Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z corka dlugo nie widzialam, dopiero na 2 prenatalnych plec poznalam. Teraz od poczatku byla duza szansa na synka I sie potwietalo na kazdym usg.
Dla mnie to tez ostatnia ciaza. Fizycznie I psychicznie nie dam rady. Mimo, ze ciaze bez problemowe poki co, to bardzo ciezkie kilka pierwszych mies z corkapoza tym chce tez wrocic do pracy I miec troche czasu na swoje spawy. Dzieci to ogromne szczescie ale tez masa czssu, ktora potrzebna do wychowania w poczuciu wsparcia I takiej obecnosci na codzien.
-
Mój mąż też chce o następne zacząć się starać niedługo po połogu, ale póki co, ja nie wiem co to poród, co to niemowlak w domu, więc pewnie ja podejme dezycję, czy tak szybko, chociaż nie ma też co od razu z góry zakładać, że będzie źle, jak już podjęłam decyzje o macierzyństwie to pełną parą, a dużej różnicy nie chce miedzy dzieciaczkami, do 2 lat max, mój też jest trochę starszy, więc nie ma co czekać i trochę inaczej patrzę, że wcale nie mam tak dużo czasu jeszcze na rodzenie
-
jagusia_pe wrote:A jeszcze mam pytanie ilu Wam się sprawdziła płeć z USG I trymestru tego genetycznego? Bo mi wtedy lekarz mówił, że na 70% chłopak, ale to bylo bardzo wcześnie, a teraz mam USG dopiero 9 czerwca i nadal nie wiem na pewno jaka płeć.
Mi w 12 tygodniu na prenatalnych powiedział, że na 60% chłopak. W 16 tygodniu to się potwierdziło-na usg już nawet sama widziałam
I na dzisiejszej wizycie 20 tydzień chłopak potwierdzony, więc wydaje mi się, że raczej się to nie zmieni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 11:32
nadziejastru, KasiaHaBe, MałaMi88 lubią tę wiadomość
Październik 2017 synek -
nadziejastru wrote:U mnie w 16 i 20 chłopak, zobaczymy później
Też widziałam siusiaka i jajka
Trochę mnie jednak martwi, że on taki malutki jest, wychodzi na to, że najmniejszy z wszystkich tu obecnych maluszków... zastanawiam sie czy rośnie teraz
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Ja też ostatnio podjęłam temat ilości dzieci, ale mąż mnie zgasił i powiedział, żebym najpierw urodziła to, które noszę. I ma rację. Życie zawsze zweryfikuje po swojemu.
A co do płci to oglądałam wczoraj filmiki z porodów na you tube (swoją drogą w większości cięli krocze, co dla mnie jest makabryczne), babeczka urodziła, lekarz bierze dziecko, mówi "śliczna dziewczynka", oa ona wielce zdziwiona, przecież miał być chłopiectakże z tą płcią to też może być różnie
Barbie24 lubi tę wiadomość
-
nadziejastru wrote:Mój mąż też chce o następne zacząć się starać niedługo po połogu, ale póki co, ja nie wiem co to poród, co to niemowlak w domu, więc pewnie ja podejme dezycję, czy tak szybko, chociaż nie ma też co od razu z góry zakładać, że będzie źle, jak już podjęłam decyzje o macierzyństwie to pełną parą, a dużej różnicy nie chce miedzy dzieciaczkami, do 2 lat max, mój też jest trochę starszy, więc nie ma co czekać i trochę inaczej patrzę, że wcale nie mam tak dużo czasu jeszcze na rodzenie
I patrz ja znow w ciazy
oczywiscie boje sie czy dam rade, ale tez ze wszystkich za I przeciw posiadanie drugiego maluszka z mala roznica wieku ma wiele zalet dla nas
bedzie u nas 1.5r roznicy
nadziejastru lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:Nieśmiała, moim zdaniem jest coś takiego jak instynkt i intuicja matki
A teraz powiem coś śmiesznego, że ja spodziewając się trzeciego bobasa boję się chyba bardziej niż za pierwszym razem
Ja też najbardziej boję się w tej czwartej ciąży niż w poprzednich.
Z pierwszą córką nie chciałam wiedzieć jaka płeć, a jak poszłam na usg to lekarz do mnie "to miała być dziewczynka?" ja na to, że nie chciałam znać płci a on "aha" i nic już więcej nie mówił, i tak się niechcący dowiedziałam. -
A tak w ogóle to życzymy wszystkim miłego dnia mimo paskudnej pogody
Mam w planach siedzieć i nic nie robić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8377cb7878cc.jpg0202oliwcia, pola89, patulla, Caro, monaJa, KasiaHaBe, nadziejastru, dżdżownica, A może by..., almaanies, E_w_c_i_a, MałaMi88, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
Ja mam w domu 4 letnią córeczkę w drodze kolejna córeczka (trzy razy już potwierdzone na 100%) szczerze od początku miałam czucie na chłopca ale wyszło inaczej
także ja mam zamiar już na tej dwójce zakończyć przygodę z staraniami ciążą i tym wszystkim po tylu przejściach nie zdecydowała bym się na kolejne dziecko .... choć ostatnio się śmiałam do męża że tak za 10 lat strzelimy sobie takiego małego rozchodniaczka
dziewczyny były by już duże
Ja przez dwa lata się zapierałam że nigdy więcej dzieci nie chce mieć no ale zdanie zmieniłam
Bella Piękny brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 11:46
Bella_Bella, KasiaHaBe, MałaMi88 lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Między moimi dziewczynami jest 13,5 miesiąca a między średnią córką a najmłodszym 2 lata. Leją się czasami , kłócą ale jak któreś coś fajnego wymyśli to dzieciaków pół dnia nie ma. I tak sobie myślę ,że to czwarte to już tak nie będzie miało bo już duża różnica i mnie tak korci żeby szybko zaraz piąte było....zobaczymy
patulla, monaJa, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
-
monaJa wrote:Patula widzę że u ciebie między chłopakami rok różnicy i co pewnie ten sam miesiąc urodzenia ?
Podziwiam dwa pampersiaki ogarnąćJa już nie pamiętam jak to było
Dzieci tak szybko rosną
I fakt obaj w pieluchach
A teraz jak z pieluch na dobre wyszłam to znowu w to wchodzę
monaJa lubi tę wiadomość