkę więc dla mnie najważniejsze by zdrowe było:-)

nadziejastru lubi tę wiadomość

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Oj mam to samo boję się bardziej jak przy tamtej dwójce jakieś czarne myśli a czy zdrowe a czy do terminu dotrzymam itd a do tego wszystkie wyniki badań analizuje po kilka razy !

Morał z tego taki, że większe doświadczenie nie daje w ogóle większej pewności ;)

monaJa lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patula widzę że u ciebie między chłopakami rok różnicy i co pewnie ten sam miesiąc urodzenia ?
    Podziwiam dwa pampersiaki ogarnąć :-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ