Październikowe mamy 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zuzanna wrote:Śliczne bodziaki. Gdzie kupione?
te kopertowe są super z tym że zostały same duże rozmiary i wzięłam 62/68(2pary za 19.90) Ale i tak się przydadzą z racji takiej że cała wyprawkę kupuje od podstaw no niestety nic niedostane:)
Kupiłam też leginsy 74/80(2pary za 17.90)i t shirt rozm 74.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 20:29
-
Nieśmiała wrote:a widzę że byl temat wyprawkowy. Ja na chwilę obecną mam 1 pampers, próbkę kremu nivea na odparzenia, 8 saszetek x100ml mleczja do prania lovela i misia, moja mama kupila 2 kocyki. Koniec wyprawki
myślę, że koniec czerwca zacznę zakupy powoli juz
A myslalam ze tylko ja nie wpadlam jeszczw w ten szal zakupowy. Tez wszystko zacznw kompletowac pod koniec czerwca. Jak na razie mam jedne spodenki i jedna pare skarpetek
Dziewczyny od jakiego numeru startujecie?grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Melduję się po wizycie. Majcia ma się dobrze
waży 384 g
Anatomia cala w normie.
Zastanawia mnie tylko stopień dojrzałości łożyska 0, czytałam ze na poczatku ciąży jest taki stopień a w polowie powinien być 1.
Ktoś coś?
Suri super że u Ciebie też wszystko dobrzetak myślałam gdzie przepadlas
nadziejastru, Agnesqe, dżdżownica, madlene88, patulla, suri2016, kiti, monaJa, Dziobuś, Zielona_konczynka, Kimmy lubią tę wiadomość
Szczęśliwa mama Majeczki :*
Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015 -
CHCEBARDZOBYCMAMA ja w sumie większość mam 62 tak zwane 0-3ale ostatnio kupiłam kilka używanych 56 śpiochów i kilka nowych kaftanikow 56 gdyż myśląc realnie nasze dziecko napewno duże odrazu nie będzie na rozm 62 gdyż do wysokich nie należymy. Wiem że z tych 56 szybko wyrośnie ale przecież w czymś musi mała być od urodzenia.szczerze body można podwinąć rękawek 62 ale w śpiochy Ch mogła by pływać
, no przynajmniej ja tak to widzę. Macie jakieś pomysły ile kupować ubranek 56?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 20:56
-
Nieśmiała wrote:aha, i jeszxze pytanko mam co do kąpieli. Bo piszecie, że będziecie podkładać pielucgę tak? Czyli nie warto kupować takiej gąbki do wanienki przeciw ślizganiu? Czy jak to jest?
Ja kupuję gabke i będę ją wymieniać plus na to pieluszka tetrowe. Tak z mamą kąpałyśmy brata i było okejMyślę, że ta gąbka na początku jest ułatwieniem dla tych co się boją
Oczywiście trzeba dbać żeby ją dobrze wypłukac/wyprać i wysuszyć.
MałaMi88 lubi tę wiadomość
-
chcebardzobycmama wrote:Dziewczyny ,wy tez czasami czujecie jak wam sie maluch kreci tak bardzo nisko ,ze nawet tych ruchow nie widac ?
Mój Franio ma ułożenie miednicowe więc jego nóżki przeważnie są tak nisko w ciągu dniaKopie po pecherzu, nawet na szyjce czuję. Czasem widzę bardzo nisko te ruchy a czasem czuję takie mocniejsze wewnątrz właśnie.
-
madlene88 wrote:CHCEBARDZOBYCMAMA ja w sumie większość mam 62 tak zwane 0-3ale ostatnio kupiłam kilka używanych 56 śpiochów i kilka nowych kaftanikow 56 gdyż myśląc realnie nasze dziecko napewno duże odrazu nie będzie na rozm 62 gdyż do wysokich nie należymy. Wiem że z tych 56 szybko wyrośnie ale przecież w czymś musi mała być od urodzenia.szczerze body można podwinąć rękawek 62 ale w śpiochy Ch mogła by pływać
, no przynajmniej ja tak to widzę. Macie jakieś pomysły ile kupować ubranek 56?
Ja kupuję w tym rozmiarze tylko jeden pajac i 3 x body z krótkim rękawem. Jeśli Maluszek będzie jednak mniejszy to dokupimy po narodzinach -
Wlasnie tak sie zastanawiam czy startowac od numeru 52 czy 58 . Mysle ze z 58 latwiej bedzie cos podwinac na mniejsze dziecko niz z 62 o jej juz sama nie wiem ;P u mnie to ja mam 160maz 187 takze to dziecko albo we mnie pojdzie wzrostem albo w tatusia . Jak w tatusia to od razu od 68zaczne komoetowac hahhahWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 21:15
India26 lubi tę wiadomość
grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Bella_Bella wrote:Mój Franio ma ułożenie miednicowe więc jego nóżki przeważnie są tak nisko w ciągu dnia
Kopie po pecherzu, nawet na szyjce czuję. Czasem widzę bardzo nisko te ruchy a czasem czuję takie mocniejsze wewnątrz właśnie.
Wlasnie troche mnie uspokiolas bo sie martwic zaczelam bo na prawde maluch nisko sie krecil. Ja uwielbiam jak fika koziolki ale dzis pierwszy raz sie zdarzylo zeby tak mi pecherz zbombardowal xD co sekunda na siku biegalam. Nie przyjemne uczucie no ale wazne ze maluchom wygodnie xpgrudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
A może by... wrote:Kurcze, aż szkoda że nie poszłam w tej sytuacji. Takie kopertowe z rękawem sama bym kupiła ze dwa..
A aaa właśnie moja siostra mnie uświadomiła że te body były z promocji bo jakiś czas temu były w cenie 27zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 22:49
-
Witam się po długim nadrabianiu. Dużo piszecie a ja mimo l4 nie mam kiedy zajrzeć
Gratki udanych wizyt.
Pozdrowienia dla Kimmy i trojaczkow, szpital mimo wszystko daje poczucie bezpieczeństwa i jest się pod kontrolą, jak trzeba to trzeba..
Ja ostatnio też poszalalam z ubrankami dla Natalki, zamówiłam ze smyka i h&m, czekam na przesyłki.
Bardzo ładnie wózki, super komoda
Co do wanienki to przy małym mieszkaniu baasrdzo polecam skladaną wanienkę firmy Karibu (chyba tak to się pisze). Nie jest tania, ale sprawdza się świetnie, używamy jej do dziś, a synek ma ponad 2 lata i nie jest mu ciasno. Mamy prysznic, a on lubi się popluskać z zabawkami, więc wanienka ciągle w użyciu. Po kąpieli składa się na płasko i wsuwam za szafkę. Jak ją kupowalismy to mieszkalismy w kawalerce, więc to było wybawienie, bo nie było by zupelnie miejsca na zwykłą.
Jutro mam wizytę i już czuję lekki stresik -
Dzisiaj wizyta! Nie mogę się doczekać i z tego stresu nie mogę spać
a mały nie pomaga, od 22 urządza sobie w moim brzuchu dyskotekę. Brzuch tak mi skacze, że nawet pies jest zaskoczony i robi dziwne minki
Agnesqe, monaJa, Caro, KasiaHaBe, Dziobuś, kiti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry:) Dzisiaj wyczekiwana, upragniona wizyta! Juz sie nie mogę doczekać, a puki co zbieram sie do laboratorium mam pare badań do zrobienia
Rety niech ten czas płynie szybciej gdzie tam do 16.30
Miłego dnia kochane;)dżdżownica, monaJa, MałaMi88, Caro, KasiaHaBe, madlene88, Gabisonka, Dziobuś, Kimmy lubią tę wiadomość