Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki:) wszystkie naj naj i dużo zdrowia
Ja dziś mam piękny poranek bo w nocy dzidziuś skakał i czułam wyraźnie ruchy a rano synuś obudził mnie śpiewaniem sto lat po angielsku z bukietem kwiatów w ręku:)
I jeszcze dziś mam usg polowkowei zaczęłam 21 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 08:19
aaniluap, Zielona_konczynka, pola89, nadziejastru, monaJa, KasiaHaBe, Barbie24, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
zuzanna wrote:Zazdroszcze Wam tych ruchów. Ja się wsłuchuje codzień jak się położę i nic narazie. Łożysko mam na przedniej ścianie. Napewno będę czuć o wiele później niż Wy.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Witam się i ja dziś, najlepszego w ten szczególny Dzień
Pogoda ładna, aż chciało się wstawać
Ja dziś zakupy z siorą, bo ona sobie szuka sukienki na wesele, potem paznokcie, także taki babski dzień
Powodzenia na wizytach
-
Witajcie! Wszystkie najlepszego Mamuśki
Ja właśnie po badaniach. Zapowiada się piękny dzień. Kurde jak jest ładny dzień, to mi jest duszno i słabo, a jak brzydki to zasypiam. Mi to teraz już nie dogodzi
Ja od ponad tygodnia czuję ruchy i spokojniejsza dzięki temu jestem. Szczególnie jak ostatnio się zatrułam i się fatalnie czułam, ale poczułam kopniaka, to mi się już lżej na serduszku zrobiło. -
zapisałam się wreszcie na połówkowe i mam je już w środę! Czyli 31.05, proszę o wpisanie
Nie spodziewałam się, że tak szybko będzie termin, ale super
ciekawe czy płeć się potwierdzi.
I jeszcze dziś z rana moje maleństwo się rozpychało po prawej stronie, pewnie się mościło na sen w ciągu dnia. Normalnie aż brzuch podskakiwałNajlepszy prezent na dzień matki. A teraz spokój.
W szystkim mamom, obecnym i przyszłym, życzę wszysytkiego najlepszego!Barbie24, Dziobuś lubią tę wiadomość
-
pola89 wrote:Też mam na przedniej i też niczego jeszcze nie czuję... Dla własbego komfortu psychicznego kupiłam sobie detektor tętna i bardzo mnie ten zakup cieszy
Dziewczyny ja też mam na przedniej ścianie i to pierwsza ciąża tak zaawansowana. Poczułam pierwszy ruch dokładnie jak się zaczął 20 tydzień.pola89, KasiaHaBe lubią tę wiadomość
-
Zuzanna ja kładę się grzecznie spać z moja nową poduszką a jak wstaję rano to zawsze jest gdzieś na drugim końcu łóżka
Ale przynajmniej udaje mi się szybko zasnąć bo wcześniej nie mogłam się ułożyć
Anulka87 wg teorii Twoich koleżanek u mnie dzidziuś powinien szybko i bezboleśnie wyskoczyć bo nie miałam w ogóle bóli okresowych
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
almaanies wrote:Na wyniku cytologii mam napisane: infekcja o cechach bacterial vaginosis.
zadzwoń do swojego gina, niech ci wyjaśni skad taka decyzja. Może to standardowe postępowanie? Lepiej się upewnić, niż jak masz czekać do kolejnej wizyty.
Ja np miałam ostatnio bakterie w moczu na wyniku, ale ginka tez nic z tym nie zrobiła, wyjaśniła o co chodziło i jestem spokojna. -
Moja poducha narazie sprawuje się dobrze, choć póki co układam ją jak podkowę, niewygodnie mi jak mam część między nogami. Podpora dla głowy super. Choć plecy czasem bolą, bolały też wcześniej, myślę, ze nawet z najlepszą poguchą i materacem zdaża się nie wyspać.
-
nadziejastru wrote:Ja mam przeczucie, że mój synuś malutki będzie, więc jak się sprawdzi, to bliżej porodu dokupię więcej, póki co mam kilka sztuk i od siostry męża trochę także powinno wystarczyć
A w sumie to zawsze mozna przy większym rozmiarze zawinąć rękawki i też będzie git
ja tez kupuje mało ubranek na 56. W razie czego zawsze po wyjsviu ze szpitala mozna dokupicprzeciez sklepy są cały czas czynne
-
26.05(piątek) dżdżownica (połówkowe), Gabisonka, Dziobuś (połówkowe)
27.05(sobota) Kawuniaa (połówkowe)
29.05(poniedziałek) kiti (połówkowe), KaroLove (połówkowe), mimi87 (połówkowe), mimoza (połówkowe), monaJa
30.05(wtorek) Caro, Karolina1309 (połówkowe), PazdziernikowaMama (połówkowe)
31.05(środa) smeg (połówkowe), Bella_Bella, KasiaHaBe, Asiaa91, JustNatalie (połówkowe), BurzaHormonów (połówkowe)
01.06(czwartek) nadziejastru, Ripley24 (połówkowe)
02.06(piątek) patulla, Treselle (połówkowe), krisi (połówkowe)
03.06(sobota) 0202oliwcia
05.06(poniedziałek) Anulka87 (połówkowe), KaroLove, E_w_c_i_a (połówkowe), Nieśmiała (połówkowe)
06.06(wtorek) Agnesqe (połówkowe), zuzanna (połówkowe), AlicjaaA (połówkowe), Gabisonka (połówkowe), Veira (połówkowe)
07.06(środa) Agnesqe, E_w_c_i_a, almaanies, MałaMi88 (połówkowe)
08.06(czwartek) aaniluap (połówkowe), KasiaHeBe (połówkowe), Anuśka19 (połówkowe)
09.06(piątek) Nieśmiała, Ripley24
10.06(sobota) Myszaq (połówkowe)
12.06(poniedziałek) Bella_Bella (połówkowe), pola89 (połówkowe), Myszaq
13.06(wtorek) Caro (połówkowe), czakajacanacud1 (połówkowe)
14.06(środa) aaniluap
21.06(środa) Barbie24, aaniluap
22.06(czwartek) A może by..., Veira
27.06(wtorek) BurzaHormonów
12.07(środa) aaniluap
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 09:23
aaniluap lubi tę wiadomość
-
Myślę że mniej obawiałabym się kilku bakterii w moczu (mięśniówka słabiej pracuje w ciąży, odpływ moczu jest mniejszy, przez co zalega w zagłebieniach, co jest super środowiskiem dla bakterii) i często na pojedyncze bakterie w moczu wystarczy zaaplikować się żurawiną, żeby wybić ustrojstwo. Natomiast infekcja bakteryjna w pochwie ma bliższą drogę do dziecka w macicy, więc jest (moim, nieprofesjonalnym zdaniem) większe zagrożenie wewnętrznej infekcji. Przynajmniej tak na mój "chłopski rozum".
Może też tak być, że Twoja cytologia wskazywała na przebytą już infekcję, która się skończyła i tylko niektóre komórki wskazują, że miała miejsce, ale zasadniczo jest po sprawie, więc organizm sam dał sobie radę i nie ma sensu wdrażać już leczenia.
Tak czy siak, dopytałabym o to lekarki.BurzaHormonów lubi tę wiadomość
-
zuzanna wrote:Zazdroszcze Wam tych ruchów. Ja się wsłuchuje codzień jak się położę i nic narazie. Łożysko mam na przedniej ścianie. Napewno będę czuć o wiele później niż Wy.
nie stresuj sie glowa do gory
-
dziewczyny udanych wizyt!
mam pyyanie do tych ktore sa juz na chorobiwym pelny miesiac. jak wasze wyplaty. sa wieksze niz srednia z ostatnich 12miesiecy? moja kolezanka ma srednia netto z 12ost miesiecy 2500 a na ciazowym brala 3200.
teraz jest podobnie i tez sporo wiecej? pytam bo moj pracodawca chyba dyma moje kolezanki z pracy bo dostaja wyplaty zblizone do tej sredniej. i zastanawia mnie to.
-
a dlaczego mają być większe bo nie rozumiem? ja mam normalną wypłatę, taką samą jakbym chodziła do pracy, a wcześniej to nawet niższą, bo premia była za przeprocowane dni, a nie czas na zwolnieniu, dopiero teraz się zmieniło u mnie, że premia jest w pensji...