X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z corka dlugo nie widzialam, dopiero na 2 prenatalnych plec poznalam. Teraz od poczatku byla duza szansa na synka I sie potwietalo na kazdym usg.

Dla mnie to tez ostatnia ciaza. Fizycznie I psychicznie nie dam rady. Mimo, ze ciaze bez problemowe poki co, to bardzo ciezkie kilka pierwszych mies z corka :/ poza tym chce tez wrocic do pracy I miec troche czasu na swoje spawy. Dzieci to ogromne szczescie ale tez masa czssu, ktora potrzebna do wychowania w poczuciu wsparcia I takiej obecnosci na codzien.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też chce o następne zacząć się starać niedługo po połogu, ale póki co, ja nie wiem co to poród, co to niemowlak w domu, więc pewnie ja podejme dezycję, czy tak szybko, chociaż nie ma też co od razu z góry zakładać, że będzie źle, jak już podjęłam decyzje o macierzyństwie to pełną parą, a dużej różnicy nie chce miedzy dzieciaczkami, do 2 lat max, mój też jest trochę starszy, więc nie ma co czekać i trochę inaczej patrzę, że wcale nie mam tak dużo czasu jeszcze na rodzenie :) :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to ile Twój mąż ma lat jeśli mogę zapytać? Bo mój pewnie i tak starszy jest ;)

1JyDp2.png
  • malwa88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagusia_pe wrote:
    A jeszcze mam pytanie ilu Wam się sprawdziła płeć z USG I trymestru tego genetycznego? Bo mi wtedy lekarz mówił, że na 70% chłopak, ale to bylo bardzo wcześnie, a teraz mam USG dopiero 9 czerwca i nadal nie wiem na pewno jaka płeć.

Mi w 12 tygodniu na prenatalnych powiedział, że na 60% chłopak. W 16 tygodniu to się potwierdziło-na usg już nawet sama widziałam :)

I na dzisiejszej wizycie 20 tydzień chłopak potwierdzony, więc wydaje mi się, że raczej się to nie zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 11:32

nadziejastru, KasiaHaBe, MałaMi88 lubią tę wiadomość

Październik 2017 synek <3
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżdżownica wrote:
    Nadzieja to ile Twój mąż ma lat jeśli mogę zapytać? Bo mój pewnie i tak starszy jest ;)

37 rocznikowo :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    U mnie w 16 i 20 chłopak, zobaczymy później :) Też widziałam siusiaka i jajka :) Trochę mnie jednak martwi, że on taki malutki jest, wychodzi na to, że najmniejszy z wszystkich tu obecnych maluszków... zastanawiam sie czy rośnie teraz
    Słonko co masz na myśli przez to że Twój malutki ?? jaka waga ostatnio była i w którym dokładnie tygodniu i dniu ciąży ???Bo podejrzewam że jednak moja córcia mniejsza a wizyta dopiero 3 czerwca :-(

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio podjęłam temat ilości dzieci, ale mąż mnie zgasił i powiedział, żebym najpierw urodziła to, które noszę. I ma rację. Życie zawsze zweryfikuje po swojemu.

A co do płci to oglądałam wczoraj filmiki z porodów na you tube (swoją drogą w większości cięli krocze, co dla mnie jest makabryczne), babeczka urodziła, lekarz bierze dziecko, mówi "śliczna dziewczynka", oa ona wielce zdziwiona, przecież miał być chłopiec :P także z tą płcią to też może być różnie

Barbie24 lubi tę wiadomość

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Mój mąż też chce o następne zacząć się starać niedługo po połogu, ale póki co, ja nie wiem co to poród, co to niemowlak w domu, więc pewnie ja podejme dezycję, czy tak szybko, chociaż nie ma też co od razu z góry zakładać, że będzie źle, jak już podjęłam decyzje o macierzyństwie to pełną parą, a dużej różnicy nie chce miedzy dzieciaczkami, do 2 lat max, mój też jest trochę starszy, więc nie ma co czekać i trochę inaczej patrzę, że wcale nie mam tak dużo czasu jeszcze na rodzenie :) :D
    Ja przed pierwszym tez mialam plan malej roznicy I przez pierwsze miesiace po urodzrniu, myslalam "nie ma mowy", ale z uplywem czasu jak problemy zaczely malec to I myslenie sie zmienilo ;) I patrz ja znow w ciazy ;) oczywiscie boje sie czy dam rade, ale tez ze wszystkich za I przeciw posiadanie drugiego maluszka z mala roznica wieku ma wiele zalet dla nas ;) bedzie u nas 1.5r roznicy

nadziejastru lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Nieśmiała, moim zdaniem jest coś takiego jak instynkt i intuicja matki :D
    A teraz powiem coś śmiesznego, że ja spodziewając się trzeciego bobasa boję się chyba bardziej niż za pierwszym razem ;)

Ja też najbardziej boję się w tej czwartej ciąży niż w poprzednich.
    Z pierwszą córką nie chciałam wiedzieć jaka płeć, a jak poszłam na usg to lekarz do mnie "to miała być dziewczynka?" ja na to, że nie chciałam znać płci a on "aha" i nic już więcej nie mówił, i tak się niechcący dowiedziałam.

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to życzymy wszystkim miłego dnia mimo paskudnej pogody :) Mam w planach siedzieć i nic nie robić :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8377cb7878cc.jpg

0202oliwcia, pola89, patulla, Caro, monaJa, KasiaHaBe, nadziejastru, dżdżownica, A może by..., almaanies, E_w_c_i_a, MałaMi88, Dziobuś lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu 4 letnią córeczkę w drodze kolejna córeczka (trzy razy już potwierdzone na 100%) szczerze od początku miałam czucie na chłopca ale wyszło inaczej :-) także ja mam zamiar już na tej dwójce zakończyć przygodę z staraniami ciążą i tym wszystkim po tylu przejściach nie zdecydowała bym się na kolejne dziecko .... choć ostatnio się śmiałam do męża że tak za 10 lat strzelimy sobie takiego małego rozchodniaczka :-) dziewczyny były by już duże <3

Ja przez dwa lata się zapierałam że nigdy więcej dzieci nie chce mieć no ale zdanie zmieniłam <3

Bella Piękny brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 11:46

Bella_Bella, KasiaHaBe, MałaMi88 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • BurzaHormonów Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jestem głupia, zaczęłam czytać o łożysku przodującym... jednak niewiedza to błogosławieństwo :/

zpbnzbmh7h9mfz19.png
  • dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    37 rocznikowo :)
    A to mój starszy o 6 lat :)

1JyDp2.png
  • Ripley84 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między moimi dziewczynami jest 13,5 miesiąca a między średnią córką a najmłodszym 2 lata. Leją się czasami , kłócą ale jak któreś coś fajnego wymyśli to dzieciaków pół dnia nie ma. I tak sobie myślę ,że to czwarte to już tak nie będzie miało bo już duża różnica i mnie tak korci żeby szybko zaraz piąte było....zobaczymy

patulla, monaJa, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

2b2kvfxmcfdspdwb.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaJa wrote:
    Patula widzę że u ciebie między chłopakami rok różnicy i co pewnie ten sam miesiąc urodzenia ?
    Podziwiam dwa pampersiaki ogarnąć :-)
    Dokładnie rok, nawet niecały. Obaj z kwietnia :) Ja już nie pamiętam jak to było ;) Dzieci tak szybko rosną :) I fakt obaj w pieluchach :D A teraz jak z pieluch na dobre wyszłam to znowu w to wchodzę ;)

monaJa lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pamiętam jak po porodzie przez kilka tygodni na sama myśl o kolejnym dziecku strach był ogromny, ale na spokojnie strach przeszedł i bach drugą ciąża :D Choć szok i tak był ;)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten szary dzień.
    Co do wieku tatusiów rok temu były chrzciny mojej chrześnicy i jednocześnie jeszcze innej dziewczynki. Mój wujek występował jako ojciec, a na tym drugim chrzcie jego koleżanka ze szkoły jako babcia :)

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • monaJa Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę która urodziła miesiąc póżniej od swojej matki tak że synek koleżanki ma wujka rówieśnika :-) zresztą teraz jest dużo ciąż po 40 przynajmniej u nas w okolicy :-) są i takie które dzieci na studiach mają i małego brzdąca w domu :-)

m3sxk0s3rkvlrf2m.png
    synek <3
    d5afs8qthepg0v77.png

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na poczatku sie zarzekalam ze wiecej dzieci nie chce ze wystarczy mi jedno, bo mialam fatalny pierwszy porod ale po 2 latach mi sie odmienilo

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• dżdżownica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brat mojego męża ma już dzieci po studiach :) także o całe pokolenie są do przodu :)

1JyDp2.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ