X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2017
Odpowiedz

Październikowe mamy 2017

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Śliczne bodziaki. Gdzie kupione?
    W Lidlu kupiłam :) te kopertowe są super z tym że zostały same duże rozmiary i wzięłam 62/68(2pary za 19.90) Ale i tak się przydadzą z racji takiej że cała wyprawkę kupuje od podstaw no niestety nic niedostane:)
    Kupiłam też leginsy 74/80(2pary za 17.90)i t shirt rozm 74.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 20:29

ckai9n73kv974yz0.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,wy tez czasami czujecie jak wam sie maluch kreci tak bardzo nisko ,ze nawet tych ruchow nie widac ?

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    a widzę że byl temat wyprawkowy. Ja na chwilę obecną mam 1 pampers, próbkę kremu nivea na odparzenia, 8 saszetek x100ml mleczja do prania lovela i misia, moja mama kupila 2 kocyki. Koniec wyprawki ;-) myślę, że koniec czerwca zacznę zakupy powoli juz

A myslalam ze tylko ja nie wpadlam jeszczw w ten szal zakupowy. Tez wszystko zacznw kompletowac pod koniec czerwca. Jak na razie mam jedne spodenki i jedna pare skarpetek :)

Dziewczyny od jakiego numeru startujecie?

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Dziewczyny ,wy tez czasami czujecie jak wam sie maluch kreci tak bardzo nisko ,ze nawet tych ruchow nie widac ?
    Tak dzisiaj czuję tak nisko się wierci:)

ckai9n73kv974yz0.png
  • E_w_c_i_a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Majcia ma się dobrze ;-) waży 384 g ;-) Anatomia cala w normie.
    Zastanawia mnie tylko stopień dojrzałości łożyska 0, czytałam ze na poczatku ciąży jest taki stopień a w polowie powinien być 1.
    Ktoś coś?

Suri super że u Ciebie też wszystko dobrze ;-) tak myślałam gdzie przepadlas ;-)

nadziejastru, Agnesqe, dżdżownica, madlene88, patulla, suri2016, kiti, monaJa, Dziobuś, Zielona_konczynka, Kimmy lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mama Majeczki :*
    Dziecinka (10 tydzień) (*) 8.2015
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHCEBARDZOBYCMAMA ja w sumie większość mam 62 tak zwane 0-3ale ostatnio kupiłam kilka używanych 56 śpiochów i kilka nowych kaftanikow 56 gdyż myśląc realnie nasze dziecko napewno duże odrazu nie będzie na rozm 62 gdyż do wysokich nie należymy. Wiem że z tych 56 szybko wyrośnie ale przecież w czymś musi mała być od urodzenia.szczerze body można podwinąć rękawek 62 ale w śpiochy Ch mogła by pływać :), no przynajmniej ja tak to widzę. Macie jakieś pomysły ile kupować ubranek 56?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 20:56

ckai9n73kv974yz0.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    aha, i jeszxze pytanko mam co do kąpieli. Bo piszecie, że będziecie podkładać pielucgę tak? Czyli nie warto kupować takiej gąbki do wanienki przeciw ślizganiu? Czy jak to jest?

Ja kupuję gabke i będę ją wymieniać plus na to pieluszka tetrowe. Tak z mamą kąpałyśmy brata i było okej ;) Myślę, że ta gąbka na początku jest ułatwieniem dla tych co się boją ;) Oczywiście trzeba dbać żeby ją dobrze wypłukac/wyprać i wysuszyć.

MałaMi88 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:

Mój Franio ma ułożenie miednicowe więc jego nóżki przeważnie są tak nisko w ciągu dnia ;) Kopie po pecherzu, nawet na szyjce czuję. Czasem widzę bardzo nisko te ruchy a czasem czuję takie mocniejsze wewnątrz właśnie.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    CHCEBARDZOBYCMAMA ja w sumie większość mam 62 tak zwane 0-3ale ostatnio kupiłam kilka używanych 56 śpiochów i kilka nowych kaftanikow 56 gdyż myśląc realnie nasze dziecko napewno duże odrazu nie będzie na rozm 62 gdyż do wysokich nie należymy. Wiem że z tych 56 szybko wyrośnie ale przecież w czymś musi mała być od urodzenia.szczerze body można podwinąć rękawek 62 ale w śpiochy Ch mogła by pływać :), no przynajmniej ja tak to widzę. Macie jakieś pomysły ile kupować ubranek 56?

Ja kupuję w tym rozmiarze tylko jeden pajac i 3 x body z krótkim rękawem. Jeśli Maluszek będzie jednak mniejszy to dokupimy po narodzinach ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Śliczne bodziaki. Gdzie kupione?

Podpinam się ;) Body śliczne a marka chyba lidlowska tylko nie widzialam takich w gazetce.. ?

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wlasnie tak sie zastanawiam czy startowac od numeru 52 czy 58 . Mysle ze z 58 latwiej bedzie cos podwinac na mniejsze dziecko niz z 62 o jej juz sama nie wiem ;P u mnie to ja mam 160maz 187 takze to dziecko albo we mnie pojdzie wzrostem albo w tatusia . Jak w tatusia to od razu od 68zaczne komoetowac hahhah :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 21:15

India26 lubi tę wiadomość

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Mój Franio ma ułożenie miednicowe więc jego nóżki przeważnie są tak nisko w ciągu dnia ;) Kopie po pecherzu, nawet na szyjce czuję. Czasem widzę bardzo nisko te ruchy a czasem czuję takie mocniejsze wewnątrz właśnie.

Wlasnie troche mnie uspokiolas bo sie martwic zaczelam bo na prawde maluch nisko sie krecil. Ja uwielbiam jak fika koziolki ale dzis pierwszy raz sie zdarzylo zeby tak mi pecherz zbombardowal xD co sekunda na siku biegalam. Nie przyjemne uczucie no ale wazne ze maluchom wygodnie xp

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • MałaMi88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:29

dżdżownica, Caro, kiti lubią tę wiadomość

JzxGp2.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też po pęcherzu skacze czasami :)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Podpinam się ;) Body śliczne a marka chyba lidlowska tylko nie widzialam takich w gazetce.. ?
    No właśnie w gazetce niebyt ich... No cóż...

ckai9n73kv974yz0.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    No właśnie w gazetce niebyt ich... No cóż...

Kurcze, aż szkoda że nie poszłam w tej sytuacji. Takie kopertowe z rękawem sama bym kupiła ze dwa..

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Kurcze, aż szkoda że nie poszłam w tej sytuacji. Takie kopertowe z rękawem sama bym kupiła ze dwa..
    Podejdź jutro może coś będzie... Ja poszłam dopiero o 18 i tylko tyle trafiłam więc może na jutro i w twojej okolicy coś zostało...
    A aaa właśnie moja siostra mnie uświadomiła że te body były z promocji bo jakiś czas temu były w cenie 27zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 22:49

ckai9n73kv974yz0.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długim nadrabianiu. Dużo piszecie a ja mimo l4 nie mam kiedy zajrzeć :-(

Gratki udanych wizyt.
    Pozdrowienia dla Kimmy i trojaczkow, szpital mimo wszystko daje poczucie bezpieczeństwa i jest się pod kontrolą, jak trzeba to trzeba..

Ja ostatnio też poszalalam z ubrankami dla Natalki, zamówiłam ze smyka i h&m, czekam na przesyłki.

Bardzo ładnie wózki, super komoda :-)

Co do wanienki to przy małym mieszkaniu baasrdzo polecam skladaną wanienkę firmy Karibu (chyba tak to się pisze). Nie jest tania, ale sprawdza się świetnie, używamy jej do dziś, a synek ma ponad 2 lata i nie jest mu ciasno. Mamy prysznic, a on lubi się popluskać z zabawkami, więc wanienka ciągle w użyciu. Po kąpieli składa się na płasko i wsuwam za szafkę. Jak ją kupowalismy to mieszkalismy w kawalerce, więc to było wybawienie, bo nie było by zupelnie miejsca na zwykłą.

Jutro mam wizytę i już czuję lekki stresik ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Gabisonka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizyta! Nie mogę się doczekać i z tego stresu nie mogę spać :/ a mały nie pomaga, od 22 urządza sobie w moim brzuchu dyskotekę. Brzuch tak mi skacze, że nawet pies jest zaskoczony i robi dziwne minki :D

Agnesqe, monaJa, Caro, KasiaHaBe, Dziobuś, kiti lubią tę wiadomość

kjmn3e5ex9pbdr9d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Dzisiaj wyczekiwana, upragniona wizyta! Juz sie nie mogę doczekać, a puki co zbieram sie do laboratorium mam pare badań do zrobienia ;) Rety niech ten czas płynie szybciej gdzie tam do 16.30 ;)

Miłego dnia kochane;)

dżdżownica, monaJa, MałaMi88, Caro, KasiaHaBe, madlene88, Gabisonka, Dziobuś, Kimmy lubią tę wiadomość

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ