WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z corka dlugo nie widzialam, dopiero na 2 prenatalnych plec poznalam. Teraz od poczatku byla duza szansa na synka I sie potwietalo na kazdym usg.

Dla mnie to tez ostatnia ciaza. Fizycznie I psychicznie nie dam rady. Mimo, ze ciaze bez problemowe poki co, to bardzo ciezkie kilka pierwszych mies z corka :/ poza tym chce tez wrocic do pracy I miec troche czasu na swoje spawy. Dzieci to ogromne szczescie ale tez masa czssu, ktora potrzebna do wychowania w poczuciu wsparcia I takiej obecnosci na codzien.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też chce o następne zacząć się starać niedługo po połogu, ale póki co, ja nie wiem co to poród, co to niemowlak w domu, więc pewnie ja podejme dezycję, czy tak szybko, chociaż nie ma też co od razu z góry zakładać, że będzie źle, jak już podjęłam decyzje o macierzyństwie to pełną parą, a dużej różnicy nie chce miedzy dzieciaczkami, do 2 lat max, mój też jest trochę starszy, więc nie ma co czekać i trochę inaczej patrzę, że wcale nie mam tak dużo czasu jeszcze na rodzenie :) :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to ile Twój mąż ma lat jeśli mogę zapytać? Bo mój pewnie i tak starszy jest ;)

1JyDp2.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagusia_pe wrote:
    A jeszcze mam pytanie ilu Wam się sprawdziła płeć z USG I trymestru tego genetycznego? Bo mi wtedy lekarz mówił, że na 70% chłopak, ale to bylo bardzo wcześnie, a teraz mam USG dopiero 9 czerwca i nadal nie wiem na pewno jaka płeć.

Mi w 12 tygodniu na prenatalnych powiedział, że na 60% chłopak. W 16 tygodniu to się potwierdziło-na usg już nawet sama widziałam :)

I na dzisiejszej wizycie 20 tydzień chłopak potwierdzony, więc wydaje mi się, że raczej się to nie zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 11:32

nadziejastru, KasiaHaBe, MałaMi88 lubią tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Nadzieja to ile Twój mąż ma lat jeśli mogę zapytać? Bo mój pewnie i tak starszy jest ;)

37 rocznikowo :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    U mnie w 16 i 20 chłopak, zobaczymy później :) Też widziałam siusiaka i jajka :) Trochę mnie jednak martwi, że on taki malutki jest, wychodzi na to, że najmniejszy z wszystkich tu obecnych maluszków... zastanawiam sie czy rośnie teraz
    Słonko co masz na myśli przez to że Twój malutki ?? jaka waga ostatnio była i w którym dokładnie tygodniu i dniu ciąży ???Bo podejrzewam że jednak moja córcia mniejsza a wizyta dopiero 3 czerwca :-(

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio podjęłam temat ilości dzieci, ale mąż mnie zgasił i powiedział, żebym najpierw urodziła to, które noszę. I ma rację. Życie zawsze zweryfikuje po swojemu.

A co do płci to oglądałam wczoraj filmiki z porodów na you tube (swoją drogą w większości cięli krocze, co dla mnie jest makabryczne), babeczka urodziła, lekarz bierze dziecko, mówi "śliczna dziewczynka", oa ona wielce zdziwiona, przecież miał być chłopiec :P także z tą płcią to też może być różnie

Barbie24 lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Mój mąż też chce o następne zacząć się starać niedługo po połogu, ale póki co, ja nie wiem co to poród, co to niemowlak w domu, więc pewnie ja podejme dezycję, czy tak szybko, chociaż nie ma też co od razu z góry zakładać, że będzie źle, jak już podjęłam decyzje o macierzyństwie to pełną parą, a dużej różnicy nie chce miedzy dzieciaczkami, do 2 lat max, mój też jest trochę starszy, więc nie ma co czekać i trochę inaczej patrzę, że wcale nie mam tak dużo czasu jeszcze na rodzenie :) :D
    Ja przed pierwszym tez mialam plan malej roznicy I przez pierwsze miesiace po urodzrniu, myslalam "nie ma mowy", ale z uplywem czasu jak problemy zaczely malec to I myslenie sie zmienilo ;) I patrz ja znow w ciazy ;) oczywiscie boje sie czy dam rade, ale tez ze wszystkich za I przeciw posiadanie drugiego maluszka z mala roznica wieku ma wiele zalet dla nas ;) bedzie u nas 1.5r roznicy

nadziejastru lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Nieśmiała, moim zdaniem jest coś takiego jak instynkt i intuicja matki :D
    A teraz powiem coś śmiesznego, że ja spodziewając się trzeciego bobasa boję się chyba bardziej niż za pierwszym razem ;)

Ja też najbardziej boję się w tej czwartej ciąży niż w poprzednich.
    Z pierwszą córką nie chciałam wiedzieć jaka płeć, a jak poszłam na usg to lekarz do mnie "to miała być dziewczynka?" ja na to, że nie chciałam znać płci a on "aha" i nic już więcej nie mówił, i tak się niechcący dowiedziałam.

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to życzymy wszystkim miłego dnia mimo paskudnej pogody :) Mam w planach siedzieć i nic nie robić :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8377cb7878cc.jpg

0202oliwcia, pola89, patulla, Caro, monaJa, KasiaHaBe, nadziejastru, dżdżownica, A może by..., almaanies, E_w_c_i_a, MałaMi88, Dziobuś lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu 4 letnią córeczkę w drodze kolejna córeczka (trzy razy już potwierdzone na 100%) szczerze od początku miałam czucie na chłopca ale wyszło inaczej :-) także ja mam zamiar już na tej dwójce zakończyć przygodę z staraniami ciążą i tym wszystkim po tylu przejściach nie zdecydowała bym się na kolejne dziecko .... choć ostatnio się śmiałam do męża że tak za 10 lat strzelimy sobie takiego małego rozchodniaczka :-) dziewczyny były by już duże <3

Ja przez dwa lata się zapierałam że nigdy więcej dzieci nie chce mieć no ale zdanie zmieniłam <3

Bella Piękny brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 11:46

Bella_Bella, KasiaHaBe, MałaMi88 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jestem głupia, zaczęłam czytać o łożysku przodującym... jednak niewiedza to błogosławieństwo :/

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    37 rocznikowo :)
    A to mój starszy o 6 lat :)

1JyDp2.png
  • Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między moimi dziewczynami jest 13,5 miesiąca a między średnią córką a najmłodszym 2 lata. Leją się czasami , kłócą ale jak któreś coś fajnego wymyśli to dzieciaków pół dnia nie ma. I tak sobie myślę ,że to czwarte to już tak nie będzie miało bo już duża różnica i mnie tak korci żeby szybko zaraz piąte było....zobaczymy

patulla, monaJa, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Patula widzę że u ciebie między chłopakami rok różnicy i co pewnie ten sam miesiąc urodzenia ?
    Podziwiam dwa pampersiaki ogarnąć :-)
    Dokładnie rok, nawet niecały. Obaj z kwietnia :) Ja już nie pamiętam jak to było ;) Dzieci tak szybko rosną :) I fakt obaj w pieluchach :D A teraz jak z pieluch na dobre wyszłam to znowu w to wchodzę ;)

monaJa lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pamiętam jak po porodzie przez kilka tygodni na sama myśl o kolejnym dziecku strach był ogromny, ale na spokojnie strach przeszedł i bach drugą ciąża :D Choć szok i tak był ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten szary dzień.
    Co do wieku tatusiów rok temu były chrzciny mojej chrześnicy i jednocześnie jeszcze innej dziewczynki. Mój wujek występował jako ojciec, a na tym drugim chrzcie jego koleżanka ze szkoły jako babcia :)

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę która urodziła miesiąc póżniej od swojej matki tak że synek koleżanki ma wujka rówieśnika :-) zresztą teraz jest dużo ciąż po 40 przynajmniej u nas w okolicy :-) są i takie które dzieci na studiach mają i małego brzdąca w domu :-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na poczatku sie zarzekalam ze wiecej dzieci nie chce ze wystarczy mi jedno, bo mialam fatalny pierwszy porod ale po 2 latach mi sie odmienilo

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brat mojego męża ma już dzieci po studiach :) także o całe pokolenie są do przodu :)

1JyDp2.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ